QUOTE(Matelyk @ 2006 05 26, 08:34)
nu dabar pykit nepykit, bet išsakysiu savo nuomonę
man asmeniškai gyvų vaikiukų vadinimas angeliukais nepriimtinas
taip angeliukas labai mielas vaikiukas, bet kaip bebūtų gaila iškeliavęs anapus vaikiukas
ir aš panorau būti apmėtyta akmenimis
kaip tu sakai,
asmeniškai man nepriimtinas nei gyvų, nei iškeliavusių vaikiukų vadinimas angelais
pirmiausia, angelas yra Dievo pasiuntinys. Antra, raskite nors vieną frazę Biblijoje, kad mirę vaikiukai tampa angelais. Tai tik žmonių susigalvojimas savo skausmui palengvinti ir kitiems mažiems vaikiukams paaiškinti, kas atsitiko numirus jų broliui/ sesei/ draugui etc.
be to, man susidarė įspūdis, kad tiesiog forume prigijo toks kaip vidinis terminas "angeliukas"= miręs vaikiukas, todėl čia ta frazė ir užkliuvo ne vienai. nesu niekur daugiau girdėjusi tokios "angeliuko" reikšmės išskyrus SM.
gal todėl tos, kurios dar nesuprato/ negirdėjo, ką SM forume reiškia "Angeliukas" tiesiog dėl baltų rūbelių, šventos ceremonijos, vaikelio tapimo krikščioniškos bendruomenės nariu, oficialiu Dievo vaiku (su dokumentais tskant
) ir vadina vaikučius angeliukais, nes savo išvaizda jie panašūs į vaizduojamus angelus bažnyčiose, mene ir pan.
man vaikas yra vaikas, žmogiukas, o ne angeliukas, pupuliukas ir pan. bet gal čia tik mano bėda, kad nemėgstu saldumų.
labai išsamus ir įdomus straipsnis "kas yra angelai" yra
ČIAcitata:
Graikų kalbos žodis angelos (kaip ir hebrajų malak) reiškia "pasiuntinys, kurjeris, reprezentantas". Taigi angelas yra pasiųstas nešti žinią. Kyla klausimas: kieno žinią? Kieno jis yra pasiuntinys, ką reprezentuoja? Biblija į šiuos klausimus atsako trumpai ir aiškiai: angelai yra Dievo pasiuntiniai. Jie niekur neatstovauja asmeniškai savęs, bet visuomet aukštesnę instanciją Dievą. Todėl neretai jie vadinami "angelais iš dangaus" (Gal 1, 8), nes jie ne iš kažkur, o iš dangaus, nuo paties Dievo.p.s. sorry, kažko stringa man šiandien spalvų ir nuorodų nustatymai