Įkraunama...
Įkraunama...

Astrologijos bendraminčiai

Sveiki! Astrologijos forumų yra ne vienas, besidominčių astrologija matomai taip pat nemažai. Visgi nesunku pastebėti, kad diskusijos nevyksta taip plačiai kaip daugumai norėtųsi. Tad siūlau visiems, kurie neabejingi astrologijai, kurie nori nori plėsti savo žinias tuo pačiu jomis pasidalindami rinktis čia. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(myParadise @ 2013 01 10, 16:48)
Sveiki! Astrologijos forumų yra ne vienas, besidominčių astrologija matomai taip pat nemažai. Visgi nesunku pastebėti, kad diskusijos nevyksta taip plačiai kaip daugumai norėtųsi. Tad siūlau visiems, kurie neabejingi astrologijai, kurie nori nori plėsti savo žinias tuo pačiu jomis pasidalindami rinktis čia.  drinks_cheers.gif

Priimsit? 4u.gif
Nors Neptūnas ir pirmame, bet užtat Jupiteris 8-tam mirksiukas.gif
Atsakyti
gal kas gero ir gausis wink.gif
Atsakyti
Na kadangi paskutinėje temoje kalbėjote apie sinastriją, tai galbūt galime toliau dalintis žiniomis apie tai.
Juk galima kažkaip sukonkretinti, į ką žiūrime, kai nagrinėjame dviejų žmonių suderinamumą?
Konspektavausi vieną straipsnį:
Nadia Gilchrist "The Top Five Synastry Aspects for a Significant Relationship"
<http://sasstrology.com/2010/09/the-top-five-synastry-aspects-for-a-significant-relationship.html>
1. ASC buvimas tame pačiame ženkle (geriausia, kai skiriasi tik keletu laipsnių); ASC valdovu tarpusavio aspektacija. (Labai gerai, jei ASC valdovai recepcijoje. Tarkime ASC svarstyklės, o venera vėžyje, ASC vėžys, mėnulis svarstyklėse).
(Iš savo praktikos galiu pastebėti, kad kaip ir kažkur minėjo "rutuliukas", mano ASC ožiaragyje, saturnas šaulyje (neutralus), tuo tarpu vyro saturnas svarstyklėse (egzaltuoja), ir jo saulė ožiaragyje; Ir kaip nekeista, jo ASC avinas, o marsas svarstyklėse (silpnas), o mano marsas ožiaragyje (egzaltuoja). Tai kaip ir rodytų stiprų ASC "palaikymą", ypač kai teigiama, jog ASC ypač reiškiasi virš 30 metų. Iš tiesų realybėje taip ir yra – jis labai saturniškas, rūpestingas, apsukrus, organizuotas, ko man trūksta (saturnas). Aš esu ta, kuri „spardo užpakalį“ kai reikia kažkam ryžtis, mano energija pastovesnė, jam jos trūksta, ryžto taip pat. (marsas)
2. Žinoma aspektai tarp šviesulių.
3. Teigiama, kad sinastrijoje labai svarbūs „vandens būstai“ (IV,VIII,XII);
Pvz. Jei moters natalo 4 buste išsidėsto vyro planetos – moteriai šis vyras primins jos vaikystę. Jei moteris turėjo gerą ryšį su savo tėvu – vyras jai gali suteikti sauguma ir garantijas. Jeigu jos tėvas buvo žeidžiantis ir ji turėjo prastą ryšį su juo – toks vaikinas moteriai teiks visiškai priešingas reakcicjas, net jei tas vaikinas bus nuostabiausias žemėje.
Žinoma planetos 8 būste rodys stiprią seksualinę trauką, taip pat tai gali rodyti, kad kažkuris iš partnerių “transformuos“, įtakos kito žmogaus asmenybę. (Na čia iš praktikos galiu pasakyti, kad vieno vyro planetų sankaupa atsidūrusi VIII jos būste ją tarsi „užsiaugino“, „pasidarė“ sau žmoną.
12 būstas – tai emocinos ryšys. Žmonės, kurių planetos atsiduria ten, sunkiai galės save kontroliuoti. (Būtent šis būstas galbūt galėtų paaiškinti, kai žmonėms nėra gera kartu, bet jie tarsi „veikiami iš aukščiau“).
Taip pat teigiama, kad jei dviejų žmonių IV,VIII,XII būstuose tuščia – jie išsiskirs po 6 mėnesių.
4. Konjukcijos su IC.
5. Saturno aspektai.
Kartais žmonės jaučia stiprų emicinį ryšį, bet jie netampa tvirta pora. Taip yra todėl, kad saturnai nekontaktuoja. Patys veiksmingiausi yra vieno žmogaus saturno ryšiai su kito žmogaus artimosiomis planetomis (mėnulis, saulė, merkurijus, venera, marsas) arba I, IV, VII arba X namo kuspidų. Saturno kontaktai su aukštesnėmis planetomis bus taip pat svarbūs, bet ne asmeniniame lygyje.
Vyro saturnas su moters mėnuliu TRINE – Jis jausis atsakingas prieš jos emocines reikmes, ir ji jaus, kad ji priklausoma nuo jo.
Jeigu jos saturnas būtų konjukcijoje su jo X namo kuspidu, ji jaustų atsakomybę dėl jo karjeros arba viešo įvaizdžio. (Ji taip pat gali būti jo bosė). Tai neromantiškas kontaktas, bet jis sukuria įsipareigojimo jausmą tarp partnerių vienoje jų gyvenimo pusėje. Tai duoda jiems priežastį būti kartu ir duoda kitokį emocinį/romantinį/seksualinį pagrindą augimui. Jeigu jos saturnas trine su jo 7 namo kuspidu, tai ji norės būti lojali ir patikima partnerė. Tai nėra seksualūs ar nuostabūs aspektai, bet be jų santykiai negalėtų toliau vystytis.

