Įkraunama...
Įkraunama...

Menstruacinė taurelė

QUOTE(Felisė @ 2013 09 06, 11:46)
ar mestruacijos gausios?
as rinkciausi pagal tai.
jei negausios - tuomet 1 dydis nebus per mazas.
o jei gausios - tikrai patogiau bus 2.

Ačiū už patarimus 4u.gif Visgi nusipirkau maža Yuuki. Menstruacijos mano buvo labai gausios paauglystėje, dabar vidutiniškos, bet pastebiu dėsningumą, kad darosi vis mažiau gausios. Gal turi įtakos amžius ar mityba g.gif

Pakalbėjau su pardavėja, kad Melunos man reiktų M arba L. Palyginom, kad Yuuki maža nėra ryškiai mažesnė už vidutines Melunas, tai nusprendžiau, kad jei maža Yuuki bus per maža, tai ją naudosiu silnesnėmis dienomis, o gausesnėms nusipirksiu didelę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raven @ 2013 09 06, 17:37)
Ačiū už patarimus  4u.gif Visgi nusipirkau maža Yuuki. Menstruacijos mano buvo labai gausios paauglystėje, dabar vidutiniškos, bet pastebiu dėsningumą, kad darosi vis mažiau gausios. Gal turi įtakos amžius ar mityba  g.gif

Pakalbėjau su pardavėja, kad Melunos man reiktų M arba L. Palyginom, kad Yuuki maža nėra ryškiai mažesnė už vidutines Melunas, tai nusprendžiau, kad jei maža Yuuki bus per maža, tai ją naudosiu silnesnėmis dienomis, o gausesnėms nusipirksiu didelę smile.gif

laukiam atsiliepimu kaip pavyks "susidraugauti" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Felisė @ 2013 09 06, 19:30)
laukiam atsiliepimu kaip pavyks "susidraugauti" smile.gif

Būtinai pranešiu mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Pagaliau teko išbandyti savają taurelę (Yuuki maža), taigi dalinuosi įspūdžiais:

*Prieš pirmąkart įsidedant instrukcijoje pasiskaičiau, kad reikia "Įstumti taurelę taip, kad taurelės kotelis būtų maždaug 1cm nuo makšties įėjimo". Supratau, kad čia tas 1cm vidun, taigi ryžtingai bandžiau nurodymą įvykdyti doh.gif biggrin.gif
*Po daugybės nesėkmingų bandymų nusprendžiau, kad mano kūno sandara kitokia, nei visų biggrin.gif Nes man taurelė įsistatydavo taip, kad kotuko galiukas likdavo šiek tiek išlindęs išorėje. Kadangi pačios taurelės nesijautė, nusprendžiau, kad šįkart tiks, tiesiog reikia praktikos ir kadanors pasiseks įsidėti teisingai hihihi.gif
* Visgi vėliau internete pasitikrinau paveikslėliuose, kad pasirodo taurelė įsistato ne taip giliai kaip tamponas ir mano kūno sandara visgi teisinga blush-anim-cl.gif biggrin.gif biggrin.gif
* Dabar galvoju gal tas 1cm visgi gali skaitytis išorėn, o ne vidun g.gif Nes taip įsidėjus taurelę man patogu, jos nejaučiu. Įsidėt/išsiimti praktikos dar truputį reikia, bet šeip labai džiaugiuosi pirkiniu thumbup.gif
* Išlaikė visą naktį, niekur neprabėgo. Žiūrėsiu kaip bus su keitimo laiku, bet kol kas galvoju, kad imti mažą dydį buvo teisingas sprendimas smile.gif

Atsakyti
sveikos,
O ką apie menstruacines taureles sako jūsų ginekologai?
Skaičiau, kai kas čia rašė ginekologų nuomonę, bet būtų įdomu išgirsti daugiau pasisakymų.
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2013 09 23, 14:33)
sveikos,
O ką apie menstruacines taureles sako jūsų ginekologai?
Skaičiau, kai kas čia rašė ginekologų nuomonę, bet būtų įdomu išgirsti daugiau pasisakymų.
Dėkui 4u.gif

