Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(smarki @ 2013 01 25, 04:58)
turiu šitą knygą. man jinai patiko ir daug ką darau, tik prekinė išvaizda patiekalų skiriasi  biggrin.gif gerai, kad viskas aiškiai ir paprastai parašyta. tik klaidų bišk privelta - kai kur parašyta, kad reikia 50 g. imbiero miltelių (gal ir imbiero...). ai, žodžiu, aš dedu pagal skonį, nes įvarius 50 g. kaži kaip ten būtų..
o šiaip tai naudinga knyga, bent jau man  4u.gif

Ačiū 4u.gif
pirmasis daigų derlius ir pas mane jau smile.gif alfalalfa labai gražiai sudygo. Daigai net skanesni nei iš parduotuvės parvežti smile.gif.
Dabar metas išbandyti dar vieną aparatą - spagečius padaryti. Mimi Kirk daro ne tik iš cukinijų, bet ir iš saldžiųjų bulvių. Kažin ar skanu?
Atsakyti
O aš dar norėčiau savo trigrašį įkišti:)

Dėl lašišos.Tikrai buvau patikėjus Grinevičiūtės laida apie dažytas lašišas tol,kol...pati nenuvažiavai į Norvegiją ir nesuvalgiau ką tik prie mano akių pagautos lašišos.Supratau viena:ji lygiai tokia pati kaip parduotuvėj.Skumbrė irgi.Parduotuvėse ji irgi tokia pati gražiai rožinė kaip ir pas mus.Tad pirmyn biggrin.gif

Avižų pienas.Tikras jis gaminasi iš avižų sėlenėlių, o ne dribsnių.Jis pats yra visiškai be skokio, tad tikrai neturi nepatikti.Vaikas galima įdėti uogų, sirupo, medaus.Maistingumui prilygsta mamaos pienui.Rekomenduojama praustis veidą, mažina raukšleles.Daugiau info:http://www.sveikalinija.lt/index.php?sg=54

Aš pati žaliavalgyste labai domiuosi ir turiu Gražinos knygą.Manau. verta turėti.Ir dar labai gera naujiena dėl Olgos knygos.Nuostabi moteris.Pirksiu ją(knygą) net nepavarčius thumbup.gif

Tiesa, apie daiginimą.Pradžiai daiginti reiktų lengvesnes sėklas:liucerną, mungo pupuoles, lešius.Grūdus daiginti sunkiau.Jie lepesni.Aš vadovaujuosi keliom taisyklėm.Mirkau parą.Du kartus per dieną(išskyrus gličias sėklas) perplaunu tekančiu vandeniu.Daiginimas vyksta virtuvės ant palangės.Jokių šaldytuvų.Dygimas-100% !

Gal ne per daug čia prirašiau... blush2.gif

Atsakyti
Del alsisos, as tylejau kai diskusija vire... Bet irig galiu garsiai dabar drasiau i kompanija pamastyti, kad kai buvau ir Kanadoj, ir va tuose paciuose Havajuose, nugi taip... rausva ji rausva, gal gi tu rusiu visokiu yra, bet tu atlantiniu tikrai rausvu yra ir nematyti to didelio skirtumo nuo musu lentynose, tai nzn kaip kam ir kuo tiketi blush2.gif

Avizu pienas, matyt skonio reikalas kaip ir visame kame - NESKANUS man tikrai smile.gif Nei is seleneliu, nei is pakeliu, nei is ko kito (man jauciasi tas 'tasumas' ir kazkoks 'miltingumas' vistiek) schmoll.gif

Boni, drasiau drasiau rasykit, kuo musu cia daugiau su svao patirtimi ir nuomonem, tuo 'gyviau' mirksiukas.gif
Atsakyti
Na aš nuo jūsų neatstosiu dėl tų sėlenėlių MR lotuliukas.gif Jokio tąsumo.Jūs, matyt, kažkaip ne taip paruoštas gėrėt.Ten gaunasi vandens tipo gėrimas tik balkšvos spalvos....Tikrai pavaišinsiu kai tik pasitaikys proga, turėkit omeny mirksiukas.gif
Atsakyti
O kaip daiginat linu semenis? Kuo jos is tikro naudingos? Turiu nusipirkusi is seniau. keleta kartu dejau i zalius kokteilius alia nesuzavejo? Sakau gal daigintos btu skaniau i kokias salotas... g.gif