Na dar žinoma galima pridėti, kad labia svarbus VII partnerystės būstas. (Saulė ar kitos gerosios planetos jame).
Taip pat turbūt sinastriją galimas žiūrėti taip: saulės, mėnulio ir veneros padėtys. (Turi būti tos pačios ženklų grupės: veneros geriausia dera vandenyje, dvyniuose ar svarsyklėse ir pan.)?

Atsakyti
Sveikos, aš irgi bandysiu prisijungti.
Atsakyti
Na man dar toli iki tokių aukštumų... kol kas tik Šestopalovą bandau ir Vronskį...klausimas: ar verta? jei ne, kokiu astrologu geriau remtis?
Atsakyti
Sakykite, o sinastrijoje verta kreipti dėmesį i tokius neigiamus aspektus su Rachu, Lilith, Selena, Ketu, Prozerpina? Ar geriau palikt juos ramybėje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teta Danute: 10 sausio 2013 - 20:43
QUOTE(Teta Danute @ 2013 01 10, 21:39)
Sakykite, o sinastrijoje verta kreipti dėmesį i tokius neigiamus aspektus su Rachu, Lilith, Selena, Ketu, Prozerpina? Ar geriau palikt juos ramybėje?

Ne, tikrai neverta, bent jau kol kas, kol tik pradedate, patariu remtis tik planetomis ir išvis nesigilinti į kita, nes labai lengva pasimesti, labai daug nereikalingos informacijos, sunku atsirinkti tikrai. Koncentruokitės tik į planetas, o plėsti žinias po to bet kada galėsite.

Asmeniškai aš linkusi sureikšminti tik Ketu ir Rachu, bet ir tai nataliniame horoskope, o ne sinastrijoje, kolkas..

Man gera šita knyga:
http://www_eso-garde...for_dummies.pdf
Atsakyti
QUOTE(myParadise @ 2013 01 10, 21:54)
Ne, tikrai neverta, bent jau kol kas, kol tik pradedate, patariu remtis tik planetomis ir išvis nesigilinti į kita, nes labai lengva pasimesti, labai daug nereikalingos informacijos, sunku atsirinkti tikrai. Koncentruokitės tik į planetas, o plėsti žinias po to bet kada galėsite.

Asmeniškai aš linkusi sureikšminti tik Ketu ir Rachu, bet ir tai nataliniame horoskope, o ne sinastrijoje, kolkas..

