Sveikutės, man iškilo toks klausimukas, o jei nori įsidėt ilgalaikę kontracepsiją (spiralę), tai kaip su naudojimu taurelių? .... A? Ar tas "vakuumas" neištrauks tos spiralės...?
QUOTE(KristinaBal @ 2013 08 19, 19:09)
Sveikutės, man iškilo toks klausimukas, o jei nori įsidėt ilgalaikę kontracepsiją (spiralę), tai kaip su naudojimu taurelių? .... A? Ar tas "vakuumas" neištrauks tos spiralės...?
Gali istraukti, su spirale taureliu naudoti negalima.
QUOTE(Grazu @ 2013 08 14, 09:35)
o beje Amulette dar paduodama ir vaistinese, tik vaistineje brangiau gaunasi. daugiau jokia kita Lietuvoje taurele neparduodama vaistinese, irgi idomu kodel. tai va, visgi gal nėra tos taurelės taip jau visiškai vienodos. tam internete dabar parduodama visokio chlamo, o pardavejai bijo prekę gyvai parodyti ir leisti paciupineti
Kaip supratau iš pokalbių šioje temoje, vaistinėse dar galima įsigyti Divacup (Vilniuje, Ozo prekybos centre) ir Iriscup (ne kiekvienoj vaistinėj, bet didesnis pasirinkimas, nei Divacup'o).O aš šiandien pagaliau iš pašto pasiėmiau LadyCup, tai galėsiu į atostogas važiuoti apsiginklavusi taurele (reikia tik nepamiršti). Kaip tik turėtų "draugės" atvažiuoti .
Beje, dar turiu tokį klausimą: ar jūs dedatės taurelę, kai dar mmm nėra prasidėję, bet laukiate, kad bet kada gali prasidėti? Pvz., rytoj man nusimato ilga kelionė automobiliu, o mmm plius minus gali prasidėti ir rytoj. Svarstau, ar geriau įklotą dėtis (bet karštyje taip nesinori šutintis...), ar taurelę, kuri gali niekuo ir neužsipildyti. Ar tenka tokią tuščią taurelę pasinešioti vieną kitą dieną ar naktį?
QUOTE(Bitkresle @ 2013 08 20, 23:37)
Beje, dar turiu tokį klausimą: ar jūs dedatės taurelę, kai dar mmm nėra prasidėję, bet laukiate, kad bet kada gali prasidėti? Pvz., rytoj man nusimato ilga kelionė automobiliu, o mmm plius minus gali prasidėti ir rytoj. Svarstau, ar geriau įklotą dėtis (bet karštyje taip nesinori šutintis...), ar taurelę, kuri gali niekuo ir neužsipildyti. Ar tenka tokią tuščią taurelę pasinešioti vieną kitą dieną ar naktį?
Man 2-4dienas prieš mm pastoviai teplioja. Ir pastoviai nežinau ar tai bus 2 ar tai bus 4 dienos. Žiūriu pagal išskyras, bet jei jaučiu, kad gali kur nors kelionėje nutikti nelaimė, tai prieš kelionę įsidedu. Tada bent jau tikrai ramiai vaikštau. Nors taip yra tekę kelissyk apsigauti ir po kelionės ar po gero pusdienio nešiojimo, atgal pasidėti ir palaukti keliatą dienų, kol normaliai mm prasidės. Tačiau bent jau kelionės metu jaučiausi saugi, nereikėjo nerimauti, kad o gal.., o jei..
