Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(fiesta1 @ 2013 01 09, 15:40)
Bet as nesuprantu kur darau klaida.man trecias objektas netelpa i kadra gal ne taip isdelioju?

Jei fokusuotum centirniu fokusavimo tašku ir perkadruotum - tilptų.
Atsakyti
sauleleee, man kazkada seniai buvo panasi situacija.neturejau dar Lightroomo. pasimete cd nuo fotoaparato, ir kompe neliko. tai RAW formato neatidariau. skambinausi i savo fotiko support serviza ir pagelbejo mane nabagele biggrin.gif gal pas tave blogai cd instaliuotas ar neinstaliavai i kompa savo?
Atsakyti
Bet as nesuprantu kur darau klaida.man trecias objektas netelpa i kadra gal ne taip isdelioju?

tai gal per arti esi priejus g.gif
Papildyta:
QUOTE(erikamaja @ 2013 01 09, 15:41)
Jei fokusuotum centirniu fokusavimo tašku ir perkadruotum - tilptų.

o taip galima? bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 01 09, 15:33)
man rodo googlo titulinį wub.gif
jau suprtau, ot blondinė biggrin.gif

kazka ne taip pas tave rodo biggrin.gif
Atsakyti

išdėliojai normaliai. pasiimi fotika, sufokusuoji į artimiausią obuolį, fotkini. tada pakreipi fotiką, sufokusuoji į antrą obuolį, pusiau nuspaudusi mygtuką (kad nenušoktų fokusas į antrą obuolį) fotiką grąžini į pradinę padėtį, tik tada fotkini. vėl keiti fotiko padėti, fokusuoji į trečią, grąžini fotiko padėtį į pradinę laikydama pusiau nuspaustą mygtuką ir tik tada fotkini. tada viskas gausis. tai vadinama perkadravimu - sufokusuoji, ką Tau reikia, tada laikydama pusiau nuspaustą, bet dar nefotkinantį mygtuką keiti padėtį ir fotkini, kad visi trys kadrai būtų identiški, išskyrus fokusą į skirtingus obuolius. ar truputį aiškiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 09 sausio 2013 - 15:50
QUOTE(Mangute @ 2013 01 09, 15:42)
Papildyta:
o taip galima?  bigsmile.gif  biggrin.gif

Na, taip patogiausia.
Visvien kažkada juk reiks išmokt, jei vestuves fotkinsit, neprikeisi gi taškų bažnyčioj smile.gif
O dėl wb tai nesuprantu ko klausi.

say labai aiškiai nupasakojo kaip tai atlikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 09 sausio 2013 - 15:46
QUOTE(ich @ 2013 01 09, 15:41)
Ta prasme auto nusistacius fotkini? blink.gif mokykis bent jau Av isijungus smile.gif

ta prasme ranka nekeistais nustatymais.
kad ir Av ar pasukus ratuką ant išjungtos blyktės ikonėlės.
nesu ten ranka keitusi nustatymus. blush2.gif
jei keičiu tai jungiuosi M blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 01 09, 15:45)
Na, taip patogiausia.
Visvien kažkada juk reiks išmokt, jei vestuves fotkinsit, neprikeisi gi taškų bažnyčioj smile.gif 
O dėl wb tai nesuprantu ko klausi.

tai as taip ir fotografuoju, galvojau kad taip negalima tongue.gif

tai o kaip tada su namu darbais? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 01 09, 15:49)
tai as taip ir fotografuoju, galvojau kad taip negalima  tongue.gif

tai o kaip tada su namu darbais?  g.gif

Kodėl negalima?
Užduotis - sufokusuoti.
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 01 09, 15:58)
Kodėl negalima?
Užduotis - sufokusuoti.

o kodėl naudot blykstės negalima? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 01 09, 13:41)
sauleleee, man kazkada seniai buvo panasi situacija.neturejau dar Lightroomo. pasimete cd nuo fotoaparato, ir kompe neliko. tai RAW formato neatidariau. skambinausi i savo fotiko support serviza ir pagelbejo mane nabagele  biggrin.gif gal pas tave blogai cd instaliuotas ar neinstaliavai i kompa savo?

as neturiu to CD,is torento bandau atsisiusti doh.gif dabar greit pafotkinau JPG formatu,bandysiu ikelt parodyt 4u.gif Kazin ar iseina pasileist is internete parsisiustu piratiniu programu,ar turi but originalios butinai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 01 09, 16:40)
niu zinai, kai pvz fotografuoji patalpom ir WB geltonas toks. o kazkaip nusifotkini balta lapa (tiksliau irasai ta baltuma fotikui i atminti) ir tada panaudoji ji kaip custom Wb nu ir WB tada superinis gaunas.

as pvz nelabai supratau paskutini namu darba kaip reikia atlikti. koks jo tikslas?

Tai teisingai viskas surašyta, ir natūraliam apšvietime tavo WB geras, nors foto kiek ir tamsoka. O dirbtiniame irgi fotkinai baltą lapą? Jei nesigavo su baltu, pabandyk su pilku, nu tiesiog bandyk per naują, nes tikrai raudonuoja 4u.gif

Atsakyti