Mane irgi domina, ar ilgalaikis taurelės naudojimas neturi kokių nors pasekmių. Vis tik tai nėra natūrali medžiaga g.gif Įdomu, ar ilgalaikis silikono buvimas organizme nesukelia kokių šalutninių reiškinių? g.gif Kažkaip gamintojo puslapiuose pateikta info nelabai tikiu, nes gali būti ir pasakų prirašyta.
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 09 23, 15:22)
Mane irgi domina, ar ilgalaikis taurelės naudojimas neturi kokių nors pasekmių. Vis tik tai nėra natūrali medžiaga  g.gif  Įdomu, ar ilgalaikis silikono buvimas organizme nesukelia kokių šalutninių reiškinių? g.gif  Kažkaip gamintojo puslapiuose pateikta info nelabai tikiu, nes gali būti ir pasakų prirašyta.

o tai ilgalaikis tamponu naudojimas g.gif
gal ir nera naturali - bet... krutu, sedmenu ir pan silikoniai implantai - daug metu izvis uzsiuti ir nemaiso, o cia tik tam tikram laikui, vis atnaujinant - nemanau kad labai pavojinga, nors... Klausiau vienos ginekologes - sako jei tik tau patogu, nematau priezasties kad blogai kas butu (bet pridure, kad "jos" laikais tokiu nesamoniu nebuvo lotuliukas.gif ), paskui klausiau kitos - jaunesnes kur kas, bet ejau del problemu, ko pasekoje primygtinai liepe kontraceptikus gerti ir tipo "susitvarkys", sakau bet man nuo ju dingsta mmm, sake tai gerai - zinosi bent kad nuo ju doh.gif - tai va ji sako "nzn, bet man nepriimtina visokiu nesamoniu kaisiojimas, kur nepriklauso" - manau medicininio paaiskinimo kaip ir nera, o jos reiskia savo asmenine nuomone, poziuri - bet nebutinai teisinga, cia irgi laikas nuo laiko uzsuka su ziauriu pasislykstejimu ir daug feee lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 09 23, 15:22)
Mane irgi domina, ar ilgalaikis taurelės naudojimas neturi kokių nors pasekmių. Vis tik tai nėra natūrali medžiaga  g.gif  Įdomu, ar ilgalaikis silikono buvimas organizme nesukelia kokių šalutninių reiškinių? g.gif  Kažkaip gamintojo puslapiuose pateikta info nelabai tikiu, nes gali būti ir pasakų prirašyta.

Aš pirkau permatomą taurelę, pasiskaičius čia vienos merginos postus ir jiems pritarus - kam pirkti spalvotą, juk ji su dažais ir nežinia kiek ten jie išsiskiria, o taurelės spalvos vistiek niekas nemato hihihi.gif

Tamponai ir paketai yra balinami chemija, tam, kad būtų gražios baltos spalvos. Taurelė yra iš silikono, kas yra nekenksminga, nebent žmogus būtų silikonui alergiškas g.gif

Aš pvz. negaliu naudoti populiariųjų Allways (rinkausi kitus, paprastesnius), nes man labai nemaloniai prie kūno jaučiasi visas tas plastikas, o jei dar su visokiais pakvepinimais doh.gif
Atsakyti
Manoji ginekologė pasakė, kad kas gamtos skirta ištekėti, tas turi ir ištekėti. Asmeninės nuomonės dėl taurelės ji neturi, nes pati nenaudoja. Bet pasakė: įsivaizduokit, kad jums kažkas ant rankos visai dienai uždėtu menstruacijų kraujo kompresą, ar jums patiktų? O dabar jūs darote tokį patį kompresą viduje. Tuomet aš perklausiau: bet tada ir tamponai yra taip pat blogai? Sako beveik tas pats, tik geriau, nes kraują sugeria, jis nebūna vakuume viduj.
Summa summarum - ji pasisakė už paketus. Apie paketus daugiau nediskutavom, nors pati iš praktikos žinau, kad jie būna įvairūs, o kai gimdžiau, gimdymo namuose sesutės primygtinai siūlė nenaudoti always, o rinktis tuos paketus, kurių paviršius medvilninis.

