Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 4

Panos, na necituokite nuotraukų..... doh.gif

Artari, net nežinau, manau kad galima bet kokią literatūrą rasti iį įsigyti internete - mes turime Šeltono knygeliukę mirksiukas.gif

chia sėklų nelabai pakeisite čia ( su sėmeninis gausis kaip kremas su sėmenimis na konsistencijai išgauti nebent dar įdėti agar-agar, bet tada bus kaip panna cotta g.gif ) , nes jos išbrinksta ir kokoso kremui suteikia pudingiškumo mirksiukas.gif

Retisa, jeee kaip faina, kad patiko thumbup.gif patiekalų paprastume ir slypi visas gėris ir skonis 4u.gif

aš dažnai iš galvos gaminu, bet ir kitų receptus adaptuoju pagal save mirksiukas.gif

o chia sėklų galima rasti Vilniuje Assorti parduotuvėje ( čia Šiaurės miestelis, pati iš ten perkuosi) arba sveikų produktų parduotuvėse, ar siųsti iš užsienio) mirksiukas.gif
Atsakyti
dėkui smile.gif o aš maximoje ieškojau blush2.gif
gyveni žmogus ir mokaisi smile.gif)
Atsakyti
dar vienas sotesnis suderintas patiekalas : nedėkite sūrio (nors jo ten dėl kvapo, vos žiupsnelis ) ir bus 100 % suderinta thumbup.gif

receptas

user posted image

Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 02 20, 16:15)
Panos, na necituokite nuotraukų.....  doh.gif

Artari, net nežinau, manau kad galima bet kokią literatūrą rasti iį įsigyti internete -  mes turime Šeltono knygeliukę  mirksiukas.gif

chia sėklų nelabai pakeisite čia ( su sėmeninis gausis kaip kremas su sėmenimis na konsistencijai išgauti nebent dar įdėti agar-agar, bet tada bus kaip panna cotta  g.gif  ) , nes jos išbrinksta ir kokoso kremui suteikia pudingiškumo  mirksiukas.gif

atsiprašau dėl nuotraukos citavimo blush2.gif bei dėkui atsakius į mano klausimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artari: 20 vasario 2013 - 17:08
QUOTE(irmulia @ 2013 02 20, 12:40)
mano pavakariai :  biggrin.gif dabar bandysiu gaminti su migdolų pienu (šio ką tik šviežiai išsispaudžiau) ir kokoso palmių cukrumi  thumbup.gif

be komentaru... wub.gif bigsmile.gif wub.gif isivaizduoju skonis nerealus... wub.gif
P.S. Kokio skersmens Taviskiai indeliai? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2013 02 20, 14:15)

o chia sėklų galima rasti Vilniuje Assorti parduotuvėje ( čia Šiaurės miestelis, pati iš ten perkuosi) arba sveikų produktų parduotuvėse, ar siųsti iš užsienio)  mirksiukas.gif

Man siandien atsiunte siu seklyciu, tai paragavau - skanios biggrin.gif ant salotyciu, i troskinukus ar kepinius - manau bus super thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2013 02 20, 14:54)
dar vienas sotesnis suderintas patiekalas : nedėkite sūrio (nors jo ten dėl kvapo, vos žiupsnelis ) ir bus 100 % suderinta  thumbup.gif

Rytoj bus isbandyta bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *rasa*: 20 vasario 2013 - 17:29
Sveikutes, jusu tema man labai aktuali, nes bandau kitaip maitintis! 4u.gif irmulia, labai geras tavo blog'as! 4u.gif Saunuoles visos cia 4u.gif O kaip man mesti gerti kava bei arbatas?... Skaiciau jog kazkas is jusu taip padare - mete visus gerimus ir paliko tik vandeni... Cia tikriausiai irmulia turi patirti. Kaip tai darete? Palaipsniui? Is karto? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Zydinti Orhideja, kas dėl kavos aš niekada nebuvau jos megėja - vos keli ( ir tai latte be cukraus) puodeliai per mėnesį biggrin.gif o dabar geras pusmetis iš vis nė mažyčio lašelio jokios kavos hihihi.gif ir nepasiilgstu biggrin.gif

kas dėl arbatų- jas tai gerdavau kibirais, bet į rankas pakliuvo labai gera knyga "Fermentų faktorius" ten labai daug kas siejasi su maisto derinimu , ir puikiai paaiškinta dėl visų arbatų kavų ir pieno produktų vartojimo, taip pat mėsos ir pan. mirksiukas.gif

user posted image

Vandenį su vyru pamėgome gerti jau senokai, tad dabar šalia būtinai turi būti vandens stiklinė, oda užtai dėkoja ir visas organizmas. Aišku esant peršalimams (ar jaučiant artėjančius požymius) griebiuosi tų gydomųjų, bet ir tai tik tam laikotarpiui. mirksiukas.gif

