Įkraunama...
Įkraunama...

Menstruacinė taurelė

QUOTE(Obelėlis @ 2013 01 16, 22:23)
nenorėjau nieko įžeisti  ax.gif
tiesiog, nebuvau apie tai girdėjusi, 10ies temų tikrai neskaičiau.
Atsiprašau, jei kažką įžeidė mano paklausimas verysad.gif

Dar jei nesupyksite, norėčiau pasiteirauti, kiek laiko naudojate taurele.
Kad ji daugkartinė, tai supratau, bet kuriam laikui jos užtenka, juk ne amžina?

Na mes pasijuokėme ir tiek, tikrai neįsižeidėme wink.gif

Fleurcup gamintojas nurodo 2 metus, berods, bet, kaip ir minėjo Felisė, jeigu mechaniškai nepažeisite, tai nelabai, kas joms pasidaro...

Aš savąją turiu kiek mažiau, nei 1,5 metų, vienintelis priekaištas - pageltonavo (buvo bespalvė). Dabar laukiu raudonos Melunos biggrin.gif Bet ta spalva įtakos neturi, tiesiog, kaip būna su rūbais, užsimaniau naujesnės, o ir kitą gamintoją įdomu išbandyti, tai kaip tik bus proga 4u.gif

Atsakyti
Na skaitau ir labai gundausi.
Man tai is vis problemos su mmm, ilgai, gausu ir skausminga.
Ziu cia labai gera alternatyva tiems iklotams paketams, kur wc, kiek laiko as jau cia su uo, kur gauti, ar nepratekeo, ar is viso isidejau rankinukan.
Turiu klausima, ir baime tuo pciu. Kaip ten isideti taisiklingai (man truputi mazai info, o gal nemoku ieskoti blush2.gif ), kaip tas straubliukas, kokiam gylyja visa tai, kaip giliai..
Buciau dekinga ei atsakytumet. Aciu 4u.gif
Atsakyti
dar turiu klausimukų keletą, nes tikrai skamba man viliojančiai, higienos, patogumo ir netgi pinigu prasme, nes visiems tiems reikalams tikrai išeina krūva pinigu smile.gif
kokia tu taurelių priežiūra?
kaip ilgai su ja galima būti, na per kiek laiko prisipildo?
ir vat dar domina, kokios procedūros atliekamos jai prisipildžius?
ji tiesiog po kranu plaunama, ar kažkokias papildomas plovimo priemones reikia pirkti?

ir dar toks klausimukas sveikatos tematika, pvz dėl tamponu esu girdėjus apie toksinį šoką, dėl išskyrų užsilaikymo, ar su šia priemone kokių pašalinių poveikių ar grėsmių nėra?
ar yra koks rekomenduojamas laikas, kiek ją galima laikyti?
Atsakyti
QUOTE(Obelėlis @ 2013 01 17, 20:55)
dar turiu klausimukų keletą, nes tikrai skamba man viliojančiai, higienos, patogumo ir netgi pinigu prasme, nes visiems tiems reikalams tikrai išeina krūva pinigu smile.gif
ji tiesiog po kranu plaunama, ar kažkokias papildomas plovimo priemones reikia pirkti?

ir dar toks klausimukas sveikatos tematika, pvz dėl tamponu esu girdėjus apie toksinį šoką, dėl išskyrų užsilaikymo, ar su šia priemone kokių pašalinių poveikių ar grėsmių nėra?

