Man avižų pienas irgi neskanus
Sveikos
Šiandieną užsimaniau ko nors 'sunkaus', išbandžiau Jūsų receptą, tai vaje, skanumėlis. Tokio skanumo daug nesuvalgysi, kelis šaukštelius pakabinau ir pakako. Bet tikrai labai sknau, valgė ir mūsų mažė, ir MB. Dabar jau darysime, kol pabos
Dėl avižų pieno. Mums jis skanus. Aš jį šiek tiek saldinu datulėmis, ar medumi, pagal nuotaiką, o mano mažoji jį ir vieną gali gerti, jai skanu (man be nieko - nelabai).
QUOTE(mariJah @ 2013 01 10, 19:57)
man irgi buvo pavykę išgauti varškės skonį ;] tik truputį kitaip. iš kokoso drožlių pasidariau kokosų sviesto (maždaug 100gr kokosų drožlių maliau apie 5-7min blenderiu, kol pasidarė sviestas) tada įdėjau banana, o gal du, šiek tiek šaldytų aviečių ir vėl permaliau, ir galiausiai į masę įdėjau čija sėklų. Kas ragavo nežinodamas kas čia, tai tikrai pamanė, kad varškė.
Šiandieną užsimaniau ko nors 'sunkaus', išbandžiau Jūsų receptą, tai vaje, skanumėlis. Tokio skanumo daug nesuvalgysi, kelis šaukštelius pakabinau ir pakako. Bet tikrai labai sknau, valgė ir mūsų mažė, ir MB. Dabar jau darysime, kol pabos
Dėl avižų pieno. Mums jis skanus. Aš jį šiek tiek saldinu datulėmis, ar medumi, pagal nuotaiką, o mano mažoji jį ir vieną gali gerti, jai skanu (man be nieko - nelabai).
QUOTE(braskel @ 2013 01 20, 18:11)
Sveikos
Gal dejote cija seklu? idomu kur jas galima isigyti ir koki butent skoni duoda... ?
QUOTE(I'm love @ 2013 01 20, 20:25)
Gal dejote cija seklu? idomu kur jas galima isigyti ir koki butent skoni duoda... ?
dėjau. Skonio šios sėklytės nepriduoda. Jos kaip ir be skonio. O kur įsigyti galima, tai daug kur, bandykite į googl'ą įrašyti chia sėklos, išmes pardavimo vietas, pvz:
http://www.sveikipro...-seklos-250-g-0
http://sveikalinija.lt/index.php?sg=86
http://www.assorti.l.../msearch?q=chia
ir t.t. ir t.t.
QUOTE(given444 @ 2013 01 10, 21:33)
nebijot tarkim suvalgyt ir 1 val nakties? nes zinau kad zmones taip daro, bent pradzioje, kad numustu visad isnyranti alki...
Kaip tik ne per seniausiai internete straipsniuką apie tai skaičiau, kad jei jau labai mirtinai reikia - galima kąsnelį suvalgyti, bet šiaip naktimis nerekomenduoja užkandžiauti, kad ir vaisiai tai tebūtų, nes vyksta organizme šalinimo procesai ir "ne tuo laiku" atėjęs papildomas maistas tik apsunkina visa tai ir nebūna deramai įsisavinamas.
Norėdama to išvengti išmokau eiti miegot 21 val. (tik šiandien šiek tiek gavosi taip, kad negaliu pakol kas eiti miegoti, tai sėdžiu ir ta proga atrašyt randu laiko ) ir jokie naktiniai užkandžiavimai nebeaktualūs patapo
QUOTE(given444 @ 2013 01 17, 18:52)
claries, kazkaip mane ne taip supranti vis. as aiskinuos, kritiskai vertinu, o tsi ne tas pats kaip bukai kritikuoti. tie valgiai nuotraukoj - kalbejau apie juos ne kaip apie priekaista tiesiogiai, o tiesiog diskutuojant graham teorijos sviesoje - kad jie atrodo nesveiki ir tiek.
as isvis nedristu temos kurti, juk esu ne zaliavalge, o vegane, vartojanti daug zalio
as isvis nedristu temos kurti, juk esu ne zaliavalge, o vegane, vartojanti daug zalio
ok, supratau dabar
dabar del zuvu. o tai kurios ju maziausiai uzterstos visgi? organizmas reikalauja itraukt zuvies, nors niekad nebuvo anksciau poreikio. gal todel kad atsisakiau pieno produktu, na tik ciut sviesto dar panaudoju.
