Įkraunama...
Įkraunama...

Turbo mamų klubas Nr. 40 (+/- 33),

Sveikutės smile.gif

QUOTE(raami @ 2013 01 18, 10:46)
Na kažką jie pasako tongue.gif. Negalima taip visiškai nuvertinti

Kaip čia pasakius dėl tų pažymių... Vienam vaikui, kad gauti pvz 10 iš matematikos, nereikia įdėti jokių pastangų. Kitam vaikui, kad gauti iš matematikos 6 reikia įdėti labai daug pastangų. Bet kuris iš tų dviejų vaikų bus protingesnis, išmintingesnis, nuovokesnis gyvenime, ką pasieks, tai niekas nepasakys, tą parodys gyvenimas su laiku. Jei mokytoja objektyvi, tai pažymys rodys rezultatą, bet jei mokytoja neobjektyvi, tai ir parašytas pažymys bus neobjektyvus. Vienas mokytojas skatina vaiką mąstyti, o kitas - išmokti vadovėlį. Kokį pažymį gaus vaikas, kuris mąstydamas atsakinės ir kokį pažymį iš tokios mokytojos gaus tas vaikas, kuris atsakinės vadovėliniais sakiniais? Pažymių klausimu galima daug diskutuoti. Tu ir pati rašei, kad tu baigei mokyklą gerais pažymiais, o bendradarbė su medaliu, bet tavo darbas geresnis negu jos.

Na va, trumpai pasisakiau biggrin.gif , o tai Flesi mane jau kamantinėti pradėjo, kodėl į temą nieko nerašau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(raami @ 2013 01 18, 11:09)
Tai tie kurie suvokia esmę dažnai ir turi gerus pažymius.

Raami, labai klysti schmoll.gif
Atsakyti
Reziumuojant Amicos zinute pazymio vertinimo tema, tai sistema turetu veikti pagal principa jog siandien AS turiu daugiau ismokti nei zinojau AS, bet vakar, o ne suolo draugas. Nes musu gebejimai skirtingi.
Is to isplaukia matymas daugiau nei klases vidurkis.

Tai ka as matau dabar mokyklose dominuoja ziniu kiekybe, bet ne kokybe. Kokybei laiko nepalikta. O kiekybe "suvirskint" ir tuo labiau "suvokt" gali tik labai labai gAbus. Zinios del paciu ziniu. Pateikiama info, o ka su ja daryt ir kaip tai daryt niekam neidomu. (statistiskai) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 18 sausio 2013 - 11:23
QUOTE(Amica @ 2013 01 18, 11:13)
Tu ir pati rašei, kad tu baigei mokyklą gerais pažymiais, o bendradarbė su medaliu, bet tavo darbas geresnis negu jos.

Raami, labai klysti  schmoll.gif

Tuo aš norėjau pasakyti apie aplinkybes ir sėkmę. Šiaip mano bendradarbė labai protinga moteris ir pas ją daug tinkamesnis mąstymas mano darbui. Ji gryna tiksliukė, o aš ne.

Kažkiek gal ir klystu, bet nemanau, kad labai schmoll.gif. Mano manymu mąstantys yra mąstantys ir jie turi geresnius įvertinimus.
Dar kartą prisiminiau savo klasiokus, tai tik pasitvirtinau, kad gerai besimokantys pasiekė daug daugiau, o blogai besimokantys tik vienetai.

Papildyta:
Narajana, va tu iš savo pusės pasakyk kaip vertini savo studentus smile.gif. Ar pažymis kažką pasako tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raami: 18 sausio 2013 - 11:29
QUOTE(Amica @ 2013 01 18, 11:13)
Flesi mane jau kamantinėti pradėjo, kodėl į temą nieko nerašau  biggrin.gif

Raami, labai klysti  schmoll.gif

clap.gif Amicą ištempėm į dienos šviesą lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif pažymys yra labai subjektyvu, jis neatspindi tikrųjų žinių ir gebėjimų. Tai yra sąlyginis, grynai nuo žmogiškojo faktoriaus priklausantis reikalas.
Atsakyti
QUOTE(flesi @ 2013 01 18, 11:29)
clap.gif Amicą ištempėm į dienos šviesą  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif  pažymys yra labai subjektyvu, jis neatspindi tikrųjų žinių ir gebėjimų. Tai yra sąlyginis, grynai nuo žmogiškojo faktoriaus priklausantis reikalas.

