Įkraunama...
Įkraunama...

Menstruacinė taurelė

TA taurele tikrai lengvai pasiekiama pirstais - suimu dviem pirstais uz apacios (nyksciu ir smilium), suspaudziu ir ji subliuksta, tada be skausmo istraukiu
Atsakyti
QUOTE(žydinti_pieva @ 2013 03 03, 18:46)
Ir dar keletą pamąstymų turiu dėl vakuumo. Kai statom taures ant nugaros tai lieka mėlynės. O čia kaži ar nepažeidžiami vidiniai audiniai, gi tiek laiko jie išbūna vakuume, tai turėtų ar kraujagyslės sutrūkinėti ar audiniai išburkti  g.gif  Tokia mintis kilo kai pirmą ar antrą naktį taip pradėjo pilvą skaudėt, kad lėkiau naktį išsiimti taurelę, po dienos irgi nakčiai jau noris dėtis paketą, kad pailsėti, nes jaučias, kad viduje pajautrėję audiniai po taurelės g.gif .
Nesusidaro ten tikras vakuumas, nelyginkit su tom taurėm, dedamom ant nugaros schmoll.gif Matyt esate tiesiog jautresnė ir tiek. Man šiek tiek nemalonius pojūčius kelia tvarkymaisi tik kai jau dienos į pabaigą
Atsakyti
gal mes skirtingai tą vakuumą įsivaizduojam. man vakuumas - tai beorė erdvė. pirmus kartus bandant taurelę ir siekiant padaryt tą vakuumą, atleidžiant viduj taurelę ir jai skleidžiantis būdavo toks siurbimas, kad pagalvot baisu, kaip ten visi vidiniai mėsgaliukai atlaikytų ant tokio tempimo 4 ar 5 dienas. ten gi jautri vieta, ne koks pado kulnas.
todėl dabar visada taikau, kad jokio siurbimo nebūtų. įsidedu ir tiek. kol ką tik įdėta, galiu ir pasukti, ir lengvai išimti, nebūna jokio tempimo. taigi manau, kad ten ne vakuumas. tik per daug valandų ji labiau prisisiurbia. savo funkciją atlieka be trūkumų.
kažkur skaičiau, kad taurelės naudojimas gali didinti endometriozės riziką. ir sau asmeniškai manau, kad tas vakuumas ir įtempimas nėra labai geras reiškinys. todėl stengiuosi jo vengti.
bet čia mano grynai asmeniniai pasamprotavimai. niekam neperšu. 4u.gif

atrodo, mano taurelės naudojimo specifika skiriasi nuo daugumos. dauguma nusikerpa kotelius, o aš kaip tik norėčiau ilgesnio. dabar dar pasirodo ir dėl vakuumo nesutampa doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo infuzorija: 05 kovo 2013 - 00:41
Vakar gavau ir kaip tik vakar prasidėjo mm, įsidėjau viskas buvo ok, nepraleido, prieš eidama miegoti įsidėjau iš naujo, tai naktį tai pratekėjo ir nemažai doh.gif Tai dabr bandau skaityti temas ir ieškoti patarimo kaip tinkamai įsidėti kol dar ne naktis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Norkyt: 05 kovo 2013 - 08:31
QUOTE(infuzorija @ 2013 03 05, 00:37)
gal mes skirtingai tą vakuumą įsivaizduojam. man vakuumas - tai beorė erdvė.  pirmus kartus bandant taurelę ir siekiant padaryt tą vakuumą, atleidžiant viduj taurelę ir jai skleidžiantis būdavo toks siurbimas, kad pagalvot baisu, kaip ten visi vidiniai mėsgaliukai atlaikytų ant tokio tempimo 4 ar 5 dienas. ten gi jautri vieta, ne koks pado kulnas.
todėl dabar visada taikau, kad jokio siurbimo nebūtų. įsidedu ir tiek. kol ką tik įdėta, galiu ir pasukti, ir lengvai išimti, nebūna jokio tempimo. taigi manau, kad ten ne vakuumas. tik per daug valandų ji labiau prisisiurbia. savo funkciją atlieka be trūkumų.
kažkur skaičiau, kad taurelės naudojimas gali didinti endometriozės riziką. ir sau asmeniškai manau, kad tas vakuumas ir įtempimas nėra labai geras reiškinys. todėl stengiuosi jo vengti.
bet čia mano grynai asmeniniai pasamprotavimai. niekam neperšu.  4u.gif

atrodo,  mano taurelės naudojimo specifika skiriasi nuo daugumos. dauguma nusikerpa kotelius, o aš kaip tik norėčiau ilgesnio. dabar dar pasirodo ir dėl vakuumo nesutampa  doh.gif

pas mane irgi niekuomet nebūna ten jokio vakumo rolleyes.gif
o dėl endometriozės, manau čia užsakyti straipsniai/tyrimai ir t.t. juk visiem paketų ir tamponų gamintojam labai nenaudingos tos mūsų taurelės ax.gif vat ir skleidžia visokias erezijas kad tik nepirktų moterys rolleyes.gif

o dėlk kotelio, tai tau taip yra dėl to kad gimdos kaklelis aukštai, o tai pas mus kiekvieną yra labai skirtingas dalykas kaip ir mūsų ūgis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alcantara: 05 kovo 2013 - 08:47
QUOTE(infuzorija @ 2013 03 05, 00:37)
gal mes skirtingai tą vakuumą įsivaizduojam. man vakuumas - tai beorė erdvė.  pirmus kartus bandant taurelę ir siekiant padaryt tą vakuumą, atleidžiant viduj taurelę ir jai skleidžiantis būdavo toks siurbimas, kad pagalvot baisu, kaip ten visi vidiniai mėsgaliukai atlaikytų ant tokio tempimo 4 ar 5 dienas. ten gi jautri vieta, ne koks pado kulnas.

