Įkraunama...
Įkraunama...

Vasario kolektyvas

QUOTE(sagyte @ 2013 01 16, 11:16)
aš tai prigazdinu, kad ateis dėdės ir išsineš ją ir pan  doh.gif

Οi, nu gal nereikia taip.. unsure.gif

QUOTE(spaliuxe @ 2013 01 16, 12:38)
gal kas patartumet del uzkandziu gimtadieniui, ka paprastai geriausia imt, kad pamaitint vaikus ir suagusius..

Man irgi tas labai domina drinks_cheers.gif

QUOTE(busimablondine @ 2013 01 16, 14:12)
Uzsakiau vistik paspirtuka, parodziau katik-gavau velniu KAD NENORI RUZAVO!! brac, ryte skambinsiu, kad keistu spalva doh.gif

o kokį, parodyk bigsmile.gif
Kokios spalvos jai reikėjo? biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

ziuriu naujienas nieko vis nematau kad parasyta, o kad tema pasibaigusi nepastebejau biggrin.gif

Matau apie gimtadienio dovaneles kalbejot, Tolking cat turim, super daiktas jei nekasdien tai kas antra diena tikrai pasiima ji pakankinti biggrin.gif dovanojom per kaledas, dar per kaledas gavo kalbancia sokancia Doros lele, nu tai susidomejo minimaliai, Vejune su ja labiau zaidzia, o Vejune gavo berdzionele kalbancia su plastmasiniais rubeliais kuriuos turi keisti priklausomai ko praso aprengti ir kokios spalvos ji pati, gal lietuvoje yra lietuvikai kalbanciu, nu zinokit super daiktas Vasare su ja kasdien zaidzia rengia nurengia guldo miegoti biggrin.gif ji ten dekoja kad aprengiai groja muzikytes dainuoja
va tokia: vadinasi
Vtech Dress and Discover Friend
user posted image

o dabar ka pirkti jau irgi turiu minciu, kadandi su dekuciu ir kedziu statosi palapine savo kambaryte, tai galvoju paiimti palapine su tuneliu nediduke

tokia:
user posted image

ar tokia:
user posted image

QUOTE(Alekto @ 2013 01 16, 08:21)
Ar nesijaučia pas jus trijų metų krizės? Pas mumis stogas namie kilnojasi nuo Beatričės. Pati nebesupranta,kas daros. Viskam prieštarauja, kas tik įmanoma doh.gif

jauciasi ir dar kaip, ypac kai reikia eiti rengtis i lauka arba is jo pareit, i lauka nenoriu rengis is lauko neimanoma i namus parvesti, parnesu. Zaislu tvarkymasis kazkokia tragedija doh.gif

Papildyta:
del receptuku FB yra temute yra keleta idomiu minciu
vadinasi: Receptukai Musu Mazuciams Vaikuciams
Atsakyti
QUOTE(-Tynka- @ 2013 01 17, 05:02)
Οi, nu gal nereikia taip..  unsure.gif

drinks_cheers.gif sure sure... nereikia vaiku gasdinti.