Tai dar parašykit, kad blogai besimokantys yra protingesni lotuliukas.gif

Mano išvada: aš esu susidurus su labai gerais mokytojais 4u.gif Ir tikiu, kad dauguma tokių tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(raami @ 2013 01 18, 11:23)
Dar kartą prisiminiau savo klasiokus, tai tik pasitvirtinau, kad gerai besimokantys pasiekė daug daugiau, o blogai besimokantys tik vienetai.

Tiesiog siulau pasidometi dabartiniais vadoveliais. Nezinau kiek esi ju varciusi. Kad ir sunaus. Ir pabandyk isdestyta jame medziaga sudeti logine seka. Gal tau pasiseks, man - ne. Pasiteirauk ka jie mokosi kasdien ir kiek, susidarysi ispudi kaip paskirstytas kruvis. Galimai as perdedu, bet suzaveta nelikau.

Va del to as su vaiku ir dirbu vakaris, kad jis suvoktu esme, nes mokykloje tam laiko nera. Ten vyrauja tempas ir kiekis.

O musu laiku vadoveliu temu isdestymo seka ir kiekis nuo dabartiniu skiriasi kai diena ir naktis.

Beje, anglai susirupino savo tautos matematiniu rastingumu, nes jis tolygus "0". Svarsto galimybes perkelti i savo mokyklas "SOVIETINE" ( o ji buvo nukopijuota didesne dalimi is anuometines vokiskos sistemos) matematines medziagos pateikimo sistema. (rasiu straipsni -imesiu nuoroda)

Kita vertus, jei viskas butu tvarkoje, tai aukstuju destytojai garsiai garsiai nekeltu aliarmo del to, kad nepriklausomai nuo dalyko ar tai lietuviu kalba, ar fizika ar koks kitas dalykas, stojantieji ar pirmakursiai - berasciai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 18 sausio 2013 - 11:39
QUOTE(raami @ 2013 01 18, 11:31)
Mano išvada: aš esu susidurus su labai gerais mokytojais 4u.gif Ir tikiu, kad dauguma tokių tongue.gif

Nuo tavo mokymosi praėjo labai daug laiko. Tiesa, nelyginkime vaiko, kurs vos ketvertukui tempia ir dešimtukininko. Tačiau tarp 7-10 - labai skysta riba. Na kad ir kalbant apie mano asmeninį vaiką - pasibaigus pirmam trimestrui pakeitė mokyklą. Ankstesnėje iš chemijos ir biologijos turėjo 10, o iš istorijos ir fizikos - 8, dabar iš fizikos ir istorijos - 10, o iš chemijos -7 g.gif taigi va. mirksiukas.gif
Atsakyti
Janna, bet mes nepakeisim programų schmoll.gif. Galima pykti, bet aš kažkaip nesuku galvos smile.gif.

Papildyta:
QUOTE(flesi @ 2013 01 18, 11:47)
Nuo tavo mokymosi praėjo labai daug laiko. Tiesa, nelyginkime vaiko, kurs vos ketvertukui tempia ir dešimtukininko. Tačiau tarp 7-10 - labai skysta riba. Na kad ir kalbant apie mano asmeninį vaiką - pasibaigus pirmam trimestrui pakeitė mokyklą. Ankstesnėje iš chemijos ir biologijos turėjo 10, o iš istorijos ir fizikos - 8, dabar iš fizikos ir istorijos - 10, o iš chemijos -7  g.gif  taigi va. mirksiukas.gif

Aš kalbu ir apie savo vaiko mokytoją. O mano nuomone 7-10 geri pažymiai.
Atsakyti
QUOTE(raami @ 2013 01 18, 11:31)
Tai dar parašykit, kad blogai besimokantys yra protingesni lotuliukas.gif

biggrin.gif Kiek žymių, garsių ir labai daug pasiekusių žmonių nebaigė universitetų? Kaip tu supranti tą pasakymą "blogai besimokantys" ? Pvz vienas vaikas gali būti labai gabus humanitariniams mokslams, bet visiškai negabus tiksliesiems. Aišku, kad jo tiksliųjų mokslų žinios bus prastos, bet tai neparodo vaiko bendro protingumo, sumanumo, nuovokos. Kuris vaikas bus protingesnis - ar laikantis filosofijos egzaminą ir suvokiantis tai, ką atsakinėja, mintis perteikdamas savais žodžiais, ar tas, kuris egzaminą laiko mintinai iškalęs vadovėlio tekstą? Mokytojas abiems gali parašyti po 10, bet... Žmogaus protas tikrai ne pažymiais matuojamas. Blogai mokytis vaikas gali todėl, kad jam neįdomus pvz vienas ar kitas dalykas. Bet visumoje tas vaikas gali būti labai protingas.

