Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(lunameja @ 2013 01 09, 00:06)
as visada gaudau savo vaika pagal langa.kad butu i langa pasisukus, nes langas-geras sviesos saltinis, tik reik zinot valandas,kada su juo bendrauti  biggrin.gif as kaip suprantu, tai apie 11h buna soft light, o paskui sviesa jau stipreja ir buna hard light. tam paciam visagaliam google galima rasti apie sviesos stipruma, naudinguma, sklaida ir pan. kazkada ziurejau tutorial apie autoportretus dienos sviesoje, bei sviesos panaudojima studijoje. rekomenduociau pasiziureti,gal kazkam aisku bus del tiesiogines dienos sviesos efektyvumo ir dirbtines sviesos panaudojimo  mirksiukas.gif

hard light meta hard seselius, t.y. su aiskiom ribom. Pvz., spiginant saulei, svieciant proziku, kalant blica i kakta ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Miss K @ 2013 01 08, 22:19)
ir kaip 'visi TAIP fotkina maista', nu del lango. O tai pala, kitu daiktu taip nefotkina, ar kaip? nu net susimeciau...  g.gif aktualu, bo megztu maista fotkyt...

Fotkina fotkina ir kitaip. Man irgi aktualu, ypač šįmet bus. Be to mano pradžia buvo čia tokia, kad aš norėjau išmokti fotkint daiktus, maistą, tekstūras, nes man labai gražu, norėčiau to išmokt pagaliau smile.gif
Papildyta:
Nu ką. Nu nieko biggrin.gif Labanaktis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vuniščia: 08 sausio 2013 - 23:27
QUOTE(robobebras @ 2013 01 08, 23:23)
hard light meta hard seselius, t.y. su aiskiom ribom. Pvz., spiginant saulei, svieciant proziku, kalant blica i kakta ir pan.

dekui uz papildyma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 01 09, 00:06)
as visada gaudau savo vaika pagal langa.kad butu i langa pasisukus, nes langas-geras sviesos saltinis, tik reik zinot valandas,kada su juo bendrauti  biggrin.gif as kaip suprantu, tai apie 11h buna soft light, o paskui sviesa jau stipreja ir buna hard light. tam paciam visagaliam google galima rasti apie sviesos stipruma, naudinguma, sklaida ir pan. kazkada ziurejau tutorial apie autoportretus dienos sviesoje, bei sviesos panaudojima studijoje. rekomenduociau pasiziureti,gal kazkam aisku bus del tiesiogines dienos sviesos efektyvumo ir dirbtines sviesos panaudojimo  mirksiukas.gif

Ach štaaaai, kaip suprast tą vienuoliktos valandos šviesą... Vis dėl to gerai būti čia, pradžiamokslyje smile.gif Einu skaityt.
Atsakyti
Prisimenant savo ND,kuriuos dariau skirtingu paros metu, galejau aiskiai matyti, kokia sviesa palankesne kadrui,kuri ne. vis delto i nauda tie ND biggrin.gif ir suvokimas ateina be praktikuojant
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 01 08, 23:37)
Prisimenant savo ND,kuriuos dariau skirtingu paros metu, galejau aiskiai matyti, kokia sviesa palankesne kadrui,kuri ne. vis delto i nauda tie ND  biggrin.gif ir suvokimas ateina be praktikuojant

Tas tai taip.
Tik vidurvasario 11 val. ir žiemos 11 val. tai ui kaip nepanašu.
Nustebčiau jei visi maistą fotografuojantys žiūrėtų į laikrodį ir lauktų .
Sunkiausia būtų tą dieną, kai laikrodis persukmas biggrin.gif

gal kam bus įdomu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 09 sausio 2013 - 00:11
Svajonei ir galvot daug nebereikia, kitas konkursas privalo buti "Maistas" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2013 01 09, 00:52)
Svajonei ir galvot daug nebereikia, kitas konkursas privalo buti "Maistas" biggrin.gif

nu baik. aš gi gaminti nemoku iš kur patiekalų fotografavimui gaučiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 01 08, 23:46)
Tas tai taip.
Tik vidurvasario 11 val. ir žiemos 11 val. tai ui kaip nepanašu.
Nustebčiau jei visi maistą fotografuojantys žiūrėtų į laikrodį ir lauktų .
Sunkiausia būtų tą dieną, kai laikrodis persukmas biggrin.gif

gal kam bus įdomu

skiriasi ir labai.tavo tiesa.
o del nuorodos, tai ka fotografai del nepriekaistingos prekes isvaizdos nepadarytu biggrin.gif pincetus ir tuos i pagalba pasitelkia biggrin.gif

jungiu sviesas, labanakt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 01 08, 20:44)
QUOTE(voveraite1302 @ 2013 01 08, 20:34)