QUOTE(Felisė @ 2013 09 05, 11:25)
Ot, rupuze, puiki akcija Taip norejau spalvotos, o dabar isigijau bespalve yuuki. Ir galiu palyginti su anksciau isigyta lunette: pastaroji yra minkstesne, bet tai netrukde man jos naudoti - kai teisingai isidedavau, nebudavo jokiu netiketumu. Yuuki pasirode kietesne, ir diiidesne (dabar isigijau 2 dydi), baiminausi, kaip reikes isidet, ogi jokiu problemu, minkstumas ar kietumas neturi itakos, svarbiausia yra igudziai ir zinojimas, kurioje mazdaug vietoje yra g kaklelis, kad tai, kas turi I ja patekti, "iteketu" I ja, o ne pro sali
QUOTE(vikondrija @ 2013 09 05, 13:07)
Ot, rupuze, puiki akcija Taip norejau spalvotos, o dabar isigijau bespalve yuuki. Ir galiu palyginti su anksciau isigyta lunette: pastaroji yra minkstesne, bet tai netrukde man jos naudoti - kai teisingai isidedavau, nebudavo jokiu netiketumu. Yuuki pasirode kietesne, ir diiidesne (dabar isigijau 2 dydi), baiminausi, kaip reikes isidet, ogi jokiu problemu, minkstumas ar kietumas neturi itakos, svarbiausia yra igudziai ir zinojimas, kurioje mazdaug vietoje yra g kaklelis, kad tai, kas turi I ja patekti, "iteketu" I ja, o ne pro sali
o as tai galvoju, kad spalva taureleje yra nieko gero. juk spalva eina kaip priedas gumos, vistiek ji chemine medziaga, tikrai ne melynem dazyta o pati guma ar medziaga is ko ji padaryta, turbut naturaliai yra bespalve... Kas ten zino, o jei nesiojant ta spalva kazkas issiskiria , kaip dabar skaiciau straipsni, kad is crocsu issiskiria medziagos, kurios gali sukelti vezi, tai juos rekomenduojama nesioti su kojinemis. Atseit dabar padaryti tyrimai tai rodo Koks skirtumas kokia viduj nesioji, vistiek niekas nemato.
QUOTE(Felisė @ 2013 09 05, 13:25)
Ačiū, aš jau griebiu :
Papildyta:
Dar klausimukas - o kas patogiau kotelis ar burbuliukas gale?
QUOTE(almukass @ 2013 09 05, 16:51)
Ačiū, aš jau griebiu :
Papildyta:
Papildyta:
Negaliu palyginti, bet manau, kad patogumas, bent jau kotelio yra tas, kad galima nusikirpti kiek nori, o kaip su burbuliuku yra - tikrai neįsivaizduoju. Šiaip man tas kotelis reikalingas tik pasiekti taurelę, kad žinočiau, kad dugnas čia pat. Vis tiek išiminėju suspaudus dugną (ir išleidus vakuumą), tad kotelis man šiaip ir nereikalingas, ir jo pas mane liko gal koks 0,5 cm. tikrai nedaug, net ir labai norėdama aš vis tiek to kas liko iš kotelio nesugraibyčiau ir neištraukčiau taurelės
QUOTE(almukass @ 2013 09 05, 16:51)
Ačiū, aš jau griebiu :
Kokią pirkote? Aš jau senokai mąstau apie taurelę, tai akcijos proga pagaliau įsigysiu, tik neramu dėl dydžio - Meluna turi 4 dydžius, o Yuuki tik 2. Labiau traukia Yuuki, bet bijau, kad pirmas dydis gali būti mažas. Esu negimdžiusi, 25 metų, liekna, bet aukšta mergina, todėl dvejoju ar maža Yuuki nebus man per maža
QUOTE(almukass @ 2013 09 05, 15:51)
Papildyta:
sunku pasakyti abiejų neišbandžius. bet man labai norėtųsi išbandyti burbuliuką
pas mane kotelis, bet jis nutrumpintas tiek, kad dar būtų galima už jo sugriebti. bet pačiom pirmom dienom labai žemai nusileidžia gimdos kaklelis, taurelė labai negiliai įlenda, ir toks jausmas kad kotelis remiasi ir kartais tikrai jaučiu dėlto diskomfortą. visiškai nukirpti nenoriu, nes paskutinėm dienom, kai jau pakyla kaklelis, būna sunku taurelę sugaudyt. todėl ir mąstau, kad gal burbuliukas būtų geriau, jis apvalus, gal ne taip jaustųsi
QUOTE(Raven @ 2013 09 06, 02:51)
Kokią pirkote? Aš jau senokai mąstau apie taurelę, tai akcijos proga pagaliau įsigysiu, tik neramu dėl dydžio - Meluna turi 4 dydžius, o Yuuki tik 2. Labiau traukia Yuuki, bet bijau, kad pirmas dydis gali būti mažas. Esu negimdžiusi, 25 metų, liekna, bet aukšta mergina, todėl dvejoju ar maža Yuuki nebus man per maža
ar mestruacijos gausios?
as rinkciausi pagal tai.
jei negausios - tuomet 1 dydis nebus per mazas.
o jei gausios - tikrai patogiau bus 2.