QUOTE(grafkė. @ 2013 01 15, 22:22)
Aš, kai pagalvoju,
tiek minčių, tiek fantazijos turiu, ką ir kur ir kaip ir kada... bet va galimybių įgyvendint, nelabai... tai vienas trukdis, tai kitas... Gal kada
naudokis tuo, kol gali.. nes labai gali būti, kad kuo daugiau sužinosi apie fotografiją, tuo mažiau liks fantazijos; suprasi, kad beveik viskas jau įgyvendinta, ir Tu kopijuoji. todėl kol tas įkarštis neišblėso, griebkis įgyvendinimo ir ieškok savitumo
QUOTE(zirziliux @ 2013 01 15, 22:26)
O as pvz. komercijoje nieko blogo nematau. Kas turi gyslele ir matyma ir dar is sio mielo pomegio sugeba uzsidirbti, tai is vis super. Darbas turi vezti
gryna teisybė. bet kokybės ir kainos santykį gana retai kas užtikrina, nors savimi besąlygiškai pasitiki beveik visi.
QUOTE(zirziliux @ 2013 01 15, 22:51)
Mano didzkis. Per tamsu, tiesa?
ne per tamsu, normaliai. kompozicija, čiuožimas, veiksmas netobuli.
man, tarkim, nepatinka tokios foto ne todėl, kad netobulai nufotkintos, o kad neįdomios. prie jūros išvis sunku nufotkinti taip, kad būtų įdomu ir gražu žiūrėti. reikia puikios šviesos ir nepriekaištingo veiksmo. o kai vaikas prie jūros ir dar žiūri į objektyvą ir dar kokią nors keista išsidirbinėjanti-pozuojanti poza, tai iš karto neeeeeee. patarčiau Tau bandyti vaikus prie jūros gaudyti žaidžiančius, besimaudančius, dūkstančius, besiilsinčius, nežiūrinčius į objektyvą, nes antreiap tai visada liks tos foto prie jūros, kurios na tokios nelabai rodomos fotografų skyrelyje. kaip prisiminimas ji viskas ok, juk tai Tavo vaikas per Jūsų vizitą prie jūros - prisiminimas, ir tiek. kaip foto ji netaisoma iki geros, bet galima per kitas atostogas kažką daryti kitaip. pažaisk su planais, šviesa, kitais žmonėmis, raibuliukais vandeny, daiktais kadre ir pan.
QUOTE(R.i.R. @ 2013 01 16, 00:02)
Jaukuciuk, darom myta?
aha, raudongalvė mergaitė suviliojo?
QUOTE(Miss K @ 2013 01 16, 00:52)
turiu klausima. prasom paaiskinti, kada laikytis taisykles 'centras yra blogis', o kada ja lauzyti`? na taip, suprantu, pagal nujautima ir visa kita, ale ner pas mane jokio nujautimo. uzveskit ant kelio - duokit kelis pavyzdzius, kada (kuriose situacijose) - centras yra 'teisinga' kompozicija
aha, biski sviestas sviestuotas buvo
centravimas kadre duoda statišką kompoziciją, niekas niekur iš kadro neišeina, jokia gija, jokia mintis, jokia numanoma istorija, viskas yra kadre parodyta tiek, kiek turi būti.
pvz.