Mes kartais nusiperkame. Vakar kaiptik su ju "farsu" gaminome cili troskini. Tiesa maisem per puse su liesu kiaulienos farsu, nes pirmakart gaminom, tai pabugom naudot gryna Siaip ketinu pasidometi daugiau apie mikoproteinus ir jei nieko neigiamo nerasiu, tikrai pirksim dazniau, nes labai imponuoja tai ka siulo Roadkill, o Jus bandete? Gal receptais ar patarimais pasidalinsite?
Pirmiausia - ačiū už naują produktą. Matyt labai atsilikau nuo gyvenimo, nebuvau tokio girdėjus nei naudojus, todėl pasidomėjau truputį. Tiek kiek radau noro jį pirkti nesukėlė. Jei reikia praturtinti mitybą, kažkuo pakeisti mėsą, man atrodo kad yra iš ko rinktis ir be šito naujo daikto. Informacija neigiama. Naujas stiprus alergenas, ypač tiems kurie yra alergiški pelėsiams, kitiems grybeliams, žemės riešutams, jūros gėrybėms. Čia pasiskaitykit kam įdomu:
http://www.foodsafet...y-fungus-foods/
Kam skanu, tinka ir patinka, kiekvieno asmeninis reikalas ką valgyti. Tik kur pardavėjai ir gamintojai "piarina" kaip supermaistą, toli gražu ne visada atitinka realybę. Tiesiog aš galvoju taip, kartu - nuo vienos dėžutės nieko blogo nenutiks, man nemalonu gąsdinti tuos kurie jį valgo. Atleiskit...
Gal negerai kad kartojasi šaltiniai. Čia CSPI laiškas FDA su duomenimis apie reakcijas į Fusarium. Skaičiai, procentai, kokios reakcijos buvo, detalūs aprašymai gale. Kad uždraustų naudoti maistui.
http://cspinet.org/n...nov-15-2011.pdf
Mediko blogas, paciantas su alergine reakcija mykoproteinams
http://allergycases....umption-of.html
Yra kas valgo ir džiaugiasi, galima pririnkti daug daugiau gerų atsiliepimų. Na bet pasikartosiu, kam grybeliai ne draugai, ragaukit atsargiai.
http://www.foodsafet...y-fungus-foods/
Kam skanu, tinka ir patinka, kiekvieno asmeninis reikalas ką valgyti. Tik kur pardavėjai ir gamintojai "piarina" kaip supermaistą, toli gražu ne visada atitinka realybę. Tiesiog aš galvoju taip, kartu - nuo vienos dėžutės nieko blogo nenutiks, man nemalonu gąsdinti tuos kurie jį valgo. Atleiskit...
Gal negerai kad kartojasi šaltiniai. Čia CSPI laiškas FDA su duomenimis apie reakcijas į Fusarium. Skaičiai, procentai, kokios reakcijos buvo, detalūs aprašymai gale. Kad uždraustų naudoti maistui.
http://cspinet.org/n...nov-15-2011.pdf
Mediko blogas, paciantas su alergine reakcija mykoproteinams
http://allergycases....umption-of.html
Yra kas valgo ir džiaugiasi, galima pririnkti daug daugiau gerų atsiliepimų. Na bet pasikartosiu, kam grybeliai ne draugai, ragaukit atsargiai.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 01 14, 09:40)
Informacija neigiama. Naujas stiprus alergenas, ypač tiems kurie yra alergiški pelėsiams, kitiems grybeliams, žemės riešutams, jūros gėrybėms. Čia pasiskaitykit kam įdomu:
Kam skanu, tinka ir patinka, kiekvieno asmeninis reikalas ką valgyti. Tik kur pardavėjai ir gamintojai "piarina" kaip supermaistą, toli gražu ne visada atitinka realybę.
Gal negerai kad kartojasi šaltiniai. Čia CSPI laiškas FDA su duomenimis apie reakcijas į Fusarium. Skaičiai, procentai, kokios reakcijos buvo, detalūs aprašymai gale. Kad uždraustų naudoti maistui.
Kam skanu, tinka ir patinka, kiekvieno asmeninis reikalas ką valgyti. Tik kur pardavėjai ir gamintojai "piarina" kaip supermaistą, toli gražu ne visada atitinka realybę.
