Įkraunama...
Įkraunama...

Menstruacinė taurelė

QUOTE(Berenikė @ 2013 07 24, 11:20)
Sveikos smile.gif Taurelę naudoju jau kokius 4-5 metus. Kartu su dviem draugėmis įsigyjome Mooncup (apie kitas firmas tuo metu nelabai ir ėjo kalba). Vienai jau pirmą savaitę taurelę sugriaužė šuo smile.gif Kitai kažkaip neprilipo, o aš visai susigyvenau. Tiesa, taurelė man visiškai nepasiteisino nakčiai ir per gausiąsias dienas - prapildavo :/
Man asmeniškai didžiausias iššūkis buvo supažindinti su mano pasirinkimu vyrą. Kažkaip sėdėjom vakare prie alaus su jo draugu mediku ir jis užsiminė, kad esama ir tokių stebuklų moterims. Anoks čia stebuklas, sakau smile.gif)) Tad galiausiai vyriškiai išprašė pačiupinėti tą stebuklą gyvai (ir čia, įsivaizduokit, prie alaus smile.gif ) Laimei, reakcija buvo daugiau susidomėjimo nei pasišlykštėjimo, o aš ne vienus metus kuklinausi prisipažinti, nes kitos draugės vos išgirdusios raukydavo nosį...

Dabar laukiu (tiksliau nelaukiu) MM po gimdymo ir žiūriu čia jau visai naujos taurelių mados  bigsmile.gif Visai smagu būtų atsinaujinti - gal naujosios nebe taip pils pro šoną  g.gif

Asmeniškai aš tokios nuomonės, kad vyrui neturėtų rupėti ką tomis dienomis naudoju. Juk jam jokio skirtumo, ar paketai, ar tamponai ar taurelė. Dienos mano, ir rūpestis mano wink.gif Aš taurelę jau metus laiko naudoju, ir net nežinau ar vyras žino apie šį daiktą.. g.gif Kažkaip informuoti kad tokį daiktą naudoju - visai neinformavau, bet ir slėpti jo neslepiu. Kai ne mm ji guli tualete spintelėje, dėžutėje (Yukki pas mane). Artėjant dienoms, "persikrausto" į rankinę, o po dienų vėl į spintelę. Teko su drauge apie taurelę prie jo kalbėti, bet matyt jis neužfiksavo. Gal nesigilino, nežinau.
Suprantu, kad jei jau moterys tik išgirdusios iš tolo rėkia "fui".. tai tikėtina, kad vyrui tai bus dar labiau nepriimtina, bet.. Kaip ir sakau, vyrui neturėtų rūpėti ką aš tomis dienomis naudoju. Svarbu, kad man patogu, aš jaučiuosi švari ir man tos dienos nesukelia tiek rūpesčių kaip anksčiau. Tokių kaip kad negalėjimas maudytis vandens telkinyje (ypatingai pirmom dienom).
Atsakyti
Tikrai sutinku, kad taurelės grynai moteriškių, o ne vyrų (ir tuo labiau šunų smile.gif ) reikalas, bet kartu gyvenant visokių situacijų pasitaiko. Pvz. aš per savo tuščią galvą nuolat prieš miegą pamiršdavau išplautą taurelę ant kriauklės krašto, paskui jau atsigulus prisimindavau ir keliaudavau paslėpt kur toliau nuo akių. Būdavo ir kad pamirštu įsidėt išplovus ir bėgu tikrintis, ar aš su ja ar ne biggrin.gif Žodžiu, buvau tikra, kad kokį vakarą brangusis ateis su taurele rankoje ir paklaus, kas čia per agregatas (jam tikrai nebūtų daėję kam čia šitas daiktas skirtas). Kažkaip paketų pakuotės pas daugelį voniose kone ant vaizdo stovi ir tikiu, kad diedam jokio intereso nekelia, o čia tiesiog neįprasta. Dabar žino ir man ramu.
O šuniui ar mažam vaikui nugvelbti taurelę žaidimams manau juokų darbas (kad ir iš tos pačios rankinės) - negi nėra jum pasitaikę kurioziškų situacijų?
Atsakyti
QUOTE(Berenikė @ 2013 07 24, 19:20)

O šuniui ar mažam vaikui nugvelbti taurelę žaidimams manau juokų darbas (kad ir iš tos pačios rankinės) - negi nėra jum pasitaikę kurioziškų situacijų?

buvo buvo smile.gif
karta sesiametis sunus atrado vonios spinteleje, apziurejo, po to ikyriai klausinejo kas cia?
smile.gif
Atsakyti
ot problemos. Ir paketus slėpėt, nepirkot prie vyrų? Nematau nieko nei gėdingo, nei nenatūralaus, jei vyras žino, ką naudojat schmoll.gif
Atsakyti
Nu, tikrai. Gyvena su vyrais ir baugu pasikalbėti, paaiškinti. Ką aš žinau. cool.gif Maniškis kai ne tik vyras, bet ir artimiausias draugas, net girdėjo mano garsius svarstymus įsigyti ar ne. Nematau čia nieko slėptino nuo vyro, o ypač nuo savo.

