Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 4

QUOTE(pvaidulka @ 2013 02 18, 19:07)
Ačiū, kaip aš čia apie Ebay nepagalvojau doh.gif ką tik žaidimą į PSP ten sūnui nupirkau...einu ieškoti

As nusipirkau tika juosteliu pjaustikli uz 1.13 svaro biggrin.gif nors rytoj darysiuos cukiniju makaronus su paprastu pjaustikliu, nes labai noriu isbandyti pirmaji recepteli ax.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 02 18, 11:36)
vištienos krūtinėlė virta garuose su daržovėmis ( morkos, brokoliai, cukinijos ir pan. )  mirksiukas.gif 
Daržovių makaronai su kokiu paukštienos bolonezo padažu  mirksiukas.gif 
arba tik su pomidoru tyre  mirksiukas.gif

įvairių daržovių apkepas su sūriu ( aš renkuosi brandintą, kuriame mažai laktozės belikę )  mirksiukas.gif

visokie daržovių suktinukai su mėsa ( geriau balta nei raudona mėsa)
jei valgysite 5-6 kartus per dieną ( priešpiečiai ir pavakariai - būtini) tada nebus problemų dėl apsivalgymo ar "nedavalgymo")

užkandžiams imkite riešutų - tai puikus sveikų riebalų šaltinis + baltymų šaltinis  thumbup.gif

Labai aciu ax.gif .daugmaz supratau.Bandysiu gaminti kazka panasaus g.gif .Dar keli klausimeliai. blush2.gif Kai gaminuosi svieziu darzoviu salotas,pvz.ledine salota,agurkas,pomidoras trupui druskos.Ar sie produktai yra tarpusvyja suderinti?Ar pomidoru geriau nemaisyti kartu?Del vakarienes.Pirmadieniais ir ketvirtadieniais namo griztu apie 8:30.Vakarienei kaip ir veloka.Kas geriausiai tiktu tokiu laiku.Miegoti einu 11:00-11:30.Ir ar nuo 18:00-20:00 tinka valgyti kruopas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 02 18, 12:23)

--------------------------------------------------------------------------------
maniškis taip atrodo :

[  - principas tas pats, tik tike kad tai siauros juosteliukės , kurias irgi apverdame vandenyje iki 4-5 min. ir pagardiname padažu, tarkuotu sūriu  thumbup.gif

O kur toki daikciuka galima nusipirkti g.gif ? Idomus reikaliukas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 02 18, 13:23)
esu cukinijų gaminusi

štai tokius :

cukinijų makaronai
user posted image

tereikia cukinijas supjaustyti plonytėmis juostelėmis ( tam pasitarnaus skustukas , ar spec. besilanksančiais ašmenimis) tada sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirti vos 3-4 minutes .  mirksiukas.gif

dar vienas su naminiu bolonezo padažu ( su kalakutienos faršu)

user posted image

--------------------------------------------------------------------------------
o su tokiu skustuku Julienne user posted image

maniškis taip atrodo :

user posted image
pasigaminti galima gardžių įvairių daržovių spagečių  thumbup.gif  - principas tas pats, tik tike kad tai siauros juosteliukės , kurias irgi apverdame vandenyje iki 4-5 min. ir pagardiname padažu, tarkuotu sūriu  thumbup.gif

Skustukas mane taip pat sudomino.Bet as gyvenu ne Lietuvoja.Gal gali parasyti kokia firma ji gamina bandysiu susirasti.T uriu tik tarka,per ja morkas siaudeliais tarkuoju.Gal ji tiks prazdiai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(TRIUSE 55 @ 2013 02 19, 06:53)
Skustukas mane taip pat sudomino.Bet as gyvenu ne Lietuvoja.Gal gali parasyti kokia firma ji gamina bandysiu susirasti.T uriu tik tarka,per ja morkas siaudeliais tarkuoju.Gal ji tiks prazdiai. ax.gif