O kas del technikos, as esu UZ technika tokio amziaus vaikams. Neleisti jiems ja naudotis siandien yra tas pats kas neleisti mokytis skaityti ir rasyti. Na juk anksciau senoliai irgi kai kada sakydavo, kam tas blogis mokslas vaikui reikalingas. doh.gif
Tai ka daro siuo metu vaikai prie kompo neapsibrezia kompiuteriniu zaidimu zudymais, mirkimais socialiniuose puslapiuose ir bendravimu su kazkuom. Beda, jei tevam kompas ir telefonas asocijuojasi tik su tuom. Siandien ikimokyklinukai lavinasi naudodami ivairias aplikacijas, kuriu yra belenkiek ivairiausiu ir labai efektyviu. Dar daznai neivertinama ant kiek ikimokyklinukai yra imlus technikos naujovems, juk jie iskart viska ismoksta, daug lengviau nei suaugusieji. Neisnaudoti tokio gebejimo yra visai neprasminga. Zinoma, vien multikai uzima per daug gero laiko, bet atitinkamos aplikacijos, programos yra tiesiog puiku. Man gaila, kad plansetes neturim, tiesiog yra kitu islaidu, bet kazkada turesim. Tik kur jus taip uz 400 lt matet, as kiek ziuriu 1000-1500 kainuoja g.gif Uz tai darzely kazkiek naudojasi plansete ir as tuom labai dziaugiuosi.
As telefona bijau duoti tik del to, kad priskambina ir priraso visiem, bet ko daugiau cia bijoti? Juk ir kompai jau ne tie, kad iskart akis sugadina. Bijoti, kad neismoks bendrauti realiam gyvenime... velgi juk musiskai dabar tikrai ne facebookuose sedi. Galiausiai jeigu vis tik daugybe verslo ir kitko persikelia i facebooka, tai ir tai teks pazinti.
Papildyta:
QUOTE(busimablondine @ 2013 01 16, 21:12)
Uzsakiau vistik paspirtuka, parodziau katik-gavau velniu KAD NENORI RUZAVO!! brac, ryte skambinsiu, kad keistu spalva doh.gif

Oho, manes taip nepasokdintu. Gal todel ir krize dar neprasidejo biggrin.gif
Atsakyti
Kas liečia kompiuteris, tai nėra jie gerai. Sakykit ką norit rolleyes.gif Per žinias pasakojo, jog Klaipėdoje darė mokinukų tyrimą sveikatos. Tai tik kas 10 vaikas sveikas. 9 vaikai turi laikysenos,regos sutrikimų. Visa tai nulėmė TV ir PC per dažnas žiūrėjimas. PC dar ir vaizduotei kenkia.
Mes ribojam namie. Nes dičkė gali ištisai prasėdėt doh.gif Aš iš vis su mielu noru TV aplamai atsisakyčiau,tik vyras nesutinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(meile_G @ 2013 01 17, 13:51)
as esu UZ technika tokio amziaus vaikams.

Kiekvienas renkasi pagal save. biggrin.gif
Aš nemanau, kad 3 metų neturintis pyplys turi tapti šiuolaikinių technologijų vartotoju. Čia mano pozicija (ir gana griežta), todėl pasakymas, kad taip galima lavintis manęs neįtikina. smile.gif Lavinimui yra galybė kitų būdų, tik spėk juos visus išnaudoti biggrin.gif
Mūsų vyresnėlė ir be kompo jau nuo 2 metų pažinojo visas raides ir skaičius, dar ankščiau pradėjo skirti spalvas, formas, gyvūnus ir visus kitus pasaulio stebuklus lotuliukas.gif 5,5 metų pradėjo skaityti ir rašyti... Man tokio jos išsilavinimo per akis užtenka... O spaudyti kompo knopačkas tikrai išmoks ir pradėjusi į mokyklą eiti tongue.gif

O jei rimtai, ta jau ne kartą esu minėjusi, kad MB specializuojasi nepilnamečių srity... Patikėkit kiek dabar yra problemų dėl priklausomybės tiems visiems technikos stebuklams... Ir kokio rimtumo jos... verysad.gif
Taigi, aš suprantu, kad visa tai neįšvengiama ir kad bus laikas, kai vaikai dirbs (!!!!) kompų ir visų kitų protingų įrenginių pagalbą, bet tas laikas mūsų vaikams dar tikrai neatėjo smile.gif

QUOTE(Alekto @ 2013 01 17, 13:58)
Kas liečia kompiuteris, tai nėra jie gerai.

drinks_cheers.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zazu: 17 sausio 2013 - 14:23
Piktas dėdė būna tuomet kai jau nebeįmanoma su vaiku sutarti, kai išveda iš kantrybės blush2.gif O šiaip man gerai, sykį buvo situacija sėdim lauke, ir eina vyriškis vaikai važinėjo su paspirtukai, ir velnias kas tam diedui susisuko, bet iš kišenės ištraukė saldainių, tai kaimynės vaikas paėmė staigiai išsilupo ir įsidėjo į burną, o Kornelija dėjo į kojas pas mane, sakydama, kad nepažysta dėdės biggrin.gif Ji iš nepažystamų nieko neima ax.gif

