Įkraunama...
Įkraunama...

Turbo mamų klubas Nr. 40 (+/- 33),

Sveikos mergaites 4u.gif

QUOTE(Narajana @ 2013 01 14, 16:54)
Mes tai į Taikomųjų mokslų licėjų galvojam ir nuo namų netoli. Taikomųjų mokslų licėjus
Žiūrėsim kaip ten bus.

Ten kainuoja ne taip jau ir mazai, bet informacijos visiskai nera apie ugdyma, del ko toks mokestis ir t.t. Cia manau tikra komercija kvepia smile.gif O kodel butent cia nusprendet, gal buvot pristatyme, ka nors aiskiau isdeste?

Valdorfo sistema yra aiskesne, ir mokestis ten mazesnis, negalvojot apie tai?

Tiesa, stomatologo kainos musu name yra labai normalios - plomba nuo 40 iki 70 lt. Mes gydomes pas gyd. Brigita, labai svelni, sauni thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(amarilee @ 2013 01 14, 17:42)
1.  gal buvot pristatyme, ka nors aiskiau isdeste?
2. Valdorfo sistema yra aiskesne, ir mokestis ten mazesnis, negalvojot apie tai?

1. 4u.gif mano kolega buvo - nurekomendavau, - trečiadieniais jie rengia pamokėles, labai smagias. Nors šiaip ugdymo požiūriu yra ir geresnių privačių mokyklų.pvz Vilnius Internacionale Meridian Schooll, bet jau kaina tai kosmosas. arba American Internacionale School of Vilnius g.gif
2. Valdorfas Vilniuje labai "susilpnėjęs".

Na o mes keliausime į tradicinę mokyklą, tik mokytojos teks nuoširdžiai paieškoti bigsmile.gif Darželiu irgi esu patenkinta: auklėtoja pamišusi dėl etnokultūros, rengia etno vakarus, gamina žaislus iš šiaudų, gaminam kaukes užgavėnėms.... ir t.t. Vaikinas žino kokie įrankiai kaip ir kam buvo naudojami - man tai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2013 01 14, 16:54)
Mes tai į Taikomųjų mokslų licėjų galvojam ir nuo namų netoli.
Žiūrėsim kaip ten bus.

Mano draugė ten dirba.
Man tai per brangu būtų po 1000 Lt už mokslus mokėti g.gif Pradinuko doh.gif Ir labai sunku būna vaikams, kai vieną dieną tėvai nebeišgali susimokėti ir leidžia į tradicinę mokyklą. Deje, bet nėra reti tokie atvejai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brasta: 14 sausio 2013 - 20:08
QUOTE(brasta @ 2013 01 14, 20:08)
Mano draugė ten dirba.
Man tai per brangu būtų po 1000 Lt už mokslus mokėti  g.gif Pradinuko  doh.gif Ir labai sunku būna vaikams, kai vieną dieną tėvai nebeišgali susimokėti ir leidžia į tradicinę mokyklą. Deje, bet nėra reti tokie atvejai.

Tai kad 550lt kainuoja mokslas ten. Po to atskirai būreliai, bet ten būreliai mūsų nelabai domina. Valdorfinę metodika manęs nelabai žavi. O daugiau ir nežinau alternatyvų sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2013 01 14, 11:29)
Janna, o tu keliu metu ja nori isleisti i mokykla? Juk gali leisti pilnu 7 mastau.gif

Dvi, merginos ju viska surase. Nesikartosiu. Jei galeciu, neleisciau. As pati i mokykla ejau beveik 8-riu.
Nebent, ieskociau budu kaip apeiti SMM istatyma. Arba isvezciau vaika iuzsieni ir sugrzinciau kai jau tures pilnus 7-ris metus.

QUOTE(brasta @ 2013 01 14, 20:08)
Man tai per brangu būtų po 1000 Lt už mokslus mokėti  g.gif Pradinuko  doh.gif Ir labai sunku būna vaikams, kai vieną dieną tėvai nebeišgali susimokėti ir leidžia į tradicinę mokyklą. Deje, bet nėra reti tokie atvejai.

