Įkraunama...
Įkraunama...

Menstruacinė taurelė

QUOTE(Kriiste @ 2016 01 10, 19:25)
bet jei tiek pazeista gleivine - tai ne kazka padeda... Saldumynu norejimas - gali ir reiksti kazkokiu medziagu trukuma... blush2.gif  Ok, baigiam, tema ne apie tai - isgasdinsim naujai prisijungiancias lotuliukas.gif

Aš įtariu KT (10 metų stažas), plius stresas, plius tamponai / vienkartinės priemonės, plius maistinės alergijos. Žodžiu neblogas komplektukas doh.gif

Apie taurelę tai aš tik geriausios nuomonės thumbup.gif kol kas ją naudojau tik vieną ciklą, paūmėjimas buvo žymiai lengvesnis, bet čia turbūt todėl, kad vis dar naudojau vienkartines priemones kaip atsarginį planą taurelei.. kitą ciklą bandysiu be atsarginio plano ir pranešiu pienligės reikalus. Gal žiūrėk, dar geresnis paskatinimas bus? lotuliukas.gif
Atsakyti

Jefimija, o jūs gerąsias makšties bakterijas esate išbandžiusi? Žvakutės su jomis būna arba geriamos tabletės.
Atsakyti
QUOTE(Raven @ 2016 01 10, 20:19)
Jefimija, o jūs gerąsias makšties bakterijas esate išbandžiusi? Žvakutės su jomis būna arba geriamos tabletės.

Esu gėrus probiotikus. Efektas menkas unsure.gif Galbūt bendram sveikatos palaikymui tai gerai, bet sistemos atstatymui man nepakako. Vienintelis, kas man padeda ir duoda ilgalaikių rezultatų, yra griežta dieta (be gliuteno, cukraus (įskaitant pieną ir vaisius), angliavandenių). Bet ant jos ilgai netempiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2016 01 10, 21:25)
Ok, baigiam, tema ne apie tai - isgasdinsim naujai prisijungiancias lotuliukas.gif

neišgąsdinsit, neišgąsdinsit irnesakyk.gif kaip tik įdomu ir naudinga buvo paskaityt, nes pati esu turėjusi pasikartojančią pienligę, kuri praėjo kaip ir savaime... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jefimija @ 2016 01 10, 21:32)
Esu gėrus probiotikus. Efektas menkas  unsure.gif

Jūs nusipirkite ne geriamus, o makšties žvakutes su pieno bakterijomis. Ir dar gerai būtų ir prausiklis su lakto/pieno rūgšties bakterijomis taip pat. Aš taip pienligę išsigydžiau wink.gif
Net nebepamenu kada paskutinįkart turėjau tą bjaurastį ax.gif O va buvo kokia savaitė kai prausiklio nevartojau, švaros mažiau buvo ir vėl jautau, kad kimba, bet prausiklis greit pagelbėjo.
Papildyta:

O dar geriau būtų, jei suvartotumėte žvakučių kursą nuo pienligės ir tada iškart žvakučių kursą su gerosiomis bakterijomis. Man viena ginekologė taip išrašė, visos kitos tik žvakutes nuo pienligės skirdavo ir ji po kurio laiko atsinaujindavo. O šitas derinukas, kada išnaikinamos blogos bakterijos ir tada pasėjama gerųjų, super reikalas, dabar visoms rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raven @ 2016 01 11, 11:37)
Jūs nusipirkite ne geriamus, o makšties žvakutes su pieno bakterijomis. Ir dar gerai būtų ir prausiklis su lakto/pieno rūgšties bakterijomis taip pat. Aš taip pienligę išsigydžiau wink.gif
Net nebepamenu kada paskutinįkart turėjau tą bjaurastį  ax.gif O va buvo kokia savaitė kai prausiklio nevartojau, švaros mažiau buvo ir vėl jautau, kad kimba, bet prausiklis greit pagelbėjo.
Papildyta:
O dar geriau būtų, jei suvartotumėte žvakučių kursą nuo pienligės ir tada iškart žvakučių kursą su gerosiomis bakterijomis. Man viena ginekologė taip išrašė, visos kitos tik žvakutes nuo pienligės skirdavo ir ji po kurio laiko atsinaujindavo. O šitas derinukas, kada išnaikinamos blogos bakterijos ir tada pasėjama gerųjų, super reikalas, dabar visoms rekomenduoju  4u.gif

Ačiū 4u.gif pabandysiu būtent tokia tvarka - iš pradžių pienligės, paskui geros bakterijos. Buvau pas ginę praeitą savaitę, gaila, būčiau paprašius tada. Tai sekančiu apsilankymu paprašysiu.

