Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 4

saidutea, aišku, junkis thumbup.gif

tik ar pusryčiams tik 2 kiwi užteko? ne per mažai ? g.gif

kas dėl vakarinių apsivalgymų, tai juos iššaukia silpni pietūs mirksiukas.gif
Atsakyti
o kaip su kava? juoda, be cukraus, pieno? ar taip jau logai jei derini ja su vaisiais, tarkim rytais vaisiai, bet jei kartais pasitaiko salia bananu - kava - mano megstamiausias derinys......
gal ne sheltoniska, bet vis ne dribsniu kose ryte.... ax.gif g.gif

jei negalima su vaisiais, tai kava galima tik viena ar prie ko nors? kavos pupeles tai ankstiniai? g.gif
Atsakyti
matai, kavos aš iš viso negeriu mirksiukas.gif tai man paprasčiau mirksiukas.gif

jei gali, atsisakyk jos , keisk kokia gilių kava ar pan. mirksiukas.gif

o kava yra kava, tonizuojantis gėrimas mirksiukas.gif

plius - kavos su vaisiais negerčiau - juk puvimas iš karto prasidės mirksiukas.gif

nebent praėjus vaisių suvirškinimo laikui ax.gif
Atsakyti
O as rytaip taip megstu isgerti puodeli kavos su bananu, pusryciai tokie, ir i darba blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 31, 20:51)
saidutea, aišku, junkis  thumbup.gif 

tik ar pusryčiams tik 2 kiwi užteko? ne per mažai ?  g.gif

kas dėl vakarinių apsivalgymų, tai juos iššaukia silpni pietūs  mirksiukas.gif

aciu uz silta priemima 4u.gif smile.gif uzteko, darbe atejus uz valandos pusrycius valgau rimtus smile.gif o jus kiek vaisiu suvalgot?
QUOTE(irmulia @ 2013 02 01, 18:47)

o kava yra kava, tonizuojantis gėrimas  mirksiukas.gif

plius - kavos su vaisiais negerčiau - juk puvimas iš karto prasidės  mirksiukas.gif

nebent praėjus vaisių suvirškinimo laikui  ax.gif

o kaip su arbata ir vaisiais ryte? 4u.gif siandien iskrovauju.
Atsakyti
Aš šiandien iki 12 val suvalgiau 3 obuolius. Bet šiandien sekmadienis, vėlai kėliausi - apie 9 val. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2013 02 03, 17:56)
aciu uz silta priemima 4u.gif  smile.gif uzteko, darbe atejus uz valandos pusrycius valgau rimtus smile.gif o jus kiek vaisiu suvalgot?

pusryčiams ( jei ankstyvi) "sueina: įvairiai arba žalias koktelis ( ten vaisių mixas) arba obuolys + kriauše + bananas biggrin.gif arba keli kiwi (tie geltoni iš vis superiniai )

QUOTE(saidutea @ 2013 02 03, 17:56)
o kaip su arbata ir vaisiais ryte? 4u.gif siandien iskrovauju.

sunku pasakyti, nes arbata kaip ir kava - tonizuojantis gėrimas - o dar tiksliau- virškinamas skytis , o štai vanduo - nevirškinamas, nes ten tiesiog nėra ką virškinti mirksiukas.gif aš rytais geriu tik vandenį ( būtinai šaltas turi būti) , per dieną irgi tik vanduo - atsisakiau arbatų prieš gerus metus - ir jų netrūksta biggrin.gif nebent yra koks peršalimas, tada jau tenka gerti unsure.gif
Atsakyti
O kas geriausiai tiktų vakarienei?? Pusryčiams stengiuosi valgyti tik vaisius, o kaip su vakariene???
Atsakyti
jei pagal Šeltoną tai vakarienei tiktų:

*PO VIDUDIENIO
Kruopos, duona, bulvės, mėsa, žuvis, ankštiniai augalai, pieno produktai.

Duonos vėlai vakare atsisakyčiau, kaip ir bulvių ( bent tai būtų su kalnu žalių daržovių) o šiaip - tai lengva žuvis, mėsa ( vėl gi - santykinai : pvz. 100 gr mėsos + 300 gr daržovių) garintos daržovės, pieno produktai ( kaip varškė , jogurtas - pvz. daržovių salotos su varške arba jogurtu)

žodžiu , vakarienei tinka visas baltyminis maistas , o jai dar derinti su šviežiomis ( būtent šviežiomis) daržovėmis - virškinimo sistema veiks gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 02 04, 16:34)
jei pagal Šeltoną tai vakarienei tiktų:

*PO VIDUDIENIO
Kruopos, duona, bulvės, mėsa, žuvis, ankštiniai augalai, pieno produktai.

Duonos vėlai vakare atsisakyčiau, kaip ir bulvių ( bent tai būtų su kalnu žalių daržovių) o šiaip - tai lengva žuvis, mėsa ( vėl gi - santykinai : pvz. 100 gr mėsos + 300 gr daržovių) garintos daržovės, pieno produktai ( kaip varškė , jogurtas - pvz. daržovių salotos su varške arba jogurtu)

žodžiu , vakarienei tinka visas baltyminis maistas , o jai dar derinti su šviežiomis ( būtent šviežiomis) daržovėmis - virškinimo sistema veiks gerai  thumbup.gif

o kokias šviežias daržoves jūs tokiu metų laiku valgot?
Man tie visi maximiniai pomidorai agurkai tokie netikri unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 02 04, 17:54)
o kokias šviežias daržoves jūs tokiu metų laiku valgot?
Man tie visi maximiniai pomidorai agurkai tokie netikri  unsure.gif

aš jau geriau renkuosi "plastmasinius" agurkus ir pomidorus nei marinuotas daržoves mirksiukas.gif biggrin.gif nes tai vis tiek yra gyva ląsteliena ir fermentai, nei negyvos sūdytos daržovės mirksiukas.gif + morkos, salotos , kopūstai ir pan. mirksiukas.gif
Atsakyti
O sakykit ka Seltonas sako apie susius? g.gif Jie tinka ar ne? Ir kada geriau tada butu juos valgyti?
Atsakyti