Beje sia savaite mano megstamas receptas buvo zalias kopustas, obuolys, avokadas ir citrinos sultys. viska sumetu i smulkintuva, susmulkinu ir gale uzpilu citrinu sulciu. Apsvalgymas grynas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2013 01 27, 22:06)
O kaip daiginat linu semenis? Kuo jos is tikro naudingos? Turiu nusipirkusi is seniau. keleta kartu dejau i zalius kokteilius alia nesuzavejo? Sakau gal daigintos btu skaniau i kokias salotas...  g.gif

Beje sia savaite mano megstamas receptas buvo zalias kopustas, obuolys, avokadas ir citrinos sultys. viska sumetu i smulkintuva, susmulkinu ir gale uzpilu citrinu sulciu. Apsvalgymas grynas  bigsmile.gif


Linus daiginu kaip ir kitas sėklas tik perplaunu dažniau, nes tas glitimas neleidžia dygti...Kokteiliuose man neskanu(slidus skonis toks ax.gif ), bet atskirai valgant arba ant salotų-kaip tik! :)Naudingos kaip ir kitos sėklos-savo vitaminais.Ir kai pavasarį trūksta visokių vitaminų-daigintos sėklos su šiek tiek savo žalumos na tikras malonumas... tongue.gif

Aš galiu pasidalinti savo mėgstamiausiu kokteiliu:žalumynai(įvairūs, ką turit po ranka),bananas arba kitas jungiamas vaisius(avokado gabalėlis,kriaušė ar pan.)ir pagrindiniai du indigrientai-sauja spanguolių(šviežios man skaniausios)ir spirulinos milteliai arba ką turit.Na taip skanu, kad kito kokteilio paskui net nesinori, be to labai veiksmingas neturintiems enenergijos thumbup.gif
Atsakyti
Del lasisos skonio - tai mano vyras pries kelis metus dirbo Norvegijos siaureje, beveik Arktikoje, kur lasisos laisveje pries srove sokineja - tai sake skonis labai labai skiriasi.
---
Paskutiniu metu ziurejau daug video medziagus, bet vienur (dabar taip greit nerasiu) pazymeta, kad zuvys yra labiausiai uztersti gyvunai pasaulyje. nesunku isivaizduoti kodel...
---
Lasisos mes nebevalgom, buvom kuri laika susizaveje doradom, bet jos irgi veisiamos... schmoll.gif Zuvies paragauju gal koki karta i menesi, bet vasarejant tikrai atsisakysiu.
Atsakyti
Gal yra naudojanciu Lequip blenderi - kokie atsiliepimai ?
http://www.sveikossu...p;product_id=68
----
Gal kuri vartojote juodaji riesuta ar pelyna profilaktiskai, apsivalymui nuo parazitu?
Vasarejant zadu pereiti jau i 100 zaliavalgyste, bet pries tai noretusi apsivalyti organizma... g.gif
---
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Contessa: 28 sausio 2013 - 08:10
QUOTE(Contessa @ 2013 01 27, 23:06)

Gal kuri vartojote juodaji riesuta ar pelyna profilaktiskai, apsivalymui nuo parazitu?
Vasarejant zadu pereiti jau i 100 zaliavalgyste, bet pries tai noretusi apsivalyti organizma...  g.gif
---

aš valiau organizmą žaliuoju moliu tiktai, rudenį. Kovo mėnesį vėl pakartosiu.
Atsakyti
Pelynas tai arbata?O kas yra juodasis riešutas? g.gif

Žaliąjį molį ir aš vartojau, visai patiko, žarnynui labai tiko man...
Atsakyti
QUOTE(Boni @ 2013 01 29, 09:41)
Pelynas tai arbata?O kas yra juodasis riešutas? g.gif

Žaliąjį molį ir aš vartojau, visai  patiko, žarnynui labai tiko man...

Cia priemones parazitam, kirmeliukam, grybeliam... varyti lauk
Atsakyti
Mano vienas pažįstamas - užkietėjęs žvejys. Jau žuvies pas jį žiemą vasarą rasi. Tai va, nuo tos žuvies ir kaspinuočiai užsiveisė. Ilgai kankinosi jis, kiek žinau... gėrė ir pelynų arbatą, sakė, kad labai karti.
Aš žuvį labai mėgau, man žymiai sunkiau buvo atsisakyti valgyti žuvies nei mėsos. Bet lašišos niekad nemėgau. O ir dabar šeimynai perku dažniausiai tilapiją arba "orange rough" (nežinau lietuviško pavadinimo), bet ir tai žiūriu, kad būtų pagauta tik jokiais būdais ne Kinijoj, Korėjoj ar Vietname. Taip pat neperku fermose užaugintos žuvies.
Atsakyti