Prausiklius naudoju jau n metų, tai padeda, bet kažkiek tik. Na, bet pas mane šiek tiek rimtesnė situacija, pienligė valdo pasaulį ir iš sosto nelipa lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2016 01 09, 15:02)
Aš taurele naudojuosi 6-7 metus. Tiksliai nebepamenu. Seniai pirkau. Iš pradžių viskas buvo gerai, bet prieš pusmetį kažkas atsitiko. Taurelė beveik visada praleidžia. Nesuprantu, kas pasidarė. Nusipirkau naują, bet ir su ja praleidžia. Nejau kažkaip pasikeitė mano anatomija  g.gif  Labai gaila, nes taurelė- be galo patogus ir finansiškai naudingas dalykas.

Kaip skaiciau viename uzsienio tinklapyje, taureles pagal dydi skirstomos ne tik gimdziusi/negimdziusi, bet ir iki 30 / po 30 metu. Nuo 30m pradeda plateti klubai, gal tai galetu buti priezastis jusu atveju ?

Klausimas, isigijusioms jau antra taurele, pagal kokius kriterijus sikart rinkotes?

6m naudojau Mooncup, po gimdymo slysta lauk, kaip ir permaza, o ir vizualiai susidevejusi silikono spalva. Zinau, tik kad rinksiuosi minkstesne.
Pagal forma sudomino FemmyCycle ir dar pliusas, kad turi spec dydi nusileidusiam gimdos kakleliui, turi zieda, minkstesne nei Diva Cup, kaina apie 40 Eur/dol. Ka manote?
user posted image
Papildyta:
Radau daugelio populiariu taureliu puiku vienos moters palyginima https://menstrualcup...ry/comparisons/ ir DETALI PALYGINIMO LENTELE
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be*starlet: 17 sausio 2016 - 22:20
QUOTE(be*starlet @ 2016 01 17, 22:06)
Kaip skaiciau viename uzsienio tinklapyje, taureles pagal dydi skirstomos ne tik gimdziusi/negimdziusi, bet ir iki 30 / po 30 metu. Nuo 30m pradeda plateti klubai, gal tai galetu buti priezastis jusu atveju ?

Ne, priežastis tikrai ne ta. Taurelę pradėjau naudoti jau būdama virš 30 m. ir pagimdžiusi vaikus. Kai ėmė praleisti, maniau, kad senoji taurelė atgyveno savo. Deja ir su nauja tas pats. Beje praleidžia tik pirmas ciklo dienas. Paskutinėmis mm dienomis viskas gerai. Taurelę išpilu dažnai, ji nepersipildo, tad niekaip nesuprantu, kodėl praleidžia g.gif
Atsakyti
na, as po paiesku ir atsiliepimu ivertinimo buvau apsistojusi ties Lunette, Lena, Fleurcup ir Femmy cycle.

Po Mooncup norejau siek tiek kitokios formos, minkstesnes. Isigijau Lena, del puikiu atsiliepimu ir lyginat visus mano variantus, si taurele laimejo. Siuncia is UK http://www.lenacup.com/buy/ ; http://www.preciouss...amp;sort=normal .
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2016 01 18, 00:53)
Ne, priežastis tikrai ne ta. Taurelę pradėjau naudoti jau būdama virš 30 m. ir pagimdžiusi vaikus.

Tas 30 metų nėra ten kažkokia tais konkreti riba. Gal tiesiog reikia neatmesti varianto, kad kūnas keičiasi visoms skirtingu laiku, todėl gal ir jūsų atveju fiziologijoje kažkas pakito.
Atsakyti
Aš vis dar neturiu savo menstruacinės taurelės. Bijau, kad nemokėsiu naudotis. O geriau kietesnė ar minkštesnė?
Atsakyti
QUOTE(Mona187 @ 2016 01 18, 15:26)
Aš vis dar neturiu savo menstruacinės taurelės. Bijau, kad nemokėsiu naudotis. O geriau kietesnė ar minkštesnė?

Kuri taurelė geresnė tau, priklauso nuo tavo kūno ax.gif

Aš turiu diva cup, ji yra maždaug per vidurį tarp visų taurelių. Ji gan lengvai skleidžiasi, lengva išimti, bet ji nėra tokia kieta, kad jausčiau nešiojant. Mano raumenys yra stiprūs, man minkštesnė taurelė netiktų.

Kuo taurelė kietesnė, tuo ji lengviau skleisis, lengviau išsilaikys, nesmuks (esant silpniems arba labai stipriems raumenims), lengviau ją „devakumuoti“. Trūkumas tas, kad toms, kurios jautrios, jos taurelę gali jausti besiremiančią į šlapimo pūslę.

Kuo taurelė minkštesnė, tuo ją lengviau įsidėti, nešioti, išimti. Bet jos sunkiau skleidžiasi. Minkšta taurelė netinka toms su silpnais arba su labai stipriais raumenimis, abiem atvejais ji pratekės.

Atsakyti