Juk parasyta - Julienne ax.gif
Atsakyti
Panos, niu necituokite nuotraukų .... doh.gif


QUOTE(*rasa* @ 2013 02 18, 22:34)
As nusipirkau tika juosteliu pjaustikli uz 1.13 svaro  biggrin.gif nors rytoj darysiuos cukiniju makaronus su paprastu pjaustikliu, nes labai noriu isbandyti pirmaji recepteli   ax.gif



patiekalo skonis labai priklauso nuo pasirinkto padažo, tad jį galite ruošti pagal save : kadangi daržovės tinka su praktiškai bet kuo , tai galima padažų iš ties įvairių ir gardžių pasigaminti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(TRIUSE 55 @ 2013 02 19, 09:53)
Skustukas mane taip pat sudomino.Bet as gyvenu ne Lietuvoja.Gal gali parasyti kokia firma ji gamina bandysiu susirasti.T uriu tik tarka,per ja morkas siaudeliais tarkuoju.Gal ji tiks prazdiai. ax.gif



konkrečiai tas už 60 lt (kur šiaudeliais)

tai vadinasi : Triangle stainless steel Julienne Peeler

user posted image

(maniškis buvo tik su vienais ašmenimis) ax.gif

ką tik ebay'uje radau štai tokį , kur keičiasi peiliukai - manau ,toks labiausiai apsimoka thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(TRIUSE 55 @ 2013 02 19, 00:15)
Labai aciu  ax.gif .daugmaz supratau.Bandysiu gaminti kazka panasaus g.gif .Dar keli klausimeliai. blush2.gif Kai gaminuosi svieziu darzoviu salotas,pvz.ledine salota,agurkas,pomidoras trupui druskos.Ar sie produktai yra tarpusvyja suderinti?Ar pomidoru geriau nemaisyti kartu?Del vakarienes.Pirmadieniais ir ketvirtadieniais namo griztu apie 8:30.Vakarienei kaip ir veloka.Kas geriausiai tiktu tokiu laiku.Miegoti einu 11:00-11:30.Ir ar nuo 18:00-20:00 tinka valgyti kruopas? ax.gif


šiaip aš pati kai gaminu, taip fanatiškai daržovių trapusavyje nederinu biggrin.gif mirksiukas.gif pas mane būna visokie apkepai, užkepėlės, gratin'ai, souffle ir t.t.t. salotos ir pan.

vėlyvai vakarienei nesirinkčiau grūdinių kultūrų, nes tai sunkiau virškinami avngliavandeniai mirksiukas.gif nebent derinti su šviežiomis daržovėmis ir kad daržovių būtų daugiau nei kruopų ax.gif

standartiškai rekomenduojama nevalgyti iki miego likus 2 val. bet tai yra per traumpas laiko tarpas , nebent vakarienė būtų lengvos daržovių salotos ax.gif geriausia, kad nuo paskutinio kąsnio iki miego būtų likę 4-5 val., tada skrandis tikrai bus tuščias thumbup.gif
Atsakyti
Aš pagalvojau, kad mūsų Gerduvos parduotuvėse yra visokių gremžtukų, skustukų-gal ten kažko būtų panašaus..ir dar klausimas-irmulia, ar visa tavo mšeima taip maitinasi? nes kai pažiūriu į Jūsų patiekalus-FANTASTIKA, bet kasdien taip gaminti-pristigčiau ir laiko, ir produktų, ir fantazijos..
Atsakyti
Mil@na, taip, visa šeimyna valgo, tai ką paruošiu mirksiukas.gif bet būna ir taip, kad kiekvienas atskirai valgom - čia irgi vargo nematau ax.gif

Dažnai maistą gaminame kartu thumbup.gif smagumėlis, kai nereikia ištisai vienai prie puodų sukinėtis biggrin.gif tada ir pats maistas skanesnis rodos wub.gif

Kasdien laiko ruošti kažką "mandro" irgi neturiu, dažnai būna paprasti, bet sveiki patiekalai, nesudėtiniai thumbup.gif bet kai jau "užeina" gaminimo banga, tai būna ir 3-4 skirtingus patiekalus iš karto pagaminu hihihi.gif


vakar kaip tik vakarienei buvo toks iš akies šakar-makar, bet vyrui labai patiko thumbup.gif - blanširavau brokolius ir morkas, atvėsinau.

