Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

siandien skaiciau apie letaeige sulciaspaude, supratau kad nesveiki mano zalieji kokteiliai. metalas iprasto mixerio sutrina per greit, del karscio zuvas vitaminai...ir tiek to kokteilio. kol nezinojau, tol kaifavau nuo energijos lotuliukas.gif o kai vis kazka suzinai.... biggrin.gif

baisiai as valgau vaisius, darzoves. tarkim, tam paciam straipsny primygtinis paraginimas plauti neekologisku vaisius su soda arba citrn sultim. nu neisivaizduoju saves plaunant kopusto lapo, kisant soduotan vandenin. as isvis nusiplesiu virsutinius du lapus ir valgau ta kopusta. bananu neplaunu, mangu neplaunu, kiviu neplaunu, lupu ir valgau. obuoliu lietuvisku neplaunu, nuvalau ir tiek. maximinius svytincius dazniau noris nuplaut nei suvytusius obuoliukus.
Atsakyti
Given, as gi irgi pries keleta men labai amsciau apie ta letaeige, gal tau pravers STRAIPSNIS, man vis tik dar ir sulciaspaudei nei laiko, nei noro nera siuo metu. Tu rakandu rakandeliu pilni kampai doh.gif
O i darba grizus, as tik dziaugiuosi kad turiu laiko tam zaliajam susimalti, o ka ten bekalbeti apie letaeiga...
Atsakyti
Ačiū, MoulinRouge drinks_cheers.gif "pasodinau" alfalfa, dobiliukų ir brokolių mišinį - bus matyt, kas gausis smile.gif

Kiek skaičiau, kiek klausiau... susidariau savo nuomonę, kad kalčiausios dėl dantų gedimo yra bakterijos. O jos, kaip žinoma, labai mėgsta cukrų... nesvarbu ar tai baltasis cukrus, ar rudasis, ar iš vaisių. Kadangi žalios lapinės daržovės šarmina, stiklinė vandens su citrina taip pat, aš dažniausiai spausdama sultis dedu ir žaliųjų daržovių arba užgeriu vandeniu su citrina, arba praskalauju vandens ir sodos mišiniu (man priimtiniausias pirmasis variantas). Vaikai, aišku, tokių sulčių nebegeria.

Dėl nagų, plaukų - labai padeda jūros produktai, iš savo patirties sakau. Kadangi šviežių gauti nelabai yra kur (pirkau iš kiniečių jau padarytas jūros kopūstų salotas - tai apnuodijau skrandį, kad teko gaivaliotis net tris dienas... ko nėra gyvenime buvę... jau kaip šeima buvom prisiekę niekad nebevalgyti jų maisto... ale vat ir susigundžiau "raw" variantu... bet dabar jau taškas toj eilutėj padėtas konkretus. smile.gif ), aš siunčiuosi arba perku džiovintus. Juos pamirkius 15 min. dedu į žaliąją sriubą ir suplaku blenderiu. Su plaukais tiek vargo neturėjau, bet nagai pradėjo gražesni ir stipresni augti.

Beje, pagal ajurvedą, yra tokių žmonių, kurie gali gyventi maitindamiesi vien tik pienu, arba vien tik vaisiais. lotuliukas.gif

ragavau vasarą laukinių dobilų lapų - man jie buvo gana kartoki. Bet aš jau ragavau didelius augalus, jeigu dar jaunučiai turėtų būti ok. Šįmet pabandysiu jų susidžiovinti ir naudoti kaip tirštintoją vietoj lecitino... kaži kas gausis. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 22 sausio 2013 - 21:04
QUOTE(Tautosaka @ 2013 01 22, 21:02)

ragavau vasarą laukinių dobilų lapų - man jie buvo gana kartoki. Bet aš jau ragavau didelius augalus, jeigu dar jaunučiai turėtų būti ok. Šįmet pabandysiu jų susidžiovinti ir naudoti kaip tirštintoją vietoj lecitino... kaži kas gausis. smile.gif

na, man jie nei kartus, nei saldus - beskoniai kazkokie biggrin.gif bet as kai pagalvoju, db mano rezervai visi baiginejasi - nors ju jau labai daug turejau, tai kiek reikia kitiems metams laikytidziovintis - as vietos tiek neturiu blink.gif ir taip maitinuosi tik as viena namuose, o jei visi taip, kaip as maitintusi blink.gif ir lapkriti paskutinius obuolius dar nuo medzio valgiau, kad ilgiau tos gyvybes islaikyt... daug buvau prisisaldziusi darzoviu, tai siemet dar prisidziovint bandysiu panasiai biggrin.gif

