Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ka @ 2013 01 09, 12:23)
Pirmas namų darbas išmoko fokusuoti ne tik centre, o kas čia dabar?  smile.gif Ir dar čiuožia.
Pasirinktas objektas ok, bet pateikimas, tai ajajai..  smile.gif

Fokusas į žiedą kaip ir... Man gražiausia, kai jis centre, jei vienam ar kitam šone (dėliojau visaip), nesižiūri.
Arba nesupratau pastabos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(fiesta1 @ 2013 01 09, 13:14)
labukas as vis dar kankinuosi su pirmuoju namu darbu 

Su fokusu viskas gerai, bet kodel fokusuojamas objektas visada per viduri? Turetum fotografuoti is vienos pozicijos, kad mes matytumem vienoda vaizda.

QUOTE(SauJoRa @ 2013 01 09, 13:20)
1ND

Neuzskaitau, svyra.
Atsakyti
Laba ryta smile.gif

QUOTE(robobebras @ 2013 01 09, 09:59)
as nepapildziau o papriestaravau. Nes hard ar soft visiskai nesvarabu kuri valanda, kiek liumenu sviecia ir kiek liuxu prisviecia. Esme koks sviesos saltinio dydis ir koks atstumas iki objekto.

tai nori pasakyti,kad nesvarbu,kad pro langa tiesioginiai spinduliai kala ar, tas pats minetas 11h sviesos saltinis, duos toki pati efekta?

fiesta, Ka, teisingai dave pastaba.perdaryk su tais paciais keksiukais, tik taip kaip reik.
Saujora, ciuza tikrai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lunameja: 09 sausio 2013 - 12:34
QUOTE(zirziliux @ 2013 01 09, 12:26)
Bet tai kokie skanus tie keksai smile.gif

Nežinau, neragavau, bet žvelgiant į nuotrauką, tai nevilioja. smile.gif Arba aš tiesiog soti.

QUOTE(kutosai @ 2013 01 09, 12:26)
Fokusas į žiedą kaip ir...  Man gražiausia, kai jis centre, jei vienam ar kitam šone (dėliojau visaip), nesižiūri.
Arba nesupratau pastabos blush2.gif

Teisingai supratai. Siūlyčiau pabandyti dar kartą. smile.gif

Saujora, žvakės čiuožia ir net labai. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 01 09, 13:31)
Laba ryta  smile.gif
tai nori pasakyti,kad nesvarbu,kad pro langa tiesioginiai spinduliai kala ar, tas pats minetas 11h sviesos saltinis, duos toki pati efekta?

sakai, pas tave 11 valanda niekada nebuna debesuota? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2013 01 09, 12:33)
Nežinau, neragavau, bet žvelgiant į nuotrauką, tai nevilioja.  smile.gif Arba aš tiesiog soti.
Teisingai supratai. Siūlyčiau pabandyti dar kartą.  smile.gif

Žiedą dėti ne centre, o kažkuriam šone, net jei man nesižiūri gražiai? blush2.gif (kad išpildyti užduoti)
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 01 09, 12:33)
sakai, pas tave 11 valanda niekada nebuna debesuota? smile.gif

ot,irgi,tigi as taves klausiu biggrin.gif tongue.gif
pas mane is vis tik pietine saule pasirodo :)jei ji buna. retas atvejis

noreciau dar uzklausti,kas naudojasi LR. ar galima parsiusta faila/ vadinama Layer isikelti i LR?tikiuosi teisingai suformulavau klausima. nes kiek teko dometis, kad neimanoma.tik su PS tai galima padaryti?!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lunameja: 09 sausio 2013 - 12:45
dabar vėl daiktai ant lygaus paviršiaus tik fotikas drebančiuose rankose. nu aišku irgi čiuoš sad.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 01 09, 13:36)
ot,irgi,tigi as taves klausiu  biggrin.gif  tongue.gif
pas mane is vis tik pietine saule pasirodo  smile.gif

na as sakau, kad ta pacia 11 valanda svieciant tiesioginei saulei i objekta bus hard light, o kai debesuota, ta pacia 11 valanda bus soft light.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 01 09, 12:43)
na as sakau, kad ta pacia 11 valanda svieciant tiesioginei saulei i objekta bus hard light, o kai debesuota, ta pacia 11 valanda bus soft light.

vienas apie miltus, kitas apie tiltus biggrin.gif sutinku su tavim, ta pati ir as norejau pasakyti,tik tu geriau isdestei mintis mirksiukas.gif

Saujora, perdaryk, nes audinio rauksles nepriduoda estetikos. lipink audinio galus prie sienos, kita dali audinio leisk ant zemes, turetu tiesiai gautis, be rauksliu. itempk sonus, ir susistatyk objektus.fokusuot matau moki, belieka perdaryt, ir bus ok
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lunameja: 09 sausio 2013 - 12:49
QUOTE(sayonara @ 2013 01 09, 08:39)
gerai, kad Tavo namų adresą turiu. kai tik atsiras koks gražus monstras iš plastmasės, būtinai padovanosiu ir tikėsiuos, kad šalia angeliukų iš marmuro pastatysi ir laikysi. 4u.gif

Gal nevark biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 01 09, 00:06)
as visada gaudau savo vaika pagal langa.kad butu i langa pasisukus, nes langas-geras sviesos saltinis, tik reik zinot valandas,kada su juo bendrauti  biggrin.gif as kaip suprantu, tai apie 11h buna soft light, o paskui sviesa jau stipreja ir buna hard light. tam paciam visagaliam google galima rasti apie sviesos stipruma, naudinguma, sklaida ir pan. kazkada ziurejau tutorial apie autoportretus dienos sviesoje, bei sviesos panaudojima studijoje. rekomenduociau pasiziureti,gal kazkam aisku bus del tiesiogines dienos sviesos efektyvumo ir dirbtines sviesos panaudojimo  mirksiukas.gif

nu tada nesupratau ka cia supasakojai? Sviesa stipreja? Nu tai arba yra tiesiogine saule arba ne. Valandos?
Atsakyti