Manau, visi tie atsisakymai kažkokių produktų, skysčių turi ateiti su laiku, be jokios prievartos ax.gif
Atsakyti
Labai aciu, irmulia! 4u.gif
Atsakyti
Gal kuri zino, koki veiksminga buda, kovojant su saldumynais??? doh.gif mane net nervas ima, maisto produktus derinu, ziuriu kur ir kaip sveikiau, o su saldumynais... zinau kad juose nieko gero, visiskas slamstas ir pan, bet negaliu sau isikalt to i galva, priesingai kaip su maistu... Baigiu vilti prarasti, nesuprantu, atrodo tonom galeciau valgyti tai kas saldu... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
*rasa* , matyt kažkokių medžiagų trūksta organizmui mirksiukas.gif

aš vienu metu negalėjau be saldumynų, bet kažkaip susivaldžiau ir gerą pusmetį nė kąsnelio nieko nuodėmingo - taip kad viskas įmanoma mirksiukas.gif

su laiku, tiesiog verta pasirinkti tinkamą saldumynų valgymo laiką - iki pietų geriausiai mirksiukas.gif na ir po truputį nesveikus keisti sveikesniais deriniais mirksiukas.gif taip pat žiūrėti kiekį - jei prieš tai leidome sau neribotai šlamšti tortą gabalais, tai dabar jo irgi neatsisakykime, bet pilnai užteks gabaliuko , ir tik vieno , nedidelio mirksiukas.gif

Beje, džiovintais vaisiais (kaip pakaitalas saldumynams) labai piktnaudžiauti nerekomenduočiau, nes tuose paprastuose iš pc yra užslėptų saldiklių ( tada geriau rinktis ekologiškus ) mirksiukas.gif o šiaip tai vaisiai mirksiukas.gif

aš kitai savaitei vėl be jokio dirbtinio cukraus nusiteikusi - tik tiek, kiek gausiu iš vaisių ar medaus ( bet jo retai vartoju) thumbup.gif verta išbandyti, ir tai padeda, savijauta pagerėja, oda lygesnė ( beje, kur čia užmačiau, kad įrodyta, jos cukrus įtakoja spuogų atsiradimą doh.gif ) virškinimo traktas neužstabdomas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 02 22, 21:33)
*rasa* , matyt kažkokių medžiagų trūksta organizmui  mirksiukas.gif

aš vienu metu negalėjau be saldumynų, bet kažkaip susivaldžiau ir gerą pusmetį nė kąsnelio nieko nuodėmingo - taip kad viskas įmanoma  mirksiukas.gif

su laiku, tiesiog verta pasirinkti tinkamą saldumynų valgymo laiką - iki pietų geriausiai  mirksiukas.gif  na ir po truputį nesveikus keisti sveikesniais deriniais  mirksiukas.gif  taip pat žiūrėti kiekį - jei prieš tai leidome sau neribotai šlamšti tortą gabalais, tai dabar jo irgi neatsisakykime, bet pilnai užteks gabaliuko , ir tik vieno , nedidelio  mirksiukas.gif 

Beje, džiovintais vaisiais (kaip pakaitalas saldumynams) labai piktnaudžiauti nerekomenduočiau, nes tuose paprastuose iš pc yra užslėptų saldiklių ( tada geriau rinktis ekologiškus )  mirksiukas.gif  o šiaip tai vaisiai  mirksiukas.gif

aš kitai savaitei vėl be jokio dirbtinio cukraus nusiteikusi - tik tiek, kiek gausiu iš vaisių ar medaus ( bet jo retai vartoju)  thumbup.gif  verta išbandyti, ir tai padeda, savijauta pagerėja, oda lygesnė ( beje, kur čia užmačiau, kad įrodyta, jos cukrus įtakoja spuogų atsiradimą  doh.gif ) virškinimo traktas neužstabdomas  bigsmile.gif

Va va, svarute oda iki siol buvo, kai laikiau valia uz vadeliu, o va paskutines pora savaiciu - kosmaras kazkoks... Ir veidas ziuriu ismetytas spuogeliais, ir nugara, seniai tokio "gerio" neturejau...
Niu as nuo rytojaus bandau nusiteikti pries saldumynus, net Tavo neseniai ideto kokosinio pudingo ragavima atidesiu bent kelioms dienoms, kaip paskatinima, nes paragauti tai ziauriai norisi biggrin.gif
Atsakyti
o sokoladas su 70proc kakavos - irgi jau taip blogai? gal visgi geriau nei bandeles?
Atsakyti