Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Kutosai rankinis yra fotiko nustatymuose irgi, kurio metu mes turime nufotografuoti balta arba pilka lapa arba spec kortele baltai spalvai nustatti, ismatuoti ir tada fotografuojame savo objekta. Prie WB nustatymu yra uzrasas PRE, jei neklystu, tada per meniu vel susirandi kur nusistato wb ir spaudi ismatuoti baltos spalvos balansa. tada sufokusuoji balta lapa ir nufotografuoji, tada nekeiciant nustatymu fotografuoji savo objekta.
Nu tikiuos aiskiau pasidare kas nors.
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 10, 18:45)

Pastebėjimas. Baltą lapą gali būti sunku sufokusuoti. smile.gif Aš patarčiau baltos balansą pabandyti nustatyti fotografuojant pasirinktą objektą namų darbui. Puodelis, žvakė, kas nors iš popieriaus išlankstyto t.t. smile.gif Svarbu, kad būtų balta toje vietoje kur nustatytas fokusavimo taškas. smile.gif Tokio mažo plotelio pakanka.
Atsakyti
arba tiesiog fokusuojant tą baltą lapą reikia įsijungti MF (manual focus), tik po to nepamiršti vėl sugrąžinti į AF biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 10, 18:23)
tamsus ar kas? Zinau kad tamsoki. Gerai rit perdarysiu, kitus objektus paimsiu gal ar ka

Mačiau jau atsakė.
Aha, atsiprašau, kad taip neaiškai parašiau. Būna taip, atrodo , kad tau aišku tai ir kitam aišku bus biggrin.gif
Objektas man tinka. Galėtų būti kiek šviesiau.
Kaip sakiau, kai tikrinsi skaičiukai turi skirtis +- 5.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 10 sausio 2013 - 19:16
Nu gi, laukiu dar uzskaitymu arba pastabu del mano kaktuso. 4u.gif Berods, du uzskaitymai buvo. Ar ne taip... g.gif
Atsakyti
o as? ar mane kas nors matot? aaa...Uuuuu :-)
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 01 10, 19:11)
Kaip sakiau, kai tikrinsi skaičiukai turi skirtis +- 5.

Kur tikrins? PS? Kaip patikrinti?
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 10, 18:45)
Kutosai rankinis yra fotiko nustatymuose irgi, kurio metu mes turime nufotografuoti balta arba pilka lapa arba spec kortele  baltai spalvai nustatti, ismatuoti ir tada fotografuojame savo objekta. Prie WB nustatymu yra uzrasas PRE, jei neklystu, tada per meniu vel susirandi kur nusistato wb ir spaudi ismatuoti baltos spalvos balansa. tada sufokusuoji balta lapa ir nufotografuoji, tada nekeiciant nustatymu fotografuoji savo objekta.
Nu tikiuos aiskiau pasidare kas nors.

Sudėtingai doh.gif

Bandysiu kaip suprasiu, žiūrėsim, kas iš to gausis.
Atsakyti
kutosai nu tada belieka instrukcija skaityti fotiko.
Atsakyti
zirziliux, uzskaitau
mangute, uzskaityta
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 10, 20:30)
kutosai nu tada belieka instrukcija skaityti fotiko.

Skaičiau ir skaitau 4u.gif

Esmė namų darbo, kad baltas objektas išliktų baltas ar fonas? Ar abu, nežiūrint į nieką?
Gal objektas (logiškiausia)? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kutosai: 10 sausio 2013 - 20:50
truputi proginis auto blush2.gif kritika,pastabos laukiamos visad bigsmile.gif

user posted image

Atsakyti