Voveraite juk viskas gerai, išties.
Aš tarkim niekada nepykstu ir kodėl turėčiau? Mano postus visada reikėtų skaityti įsijungus šypseną. Tiesa, savo padaro internetas. Tu sakai ,Tavuosius reiktų skaityti minkštai smile.gif , manuosius su šypsena ir t.t ( nekalbu apie say biggrin.gif ) . Suprantu, kad naujokei atėjus sunku sufokusuot ir dar žinot kokiu minkštumu postus skaityti.
Tiesiog be pajuokavimų, pasikandžiojimų ir kitokių - imų, tema greičiausiai numirtų.
Foto čia mažai. Senbuvės ko čia ateina...net sunku pasakyti.
Konkurencijos nejaučiu, vestuvių nefotografuoju biggrin.gif , todėl specialiai kenkti neužskaitant ND tikrai neturiu dėl ko.
Kad pasikandžioju, nu jooo, gal reiktų nurimt. Ale tada man bus neįdomu. Šitie namai tiek mano tiek jūsų. Mačiau yra nauji, ale ten reikia mokytis biggrin.gif
Taip, kad, būkim kaip buvusios, nėr čia taip blogai.

aš tai čia ateinu, nes esu prieraišus ir nuoseklus tam tikrose srityse žmogus. man turi būti tvarka. rytas, supermama, arbata ir t.t. pripratau, tai ir ateinu.

mano postus galite skaityti kaip norite, kas dažniausiai ir nutinka, bet tie, kas mane pažįsta, sako, kad reik su šypsena arba krizenimu. nors kartais gi rimtai rašau.

o jei iš manęs atimtų galimybę traukti per dantį, tai nafig tada gyvent?? pff.

QUOTE(Suprem @ 2013 01 08, 21:21)
Ar man vienai uzkliuvo fone kreivi tapetai ar kas ten? ax.gif

man rodėsi, kad krypsta, bet ne tiek, kad susinervinčiau smile.gif

QUOTE(Miss K @ 2013 01 08, 22:19)
Nuejau net senus flickr koliazus paziuret, katrai rimtai senbuvei as ten tuos tamsius saldainius siunciau. Nugi pasirodo loretoidui  doh.gif Tai va, taisausi: 'as ta, kuri tamsius saldainius senbuvems siuntineja'  tongue.gif  lotuliukas.gif
Kaskurkaipkada?! Kas ta 11val sviesa? tipo saule jau nebe sauleteky, bet dar ne dienine? kuo ji ten taip labai nuo dienines skirias?

ir kaip 'visi TAIP fotkina maista', nu del lango. O tai pala, kitu daiktu taip nefotkina, ar kaip? nu net susimeciau...  g.gif aktualu, bo megztu maista fotkyt...

ok, nes pagalvojau, kad kraustausi iš proto biggrin.gif

dėl maisto dar pasiklaust galiu, nors tuoj pasiųs mane ten biggrin.gif

mano galva, 11 val. šviesa - sklindanti tarsi iš laikrodžio 11 val. pozicijos. bet galėsiu pasitikslinti, ar tikrai. manau, kad neįmanoma laukti 11 val. ir tada fotkinti ir vadinti tai 11 val. šviesa. erikamaja gerai pastebėjo, kad tą dieną, kai sukami laikrodžiai, kiltų sumaištis biggrin.gif

QUOTE(voveraite1302 @ 2013 01 08, 22:26)
Čia 11, kaip suprantu, reiškia tokią šoninę šviesą. Įsivaizduok, kad laikrodis ant žemės, o tu centre. Tai 24 val tau prieš nosį, 18 - už nugaros, o 23 val šviesa priešais kairiau.  4u.gif

manau, kad taip.

QUOTE(Vuniščia @ 2013 01 08, 23:22)

gerai, kad Tavo namų adresą turiu. kai tik atsiras koks gražus monstras iš plastmasės, būtinai padovanosiu ir tikėsiuos, kad šalia angeliukų iš marmuro pastatysi ir laikysi. 4u.gif

labas rytas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 01 09, 08:39)
mano galva, 11 val. šviesa - sklindanti tarsi iš laikrodžio 11 val. pozicijos. bet galėsiu pasitikslinti, ar tikrai. manau, kad neįmanoma laukti 11 val. ir tada fotkinti ir vadinti tai 11 val. šviesa. erikamaja gerai pastebėjo, kad tą dieną, kai sukami laikrodžiai, kiltų sumaištis biggrin.gif
manau, kad taip.

Aš irgi vistik manau, kad taip nusakoma šviesos šaltinio aukštis ir kryptis.
Bet jei nesunku perklausk, nesinori balamutint žmonių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 09 sausio 2013 - 08:57
Bet tai kiekvienu metu laiku ta saule 11val. buna skirtingam auksty g.gif
Atsakyti