QUOTE(Kriiste @ 2013 09 23, 20:17)
o tai ilgalaikis tamponu naudojimas
gal ir nera naturali - bet... krutu, sedmenu ir pan silikoniai implantai - daug metu izvis uzsiuti ir nemaiso, o cia tik tam tikram laikui, vis atnaujinant - nemanau kad labai pavojinga, nors... Klausiau vienos ginekologes - sako jei tik tau patogu, nematau priezasties kad blogai kas butu (bet pridure, kad "jos" laikais tokiu nesamoniu nebuvo
), paskui klausiau kitos - jaunesnes kur kas, bet ejau del problemu, ko pasekoje primygtinai liepe kontraceptikus gerti ir tipo "susitvarkys", sakau bet man nuo ju dingsta mmm, sake tai gerai - zinosi bent kad nuo ju
- tai va ji sako "nzn, bet man nepriimtina visokiu nesamoniu kaisiojimas, kur nepriklauso" - manau medicininio paaiskinimo kaip ir nera, o jos reiskia savo asmenine nuomone, poziuri - bet nebutinai teisinga, cia irgi laikas nuo laiko uzsuka su
ziauriu pasislykstejimu ir daug feee
Tegul jos sau Feeeeee, o man tai LIUKS
QUOTE(Žydraakė @ 2013 09 24, 09:00)
Manoji ginekologė pasakė, kad kas gamtos skirta
ištekėti, tas turi ir ištekėti. Asmeninės nuomonės dėl taurelės ji neturi, nes pati nenaudoja. Bet pasakė: įsivaizduokit, kad jums kažkas ant rankos visai dienai uždėtu menstruacijų kraujo kompresą, ar jums patiktų?
O dabar jūs darote tokį patį kompresą viduje. Tuomet aš perklausiau: bet tada ir tamponai yra taip pat blogai? Sako beveik tas pats, tik geriau, nes kraują sugeria, jis nebūna vakuume viduj.
Summa summarum - ji pasisakė už paketus. Apie paketus daugiau nediskutavom, nors pati iš praktikos žinau, kad jie būna įvairūs, o kai gimdžiau, gimdymo namuose sesutės primygtinai siūlė nenaudoti always, o rinktis tuos paketus, kurių paviršius medvilninis.
Bet taip pripratau prie taurelės
Tai, kad kiek aš suprantu, tas kraujas būtent subėga į taurelę, ir prie kūno jis nesiliečia, ir kadangi nesusigeria kaip į tamponus, tai ir nesidaugina jokie mikrobai..
Ar aš ne taip suprantu?
Man išvis keista, kad moteris ginekologė, ypač jauna, net nemėginusi susidaro nuomonę, kad va, ne fuuuu ir pan..
Nors pamėgintų iš įdomumo, smalsumo ar kitokių paskatų o tada jau sakytų, kad nepatariu ir pan. Aš tikrai prieš tamponus, nors juos naudojau labai ilgai, tačiau po jų naudojimo visą laiką ciklo pabaigoje vis kažkokie nemalonūs pojūčiai būdavo
O dabar taurelę naudoju, išvis pamiršau kas per brudas visokie niežėjimai, perštėjimas, ką sukeldavo tamponai ar paketai.