Bet taip pripratau prie taurelės rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2013 09 24, 09:00)
Manoji ginekologė pasakė, kad kas gamtos skirta ištekėti, tas turi ir ištekėti. Asmeninės nuomonės dėl taurelės ji neturi, nes pati nenaudoja. Bet pasakė: įsivaizduokit, kad jums kažkas ant rankos visai dienai uždėtu menstruacijų kraujo kompresą, ar jums patiktų? O dabar jūs darote tokį patį kompresą viduje. Tuomet aš perklausiau: bet tada ir tamponai yra taip pat blogai? Sako beveik tas pats, tik geriau, nes kraują sugeria, jis nebūna vakuume viduj.
Summa summarum - ji pasisakė už paketus. Apie paketus daugiau nediskutavom, nors pati iš praktikos žinau, kad jie būna įvairūs, o kai gimdžiau, gimdymo namuose sesutės primygtinai siūlė nenaudoti always, o rinktis tuos paketus, kurių paviršius medvilninis.

Na nežinau, man paketai tai iš viso bakterijų kaupykla..visą gyvenimą naudojau tamponus, bet man kažkaip jie saugesni neatrodo nei taurelė..
Čia kaip spėju, kaip ir daugomoje situacijų - kiek žmonių, tiek ir nuomonių.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2013 09 23, 20:17)
o tai ilgalaikis tamponu naudojimas g.gif
gal ir nera naturali - bet... krutu, sedmenu ir pan silikoniai implantai - daug metu izvis uzsiuti ir nemaiso, o cia tik tam tikram laikui, vis atnaujinant - nemanau kad labai pavojinga, nors... Klausiau vienos ginekologes - sako jei tik tau patogu, nematau priezasties kad blogai kas butu (bet pridure, kad "jos" laikais tokiu nesamoniu nebuvo lotuliukas.gif ), paskui klausiau kitos - jaunesnes kur kas, bet ejau del problemu, ko pasekoje primygtinai liepe kontraceptikus gerti ir tipo "susitvarkys", sakau bet man nuo ju dingsta mmm, sake tai gerai - zinosi bent kad nuo ju doh.gif  - tai va ji sako "nzn, bet man nepriimtina visokiu nesamoniu kaisiojimas, kur nepriklauso" - manau medicininio paaiskinimo kaip ir nera, o jos reiskia savo asmenine nuomone, poziuri - bet nebutinai teisinga, cia irgi laikas nuo laiko uzsuka su ziauriu pasislykstejimu ir daug feee lotuliukas.gif

Tegul jos sau Feeeeee, o man tai LIUKS thumbup.gif

QUOTE(Žydraakė @ 2013 09 24, 09:00)

Tai, kad kiek aš suprantu, tas kraujas būtent subėga į taurelę, ir prie kūno jis nesiliečia, ir kadangi nesusigeria kaip į tamponus, tai ir nesidaugina jokie mikrobai.. g.gif Ar aš ne taip suprantu?
Man išvis keista, kad moteris ginekologė, ypač jauna, net nemėginusi susidaro nuomonę, kad va, ne fuuuu ir pan.. doh.gif Nors pamėgintų iš įdomumo, smalsumo ar kitokių paskatų o tada jau sakytų, kad nepatariu ir pan. Aš tikrai prieš tamponus, nors juos naudojau labai ilgai, tačiau po jų naudojimo visą laiką ciklo pabaigoje vis kažkokie nemalonūs pojūčiai būdavo doh.gif O dabar taurelę naudoju, išvis pamiršau kas per brudas visokie niežėjimai, perštėjimas, ką sukeldavo tamponai ar paketai.
Atsakyti
Merginos, o mano pažįstama ginekologė ir pati naudoja taurelę ir kitoms rekomenduoja; sako, kad nemato joje nieko blogo 4u.gif
Atsakyti