Man gera šita knyga:
http://www_eso-garde...for_dummies.pdf

Ačiū labai! Esu lygiai tokią pat knygelę "perkrimtus" vikiečių kalba. Astrologinės anglų kalbos dar nesu ant tiek įvaldžius...

Klausimas: kartais interpretuojant natalą išmeta tokią frazę: jūsų saulės ženklas - Tauras, bet turite labai daug mergelės bruožų.. arba.. esate Svarstyklės, bet turite labai daug Skorpiono bruožų... Man tiesiog tapo įdomu.. jei tarkim tranzitinis Saturnas pabuvęs svarstyklėse perėjo į Skorpioną... ar tas Saturnas toliau "veikia" mano minėtas svarstykles ar bent jau tas jos skorpioniškas planetas???

Kaip apskritai mąstoma tokiu atveju: ji Tauras su mergeles požymiais.. jis svarstyklės su skorpiono požymiais... Ar tai reiškia, jog Tauras kažkuria prasme svarstyklėms yra tas ženklas prieš jį... "kvėpuoja jam į pakaušį" kitaip dar vadinamas svarstykliu budeliu.. o Skorpioninė svarstyklių dalis yra visiška priešprieša Taurui?
Atsakyti
QUOTE(myParadise @ 2013 01 10, 20:03)
12 būstas – tai emocinos ryšys. Žmonės, kurių planetos atsiduria ten, sunkiai galės save kontroliuoti. (Būtent šis būstas galbūt galėtų paaiškinti, kai žmonėms nėra gera kartu, bet jie tarsi „veikiami iš aukščiau“).

Mano 12-tam būste yra vieno vyro saulė konjuncijoje su mūsų abiejų prozerpinomis...
Va čia turbūt ir yra tos "vergo" grandinės, nuo kurių labai sunku atsikabinti.. gali taip būti? Ryšys su tuo žmogum kažkoks mistinis...

plius jis svarstyklės.. o mano AC yra svarstyklėse... nuotolis iki jo saulės apie 3°

kaip pamišus ieškau to taško, per kurį aš prie jo prikabinta...

+ ta saulė kvadratūroje su mano Lilith...ką vokiečiai vadina iš dalies pragaru... savotiški erotiniai tramdomieji marškiniai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teta Danute: 10 sausio 2013 - 22:49
Pirmo klausimo nelabai supratau, čia programoje taip išmeta? Ar tai nereiškia, kad tiesiog kitos planetos yra tuose ženkluose, pvz. saulė skorpione, mėnulis svarsyklėse, tai ir bus stiprūs svarstyklių bruožai.

Tranzuojanti planeta veikia būstą, per kurį tranzuoja, o taip pat planetas su kuriomis jungiasi aspektais. (sudaro konjukcijas, opozicijas su natalinėmis planetomis)

Sinastrijos komentarų aš irgi labai laukiu, kol kas esu išsinagrinėjusi natalą, dabar norėčiau pasigilinti į suderinamumą.

Dar pagalvojau, kad viena tvirčiausių porų kurią pažįstu taip pat turi vadinamuosius ascendento "palaikymus": moters ASC mergelė, tačiau merkurijus ožiaragyje ir šiaip silpna padėtis, tuo tarpu vyro merkurijus dvyniuose. Analogiškai vyro ASC skorpionas, o marsas labai pažeistas, liūte, moters marsas tuo tarpu ožiaragyje, egzaltuoja, stipriausia horoskopo planeta. g.gif
Juk tai tikrai gali būti tas stiprus papildymas, kai pora tampa harmoninga papildydama viena kitos trūkumus.

Beje jų ir saulės žemės ženkluose, kas ir taip jau duoda pliusą.
Atsakyti
hm...jei tik pradedate gilintis į suderinanumą, tai labai rekomenduočiau Šestopalovą... skaitosi kaip beletristika ir viskas labai aišku.. tiesa rusų kalba

http://astro-future....nast/index.html

šiaip jau, kaip daro kituose forumuose... tai jie paima kokių nors dviejų žmogelių / įžymybių natalus ir kartu bando žiūrėti jų suderinamumą. taip geriausia manau.. jei jau studijuot...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teta Danute: 10 sausio 2013 - 23:03