ai, nesvarbu
Atsakyti
QUOTE(Rdk @ 2013 01 23, 07:25)
na, man jie nei kartus, nei saldus - beskoniai kazkokie biggrin.gif bet as kai pagalvoju, db mano rezervai visi baiginejasi - nors ju jau labai daug turejau, tai kiek reikia kitiems metams laikytidziovintis - as vietos tiek neturiu  blink.gif ir taip maitinuosi tik as viena namuose, o jei visi taip, kaip as maitintusi blink.gif ir lapkriti paskutinius obuolius dar nuo medzio valgiau, kad ilgiau tos gyvybes islaikyt... daug buvau prisisaldziusi darzoviu, tai siemet dar prisidziovint bandysiu panasiai biggrin.gif

ai, nesvarbu

As ta pati galvoju doh.gif

Tautosaka, tai visa tai del plauku/nagu ir dantu zinoma ir taikoma, zinok, bet kazkaip bent jau man tai tik teoriskai ir veikia, o praktiskai rezultatai nekokie verysad.gif

Beje, as jurzoliu jauciu daugiau nei bet koks japonas turi - 4 rusiu dziovintu jurzoliu siuo metu turiu ir dar nori lapu, kuriuos daznai vartoju visur doh.gif

Na zodziu... Ne esme, tik faktas, kad daug perskaityta ir viskas taikoma kaip maldele, bet MAN tai nepadeda.
Papildyta:
Ai i sulciaspaudziu ir kitu agregatu tema... Cia MB man siandien ryte 'pakiso' STRAIPSNI biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 01 22, 20:06)

baisiai as valgau vaisius, darzoves. tarkim, tam paciam straipsny primygtinis paraginimas plauti neekologisku vaisius su soda arba citrn sultim. nu neisivaizduoju saves plaunant kopusto lapo, kisant soduotan vandenin. as isvis nusiplesiu virsutinius du lapus ir valgau ta kopusta. bananu neplaunu, mangu neplaunu, kiviu neplaunu, lupu ir valgau. obuoliu lietuvisku neplaunu, nuvalau ir tiek. maximinius svytincius dazniau noris nuplaut nei suvytusius obuoliukus.

blink.gif nu nieko sau... neplautų nepraryčiau. .. unsure.gif
Atsakyti
As irgi neplaunu daug ko... B12... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2013 01 23, 12:26)
As irgi neplaunu daug ko... B12...  ax.gif

Mes neplauname, jei tiesiai iš savo daržo pasiskinam obuolį, kriaušę, uogą. Jei pirkta, jei tie patys savo obuoliai kelis mėn jau pastovėję sklepukę, tai plaunam. Pirkto - neplauto - tikrai nevalgom schmoll.gif

Šiaip klausimas, toms, kurios daigina. Dažniausiai dauigindavau grūdus kokius nors ar saulėgrąžas, tai viena, dvi dienas ir uodegėlės išlysdavo, valgydavome.
Pabandžiau daiginti sėklytes iki lapelių, tai nežinau, sudygo, bet kvapas toks keistas patapo... Pelėsio nėra, atrodo viskas tvarkingai, į dieną kelis kartus perpildavau vandeniu, bet toks pastovėjusios žolės kvapas ne per maloniausias... Tikriausiai kažkas negerai? g.gif
Atsakyti
As su lygiai tokiu paciu klausimu 4u.gif Daigint bandau kviecius ir jau antra karta po antros paros ismetu, nes dvokia man blink.gif Ir nezinau, ar net daug kartu perplaunant vistiek specifinis kvapas lieka, ar kas cia negerai g.gif Vos ne 1kg kvieciu jau ismeciau taip unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2013 01 23, 00:30)
Tautosaka, tai visa tai del plauku/nagu ir dantu zinoma ir taikoma, zinok, bet kazkaip bent jau man tai tik teoriskai ir veikia, o praktiskai rezultatai nekokie  verysad.gif

Beje, as jurzoliu jauciu daugiau nei bet koks japonas turi - 4 rusiu dziovintu jurzoliu siuo metu turiu ir dar nori lapu, kuriuos daznai vartoju visur  doh.gif

Būna ir man taip drinks_cheers.gif Čia neblogas straipsniukas, gal padės?

QUOTE(braskel @ 2013 01 23, 04:33)
Šiaip klausimas, toms, kurios daigina. Dažniausiai dauigindavau grūdus kokius nors ar saulėgrąžas, tai viena, dvi dienas ir uodegėlės išlysdavo, valgydavome.
Pabandžiau daiginti sėklytes iki lapelių, tai nežinau, sudygo, bet kvapas toks keistas patapo... Pelėsio nėra, atrodo viskas tvarkingai, į dieną kelis kartus perpildavau vandeniu, bet toks pastovėjusios žolės kvapas ne per maloniausias... Tikriausiai kažkas negerai?  g.gif

aš kviečius 1 dieną daigindavau kambario temperatūroje, paskui - į šaldytuvą. Pas mane namuose labai šilta, surūgtų ir nieko gero nebūtų. Tas pats ir kviečių želmenis, kai nusiperku, dedu į šaldytuvą. Su sėklytėm (ne kviečiais) užsiėmiau pirmą kartą. Nežinau ar gerai darau, bet aš jas perploviau vandeniu, kol švarus vanduo pradėjo bėgti. Taip keistai, pas mane keturi apvalūs dėkliukai vienas ant kito sudėti, tai viduriniuose jau išlindę daigeliai. Pirmam ir paskutiniam - nieko... o sėklos tai tos pačios g.gif na bet kaip bus taip.