Brasta, mano ziniomis jis zenkliai mazesnis. Beveik perpus. Savaime suprantama kad i sia kaina neieina maitinimas, kaip ir bureliai. Bet jei neklystu - prailginta iskaiciuota i tuos pacius pinigus.
Kadangi bendrauju su ivairiu miestu treciokeliu mamomis, tai daugelis mokyklu prailgintos grupes yra mokomos ir gana nemazai.
O siaip licejus remiasi humanistine pedagogika ir pats mokymo procesas yra pastatytas siek tiek kitaip. Idomybiu ten nemazai. Kitaip tarint apie ta pati kaip ir iprastoje mokykloje tik kitokiu budu. Kiek teko skaityti, Vokietijoje yra minciu visa svietimo sistema pertvrkyti sio ugdymo ir mokymo principu. Ten jau yra nemazai tokiu mokyklu ir ju pasiekti rezultatai stulbinntis (geraja tozodzio prasme).

Flesi, nzn kaip pas jus, bet musu kaime mes negalime rinktis mums patinkncios mokyklos. Yra mokykla ir jai priskirtos teritorijos. Tai, arba papuoli gera ir stipria mokykl jei lieka laisvu vietu, arba belieka fiktyvios registrcijos pas pazystamus arba uz atitinkama mokesti (yra jau ir toks biznis). Paplitus antrajam reiskiniui, pirminis - neimanomas.
Belieka rinktis is esamu. Ju daugiusiai trys. Labai smagu jei bus is ko. O jei, ne? Is visu blogybiu teks rinktis maziusia. mirksiukas.gif

Prasidejo antras pusmetis. Stebiu Isminciaus pasiekimus ir beabejo pacia programa. Ir ka as zinau? ...... Skuba. Slavai pasakytu "glopom po jevropam". Praktiskai kas diena nauja tema. Laiko jas uztvirtinti mazai (mano galva). Nezinau kaip kiti vaikai ir kiti tevai. Bet, nors mano pana ir turi aukstesniuosius ivertinimus, tenka dirbti papildomai. Dar visai pries Kaledas jie mokesi kelias dienas atlikti veiksmus susijusius su mato vienetais. Po atostogu praejo tik savaite, o jie jau turejo ismokti dalinti skaicius tukstancio ribose (kai gale "0") ir vakar dalino skaicius su liekana. Praktiniams igudziams igyti laiko minimaliai. Tai jei tokiais tempais ir tokiu budu mokintis.... Kuo toliau, tuo maziau ir maziau stebiuosi ir tikriausiai maziau stebesiuos , kad vaikai ne tik berasciai, bet ir "nerastingi" visame kitame.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 15 sausio 2013 - 12:01
Jo aš pati esu buvusi humanistinės pedagogikos seminare pas Šalva Amonašvilį, labai patiko. Todėl ir noriu leisti vaikus į šią mokyklą. Žinoma, pinigų problema labai aktuali ir skaudi, bet gal būt ateis geresni laikai ir mes sugebėsime tuos pinigus kažkaip uždirbti.
Jei nesusidurčiau su dabartiniais studentais, kurie nuolat stebina tikrai ne iš gerosios pusės, tai gal ne tokia skaudi ir mokyklos problema būtų. O dabar kai matai kas darosi, tai neduok Dieve.
Kai dėsčiau tik VTDK tai dar nieko buvo, bet kai dabar dėstau dar ir SMK, tai ten šokas buvo nerealus. Ten motyvacijos mokytis iš viso nulis. Jie žino vieną, jie moka pinigus, niekas jų neišmes ir duos diplomą už nieką, už visišką žinių nulį. Jie visi yra nustoję mąstyti, nebegali sakinio savo parašyti, viskas pas juos copy/paste, nieko daugiu. Nebėra mąstymo, ir tai jau darželių ir mokyklų sistemos problemos. Tikrai tikiu, kad universitetuose geresnė situacija. Bet kolegijose mokosi ištisos armijos standartizuotų robotų, kaip aš vadinu.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(amarilee @ 2013 01 11, 20:49)
Mergaites, o jus nei viena neleisit vaiku i mokykla siais metais? Jolanka lyg zadejo, idomu kaip jai sekasi?  g.gif