O kas dėl technikos, tai ekstra atvejais gauna, bet kad skatint tai neskatinu, geriau jau išmoksta pati sagas susisagstyti, lova pasikloti, nes dar lėlių neaprengia, o jau su tuch screenu lengvai viska valdo ( nes tai yra daug lengviau, i vieną puse brauki vienas langas atsidaro i kita kitas, cia daug smegenu nereikia, tas pats , kas knyga vartyti) blush2.gif

Apskritai dabar aš jos vaizduotę lavinu, karpo ji popieriukus ir klijuoja atvaizdus, teti mama ir pan , ir jau matau, kaip tobuleja kai atsiranda kojos rankos, o seniau viena galva budavo biggrin.gif
Atsakyti
as irgi is tu kur labai riboju technikas, leisdavau anksciau pazaisti telefone kad ir su tuo katinu, po to pradejo jau neprasyti, o reikalauti, del to visi zaidimai buvo istrinti, tas pats ir su kompu leisdavau ziureti multikus, kol pradejo atsistoja ir verkia ijunk jai kompa, tai baigesi ziurejimai ir per kompa multikus, tai, dabar dazniausiai paziuri per tv kol darau pusrycius ir vakare senaja animacija per tv8, dar ziuri masinoje jei kur vaziuojam ir tai stengiames tik kai jau nebeturi kantrybes vaziuoti, tada tik ijungiame, as irgi manau kad susimazinti su visomis pasaulio naujovemis tikrai dar spes biggrin.gif
Atsakyti
ai, čia gi forumas, galiu parašyt, kad neriboju kompo ir kiekviena supras savaip biggrin.gif

bet neriboju todėl, kad ji pasėdi kokių 15 min šeštadienį ryte, o vakarais tik tada kai aš bandau prisėst, iškart ir ji prisistato, kad nori multiką žiūrėt. tik įjungiu, nueinu, ji iškart iš paskos. žodžiu ji viena mažai pabūna. visą laik turim su ja užsiimt, tai dėliot, tai piešt, tai skaityt lipdyt ir t.t. Jai tas kompas nėra įdomus, gal todėl kad žino kad bet kada gali įsijungti, beje, kaip ir žaislai.
o kad moka, tai vieną kart pamatė ir moka smile.gif

vakar dar pasitarėm, kad nepirksim planšetės jai, geriau šventę drugely kokiam padarysim, o planšetę kada nors pirksim namams / visiems, nes ir aš gal kartais pasinaudosiu, ar į ligoninę, ar į kelionę kokią, bet tada jau geresnę žiūrėsim.

Elektromarkt pirmadienį mačiau akcijinis 349,- Lt. Va tokią siuntėsi nemažai kas vaikams.

geriau sakykit darysim gimtadienį vasarinukų ar nedarysim. nes su mūsų organizavimu jau reik planuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(UgNeliuke @ 2013 01 17, 18:00)
ai, čia gi forumas, galiu parašyt, kad neriboju kompo ir kiekviena supras savaip biggrin.gif

bet neriboju todėl, kad ji pasėdi kokių 15 min šeštadienį ryte, o vakarais tik tada kai aš bandau prisėst, iškart ir ji prisistato, kad nori multiką žiūrėt. tik įjungiu, nueinu, ji iškart iš paskos. žodžiu ji viena mažai pabūna. visą laik turim su ja užsiimt, tai dėliot, tai piešt, tai skaityt lipdyt ir t.t. Jai tas kompas nėra įdomus, gal todėl kad žino kad bet kada gali įsijungti, beje, kaip ir žaislai.

geriau sakykit darysim gimtadienį vasarinukų ar nedarysim. nes su mūsų organizavimu jau reik planuoti biggrin.gif

Korne ir pan prie kompo multikus žiūri jei sėdi šalia, kaip ir per tv biggrin.gif