į kepimo skardą , pateptą aliejumi sudėjau brokolių šakeles, užbarsčiau dalimi fetos, tada sluoksnis šviežių špinatų, vėl fetos sūrio gabaliukai, ant viršaus trejetas šviežių pomidorų , pjaustytų riekelėmis, ant šių - morkų griežinėliai ( tarp sluoksnių pagardinau virduržemio prieskoniais - daugiau jokių prieskonių nenaudojau) , tada truputį užtarkavau 18 mėn. parnidžio, ant viršaus saujelė maltų džiūvėsių ir pašoviau ~ 25 min. į orkaitę - niam -skanumėlis essen.gif , valgėm net pasičepsėdami thumbup.gif

kas dėl šio patiekalo suderinamumo, tai diždioji dalis suderinta , gal galima nenaudoti džiūvėsių (nes tai grūdinės kultūros produktas, o su sūriu nelabai pakeliui, bet Šeltonas ir pats pažymi, kad salotas galima gardinti skrebučiais) ax.gif ir pomidorų (geras derinys su fetos sūriu, bet su grūdiniais-nepakeliui)
Atsakyti
Sveikos, vis paskaitinėju jūsų temą ir pagaliau susiruošiau prisijungti. Esu čia daugiau dėl svorio metimo, o būtent čia todėl, kad supratau, jog reikia keisti daug ką, o ne tik laikytis dietos. Kažkada svėriau apie 70kg ir jei nebūčiau pradėjus laikytis dietų, gal tiek ir tesverčiau. Dieta -5kg, +8kg vėl dieta -8kg + 12kg ir taip „ numečiau“ iki triženklio skaičiaus...
Kolega darbe parodė straipsnį apie maisto derinimą ir ‚užsikabinau‘. Baisiausia buvo suprasti, kad visi mano mėgstamiausi patiekalai prieštarauja derinimo principams. Dabar jau savaitė, kaip bandau laikytis iki 12 vaisiai arba jogurtas, dieną kas nors iš einamojo pietų meniu, bet tik vienas produktas ir salotos arba sriuba , vakare vėl vaisiai arba salotos. Sunku kol kas, nes matyt tas supratimas ne galutinai atėjęs iki manęs biggrin.gif . mačiau per tv neperseniausiai kažkokios laidos anonsą, kur moteriškė numetė ar tai 40 kg, ar panašiai. Jos paklausė – kaip jaučiatės – atsakymas buvo – aš jau 10 metų kaip kasdien alkana... tai va dabar ko gero jaučiuosi ir aš taip, bet manau kad čia tik laiko klausimas blush2.gif

Pora klausimų – jei teisingai supratau, gerti galima tik pusvalandį iki valgio, ir kažkiek laiko po jo?Kokį vandenį geriausiai gerti? kiek girdėjau, tai pilnai tinka iš krano? Turiu galimybę atsivežti vandens iš šaltinio miške, bet esu skaičius kad kažkodėl tai ne pats geriausias variantas?

Kokia nuomonė apie sriubas? Tas paprastas, kur šeimyna valgo – turėtų jos netikti, nes ten ir skystis ir bulvės ir dar visokių daržovių ir sviestas, ir druska?

Kokias daržoves maišote salotoms? Kuo užpilate? Kaip supratau, pomidoras ten nelabai tinka? Aš kažkaip nebuvau salotų mėgėja, mano mylimiausios tai vasaros gale iš daržo pomidoras, svogūnas, grietinė ir šviežia juoda duona... kaip suprantu, teks jų atsisakyti...