atrodo,  mano taurelės naudojimo specifika skiriasi nuo daugumos. dauguma nusikerpa kotelius, o aš kaip tik norėčiau ilgesnio. dabar dar pasirodo ir dėl vakuumo nesutampa  doh.gif
neįmanoma vakuumo skirtingai įsivaizduoti biggrin.gif jo apibrėžimas reiškia, kad nieko nėra, nei oro, nei kokių šiaip dujų - tiesiog tuštuma. O vakuumą net laboratorijose su spec. įranga sukurti sunku, net nekalbu apie tikrąjį vakuumą - jo sukurti net nėra įmanoma, vis tiek lieka bent kažkiek molekulių.
Tai va. Tai, ką dauguma vadina vakuumu, manau iš tiesų yra susidaręs slėgis, kai bandoma prie sienelių tvirtai prisisiurbusią taurelę traukti lauk. Man stipraus to tokio slėgio nesusidaro ir apskritai nėra nemalonių pojūčių ją išimant.
Kotelį aš irgi esu visą palikusi, bet kartais į ciklo pabaigą norėtųsi jį patrumpinti
Atsakyti
Pas mane fiziologiskai matyt kai labai nedaug vietos iki gimdos kaklelio, nera taurelei labai kur pasidet, o tas islindes kotelis badosi i visas puses, as ji tiesiog jauciu, todel ir nukirpau. Beje, vakar supratau, ka reiskia, kai taurele neissiskleidzai iki galo ir kai reikia pirstai apvesti aplink, kad issiskleistu. Tai priklauso nuo isidejimo budo, vienaip dedantis ji viduje tiesiog pokstelna ir tikrai beveik kaip prisisiurbia prie sieneliu, o dedant sulenkus c raide man gavosi supliuskusi, todel turejua ja pataisyti viduj, bet taip man daug maloniau jauciasi, tiksliau nesijaucia ji viasi. Arba gal del to, kad dienos i pabaiga
Atsakyti
QUOTE(Rokile @ 2013 03 05, 17:59)
vienaip dedantis ji viduje tiesiog pokstelna ir tikrai beveik kaip prisisiurbia prie sieneliu

O kokiu būdu dedant būtent?
Atsakyti
QUOTE(Norkyt @ 2013 03 05, 19:15)
O kokiu būdu dedant būtent?

kai sulenkiu ja kaip kriauklyte:
http://www.lunette.l...audoti-730.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rokile: 06 kovo 2013 - 15:25
QUOTE(Rokile @ 2013 03 06, 15:22)
aš būtent taip visada deduosi, bet man niekas neprisisurbia
Atsakyti
QUOTE(Little feet @ 2013 03 06, 18:20)
aš būtent taip visada deduosi, bet man niekas neprisisurbia

as visad taip ir dejausi, bet kuri cia karta pabandziau c raidele, tai neissikleide ji man, subliuskusi liko, teko pirstu taisyt. tada ir supratau, ka reiskia, kai pokstelna smile.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. Pirmiausia tai labai džiaugiuosi atradusi taurelę, nes mm..būna vieną parą labai gausios, o ir šiaip geras dalykas. Kol išmokau naudotis vargau kokius 4 mėnesius (per mm..) Nepasidaviau...Problema manau buvo nes netinkamą man įsigijau. Dabar jau išbandžiau 3 blink.gif ,nes pasidomėjus pasirodo jos labai skirtingos.
1-oji mano buvo Yukki (didelė), labai skausmingai išsiskleisdavo, sunku buvo įsidėti. (Dabar supratau, todėl, kad man ji buvo per kieta) Nenoriu dabar jį ją net pažiūrėti blink.gif

Kažkur radau lentelę pagal kietumą tai sekanti buvo Fleurcup. Taip pat ėmiau didelę, bet ji man pasirodė gerokai mažesnė už Yukki, žodžiu man per maža, gausiom dienom. Bet labai minkšta, be problemu išsiskleidžia, visiškai nesijaučia. Tai kitom dienom labai thumbup.gif

Toliau ieškojau didesnės ir minkšos. Pabandžiau Meluna Clasic, gal vos vos kietesnė (sakyčiau kietesnis tik žiedelis kuris labai gerai prilaiko) už Fleurcup, dedasi ir skleidžiasi be problemų ir skausmų. Labai džiaugiuosi atradusi man tinkančią thumbup.gif (Yra ir Meluna soft, bet skaičiau, kad su ja galimas pratekėjimas.) Labai mažai didesnė už Fleurcup , tiesa ėmiau XL. Bijojau, kad nebūtų per didelė. Bet viskas thumbup.gif Pilsčiau kiekius tai sakyčiau Yukki kokiu ml dar didesnė. biggrin.gif

Gal kam ppravers mano patirtis ir labiau pasidomės prieš perkant. Pinigėliai manau vistiek atsipirks, svarbu patogiai jaustis.

i 
Skelbimai forume draudžiami.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 12 kovo 2013 - 10:12