Man iškilo klausimas. Ar nekenkia gimdos kakleliui tas ištempimas. Vakuumas jį tiek ištempia, išilgina, baugu truputi paliko. biggrin.gif Nemalonių pojūčių nėra.
Atsakyti
QUOTE(devuška @ 2013 07 22, 21:09)
Neįsivaizduoju savęs naudojančios šito daikto, jis man visom prasmėm atrodo blogas, gal kitoms ir gerai rolleyes.gif

vat tokia nuomone - niekine, gal branginkite kitu ir savo laika. Kazkaip vertinimas neisbandzius - nu nekaip skamba. Nepykit 4u.gif

Naudoju, naudojau, ir naudosiu... Puikesnio gyvenimo tomis dienomis nei db jau gal ne neisivaizduoju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajatara @ 2013 07 25, 12:53)
Nu, tikrai. Gyvena su vyrais ir baugu pasikalbėti, paaiškinti. Ką aš žinau.  cool.gif  Maniškis kai ne tik vyras, bet ir artimiausias draugas, net girdėjo mano garsius svarstymus įsigyti ar ne. Nematau čia nieko slėptino nuo vyro, o ypač nuo savo.

Visiskai pritariu 4u.gif mane tai juokas ima kai paskaitai, jog nuo vyro slepia.. lotuliukas.gif kokie td ten santykiai aplamai? Su kuo vaika pasidaret, jei jau tokios baimingosios, kukliosiosios? lotuliukas.gif Jei jau vyras, tai reiskias nieko neismano ir jam zinot nereikia.. doh.gif

As taip pat kai tik suzinojau apie si dalykeli, papasakojau vyrui, pasakiau, jog planuoju pirkti, kai atsiunte, net pats apziurejo ir paskui net pasidomejo kaip sekasi naudot 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leopardas: 25 liepos 2013 - 13:20
QUOTE(leopardas @ 2013 07 25, 14:18)
Visiskai pritariu 4u.gif *mane tai juokas ima kai paskaitai, jog nuo vyro slepia..  lotuliukas.gif kokie td ten santykiai aplamai? **Su kuo vaika pasidaret, jei jau tokios baimingosios, kukliosiosios? lotuliukas.gif Jei jau vyras, tai reiskias nieko neismano ir jam zinot nereikia.. doh.gif

As taip pat kai tik suzinojau apie si dalykeli, papasakojau vyrui, pasakiau, jog planuoju pirkti, kai atsiunte, net pats apziurejo ir paskui net pasidomejo kaip sekasi naudot 4u.gif

*Asmeniškai aš neslepiu, bet ir neinformavau. Iš tikrųjų MB net nesidomi ar aš paketus naudoju, ar tamponus. Pasakyta, kad man dienos ir viskas.
**Patikėkit ne visiems vyrams įdomu tos mūsų dienos ir visi reikalai su jomis susijusios. Tad nereikia čia lyginti, kad "tokios baimingosios, kukliosiosios".. Prie ko vaikų "gamyba" ir menstruacijų metu naudojamos priemonės.. g.gif
Kas liečia kuriozinius atvejus, tai buvo tik toks, kad kai keičiausi, tai ji man namuose į wc išslydo, gerai, kad tik pasikeisti reikėjo, nes nežinia į kokį turinį būtų tekę rankas kišti. Išsiploviau, išsivirinau ir vėl viskas gerai, tik pagalvojau, kad jei taip kur nors kaimo lauko tualete, tai tektų tik graudžiai atsisveikinti. O kadangi aš ją pastoviai naudoju (ir dieną, ir naktį), tai tokių kuriozų, kad pamirštu ir palieku kažkur ne vietoje dar nepasitaikė.
Atsakyti
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2013 07 25, 15:04)
tik pagalvojau, kad jei taip kur nors kaimo lauko tualete, tai tektų tik graudžiai atsisveikinti. O kadangi aš ją pastoviai naudoju (ir dieną, ir naktį), tai tokių kuriozų, kad pamirštu ir palieku kažkur ne vietoje dar nepasitaikė.