Jo reikia gimtadienio biggrin.gif Arba bent ale meeto gimtadienio biggrin.gif Zazu faktas uz, as zu, Ungeliuke uz, kas dar biggrin.gif Manau Drugelis tinka seskinej tinka biggrin.gif blush2.gif Tik diena reikia nuspresti ir valandas biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Mano Beatričei irgi visiškai neįdomus kompas. Nebent multiką pažiūrėt retkarčiais.
O vat su diduke bėdos. Ir didelės. Ir tik tėčio "dėka" cool.gif Bet pagaliau ir jis suprast pradeda, kiek neigiamų dalykų jis duoda ir irgi pradeda ribot.
Galiu pasakyt, jog mano keturmetė be problemų įsijungia žaidimus (tokius,kaip Super mario ir panašius),žaidžia be problemų,pereina visus lygius (aš nesugebėčiau niekad doh.gif ). Sugeba susirast internete flash'inius žaidimukus,pagrinde žaidžia kur reikia aprengti,padažyti lėles. Moka piešti,spalvinti,karpyti figūras Paint programoj. Įsijungus Word'ą rašo raideles,keičia šriftus ir pan. Jau nekalbu apie youtube ar multikų įsijungimą windows media player pagalba.
Karoč,man plaukai šiaušias doh.gif Ir visaip bandau užimt ją. Bandom raideles visokiais pavidalais mokintis. Bet bergžiai jau koks pusmetis.Rašyt atkartoja,bet daugiau nieko. Šiaip piešia,spalvina gražiai.Lipdo plastelinu,modelinu.Šoka,dainuoja. Visas mano daineles ir eilėraštukus moka mintinai biggrin.gif Protinga normaliai mergaitė,bet turi nesveiką potraukį kompui sad.gif
Atsakyti
Va mėgstama veikla mūsų biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Tynka, va toks, vieninteli radau su 4 ratais
user posted image
zinokit siandien ne diena, jei diena siutau, tai dabar jau juokas ima
* ryte skambinu i parda internetine kad ta paspirtuko spalva pakeist-valanda niekas nekelia rago, nors dirba, tada draugei sakau skambink-jai aisku iskart pakelia, tada viska susakau-sako kad jusu uzsakymo isvis nematau, bandysim ieskot, tada pasuksim.zodziu skambinejau puse dienos, kol kazkas pakele ir pasake kad pagaliau sudetas mano uzsakymas-rozinis paspirtukas, nu bl doh.gif vel viska is naujo aiskinu, paskui vel man rago nebekele, taip kad nezinau ka man issiunte isvis doh.gif
*Vaziuoju i parda "viskas jusu sventei" palangoj, kad balionu, lekstuciu, siaudeliu ir kitu pribumbasu nupirkt i namus ir i darza. radau viena pakeli (6 vnt, net i darza grupei neuztenka) lekstuciu, keleta balionu ir praktiskai nieko lotuliukas.gif sakau keiskit pavadinima i "sis bei tas sventei", nekenciu palangos, kaip visada.
*mano pigiai vaziuojanti pigi masina kasdien pateikia vis koki siurpriza, nesismulkinsiu, bet siandien buvo virs visko, kelias dienas neveike langas vienas, sedu i masina-ziuriu atsidares langas, nu ***** galvoju kai cia, bandau uzdaryti-neveikia, nu neprikolas, bet vaziuoju toliau, po keliu sekundziu jis IKRENTA I VIDU DURELIU doh.gif lotuliukas.gif
* ai dar torta maskarpones dariau, pridejau avieciu dideliu i vidu , tipo labai fainai bus prapjovus, tvarkaus vrtuve, tortas saldytuve-bl ziuriu zelatina isbrinkusi mano, o jos neidejau doh.gif rezultate gavos tortas ne baltas (nors butent balto buvo prasyta ir ne kitokio), bet ruzavas, nes viska su blenderiu teko plakt biggrin.gif
Alekto, o tu ne raudonos virtuves norejai? varskecius darot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo busimablondine: 17 sausio 2013 - 19:39