man gausiom dienom prisipildo kas 3-4 h. negausiom visa d. net nesiojama. naudoju su daugkartiniais paketais 2 mm dienas, del to, kad butu ramiau, nors is esmes ju ir nereiketu. jie del to, kad neissitepciau keiciantis. TSS su jom nebuna. Yra ir papildomu priemoniu plovimui, bet tikrai ju nereikia, as nulieju verdanciu vandeniu, isplaunu muilu ir tiek. labai patogus daiktas, pamirsti kad sergi. galima tomis dienomis ir baseine maudytis su ja.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 01 17, 20:14)
man gausiom dienom prisipildo kas 3-4 h. negausiom visa d. net nesiojama. naudoju su daugkartiniais paketais 2 mm dienas, del to, kad butu ramiau, nors is esmes ju ir nereiketu. jie del to, kad neissitepciau keiciantis. TSS su jom nebuna. Yra ir papildomu priemoniu plovimui, bet tikrai ju nereikia, as nulieju verdanciu vandeniu, isplaunu muilu ir tiek. labai patogus daiktas, pamirsti kad sergi. galima tomis dienomis ir baseine maudytis su ja.

kiek ml tavo taurele?
Atsakyti
QUOTE(Obelėlis @ 2013 01 17, 19:55)

Čia labai išsamiai ir aiškiai viskas aprašyta. Taip pat galima tame pačiame tinklapyje paskaityti D.U.K, irgi labai naudingos informacijos yra. Aišku, tas tinklapis būtent apie lunette taurelę rašo ir ją reklamuoja, bet tie visi bendri dalykai (priežiūra, keitimas, įsidėjimas ir t.t.) visoms taurelėms tinka.
Jeigu skaitote angliškai, dar čia galite pažiūrėti.

Dėl sveikatos - visur akcentuojama, kad saugu, nesukelia TŠS, nesausina gleivinės, nepakeičia ph, dėl ko neatsiranda visokios vaginozės, pienligės ir t.t. Mes visgi ne gydytojos, tad galime pakartoti tik tai, ką perskaitome biggrin.gif Teko žiūrėti youtube vieno daktaro filmuką, kur jis pasakoja, jog teoriškai taurelė gali padidinti susirgimo endometrioze riziką (ten realiai buvo kalbama apie "back flow", t.y. "atgalinį nutekėjimą", kai, pvz., gulint, kraujas vėl patenka į gimdą, kas teoriškai padidina endometriozės riziką. Tačiau vėlgi, kad ir naudojant paketus vyksta tas pats procesas - gulint kraujas neišbėga visas iš karto ir gali nubėgti atgal su lygiai tom pačiom pasėkmėm). Teko skaityti kitų gydytojų nuomonių, kad visgi endometriozė atsiranda dėl kitų dalykų, ir vargu, ar taurelė galėtų įtakoti jos atsiradimą. Na, bet gal verta žinoti bent teorinę grėsmę rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rdk @ 2013 01 17, 21:36)
kiek ml tavo taurele?

sugraduota iki 15 bet realiai kokie 25 juuki
Atsakyti
Labai dėkui už informaciją, dėl nutekėjimo, tai vienam puslapy mačiau tokias taureles, kurios užsilenkia į vidų, tai tas variantas manau sumažina ta kraujo grįžimą, bet gulint vistiek jis gal kiek užsilaiko... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hennessy @ 2013 01 17, 20:44)
Čia labai išsamiai ir aiškiai viskas aprašyta. Taip pat galima tame pačiame tinklapyje paskaityti D.U.K, irgi labai naudingos informacijos yra. Aišku, tas tinklapis būtent apie lunette taurelę rašo ir ją reklamuoja, bet tie visi bendri dalykai (priežiūra, keitimas, įsidėjimas ir t.t.) visoms taurelėms tinka.
Jeigu skaitote angliškai, dar čia galite pažiūrėti.