nea schmoll.gif

QUOTE(janna @ 2013 01 11, 22:59)
Flesikai, nepilk druskos ant zaizdos  biggrin.gif  Iki mokyklos dar visi kalendoriniai metai neskaiciuojant siu,o as JAU panikuoju  doh.gif 
Ypac kai matau jau dabar, darzelineje grupeje, ryskius skirtumus tarp vaiku  unsure.gif (turiu omeny saviske ir kitus).

nepradėk iš anksto mirksiukas.gif 4u.gif
maniškei bus lygiai 7 metai, tai absolučiai aišku ir ramu. o dėl dičkio irgi buvo klausimų, kaip daryti, nes pačios gruodžio pabaigos gimimo. pavasarį padarėm testą kitoj mokykloj - sakė, kad atitinka normas. o ir nejutau, kad jis mažesnis už kitus. mokantis irgi - nesijuto, kad būtų skirtumas tarp jaunesnių ir vyresnių.

kokia graži žiema, smagumėlis smile.gif nusipirkom su dičkiu pačiūžas, čiuožykla kaip pagal užsakymą - už 150 metrų nuo namų. aš nuo vaikystės nečiuožinėjus, bet tik vienu skrydžiu atsipirkau biggrin.gif , o dičkis vakar lūpą prasiskėlė, tai buvo ašarų pakalnė cool.gif žo, kaifas thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(*Jūra* @ 2013 01 15, 18:46)
nepradėk iš anksto  mirksiukas.gif  4u.gif
maniškei bus lygiai 7 metai, tai absolučiai aišku ir ramu. o dėl dičkio irgi buvo klausimų, kaip daryti, nes pačios gruodžio pabaigos gimimo. pavasarį padarėm testą kitoj mokykloj - sakė, kad atitinka normas. o ir nejutau, kad jis mažesnis už kitus. mokantis irgi - nesijuto, kad būtų skirtumas tarp jaunesnių ir vyresnių.

pradek nepradejes, bet tuos skirtumus as matau jau dabar mirksiukas.gif ir siai dienai jie ganetinai ryskus. ar jie (skirtumai) tokie isliks - laikas parodis.
kaip bebutu esme ne amziuje (kitas ir 5 metu pasiruoses), o individuliuoje vaiko psichologineje, emocineje brandoje, sociliniuose gebejimose ir pan...

Narajana, kaip gi nebus copy-paste, jei net teksto interpretacija, pasak mano sesers ir ne tik jos (tarp pazystamu yra ir daugiau, kuriu vaikai mokinasi gimnazijose), turi buti ir skambeti taip, kaip tai supranta pats mokytojas, o ne mokinys doh.gif
Atsakyti
Citata (man tai najiena unsure.gif ):

"
liaudies medicinos priemones laikome saugiomis

Dažnai peršalus rekomenduojama gerklę skalauti ramunėlių ir medetkų nuovirais – šios priemonės pakankamai veiksmingos, tačiau jeigu žmogus alergiškas žiedadulkėms, gerklės skausmas nuo šių nuovirų gali tik sustiprėti. Yra žmonių, kuriems dilgėlinė atsiranda suvalgius aviečių. Todėl tokie žmonės tikrai neturėtų gydytis aviečių arbata. Svarbu, kad būtų tinkamai nustatyta diagnozė, nes, pavyzdžiui, jeigu kosite jau kuris laikas, galite galvoti, kad tai tik kosulys ir gydytis taurėmis, o iš tiesų, jums jau gali būti pneumonija, sergant kuria ši procedūra draudžiama.