Gal negerai kad kartojasi šaltiniai. Čia CSPI laiškas FDA su duomenimis apie reakcijas į Fusarium. Skaičiai, procentai, kokios reakcijos buvo, detalūs aprašymai gale. Kad uždraustų naudoti maistui.
Kodėl iškart informacija neigiama? Pirmiasia tai turbūt matėte, kad didžiausi nesutarimai ir priekaištai gamintojui yra dėl žymėjimo kaip "grybū kilmės", nes tai nėra toks grybas apie kurį pagalvoja pirkėjas perskaitęs etiketę, todėl gaunasi pirkėjų klaidinimas. Ieškojau to fusarium, tai pati dabar nebežinau ar jis grybas (grybelis) ar pelėsis Dėl alergiškumo, tai CSPI tai manau bando sukelt audrą stiklinėje vandens. Aišku, reikia atsargiai, bet su bet kuriuo naujai naudojamu produktu reikia atsargiau. Ta pati soja, taip pat dažnai naudojama kaip mėsos pakaitalas/baltymų šaltinis, tokias alergines reakcijas sukelia Beje, Jums neužkliuvo įtariami ryšiai tarp CSPI ir pagrindinio Quorn konkurento Valstijose Gardenburger? Dar užkliuvo, kad laiške Nestle rašo apiie 284 Quorn vartotojus, kurie susirgo jo pavartoję, o nuorodoje, kuri daugiau kaip 6 metais senesnė 550 nukentėjusiųjų ir niekur nematau, kad ta info būtų atnaujinta Gal ir smulkena, bet man asmeniškai kelia nepasitikėjimą duomenimis ir pačiu tų duomenų pateikėju Galiausiai 166 nukentėjusiųjų skirtumas (jei jie atsirado, o ne dingo) per 6+ metus, kažkaip neatrodo kaip daugiau nei bet kurio kito produkto, tai nematau ko čia taip kovoti už išėmimą iš apyvartos Vadina tai nebūtinu produktu, bet jei žmonės perka, reiškias jiems reikia Tegul aiškinasi su FDA dėl jų apibrėžimų kas yra GRAS (generally ecognized as safe) ar šiaip šviečia vartotojus apie mykoproteino kilmę ir GALIMAS reakcijas. Jau nekalbu apie telefoninę apklausą kai paskambino 1 000 JK gyventojų ir apklausė apie mitybą bei alergines reakcijas. Tokias apklausas galima lengvai nukreipti norima linkme atitinkamai užduodant klausima, sureguliuojant klausimų eiliškumą ir t.t.t.t. Be to žmonių nuomonė apie tai į ką organizmas sureagavo neigiamai nebūtinai yra 100 proc teisinga. Pvz mus darželyje dažnai maitindavo pieniška sriuba, o ji taip neskaniai buvo pagaminta Turbut ir dabar 90 proc grupės sakytų, kad jiems alergija pieniškai sriubai
Kito gamintojo reklamuojamos savybės nebuvo nei paneigtos, nei iškritikuotos - didelis procentas baltymų ir mažas sočiųjų riebalų kiekis.
Gausu ir rėmėjų šio produkto, įvairios vegetarų draugijos, mokslininkai ir t.t.
Visgi dėl atsargumo sutinku, reikia atsargiai pabandyti ir jei nėra jokių neigiamų reakcijų galma vartoti
QUOTE(Ajste @ 2013 01 13, 22:05)
Mes kartais nusiperkame. Vakar kaiptik su ju "farsu" gaminome cili troskini. Tiesa maisem per puse su liesu kiaulienos farsu, nes pirmakart gaminom, tai pabugom naudot gryna Siaip ketinu pasidometi daugiau apie mikoproteinus ir jei nieko neigiamo nerasiu, tikrai pirksim dazniau, nes labai imponuoja tai ka siulo Roadkill, o Jus bandete? Gal receptais ar patarimais pasidalinsite?
Meciau valgyt mesa, bet kartais knieti suvalgyti koki nors "tradicini" patiekala perdaug nesukant galvos kuo pakeist pagrindini komponenta -- mesgali. Skonis man patinka.
Bet nuolat kazkas gasdina, kad cia yra GMO ir panasus velniai, su kuriais geriau neprasidet.
Ajste, sutinku su tavim. Atsiprašau už tą neigiamą informaciją dar kartą, jei mano tonas atrodo netinkamas... Kai žinau koks malonumas alergija, man norisi žinoti kur gali būti paslėptų kaltininkų. Kita vertus, žemės riešutams daugybė alergiškų, bet prekiauti niekas nedraudžia. Tačiau kad išvengtų tie kuriems pavojinga, visur žymima net jei vos pėdsakų gali būti likę.
QUOTE(Roadkill @ 2013 01 14, 14:54)
Meciau valgyt mesa, bet kartais knieti suvalgyti koki nors "tradicini" patiekala perdaug nesukant galvos kuo pakeist pagrindini komponenta -- mesgali. Skonis man patinka.
Bet nuolat kazkas gasdina, kad cia yra GMO ir panasus velniai, su kuriais geriau neprasidet.
Bet nuolat kazkas gasdina, kad cia yra GMO ir panasus velniai, su kuriais geriau neprasidet.
Kad būtų GMO tikrai neteko girdėti Regis natūraliai toj grybienoj-pelesienoj užtenka baltymo, kad nereikėtų tobulint. O ir gamybos procesas iš pirmo žvilgsnio pakankamai efektyvus, kad nereikėtų saugot nuo ligų ar pan.
Kuriuos produktus naudojat? Mes tai kolkas bandėm tik "faršą", kažkaip lengviau pritaikyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 01 14, 15:03)
Ajste, sutinku su tavim. Atsiprašau už tą neigiamą informaciją dar kartą, jei mano tonas atrodo netinkamas... Kai žinau koks malonumas alergija, man norisi žinoti kur gali būti paslėptų kaltininkų. Kita vertus, žemės riešutams daugybė alergiškų, bet prekiauti niekas nedraudžia. Tačiau kad išvengtų tie kuriems pavojinga, visur žymima net jei vos pėdsakų gali būti likę.
Nieko tokio, gi pateikėt naudingą informaciją Tik mane pačią nervina tokie rėkiantys, kad kažkas negerai, o pakapsčius paaiškėja, kad gal jie visai ne tavo sveikata rūpinas, gal jų duomenys nėra visai tikslūs ir t.t. Taip pagalvoju, kodėl "blogiečiai" sugeba visus galus suslėpt, informaciją pateikti įtikinamai ir be klaidų, o "geriečiai" tai kokį skaičių praleidžia, tai kur nugrybauja, tai dar kas
Tokie žemės riešutai gerokai labiau pažįstama alergija, žinomas procentas sergančiųjų ir labai dažnas ingridientas įvairių produktų gamyboje, tai ir žymi. Vat dabar pagalvojau, kad Quorn tai jau keli dešimtmečiai JK gamina ir prekiauja, tai per itek laiko jau būtų išlindę didesni baubai Kaip suprantu kolkas tik kiaušinius pakeitė į free range nežinau kaip čia lietuviškai? Laisvai besiganančių vištų (o ne laikomų uždarose patalpose)
QUOTE(Roadkill @ 2013 01 14, 17:01)
O kaip gaminat? Kaip skonis? Galvoju reiktų ir mums pamėginti, baisiai jau aktualus tas riebalų sumažinimas racione
Skonis neblogas, puikiai pakeicia vistos krutinele, ten kur receptas jos "reikalauja". Gaminu paprastai - apkepinu keptuvej su svogunais, grybais, darzovem, kokiu nors padazu, o tada pasirinktinai su makaronais, ryziais ar bulvem.
Kulinarinio talento daug nereikia. Uncle Ben's tipo gamybos uztenka.
Kulinarinio talento daug nereikia. Uncle Ben's tipo gamybos uztenka.
Pabandėm ir mes "vištos krūtinėlių". Visai patiko, jokio specifinio skonio nepajautėm, bet gal todėl, kad vėl padažas su grybais buvo : Kadangi dabar šaldytų Quornų išpardavimas mūsų vietinėj parduotuvėj, reikės įsigyti daugiau ir įvairesnių produktų (dešrelių, kotletų), kad būtų atsargai šaldiklyje :