Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 4

Simbuli, pakomentok daugiau, įvardink, ką konkrečiai valgai? g.gif gal per mažai maistinių medžiagų gauni per dieną, ir todėl tokia savijauta mirksiukas.gif

Šeltonas mini apie detoksikacijos laikotarpį, kada organizmas valosi nuo šlakų ir priklausomai nuo organizmo užterštumo laispnio, detoksikacija vienaip ar kitaip pasireiškia ( pvz. viduriavimas, ir tt.t.. ) tai gali užtrukti įvairiai - vieniems trumpiau, kitiems ilgiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Na iki 12 val. valgau vaisius, arba zalius, arba susitrinu blenderiu ir pasidarau smoti - bananai, pora obuoliu, apelsinu, kiviu, na kas buna po ranka. Tada pietums issiverdu kokios darzoviu sriubytes, pvz. siandien valgiau salotas su liezuviu (pekino kopustas, pomidoras, agurkas, poras), vakarienei suvalgiau jogurto indeli, geriau kavos, na jos kol kas neina atsikratyti. Dar tarp valgymu uzkandau kelis ryziu trapucius. Po 19-20 val. stengiuosi nevalgyti, jei jau labai kazko noriu, isgeriu stikline vandens ir viskas.

Atrodo gal ir mazokai suvalgau ir del to tokia savijauta, bet ta puoda sriubos arba dubeni salotu as pasidarau ir suvalgau per du, tris kartus dienos metu. Na alkana nesijauciu, pilvas negurgia, bet tas galvos skausmas, jis nera toks stiprus, bet gana ikyrus.

Sakau gal cia per greitai as pakeiciau mityba, todel organizmui dabar stresas, nesupranta kas su juo vyksta mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simbulis: 29 sausio 2013 - 18:39
QUOTE(Simbulis @ 2013 01 29, 15:15)
O sakykit kaip jums su savijauta?

Mano kazkokia ji nei siokia nei tokia, jauciuosi lyg plaukiociau  unsure.gif . Aisku per mazai dar laiko praejo kol as draugauju su Seltonu, bet energijos anpludzio kol kas nepajutau, tik va galva jau kelias dienas skauda istisai. Skaiciau kad taip gali buti, bet ar ilgai  g.gif  Gal buvo kuriai taip irgi?

Man tai nebuvo jokios blogos savijautos, atvirksciai - pilna energijos, gera nuotaika - tik pliusus galeciau vardinti, aisku, dar net menesio nedraugauju su Seltonu, bet sunku niekad nebuvo, net prie derinto maisto pereiti nebuvo jokiu problemu rolleyes.gif
Aisku kiekvienam gal skirtingai... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2013 01 29, 19:37)
Na iki 12 val. valgau vaisius, arba zalius, arba susitrinu blenderiu ir pasidarau smoti - bananai, pora obuoliu, apelsinu, kiviu, na kas buna po ranka. Tada pietums issiverdu kokios darzoviu sriubytes, pvz. siandien valgiau salotas su liezuviu (pekino kopustas, pomidoras, agurkas, poras), vakarienei suvalgiau jogurto indeli, geriau kavos, na jos kol kas neina atsikratyti. Dar tarp valgymu uzkandau kelis ryziu trapucius. Po 19-20 val. stengiuosi nevalgyti, jei jau labai kazko noriu, isgeriu stikline vandens ir viskas.

Atrodo gal ir mazokai suvalgau ir del to tokia savijauta, bet ta puoda sriubos arba dubeni salotu as pasidarau ir suvalgau per du, tris kartus dienos metu. Na alkana nesijauciu, pilvas negurgia, bet tas galvos skausmas, jis nera toks stiprus, bet gana ikyrus.

Sakau gal cia per greitai as pakeiciau mityba, todel organizmui dabar stresas, nesupranta kas su juo vyksta  mastau.gif

Sveikutes, isiterpsiu, nes skaitineju sia tema ir noriu pradet taip maitintis, derinti maista, ...Kas del galvos skausmo, tai buvau skaicius, kad reikia vandens daugiau gerti, jis isplaus is organizmo toksinus greiciau
. gal paskaiciuokit kiek daug maz jus jo isgeriat 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2013 01 29, 19:37)
Sakau gal cia per greitai as pakeiciau mityba, todel organizmui dabar stresas, nesupranta kas su juo vyksta  mastau.gif

vakarienė - tokia per silpna sakyčiau mirksiukas.gif ypač, jei eini vėlai gulti, tai indelis jogurto - per mažai mirksiukas.gif

gali būti , kad taip per drastiškai sumažintas kalorijų kiekis dienai ( pasiskaičiuoti grubiai kiek suvartojame kaloriją, galima www.kalorijos.lt )

dar ir dėl skysčių trūkumo - tai gali būti, mirksiukas.gif bet greičiausiai tai bus dėl per mažo maisto kiekio ax.gif

man galva įsiskausta, tada kai yra per mažas maisto kiekis ir pvz. per vėlai ( ne pagal režimą ) maitinuosi, pvz. pietus nę 12-13 o nusitempia iki kokių 14-15 val. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 29, 21:37)
vakarienė - tokia per silpna sakyčiau  mirksiukas.gif  ypač, jei eini vėlai gulti, tai indelis jogurto  - per mažai  mirksiukas.gif 

gali būti , kad taip per drastiškai sumažintas kalorijų kiekis dienai ( pasiskaičiuoti grubiai kiek suvartojame kaloriją, galima www.kalorijos.lt )

dar ir dėl skysčių trūkumo - tai gali būti,  mirksiukas.gif  bet greičiausiai tai bus dėl per mažo maisto kiekio  ax.gif

man galva įsiskausta, tada kai yra per mažas maisto kiekis ir pvz. per vėlai ( ne pagal režimą ) maitinuosi, pvz. pietus nę 12-13 o nusitempia iki kokių 14-15 val.  ax.gif