Svarbu: jeigu peršalimą gydote liaudies medicinos priemonėmis ir nejaučiate po 2-3 dienų nesijaučiate geriau, kreipkitės pagalbos į gydytojus

Saltinis: http://gyvenimas.del...9#ixzz2I82eCspH
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2013 01 14, 23:08)
Tai kad 550lt kainuoja mokslas ten. Po to atskirai būreliai, bet ten būreliai mūsų nelabai domina. Valdorfinę metodika manęs nelabai žavi. O daugiau ir nežinau alternatyvų sad.gif

Man sakė, kad bendra suma išeina apie tūkstantį.

Papildyta:
Tiesa, vakar su sedacija sutaisė mažiui dantuką. Ir už tą patį dar vieną išrovė, o užvakar pats darželyje išsitraukė pirmąjį dantuką. Bet buvo jo nemėgiamoji auklėtoja, tai net nesakė jai nieko. Nusinešė ir pasidėjo į spintelę biggrin.gif
O šiandien atvedu ryte į darželį ir grupėj visiška tyla. Paklausiu, kas čia per stebuklai, tai pasirodo, kad vakar jų grupėj paskelbė karantiną dėl skarlatinos doh.gif Kadangi mes vakar pasiėmėm 11 val., tai nieko ir nežinojom. Nu palikau daržely, o kur aš jį dėsiu, bet taip ant širdies negera... nu buvo ten dar vienas ar keli vaikai. Bet mes ir palikti neturim kam. Ir taip jau viduriukas savo paskutinių pamokų sąskaita vakar jį prižiūrėjo po taisymo.
Atsakyti
Man Isminciu reiktu parodyti ortodontui. Bet mane jau ispejo, jog musu kaime tokiu nera doh.gif

Mano abu vaikai dar nera mate ir buve pas odontologus unsure.gif Kiba susirupinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2013 01 16, 12:58)
Man Isminciu reiktu parodyti ortodontui. Bet mane jau ispejo, jog musu kaime tokiu nera  doh.gif 

Mano abu vaikai dar nera mate ir buve pas odontologus  unsure.gif Kiba susirupinti g.gif

Mes profilaktiskai jau buvom kokius 4 kartus, as pati susirupinus buvau kai labai susimuse dantukus ir jie papilkejo, paskui itariau skylute kruminiame, o ten buvo tik aguona, mat jos labai gilus dantu karbukai.
Mildute jau turi apacioje 2 nuolatinius ir dar kliba 2 apacioj ir 2 virsuje patys priekiniai nat dienu kris.
Odontologe pagyre, paklause ar padeda teveliai valyt dantukus, MIlda pasake kad taiiiip, valom visi biggrin.gif paeiliui....tai dantiste ir sake kad matosi.
Ir as visai noreciau tepti tais silantais, gal ka zinot? Kazkur skaiciau kad tik nuo 6 metu lyg ir.

Laba pamirsau 4u.gif

Ai, del mokyklos kazkuri klause, tai Milda eina i paruosiamuku grupe, bet kaip darzelinuke, vistik palikau ja dar kaip laisva klausytoja. Pas mus labai misrios grupes. Praejom mes tas visas PPT, ji islaike visus testus ir galejo eiti i paruosiamukus, nors psichologe sake viskas gerai, bet metu mazaiiiii, vistik neskubet.
Visa vasara galvojau, o rudeni savaime taip gavosi, nes is jos grupes kele 5 neturincius tu kalendoriniu metu statuso ir tame tarpe Milda, tai ko skubet ir man - pagalvojau. Nes jei butu palike su 4-meciais ja toj mazesniu grupej, - tikrai buciau leidus i paruosiamukus.
Kitais metais bus tikra paruosiamuke, ir i mokykla gausis eiti 7,5m.
Dirba atskirom programom, paruosiamukai savo, o sitie 5 vaikai su lengvesne programa.
Siaip noreciau kad eitu i miesta, jei bus galimybe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolanka: 16 sausio 2013 - 13:33