Įkraunama...
Įkraunama...

Prie krikšto šaltinio...

QUOTE(Papugele @ 2006 05 26, 10:50)
bet pasižiūrėkit kiek mamų savo vaikučius taip pavadino prie nuotraukų.Ir tikrai garantuoju,kad jos turėjo galvoje tik įšorinį panašumą į angeliukus.Nes tikrai žmonės taip įpratę vadint gražučius,išpuoštus kūdikius.Ir nebūtinai per krikštynas.

Žinoma, ir nereikia pamiršti, kad be tiesioginių žodžio reikšmių, skiriamos ir perkeltinės, pvz.:
Žodyne angelas 1. bažn. - geroji dvasia
2. prk. - gera būtybė, pvz. Jis tikras angelas, angeliškas balsas ir t.t.

Tarkim aš per savo gyvenimą turbūt iš viso nesu pavartojus šio žodžio tiesiogine reikšme, tik perkeltine.

Atsakyti
Vai kaip linksma kaip smagu! Po krykštynų, be velnių!

O kur mažytės mergytės vardas??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Matelyk @ 2006 05 26, 08:34)
nu dabar pykit nepykit, bet išsakysiu savo nuomonę  cool.gif

man asmeniškai gyvų vaikiukų vadinimas angeliukais nepriimtinas  schmoll.gif  taip angeliukas labai mielas vaikiukas, bet kaip bebūtų gaila iškeliavęs anapus vaikiukas  verysad.gif 

ir aš panorau būti apmėtyta akmenimis bigsmile.gif

kaip tu sakai, asmeniškai man nepriimtinas nei gyvų, nei iškeliavusių vaikiukų vadinimas angelais rolleyes.gif

pirmiausia, angelas yra Dievo pasiuntinys. Antra, raskite nors vieną frazę Biblijoje, kad mirę vaikiukai tampa angelais. Tai tik žmonių susigalvojimas savo skausmui palengvinti ir kitiems mažiems vaikiukams paaiškinti, kas atsitiko numirus jų broliui/ sesei/ draugui etc.

be to, man susidarė įspūdis, kad tiesiog forume prigijo toks kaip vidinis terminas "angeliukas"= miręs vaikiukas, todėl čia ta frazė ir užkliuvo ne vienai. nesu niekur daugiau girdėjusi tokios "angeliuko" reikšmės išskyrus SM.
gal todėl tos, kurios dar nesuprato/ negirdėjo, ką SM forume reiškia "Angeliukas" tiesiog dėl baltų rūbelių, šventos ceremonijos, vaikelio tapimo krikščioniškos bendruomenės nariu, oficialiu Dievo vaiku (su dokumentais tskant biggrin.gif ) ir vadina vaikučius angeliukais, nes savo išvaizda jie panašūs į vaizduojamus angelus bažnyčiose, mene ir pan.

man vaikas yra vaikas, žmogiukas, o ne angeliukas, pupuliukas ir pan. bet gal čia tik mano bėda, kad nemėgstu saldumų. ax.gif

labai išsamus ir įdomus straipsnis "kas yra angelai" yra ČIA

citata:
Graikų kalbos žodis angelos (kaip ir hebrajų malak) reiškia "pasiuntinys, kurjeris, reprezentantas". Taigi angelas yra pasiųstas nešti žinią. Kyla klausimas: kieno žinią? Kieno jis yra pasiuntinys, ką reprezentuoja? Biblija į šiuos klausimus atsako trumpai ir aiškiai: angelai yra Dievo pasiuntiniai. Jie niekur neatstovauja asmeniškai savęs, bet visuomet aukštesnę instanciją Dievą. Todėl neretai jie vadinami "angelais iš dangaus" (Gal 1, 8), nes jie ne iš kažkur, o iš dangaus, nuo paties Dievo.

p.s. sorry, kažko stringa man šiandien spalvų ir nuorodų nustatymai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Busta: 26 gegužės 2006 - 14:10
Idomu kadel mano nuotraukos niekaip nepatvirtina g.gif gal po praeito skandalo bijo mano nuotrauka deti lotuliukas.gif
Atsakyti
Monika:
"Mano krikštynom mama išsaugojo savo vestuvinę suknelę"

