Kutosai rankinis yra fotiko nustatymuose irgi, kurio metu mes turime nufotografuoti balta arba pilka lapa arba spec kortele baltai spalvai nustatti, ismatuoti ir tada fotografuojame savo objekta. Prie WB nustatymu yra uzrasas PRE, jei neklystu, tada per meniu vel susirandi kur nusistato wb ir spaudi ismatuoti baltos spalvos balansa. tada sufokusuoji balta lapa ir nufotografuoji, tada nekeiciant nustatymu fotografuoji savo objekta.
Nu tikiuos aiskiau pasidare kas nors.
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 10, 18:45)
Pastebėjimas. Baltą lapą gali būti sunku sufokusuoti. Aš patarčiau baltos balansą pabandyti nustatyti fotografuojant pasirinktą objektą namų darbui. Puodelis, žvakė, kas nors iš popieriaus išlankstyto t.t. Svarbu, kad būtų balta toje vietoje kur nustatytas fokusavimo taškas. Tokio mažo plotelio pakanka.
arba tiesiog fokusuojant tą baltą lapą reikia įsijungti MF (manual focus), tik po to nepamiršti vėl sugrąžinti į AF
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 10, 18:23)
tamsus ar kas? Zinau kad tamsoki. Gerai rit perdarysiu, kitus objektus paimsiu gal ar ka
Mačiau jau atsakė.
Aha, atsiprašau, kad taip neaiškai parašiau. Būna taip, atrodo , kad tau aišku tai ir kitam aišku bus
Objektas man tinka. Galėtų būti kiek šviesiau.
Kaip sakiau, kai tikrinsi skaičiukai turi skirtis +- 5.
Nu gi, laukiu dar uzskaitymu arba pastabu del mano kaktuso. Berods, du uzskaitymai buvo. Ar ne taip...
o as? ar mane kas nors matot? aaa...Uuuuu :-)
QUOTE(erikamaja @ 2013 01 10, 19:11)
Kaip sakiau, kai tikrinsi skaičiukai turi skirtis +- 5.
Kur tikrins? PS? Kaip patikrinti?
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 10, 18:45)
Kutosai rankinis yra fotiko nustatymuose irgi, kurio metu mes turime nufotografuoti balta arba pilka lapa arba spec kortele baltai spalvai nustatti, ismatuoti ir tada fotografuojame savo objekta. Prie WB nustatymu yra uzrasas PRE, jei neklystu, tada per meniu vel susirandi kur nusistato wb ir spaudi ismatuoti baltos spalvos balansa. tada sufokusuoji balta lapa ir nufotografuoji, tada nekeiciant nustatymu fotografuoji savo objekta.
Sudėtingai
Bandysiu kaip suprasiu, žiūrėsim, kas iš to gausis.
kutosai nu tada belieka instrukcija skaityti fotiko.
zirziliux, uzskaitau
mangute, uzskaityta
mangute, uzskaityta
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 10, 20:30)
kutosai nu tada belieka instrukcija skaityti fotiko.
Skaičiau ir skaitau
Esmė namų darbo, kad baltas objektas išliktų baltas ar fonas? Ar abu, nežiūrint į nieką?
Gal objektas (logiškiausia)?
truputi proginis auto kritika,pastabos laukiamos visad