QUOTE(brasta @ 2013 01 11, 23:29)
Bet taviškis visai kitoks, jis koordinuotas, guvus, matosi kažkiek ir emocijų Nustebins dar daug kuo.
Keistai man nuskambėjo kažkiek emocijų, pas jį emocijos liejasi per kraštus. Kai juokiasi juokiasi šimtu procentų, rėkia irgi šimtu procentų. Ir jautrus labai, jei kam skauda jis labai moka paguosti.
Mes dabar dirbam su DAN programa (nugalėkime autizmą dabar), ten yra asociacija ir daug svetainių. Tose svetainėse yra tokie testai, pagal kuriuos po to trys psichologai vertina vaiką. Tai mes pagal juos labai mažai balų surenkam. Tik dėl kalbos daugiau, o visi kiti rodikliai normoje.
Aš dar skaičiau žymiausių pasaulio autisčių biografijas. Viena jų profesorė Templ. Tai kai ji pasakoja apie savo vaikystę, tai daug yra panašumų dėl elgesio. Bet ji pasakoja ir dėl ko ji taip elgėsi.
Tačiau yra vienas skirtumas, kas skiria Aistį. Aistis ne intravertas, o ekstravertas. Jam būtina publika, kuo daugiau žmonių, tuo geriau jis jaučiasi. Be to kabinėjasi prie visų, jam labai svarbus kontaktas, kad jį liestų, bučiuotų, kutentų. O pas autistus visa tai atvirkščiai būna.
Dar Flesi minėjo, kad tai gali būti alalija. Tai kai paskaičiau veiksmus alaliko ir autisto kuo skiriasi, kas liečia bendravimą, tai tikrai jo veiksmai yra alaliko, o ne autisto.
Bet iš tiesų tai visai nesvarbu kokia ta diagnozė ir koks pavadinimas. Gal net neįvardins jo taip. Tačiau tikrai yra būdingi elgesio nukrypimai ir jie yra pataisomi. Ir pasirodo, kad visas yra ne dėl smegenų, o dėl virškinimo trakto! Ir pagal tą sistemą, kas svarbiausia, galima atsekti visas priežastis ir pasekmes. Kodėl vaikas elgiasi taip, kodėl isterikuoja, kodėl nekalba ir pan. Panaikinus priežastis išnyksta pasekmės. Ir kai pamačiau kokie vaikai išgijo, kurie iš viso su aplinka nekontaktavo, tai vilčių tikrai yra daug...Reik tik padirbėti.
Mano tai sūnėnas gimęs gruodžio 23d. į mokyklą pradėjo eiti beveik 8. Niekas anksčiau leisti ir nesiūlė. Tik jis negerai jautėsi, jam buvo nuobodu su mažiukais. Nors už tai gerai mokėsi, buvo tikrai lengviau.
Aš tai jei pas mus būtų galima, kaip ir Amerikoje, nevesti iš viso vaikų į mokyklą, tai taip ir daryčiau.