Pradžiai ko gero tiek, o dabar vaišės :

user posted image
Atsakyti
irmulia, tada dalykinis pasiūlymas-išleiskit kokią knygą apie patiekalus, nes tikrai ne visi turi tokią fantaziją-ką ir kaip derinti ir gaminti....
Atsakyti
Mil@na, viskas savo laiku mirksiukas.gif prisipažinsiu - yra minčių ta tema, gal kurią dieną ... hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Retisa @ 2013 02 19, 13:02)
--------



dietos dar niekam nepadėjo, o tik pakenkė vien at kitu atžvilgiu mirksiukas.gif tad niekada nesu susigundžiusi vienkartinėmis dietomis biggrin.gif

reikia keisti gyvenimo būdą ir mitybos principus, ir iš tiesų tai svarbiausia ne kūno svorio numetimas (mes čia nebandaujame cool.gif ) , o sveikatos sutvarkymas - o antsvoris - tai tiesiog vienas iš sveikatos sutrikimų požymių, kuris , pasirinkus veiką gyvenimo būdą, tiesiog dingsta thumbup.gif

sriubos - kodėl jos blogai? jei ruošiamos iš daržovių ir kokio sultinio - tai valio thumbup.gif ( mūsų šeimoje labai mėgstamos įvairios trintos daržovių sriubos, sakyčiau, tos tradicinės galiukais netokios populiarios lotuliukas.gif ) svarbnu neperlenkti lazdos su visokiais sultinių kubeliais ( ten juk kiek visokių E ir gliutomato blink.gif ) geriau kokį mėsos gabaliuką įmesti (aišku, jei nėra kalno bulvių) ar išvirti natūralų vištienos sultinį - mėso aromatos bus per akis.

salotos - tai vieni iš lengviausiai paruošiamų patiekalų - sumetei, kas tuo metu po ranka , pašlaikstei kokiu alyvuogių aliejumi ( galima ir padažus ruošti , jogurtinius ir pan.) tik reikia stebėti, kad jei salotose yra mėsos, - nenaudoti citrinos sulčių, pomidoro, acto padažo ir pan. nes tai nesiderina tarpusavyje ir gali iššaukti puvimo procesus mirksiukas.gif

vanduo - tai geriausia, kad gali būti mūsų organizmui - per dieną negailėkite vandens ( būtent jo, o ne kokių arbatų, kavos, sulčių, gaivos, kas skaitoma kaip virškinamas dalykas)

taip, esant dideliam antsvoriui, nerekomenduojama maisto užgerti skysčiais, nes tai atskiedžia skrandžio sultis ir maistas yra gerokai sunkiau suvirškinamas.

mes namie geriame vandentiekio vandenį, kitur - pirktinį, taip pat gaminamės dažniausiai gyvą (jonizuotą šarminį 5-6 minučių) ax.gif


Retisa, o jūs palengva pradėkite , nereikia iš karto stačia galva nerti į 100 % derinimą, Jūs atidžiau perskaityte Šeltoną - jis irgi akcentuoja, kad negalima užstresinti organizmo staigiais mitybos pokyčiais, kitaip gali nekaip baigtis mirksiukas.gif

Apskritai, visokie kraštutinumai - nėra geras dalykas ax.gif

taip pat bus aktuali info apie detoksitacijos periodą- šį dalyką reiktų labai gerai išsistudijuoti, kad vėliau nereikėtų be pagrindo keiksnoti ir "dėti į šuns dienas" maisto derinimo pincipus biggrin.gif

Taip pat temos pirmoje žinutėje yra pateiktas labai puikus konkrečių produktų derinimo sąrašas, juo galima vadovautis ruošiant įvairiausius patiekalus, tik reikia nepatingėti ir jį išsinagrinėti ... taip, gal tai užims daugiau laiko, bet kol neįsigilini/nepasidomi savarankiškai pats, kito besiklausant nebus taip aišku ir paprasta mirksiukas.gif
Atsakyti