Vakar užkrėtei, MoulinRouge su video žiūrėjimais smile.gif))) Tad peržiūrėjau nemažai video. Pradėjau žiūrėti Jill's Raw Food Video... Net bloga pasidarė bežiūrint... Valgo žalią mėsą, žuvį, kiaušinius... Nežinau, man kažkaip su žaliavalgyste tai visiškai nesiderina - turėtų būti kažkoks kitas tokiems žmonėms pavadinimas... Paskui Matt Monarch paskutinius video peržiūrėjau, kaip nesenti... Iš tiesų, kai prisimenu save žaliavalgystės pačioje pradžioje - aš irgi salotų panašiais kiekiais valgydavau. O dabar valgau žymiai mažiau. Kanadietės žaliavalgės topiniai produktai (RawRadiantHealth ) žiemą: žalios sultys (deda ~0,5 - 1 juodąjį ridiką, nes veikia šildančiai), imbiero "arbata", du puodeliai daigų per dieną, citrusiniai vaisiai. Teks didinti daigų kiekį per dieną ir bandyti tą juodąjį ridiką...
Tai va, o aš pati atradau dar vieną vaisių ar daržovę, (kaip čia jį tiksliau pavadinti? g.gif ) - okra. Jose daug angliavandenių, ląstelienos, vitaminų A, B, B9, mineralinių medžiagų kalio, magnio, kalcio, geležies... Aš jas triauškiu vienas, kaip sausainius smile.gif)) Bandžiau ir drakono vaisių (dragon fruit), skonis - kaip braškė be skonio ir spalvos... maišiau į vaisių salotas su braškėm ir mėlynėm, vienas nelabai skanu...
Atsakyti
Sveikos,

Jusu temoj esu naujoke, bet jau kuri laika vis paskaitineju..labai idomu, nes pati domiuosi tokia mityba.nesu dar zaliavalge, bet mesos nevalgau, kavos negeriu. Su kava labai laipsniskai gavos, tiesiog po tu zaliu kokteiliu tikrai ju nesinori.Zalius kokteilius geriu nuo pavsario, dar nuo rudens kadangi isigijom letaeige, tai spaudziu sultis, geriam visa seima,ir greit 2 m turesianti mazoji, ir 10 m didzioji. I sultis dedam ir tu paciu spinatu, ir salieriu ir visko ka turiu, tikrai skanu. Aisku dar darau piena is saulegrazu, sezamu, migdolu, anakardziu, graikiniu net nu vaikam i koses dedu,tinka.
O as stengiuos tu zalesiu kuo daugiau itraukti, na pradejau dar daiginti, tai avynzirnius, saulegrazas, ir kitas pirkinys bus daigykla:)
Dar gal kam pravers labai naudinga preke isigijau ..ozonatorius... Tai valom visas darzoves , vaisius , riesutus, kruopas, vandeni geriama . Isvalo nuo pesticidu, nitratu, na kadangi dar seima valgo mesa tai ir ja, zuvi ir as dar valgau ,kruopas nepatikesit kiek ten gerio iseina is ju, riesutai...
Vanduo ir.. Labai dziaugiuos siuo pirkiniu, nes tikrai neturim kaimu ir tenka viska pirkti kolkas deja..
Idesiu nuoroda kaip atrodo , gal kam ir pravers, nes is jusu ir gaunu daug informacijos ir esu labai dekinga rolleyes.gif
Ozonatorius

Gal kada ka naujo suzinosiu, butinai pasidalinsiu. Aciu visom
Atsakyti
Ai dar del zaliu kokteiliu, as dedu dabar rukola, petrazoles, dilgeles dziovintos labai skaniu su persimonu, arba puse to , puse banano. Mazoji zaliuosius, su vyru ir geria.Didzioji jau neskanu jai..
Vasara dar dedavau garsva , aisku dilgeliu, pieniu lapuku..
O susidomejau kitokiu maistu , jau senai vis patikdavo gal kiek kitaip maitintis...o siuo metu tai paskatino daugiau oda...new vis atsiranda kokiiu alerginiu reakciju..va dabar ir ziema lyg dar odos sausumas padideja..na ir siaip ta sveikata noretus, kad butu geresne...na tiek mano istorijos smile.gif
Atsakyti