Čia tai bent nuotraukytė thumbup.gif Aš fotokonkursuose visada ieškau NESTANDARTINIŲ foto, pagaliau dar viena iš nedaugelio tokių drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veitė: 26 gegužės 2006 - 15:42
QUOTE(Matelyk @ 2006 05 26, 00:34)
man asmeniškai gyvų vaikiukų vadinimas angeliukais nepriimtinas  schmoll.gif  taip angeliukas labai mielas vaikiukas, bet kaip bebūtų gaila iškeliavęs anapus vaikiukas  verysad.gif  (čia tik mano nuomonė, niekam jos neperšu)

Man tai irgi užkliūna, kiekvieną kartą žiūrint nuotraukas, bet galvojau, gal aš čia tik viena tokia... Mat pati turiu angeliuką būtent 'ant debesėlio', todėl labai keistai skaitosi tokie pavadinimai...
Atsakyti
Oi jūs...suprantu kai taip kalba tos, kuriom skauda, bet nemanau kad yra ko gąsdintis gražaus žodžio....Tada ir velniukais, ir raganom vadint negalima tongue.gif Ale va ima ir pavadina. Nugi kas čia blogo, kad tą kurį myli vadini gražiais žodžiais...Angelas nereiškia mirties... angelas dažniausiai reiškia tyrą žvilgsnį ir nesugadintą širdį...jei tai gąsdina...lai nevadina.
Net suaugusieji taip vadinami - va policininkai angelai sargai tongue.gif Nes reiškia globą... Apskritai labai rūpestingi žmonės pavadinami šalia esančiais angelais sargais...mamos besirūpinančios sergančiais vaikais taip pat.
Nesigąsdinkim sąvokos, kuri savy talpina tiek gražių reikšmių. Kam nepriimtina lai nevadina. Pati taip nedažnai nevadinu, bet ... čia meilės, o ne kažkokio "nuosprendžio" išraiška. wink.gif

Spėju, kad visa šita diskusija vyksta dėl skaudžios vienos forumietės patirties (ar net ne vienos sad.gif ), kuri ir paleido panašią mintį į forumą... Suprantama - ten kalba skausmas. Ir tai reikėtų skirti.
Atsakyti
Na del tu angelu ir as pastebejau si bei ta savo pamastymuose, bet siaip kur yra tik komentuojama kad saugos tave angelai ir pan....man tas nekliuna, man kliuna kur tiesiogiai sakoma "Angelėlis Domantas iš dangaus atneša visiems džiaugsmo,laimės ir ramybės..."-pvz kad ir sita, perskaicius pamaniau kad tas Domantukas angelelis danguje blink.gif taip drasiai ir tiesiogiai tikrai nereiketu rasyti....grazi nuotraukyte bet pavadinimas kazkaip skamba labai jau liudnai unsure.gif Dar yra gal 2 nuotraukytes reikskiancios tokia pat prasme na gal ne taip tiesiogiai ir tiek....
Atsakyti
QUOTE(Veitė @ 2006 05 26, 07:40)
Monika:
"Mano krikštynom mama išsaugojo savo vestuvinę suknelę"

Čia tai bent nuotraukytė  thumbup.gif Aš fotokonkursuose visada ieškau NESTANDARTINIŲ foto, pagaliau dar viena iš nedaugelio tokių  drinks_cheers.gif

Man shita nuotrauka irgi thumbup.gif
Atsakyti
O man labai grazi to mazuliuko nespalvota nuotraukyte , kur buvo maziausias ta diena 4u.gif Aidas - Jurgis berods blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zora @ 2006 05 26, 20:56)
Man shita nuotrauka irgi thumbup.gif

Nu mintis sios nuotraukos gal ir nieko,bet vos pastebejau ja-formatas tai tikrai niekam tikes.o gal as jau pasenau???
Atsakyti
Na dėl nuotraukų pavadinimų,mamos,tikrai perdedat.Kaip kuri nori mama taip ir pavadina.Čia ne jums spręsti,kodėl vaikučiai pavadinami angelėliais.Juk visada yra sakoma kai krikštijama,kad vaikiukas-kaip angeliukas.Ir čia neprisigalvokit kažkokių nesąmonių dėl vaikučių mirties,taip toliau ir panašiai. Svarbu pati konkurso graži idėja ir mintis.Ir patys visi vaikučiai wub.gif .Mažiau kabinėkitės prie žodžių,o grožėkitės nuotraukomis mirksiukas.gif .Turbūt nebuvo nei vieno konkurso,kuriame nebūtų nepasitenkinimo,apkalbų.Būkit tolerantiškesnės 4u.gif .
Atsakyti