QUOTE(Ginta. @ 2015 02 04, 13:19)
]
Taip ir gaunas su tuom internetinem parduotuvem, loterija. Perki viena, dziaugiesi pigiai gavus, o uzauga visai kas kita. Bet cia liga,nepirkti negali
Taip ir gaunas su tuom internetinem parduotuvem, loterija. Perki viena, dziaugiesi pigiai gavus, o uzauga visai kas kita. Bet cia liga,nepirkti negali
Nu bet.. Susimokėti nemažą sumą už gerai praleistą laiką prie gražių augalų paveiksliukų ekrane, metai iš metų... Argi tikrai tokia didelė priklausomybė, kad vis negalima susilaikyti?
Pas mane su lenkais jau viskas Pernai paskutinį kartą pabandžiau iš tų 'cebulinių' parduotuvių atsistatyt prarastas jurginų veisles, kurias iš lenkų kolekcininkų buvau pirkusi gal prieš dešimtmetį. Internetinėse radau tas pačias veisles, nuotraukos irgi tos pačios - susigundžiau.. Užsakiau, t.y. sudalyvavau bendram užsakyme. Apie 30 šaknų siunčiausi Spėkit, kiek atitiko rudeniop užrašą ant buvusios pakuotės? Lygiai 2. Baisiausia, kad ne veislės netgi sudėtos, o visiškas š., kažkokių tai buvusių veislių sėjinukai - surinktos sėklos ir pasėta tik tam, kad gumbą užaugint Tai va taip pas mane su tais cibuliais, gal kitoms su kitais svogūnais geriau pasisekė.
Nu ir dar apie vieną gražių paveiksliukų parduotuvę galiu papasakoti. Praeitą pavasarį pirkau iš čia. Į Lietuvą jie nesiunčia, bet kolegės tėvai gyvena Lenkijoj, tai jų adresą rašiau pristatymui. Užsakymas buvo toks:
Ilość Nazwa Cena Do zapłaty
2 Truskawka o smaku ananasa 438u 10.00 PLN 20.00 PLN
1 Echinacea / Jeżówka Alba 79u 9.00 PLN 9.00 PLN
1 Delphinium Coral Sunset / Ostróżka 24.00 PLN 24.00 PLN
1 Delphinium Elatum new Millenium Black Eyed - jedna z nowszych 16.00 PLN 16.00 PLN
1 Veronica Red Fox 8.00 PLN 8.00 PLN
1 Paprotka / Anthyrium Silver Falls 12.00 PLN 12.00 PLN
1 Ligularia dentata Osiris Pure Fantaisie 18.00 PLN 18.00 PLN
Sumokėjau (virš 100 Lt), po dviejų savaičių pažadų ketvirtadienį jos tėvai sulaukė kurjerio su augalų dėžute, o sekmadienį kolegė atvežė man. Pirmiausia - tai ką gavau. Iš viso užsakymo nebuvo nei vieno mano užsakyto augalo Gavau 2 valgomuosius sausmedžius, 4 kažkokias vienodas (jų kataloge nėra) ligularijas, 1 pilnavidurį gludą, 1 geltoną ežiuolę ir 1 nuvytusį flioksą. Palaisčiau vargšiuką - gal kelionė sunki, nuvyto.. Bet jis atsigaut neketino. Tada iškasiau iš vazono - ogi be šaknų. Ūglis nuskintas ir įsmeigtas Va taip... Aš lenkiškai bartis nemoku , tai kolegė surašė jiems piktą laišką, klausė kur mūsų braškės, kur kiti augalai. Atsakė, kad išsiaiškins, bet aiškinosi labai ilgai, gal mėnesį ir pažadėjo braškes atvežt vėliau. Atvežė vietoj 20 daigų gavom (nes planavom pasidalint) 2 vazonėlius su 3 baraškių daigais (vienam pasodinti du daigai, kitam -vienas).
Žinokit per savo siuntimųsi praktiką turėjus įvairių kuriozų, sumaišytų veislių, bet tokio naglo nesiskaitymo su užsakovu dar nebuvo..
..........O bet tačiau - braškės tikrai prisirpo baltos ir 'o smaku ananasa'