Dėl sveikatos - visur akcentuojama, kad saugu, nesukelia TŠS, nesausina gleivinės, nepakeičia ph, dėl ko neatsiranda visokios vaginozės, pienligės ir t.t. Mes visgi ne gydytojos, tad galime pakartoti tik tai, ką perskaitome  biggrin.gif  Teko žiūrėti youtube vieno daktaro filmuką, kur jis pasakoja, jog teoriškai taurelė gali padidinti susirgimo endometrioze riziką (ten realiai buvo kalbama apie "back flow", t.y. "atgalinį nutekėjimą", kai, pvz., gulint, kraujas vėl patenka į gimdą, kas teoriškai padidina endometriozės riziką. Tačiau vėlgi, kad ir naudojant paketus vyksta tas pats procesas - gulint kraujas neišbėga visas iš karto ir gali nubėgti atgal su lygiai tom pačiom pasėkmėm). Teko skaityti kitų gydytojų nuomonių, kad visgi endometriozė atsiranda dėl kitų dalykų, ir vargu, ar taurelė galėtų įtakoti jos atsiradimą. Na, bet gal verta žinoti bent teorinę grėsmę  rolleyes.gif

Aš ir labai džiaugiausi taurele, bet šiandien teko pirkt brangius vaistus, kad sumažintų pienligės, ar vaginozės, net nežinau, simptomus... Jokių lytinių santykių neturėjau, atrodo taurelę labai stengiuosi prižiūrėti, t.y. visada kruopščiai išplaunu, po sirgimo iškaitinu, na žodžiu, ne kokia savijauta šiuo metu.. smile.gif Tikėkimės kad kitą ciklą tai nepasikartos, o jeigu taip.. Manysiu, kad taurelė ne man.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cereza @ 2013 01 17, 22:04)
Aš ir labai džiaugiausi taurele, bet šiandien teko pirkt brangius vaistus, kad sumažintų pienligės, ar vaginozės, net nežinau, simptomus... Jokių lytinių santykių neturėjau, atrodo taurelę labai stengiuosi prižiūrėti, t.y. visada kruopščiai išplaunu, po sirgimo iškaitinu, na žodžiu, ne kokia savijauta šiuo metu.. smile.gif Tikėkimės kad kitą ciklą tai nepasikartos, o jeigu taip.. Manysiu, kad taurelė ne man.. doh.gif

Aš asmeniškai nieko negaliu pakomentuoti, nes tikrai ne gydytoja esu ir spelioti nenoriu... Bet gali būti (nesakau, kad taip ir yra biggrin.gif ) gi ir ne nuo taurelės tas brūdas ax.gif Aš tiesiog atsimenu, kad pati kelis kartus turėjau pienligę, o apie taurelę tada tikrai nežinojau ir tamponais nesinaudojau... o ir atsirado ne iš karto po mmm (taigi tikėtina, kad ir ne nuo paketų). Pienligė šiaip lytiškai neplinta (gal nusišneku, bet tos bakterijos, ją sukeliančios, yra mūsų natūralios bakterijos, kurios dėl tam tikrų priežasčių, pvz., pasikeitusio ph, išplinta daugiau, nei reikia), o PH gali pasikeisti dėl daugelio faktorių... Kad ir besaikis saldumynų vartojimas (juokingai skamba, bet kai po univero pradėjau dirbti, tai kažkaip iš pradžių neturėjau laiko papietauti, tad darbo metu gėriau kavą su saldainiais... plius stresas, nuovargis, visa kita... užsidirbau šitą "gėrį" jau po savaitės doh.gif ).
Čia aš prie ko vedu - jūs gal su gydytoju pasitarkite, nes maža kas, gal yra kitų faktorių unsure.gif Nors, žinoma, visko gali būti. Sveikit 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hennessy: 17 sausio 2013 - 22:55
QUOTE(cereza @ 2013 01 17, 23:04)

man pienlige budavo labai daznai. ji nusilpusio organizmo pozymis. kol naudoju taurele nepasitaike.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 01 18, 08:34)
man pienlige budavo labai daznai. ji nusilpusio organizmo pozymis. kol naudoju taurele nepasitaike.

TIKRAI TAIP.
mAN PIENLIGE TAIP PAT PAUMEA, KAI PASILPSTA ORGANIZMAS SIEK TIEK
Atsakyti