Geras, visa širdimi vaikams atsidavęs mokytojas yra didžiulė vertybė. Deja, tokių nėra dauguma.
Atsakyti
QUOTE(raami @ 2013 01 18, 11:49)
Janna, bet mes nepakeisim programų schmoll.gif. Galima pykti, bet aš kažkaip nesuku galvos smile.gif.

As ir nesiruosiu keisti, nes to ir negaliu padaryti. Bet galiu padeti, nors dalinai, savo vaikuis su ja "susidraugauti". mirksiukas.gif , bent jau elementariuose dalykuose. biggrin.gif ar tai butu mokymosi programa ar tai butu adaptacija aplinkoje ( cia del ko noreciau leisti i mokykla turint pilnus 7-ris metus arba pasirenkant mokymosi istaiga atsizvelgiant i vaiko poreikius -Narajanos atvejis del licejaus).
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2013 01 18, 11:52)
Geras, visa širdimi vaikams atsidavęs mokytojas yra didžiulė vertybė.

Ir didele musuose retenybe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 18 sausio 2013 - 12:03
QUOTE(raami @ 2013 01 18, 11:49)

Programos yra viena, o mokytojo mokėjimas perteikti vaikams žinias yra kas kita. Pavyzdžių daug. Pvz vyresnėlis turėjo mokytoją, kurio dėstomas dalykas beveik visiems vaikams buvo neįdomus. Bet jis taip mokėjo perteikti vaikams tą dalyką, kad, kaip pasakodavo vyresnėlis - pasidarydavo netgi labai įdomu. Beje, tas mokytojas niekada nedėstė iš mokyklinio vadovėlio, jo visos vaikams duodamos žinios būdavo iš kitur. Dėl vadovėlio jis vaikams buvo pasakęs tik tiek - kas norit, galit namie pasiskaityti, o į mokyklą galite net ir nesinešti. Kitas vyresnėlio mokytojas, dėstęs tikrai maniškiui patinkantį dalyką, pasak maniškio - sugebėdavo taip suknisti viską, kad tik laukdavai, kada pamoka baigsis, nes būdavo visai neįdomu. Pavyzdys iš Imperatoriaus mokyklos. Yra 3 penkiamečių klasės. Vienintelės Imperatoriaus klasės Mokytojas dirba su vaikais taip, kad kitų dviejų klasių tėvai eina pas mokyklos direktorę aiškintis, kodėl jų klasių mokytojos nedirba su vaikais taip, kaip tos vienos klasės Mokytojas dirba. Direktorės atsakymas paprastas - yra Švietimo nustatyta penkiamečių programa, pagal kurią mokytojas turi vaikus išmokyti va to ir ano. Jūsų vaikai būtent tai moka. O visa kita, tai jau asmeninė mokytojo iniciatyva.

Taip kad didžiausia dalimi viskas priklauso nuo mokytojo, o ne nuo iš aukščiau nuleistų programų. Ir šitoje vietoje galite mane kirviu kapoti - nuomonės nepakeisiu biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2013 01 18, 12:07)
Taip kad didžiausia dalimi viskas priklauso nuo mokytojo, o ne nuo iš aukščiau nuleistų programų. Ir šitoje vietoje galite mane kirviu kapoti - nuomonės nepakeisiu  biggrin.gif .

Ir nekeisk 4u.gif
Bet tokiu mokytoju kiek? 1? 2? 3? is 40-ies. O ka daryt visiems likusiems?

As manyciau, kad tai vis tik kompleksine problema. Negali buti mokytojas sau, programa sau, vaikai sau. Tikslas turetu buti bendras. Ir bendrai jo siekti. O ne traukti paklode kiekvienas i savo puse.

P.S. Kad ir koks bebutu saunuolis mokytojas, niekaip negaliu suprasti kam mokykliniame kurse vaikams kimsti galvas faktorialais (privaloma pagal programa, nes itraukta i egzaminu medziaga)? (paprastai jie gvildenami universitetuose antrame auktosios matematikos kurse) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 18 sausio 2013 - 12:29