Nežinau dėl pagaunamų Baltijos jūroje: įtariu, kad ten visos užterštos ir smarkiai.
Dėl tunų irgi nekokios info esu skaičiusi
Apie kitas rūšis, pagaunamas Atlanto ar Ramiajame vandenyne pernelyg nesidomėjau, nes niekada nebuvau žuvies gerbėja.
Vaikams perku Merkio šamą, auginamą (kiek tai įmanoma) ekologiškai. Plačiau ten pat galite pasiskaityti (tikėtina, kad pristato ir Kaune). Kitos žuvies jiems neperku. O ir neprašo jie.
claries, nu tu tikrai mazai vaisiu valgai. kilas bananu ir puse kg kitu vaisiu? tai pAVYZDIU TAU. as skaiciavausi savo vaisiavalgystes rezultatus ( ta savaitele lapkriti), ir supratau, kad sau dar tiek neuzdirbu. savo 9meciui perku vaisius, ir matydama kokiais kiekiais jis juos tarso, galvoju, o kas bus kai jam bus 11-16m.
Ką galiu pasakyti šituo klausimu?
Su paaugliais (o įskaitant gerokai pasistūmusias paauglystės ribas dėl sparčios akseleracijos) nesilyginu suvalgomais kiekiais nei vaisių, nei kurių kitų produktų atžvilgiu Čia yra atskira žmonių kategorija ir jie kaip juodoji skylė - kiek bedėtum, vis vien bus maža (maniškiam tik 4 ir 5.5 m., bet jau dabar suvalgo, būdami visą dieną namie, ogogo kiek vaisių).
O pagal savo fizinį aktyvumą (labai žemas), svorį ir suvartojamą kalorijų kiekį gyvybingumui palaikyti, man tikrai nereikia suvalgyt 4 kg vaisių, kad pasijausčiau soti.
Tiesą pasakius, nesveriu aš tų bananų, bet ir bananas bananui nelygu: gali būti mažiukas, o gali - arklinio dydžio, tai aš vienodai sakau "kilogramas", na, kekė, kitaip tariant. O, iš tikrųjų, ten gali būti ir kokie keli kg Be to, anoje žinutėje, rašiau tik grynąjį kiekį vaisių, suvalgomų atkirai, o to visko, ką dedu į žaliąjį kokteilį (kurio per dieną kelis litrus galiu išgerti) nepriskaičiavau.
Žodžiu, matematiškai gramų tikslumu nereikėjo to mano sakinio traktuoti: faktas, kad suvalgau pakankamai vaisių pagal savo organizmo energijos poreikius
QUOTE(Rdk @ 2013 01 19, 13:24)
is ko susideda jusu zalieji kokteiliai ziema?
Išmokau gana neblogai improvizuoti iš to, ką turiu po ranka.
Kaip bazė eina bananai + indukas (apie 200 g) šaldytų uogų (mėlynių, gervuogių, putino uogų, juodųjų serbentų, aviečių pasirinktinai) +sauja spanguolių (geležį gi keliu ) + džiovintų dilgėlių arba džiovintų šaltalankių sauja + koks obuoliukas (sotumo suteikia man) + šlakelis spanguolių meduje sirupo dėl saldumo vaikams, kad gertų paskui kokteilį + kokie 400-500 ml skysčio (tikrai kokteiliai išeina man tiršti, skystų nemėgstu) ir, žinoma, kaip neįdėt pačio svarbiausio ingrediento - ŽALUMYNŲ
Kol dar turėjau atsargose iš vasaros, dėdavau šaldytų gysločių ar kiaulpienių, dabar baiginėjų kitą sultingą žolę (nežinau lietuviško pavadinimo, bet ji tokia gaji, kad iki pirmojo sniego kuo puikiausiai augo, tai pries užsningant anyta man visa maximinį maišą pririnko ir porcijomis iki pat šiol užsitekau nuo lakpričio pradžios) ir toliau jau tenkinuosi špinatais, kuriuos perku iš ūkininkų, o, kai tie nebeturės - teks iš prekybos centrų itališkus arba lietuviškus. Dar atradau dėl savęs sultenę - maži lapukai ir gana skani kokteiliuose ji man Tos didžialapės romaininės ir visos kitos panašios salotos man į kokteilius kažkaip nelabai Geriau šiaip valgau dienos metu su kitomis daržovėmis (netrintu pavidalu
Dabar pagalvojau, kad reik užsiimt daiginimu didesniu mąstu - tada galėsiu ir ūglių derlių gausesnį nuėmus vietoj žalumynų jau pabodusių tų pačių į kokteilius dėtis...
Greičiau ateitų pavasaris - taip šviežios žalumos norisi
QUOTE(claries @ 2013 01 21, 22:42)
Greičiau ateitų pavasaris - taip šviežios žalumos norisi
tai va del ideju trukumo ir klausiu...laukiu pavasario nes jau taip noriu zalumos, o pernyksciai resursai jau visai baiges.. va nesenai baigem savo obuolius, vakar morkas baigiau.. dar liko kokie trys moliugai... ir kt. kai sniekas nutrirps tuoj visos zolytes prades lyst.
O sakykit,, kiaulpieniu kartumas nesijaucia koteilyje?
oho kokia tu saunuole del zalumynu...ir kaip jie, nepraranda skonio is saldiklio traukti??? nu tavo kokteilis tai ispudingas, finansiskai ypac, 200gr ant karto?? bet cia visai jusu seimynai??? kur tiek uogu prisisaldyt, keliuose salidkliuose nebent:))
o spinatus taip ir imi kasdien, sakoma reikia keisti....
as darzoves maximines perku ar is kioskeliu, tai net kopusto uzvalius daugiau galva skauda...ar tikrai tiekm nitratu jie turi...ai nebesuku galvos, vis geriau nei mesa...kaip manot? ar geriau tuomet visai nevalgyt?
o spinatus taip ir imi kasdien, sakoma reikia keisti....
as darzoves maximines perku ar is kioskeliu, tai net kopusto uzvalius daugiau galva skauda...ar tikrai tiekm nitratu jie turi...ai nebesuku galvos, vis geriau nei mesa...kaip manot? ar geriau tuomet visai nevalgyt?
QUOTE(given444 @ 2013 01 22, 07:40)
oho... gal jie tau netinka, tiesiog, organizmas netoleruoja man mesos pavalgius prasideda galvos skausmai
Fainas VIDEO, man patinka sita seimyna, tai vis ziuriu, ikvepimo ieskodama
given, apie medu, jei rasiu imesiu nuoroda, bet realiai medus yra biciu 'isspjaudos'...Su ju skrandzio turiniu ir ivairiais priedais, kurie veikia kaip, na... antiseptikai (nezinau kaip tiksliau pavadinti), kurie savo ruoztu keicia skrandzio / organizmo mikroflora ir t.t.... na duaf visko apie ta medu, tai jei atrasiu ir idomu - imesiu nuoroda.
Del mesos...Nu gal nitratines darzoves rinkciausi vistiek nei hormonine mesa..?
Del tu saldytu uogu ir t.t. Na taip, pirkau as saldikli - 240 L talpos papildomai. Neuzteks vistiek visko ko prisisaldziau, jau matau O finansai, kaip bebutu gaila, Tu teisi. Ziema ypac liudna situacija... Kur kalafijoras vasara nuo 1.3 Lt uz kg iki dabar uz 'galvele' beveik 7 Lt O valgyti, bent jau man, ziema norisi daugiau nei vasara...
Varau ta proga uzsimerksiu aguonu (pienui) ir pasidaiginsiu kazko - seniai bedaiginau, po keliones vis dar neisitraukiu i kasdienybe, tai valgau kas po ranka, nieko 'negaminu'
given, apie medu, jei rasiu imesiu nuoroda, bet realiai medus yra biciu 'isspjaudos'...Su ju skrandzio turiniu ir ivairiais priedais, kurie veikia kaip, na... antiseptikai (nezinau kaip tiksliau pavadinti), kurie savo ruoztu keicia skrandzio / organizmo mikroflora ir t.t.... na duaf visko apie ta medu, tai jei atrasiu ir idomu - imesiu nuoroda.
Del mesos...Nu gal nitratines darzoves rinkciausi vistiek nei hormonine mesa..?
Del tu saldytu uogu ir t.t. Na taip, pirkau as saldikli - 240 L talpos papildomai. Neuzteks vistiek visko ko prisisaldziau, jau matau O finansai, kaip bebutu gaila, Tu teisi. Ziema ypac liudna situacija... Kur kalafijoras vasara nuo 1.3 Lt uz kg iki dabar uz 'galvele' beveik 7 Lt O valgyti, bent jau man, ziema norisi daugiau nei vasara...
Varau ta proga uzsimerksiu aguonu (pienui) ir pasidaiginsiu kazko - seniai bedaiginau, po keliones vis dar neisitraukiu i kasdienybe, tai valgau kas po ranka, nieko 'negaminu'
QUOTE(Rdk @ 2013 01 21, 22:37)
O sakykit,, kiaulpieniu kartumas nesijaucia koteilyje?
pas mane kieme auga kelių rūšių kiaulpienės: vienos kartesnės, kitos ne. Kai visai maži lapeliai - nesijaučia visai nė vienų.
QUOTE(MoulinRouge @ 2013 01 22, 08:41)
Fainas VIDEO, man patinka sita seimyna, tai vis ziuriu, ikvepimo ieskodama
Del tu saldytu uogu ir t.t.
pasidaiginsiu kazko - seniai bedaiginau, po keliones vis dar neisitraukiu i kasdienybe, tai valgau kas po ranka, nieko 'negaminu'
Del tu saldytu uogu ir t.t.
pasidaiginsiu kazko - seniai bedaiginau, po keliones vis dar neisitraukiu i kasdienybe, tai valgau kas po ranka, nieko 'negaminu'
Man irgi šita šeimyna patinka
dėl šaldytų uogų ar kitų šaldytų augalų - man nepatinka. Žinoma, muša per kišenę žalumynai, bet... atskaičiavus pinigus, kuriuos anksčiau išleisdavau gydytojų vizitams, taip gyventi yra pigiau Pradėjau ir aš daiginti augaliukus - įsigijau daigyklę...
Sveikinu su daigykle
Na o man su gyd kazkaip atvirksciai... Cia del tu plauku/nagu - pas gyd teko. Dantys - pas gyd... Iki tol pas gyd nesilankydavau visai - paradoksas
Na o man su gyd kazkaip atvirksciai... Cia del tu plauku/nagu - pas gyd teko. Dantys - pas gyd... Iki tol pas gyd nesilankydavau visai - paradoksas
QUOTE(Tautosaka @ 2013 01 22, 18:21)
pas mane kieme auga kelių rūšių kiaulpienės: vienos kartesnės, kitos ne. Kai visai maži lapeliai - nesijaučia visai nė vienų.
dėl šaldytų uogų ar kitų šaldytų augalų - man nepatinka. Žinoma, muša per kišenę žalumynai, bet... atskaičiavus pinigus, kuriuos anksčiau išleisdavau gydytojų vizitams, taip gyventi yra pigiau Pradėjau ir aš daiginti augaliukus - įsigijau daigyklę...
o kaip dobiliukai? ar jie ,,valgomi", ar maistingi?nes pas mus kieme ziauriai ju daug