taigi, va jei taip kokiam kaimo WC ar lauko WC kelioneje - man mirtis butu doh.gif , kadangi tik ja naudoju - paketu neturiu - o ka tokiu atveju daryt - neisivaizduoju schmoll.gif , o jei dar pirmos dienos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2013 07 25, 16:30)
taigi, va jei taip kokiam kaimo WC ar lauko WC kelioneje - man mirtis butu doh.gif , kadangi tik ja naudoju - paketu neturiu - o ka tokiu atveju daryt - neisivaizduoju schmoll.gif , o jei dar pirmos dienos unsure.gif

mane tas ir stabdo visų pirma. Visų antra - tai, kad ji gali prabėgti pro kraštus ir dar tai, kad kraujas neišbėga, o būna visą laiką ten, bet dėl šito aš nelabai ką išmanau. Visviena, silikono gabalas ten nėra natūralu (kaip ir tamponai). Bet kaip suprantu iš komentarų naudojant taurelę ten bakterijos taip nesiveisia kaip įklote? Ir negręsia toksinis šokas? Ir kaip su tais neįdealiais tualetais, kur nėra visų įmanomų galimybių išsiplaut (o juk tokių pasitaiko dauguma), kažkodėl man atrodo, kad būtinai visa apsitaškyčiau kraujais keisdama blink.gif gal rimtai reiks išbandyt g.gif nes įklotai tai juk irgi košmaras rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(devuška @ 2013 07 26, 00:06)
mane tas ir stabdo visų pirma. Visų antra - tai, kad ji gali prabėgti pro kraštus ir dar tai, kad kraujas neišbėga, o būna visą laiką ten, bet dėl šito aš nelabai ką išmanau. Visviena, silikono gabalas ten nėra natūralu (kaip ir tamponai). Bet kaip suprantu iš komentarų naudojant taurelę ten bakterijos taip nesiveisia kaip įklote? Ir negręsia toksinis šokas? Ir kaip su tais neįdealiais tualetais, kur nėra visų įmanomų galimybių išsiplaut (o juk tokių pasitaiko dauguma), kažkodėl man atrodo, kad būtinai visa apsitaškyčiau kraujais keisdama  blink.gif  gal rimtai reiks išbandyt g.gif nes įklotai tai juk irgi košmaras rolleyes.gif

stabdo kas - kad jei pamesi i wc - nebebus kuo pakeisti??? Naudoju ja jau gal 5 metus -ne karto nesu pametus schmoll.gif , aisku keisdama labai saugaus kad tai neivyktu - nes esu pagalvojus ne karta kas butu lotuliukas.gif

del prabegimo pro krastus - taip, pasitaiko, bet su paketais man tai pasitaikydavo 100 kartu dazniau doh.gif Silikono gabalas nenaturalu ten tiek pat - kiek silikonas krutyse ar dar kur mirksiukas.gif Del bakteriju - va karstyje pabuvus su iklotu - kvapas jauciasi gana greit... O su taurele visa diena - nu ner jo... Del neidealiu WC - as ir be tu dienu nesu megeja labai juose lankytis, tik kai jau tikrai prispiria, bet jei tenka keistis ten - naudoju dregnas serveteles, iejus apsvalai gerai rankas, tada issitrauki, ispili turini, apvalai taurele, isidedi ir vel apsivalai rankas, isejus dar jas nusiplaunu - nu kazkaip ner labai baisu rolleyes.gif , kartais, jei yra galimybe nesuos i WC buteliuka vandens, kad ir mineralinio - bet nu cia tikrai gana reti atvejai, nes darbe yra kriaukle WC, dar prekybos centruose, stotyse ar kitose viesose vietose - einu i neigaliems skirtus WC - ten irgi yra kriaukle salia, ne kaip visiems skirtuose... rolleyes.gif Bet tas jausmas - kai is dienu nebera tos dregmes, trynimosi tarp koju, jausmo kai atsistoji ir bega (su nerimu ar tilps turiniui subegt, ar duos per kelnes lotuliukas.gif ) - tikrai nera pamainomas, daznai jau 3-4 dienoje (mane jos gan ilgai tesias) - apskritai pamirsti kad tau dienos ir nepatogumai - tiesiog ryte ir vakare prausdamasi susitvarkai ir psio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2013 07 26, 08:03)

drinks_cheers.gif Ui, kaip su viskuo sutinku. rolleyes.gif Tas švaros pojūtis tai nerealus! Man taip faina, kad ir tomis dienomis vasarą naktį galiu eiti miegoti nuoga. bigsmile.gif

Ir niekas ten nesitaško. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti