Sveikos mergaites...
Karts nuo karto uzsuku zvilgtert i musu temele... Ir sikart net apstulbau... skaiciau net 2 dienas
Tai trumpai ir apie save:
Gyvenam dar... Anglijoje. Oi, sunku man cia pritapt, noriu i dideli miesta,pvz Londona!!!- ten mixas zmoniu, jie ivairesni, ne taip jauciamas ,,keistas ir bukas" anglu mentalitetas
.
MB dirba, vyriausias sunus isejo gyvent atskirai, nuomuojasi netoliese kambari, toliau mokosi koledze ir dirba. Del jo visai nepergyvenu, ateities vizija turi, o tai svarbiausia. Mergiotes nesusiranda, nes visos angles durnos, o lietuviu labai nedaug ir tos, ne visos ,,auksto lygio".
As laisvam kambarelyje isirengiau savo beauty salona
. Klientu man uztenka, kartais jau net jauciu sazines grauzati, kad vaikams laiko nebelieka...
Eimantukas eina i 2 klase, o Simukas i darzeli. Beje, Amikute (suniukas mano) gyvena irgi liuks
Eimantas kalba angliskai laisvai (daznai bandau jo ziniomis pasinaudoti, bet i mano prasyma isversk, jis tik pasiziuri nustebusiu zvilgsniu ir paklausia: o ka, pati nemoki?
) Simukas sneka angliskai ka nori ir kaip nori,lietuviskiems zodziams daznai nukerta galunes, ir preiskia, kad tai yra angliskas zodis. Taciau darzelyje puikiai susisneka, daznai irodinedamas kazka aukletojai lietuviu kalba. Taciau vaikai mano lietuviu kalbos neuzmirse. sneka labai graziai, tik netaria abu R raides. Ir stebiuosi kaip kiti lietuviai sneka su vaikais lietuviskai, o sie jiems atsako angliskai. niekada sito neleisiu.
Eimantas skaito, truputi raso (ypac kai reikia youtube irasyti tai, ko iesko), skaiciuoja, sudeda ir atima iki 10 lengvai. Bet cia musu nuopelnas, nes apie angliska mokyko sistema man atrodo
Janna gerai pasake... Mokymo lygis pas juos labai zemas. Pirmose klasese tai viskas lengva, zaidimai, daineles... veliau, galvok, ar leisi i privacia mokykla, ar ieskosi prestizines, ne visus priimancios, mokyklos. Pasakyciau, kad jie sugeba ismokyti tik tuos, kurie nori mokytis, o tokiu Anglijoje labai labai nedaug... Cia prestizas kvailiui fabrike pasigirti, kad jis nuo 14 ar 15 metu jau dirba (beje,fabrike, ir uz min)
Aisku, kai paskaiciau, kaip
Janna papasakojo apie trecioku matematikos uzduotis, tai truputi irgi issigandau... Lietuvoje tikrai per daug reikalauja. Kuo toliau, tuo labiau gilinamasi i labai siauras sritis, kurios gyvenime tikrai mazai pravers... Beje, as pati, pralankiusi koledze 2 metus anglu kalbos kursus, nusprendziau, kad anglu geriau mane drauge ismokins... o kurso pabaigoje, mes gavome galimybe islaikyti matematikos A lygi ir gauti sertifikata, kuris reikalingas net bet kuriam anglui, (nebaigusiam koledzo) norinciam dirbti truputi rimtesni darba, kur reikes ,,ka nors" suskaiciuoti
. Tai va, visi lietuviai, latviai, slovakai ir net lenkai, testa ilaike is pirmo karto, 80-100%..., na, kas nera buve ,,sovietinej" sistemoj - truputi sunkiau, ir tai tik irode, kad baiges mokykla anglas neturi net musu penktoko lygio matematikos ziniu. Vat, baisu. Ypac del savo vaiku.
Beje, statistika: i universiteta istoja 125 zmoniu grupe, is ju - 85 ar daugiau anglai. Po poros metu grupeje lieka 35 zmones - 4 is ju anglai.
O dabar apie kitus dalykus. Cia labai truksta atrakciju! Tokiu kaip Amariles ir baidariu
Truksta skanaus maisto (ir salto lietuvisko alaus), graziu, stilingu ir isskirtiniu drabuziu (ypac lieknoms) ir geru draugu.... Visi lietuviai cia kazkokie ,,netikri". Dabar tikrai galiu patvirtint, kad daugelis labai pavydi kitiems, nenoriai bendrauja, jauciamas saltumas. Ypac man del to labai sunku... Nors, dideliuose miestuose zmoniu daugiau, tai atsiranda ir tokiu, kurie daro lietuviu vakarelius, party, diskotekas ir t.t. Stai ir mes sudalyvavome tokioje vaiku sventeje - Lietuviskos Kaledos... Man labai primine Kaledu svente darzeliuose
. Ir eglute, ir senelis, ir dovanos... Mano Simukas pats pirmas atsistojo ir pasake eilerastuka,, mano batai buvo du..." Ir taip israiskingai rode pirstukais batuku skaiciu, rode kur ziuri akytes, kur iesko rankytes....kaip jis eina jau pas vaikus....
Apie sveikatos sistema gal kita karta papasakosiu, nes jau ir taip per daug prirasiau...
Zinot, sunku toj musu Lietuvoj, bet tik isvykes supranti, kokia ji yra MUSU!!! Cia viskas MUSU: ir vargai ir dziaugsmai, ir malonumai ir sunkumai...
(Eimantas neleidzia Simukui namie kalbet angliskai, o Simuko mylimiausia daina : ,,As gimiau Lietuvoj...)
(na bet vis tiek, pagyvenes ten, kur bent truputi lengviau, labai sunku vel ryztis zengti zingsni atgal..)
Su Naujaisiais, jus, Miargai!!!!