Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

minou man tai ziauuuriai sviesi foto ;/ nzn kaip kitoms. as vos iziuriu tuos laimus.
Atsakyti
QUOTE(-Tynka- @ 2013 01 10, 18:49)
sakyč, per šviesu ... todėl, manau, ir fokusas ne toks aštrus atrodo nuo to šviesumo  g.gif

Reiks bandyt ryt tada daryt tamsiau ir be cukraus rolleyes.gif gerai kad laimu daug turiu biggrin.gif
Atsakyti
Minou, netikrinau programa, bet matau jau is akies,kad pereksponavai nuotrauka.persistengei.tikrai per sviesu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Minou @ 2013 01 10, 10:53)
Reiks bandyt ryt tada daryt tamsiau ir be cukraus  rolleyes.gif gerai kad laimu daug turiu  biggrin.gif

palik tu tą cukrų.. tik ekspozicijos geresnės reik mirksiukas.gif
Atsakyti
niuuuuuu... o mano paskutiniai namu darbai? smile.gif
Atsakyti
Keliu paskutini nd. WB naturalioj sviesoj. Nera cia meno jokio blush2.gif Bet esme suprantu smile.gif
auto, namelis (pavesis), ir rankinis
user posted image

user posted image

user posted image

dirbtiniam: lempute, auto, rankinis

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 10, 17:48)

Negerai. Abu.
Atsakyti
tamsus ar kas? Zinau kad tamsoki. Gerai rit perdarysiu, kitus objektus paimsiu gal ar ka.
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 01 10, 18:04)
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 10, 17:48)

Negerai. Abu.

Pridėsiu, kad ne kokie tai objektai negerai ar pan., tiesiog tas baltas nėra baltas rankiniuose. Vienas geltonuoja, kitas mėlynuoja.

Ar matai RK kaip prie šviesos rodo auto? Ir ar matai, kad žmogus mano, kad tai gera balta? Manai, matai geriau? biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 01 10, 18:23)
tamsus ar kas? Zinau kad tamsoki. Gerai rit perdarysiu, kitus objektus paimsiu gal ar ka.

Normaliai su šviesumu, objektai geri, jei jie balti. Piamk popieriaus lapą (ne gelsvą, rusvą, o baltą) ir palygink smile.gif Tiesiog tiek dirbtinėj šviesoj, tiek natūralioj (rankiniuose) balta nėra balta, o turi būt smile.gif
Atsakyti
supratau, rit perdarysiu. Aciu ,kad paaiskinot smile.gif
Einu ieskot ko nors kito vietoj fotomodelio smile.gif
Atsakyti
Gal kas paaiškintų paprastesniais žodžiais, kaip tas 5ND atliekamas?
Gerai, pabandysiu parašyt, kaip suprantu aš, bet jaučiu, ne taip blush2.gif Fotografuojame ant M? Pirma dalis dienos šviesoje: auto nustatymu, pavėsio (debesies) ir rankinis - nesuprantu, kas per rankinis blush2.gif Antra dalis, prie įjungtos lempos (paprastos, geltonos?): automatinis, lemputė (jei įjungta lempa palubėj, tai reikia ieškoti dar nustatymuose "lemputės"?) ir vėl rankinis (???).
Primityviai labai surašiau, nesijuokit 4u.gif Dar tiek neįsisigilinus į fotoaparato galimybes, kad būtų aišku, ką daryt.
Nevykit į googlę, ką blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2013 01 10, 15:11)
Aš irgi nžn kur čia yra g.gif  Merginos, pasakykite tiksliau, kaip supratau iš žemėlapio, prie "arkų" kažkur?  g.gif
nesijuok tu čia man biggrin.gif Tyngiu goooglint, ką ten sakei siųstis  blush2.gif  biggrin.gif  doh.gif

Salia Arku, pries Can Can'a smile.gif
Atsakyti