Na tas jogurto indelis pas mane visai nemazas, o apie 350 gr. ax.gif

Na del kaloriju tai gal, bet gi darzoves ir nera kaloringos, bet alkana nesu...

Is saldiklio issitraukiau vistienos krutinele, rytoj bus pietums. O kaip jus ruosiate pvz. mesyte, verdate ja, troskinate? g.gif
Atsakyti
Simbuli, bet kokiu atveju pabandyk prie progos pasiskaičiuoti kiek suvartoji kalorijų per dieną mirksiukas.gif

kas dėl mėsos- tai dažniausiai virimas garuose arba kepimas orkaitėje ( kaip mėsos , arba kaip papildomas ingredientas patiekaluose ) - labai retai kada kepimas keptuvėje ( apskritai nemėgstu maisto kepto keptuvėje, jis man per riebus schmoll.gif )
Atsakyti
Na va, pasidziaugsiu, kad galvos nebeskauda, savijauta lyg ir nieko. Bet dabar primeciau kad cia gal ne nuo mitybos, o del to kad namiskiai pas mane sirguliuoja, tai ir as nei siokia nei tokia jauciuosi g.gif

Pilvukas jau sumazejes, nebepupso atsikises bigsmile.gif , tik vakar grieka padariau, suvalgiau kekso gabaliuka. Nu taip jo isinorejau, kad mirsiu jei nesuvalgysiu, tai kokia valanda mintis tik ir sukosi, kad noriu kekso, nors jo visai nenorejau, bet akys uzmate ir viskas doh.gif

O siaip sios sistemos tikrai nesunku laikytis, tik kad svoris pas mane nejuda is vietos. Na reikes ji vis tiek kazkaip isjudinti...
Atsakyti
Simbuli, nežiūrėkite į svorį, o žiūrėkite kokia svaijauta , kaip keičiasi oda, kaip mažėja riebalinis sluoksnis - štai čia yra tikrieji rodikliai thumbup.gif

o tai kad suvalgėte gabaliuką kekso - nieko baisaus, Šeltonas rekomenduoja tokiu atveju kartu kokią daržovę sukramsnoti - bus lengviau suvirškinti - aš tą tik patvirtinti galiu - patyriau savo kailiu mirksiukas.gif biggrin.gif

ir stengtis, kad saldumynai būtų pirmoje dienos pusėje , ideliausia max iki 15 val. o dar geriau iki 12 val. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 31, 11:13)

ir stengtis, kad saldumynai būtų pirmoje dienos pusėje , ideliausia max iki 15 val. o dar geriau iki 12 val.  mirksiukas.gif

Na iki 12 gal nelabai, nes vaisius valgau, bet iki pietu tai stengiuosi jei jau labai noriu kazko.

Kai sportavau treneris irgi sake, kad jei noriu kazko saldaus suvalgyti, tai valgyti pirmoje dienos puseje, tada speja ta grieka suvirskinti ir nenuseda jis ant pilvuko ar ant klubu smile.gif

Vakar dar namie pasportavau, tai is vis presa atradau po laaabai ilgo laiko...
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2013 01 31, 11:30)
Kai sportavau treneris irgi sake, kad jei noriu kazko saldaus suvalgyti, tai valgyti pirmoje dienos puseje, tada speja ta grieka suvirskinti ir nenuseda jis ant pilvuko ar ant klubu  smile.gif

tikrai taip drinks_cheers.gif

QUOTE(Simbulis @ 2013 01 31, 11:30)
Vakar dar namie pasportavau, tai is vis presa atradau po laaabai ilgo laiko...

pilvo presą mes visi turime, tik vienų jis yra išryškintas, o kitų - saugiai slepiasi po riebaliukų sluoksniu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif ar priimsit i savo bureli mane? 4u.gif labai sudomino jusu temele, perskaiciau visa litanija siandien saziningai, vakar trumpai permeciau, siryt jau diena pradejau pusryciais su dviem kiviais, ir iskart pamaciau rezultata bigsmile.gif nuotaika kokia gera buvo, ir kiti reikalai susitvarke bigsmile.gif as noriu numesti apie penkis kilogramus, kuriu senai nepavyksta numesti, bandziau nevalgyt vakarais, tai baigdavosi apsivalgymais ax.gif siuo budu manau issivalyciau organizma bigsmile.gif einu temele paskaityti, uzsipyliau arbateles 4u.gif
Atsakyti