Aš tai užjaučiu tiesą pasakius mamas, kurių vaikai bendrauja dažnai su seneliais ir tetomis, kurių nuomonė, kad kuo daugiau vaikui nupirksi saldumynų, tuo laimingesnis jis bus. Arba tas požiūris aš močiutė, tai aš kiek noriu tiek ir lepinsiu. Ir lepinsiu kaip AŠ noriu! Man taip pikta. Nu iki begalybės. Kiekvienas užaugina savo vaiką maitindamas ir auklėdamas jį kaip pats nori, nes tai yra JO vaikas (na vyro ir žmonos), todėl aš manau, kad močiutės savo vaikus užauginusios neturi teisės aiškinti dukrai ar marčiai kaip jai auginti tą vaiką. Todėl tikrai tikiu, kad mamos susiduria su baisiniu spaudimu iš aplinkos. Aš vaikų dar neturiu, bet to momento kai jau turėsiu, tai biškiuką nuoširdžiai bijau.
Aš pati pažaliavalgiauju protarpiais jau metus laiko. Žaliavalge savęs nevadinu, bet tas mitybos būdas man patinka, ir kai tik vaisių ir daržovių atžvilgiu išpuola dėkingesnis sezonas, tai ir krentu į visą tai stačia galva
Mano antra pusė mane palaiko, jam tie visi kokteiliai irgi skanūs, mėgsta valgyt "mano" bananus ar kitus saldžius vaisius, man ne problema žiūrėt kavinėj kaip jis kerta kepsnį, o pačiai gert tik sviežias sultis. Nes mano toks nusiteikimas. Aš nejaučiu, kad save žaločiau ar kažką iš savęs atimčiau. Nesijaučiu nuskriausta. Užtat aplinkiniai mėgsta mane patraukt per dantį, ypač dabar, kai pasakiau, kad nuo gimtadienio, iki kol atšals orai (spalio-lapkričio), valgysiu 100 žaliai. Ir aš taip valgau, man gera, skanu, smagu, jėgų užtenka viskam, nuotaika puiki. Užtat aplinkiniai suka galvas "kuo mane reikės pavaišint, kai atvažiuosiu į svečius", Mama pilna pykčio meta man tokį kraštutinį "argumentą" (beje turbūt niekuo neparemtą, niekur neaprašytą, nu bet...) ji kai supyksta sako: o pas žaliavalgius vaikai išsigimę gimsta! Man pvz liūdna ir net labai liūdna dėl tokio jos požiūrio, kai žmogus sergantis pačiom įvairiausiom ligom jau daug metų (o jai dar net 50 nėra), vis dar tiki cheminiais vaistais mano duotas paskaityt knygas 80/10/10ir natūralus būdas išvengti ligų, išvadino nesąmoningom, nes pasak jos- jau mėsos tai ji tikrai neatsisakys!!! ir toks žmogus man aiškina apie neteisingą mano gyvenimo kelio pasirinkimą.
Tai va, reziumuojant
turbūt nėra tokio žaliavalgio, kuris iš aplinkos nesulauktų JOKIO spaudimo dėl savo mitybos, bet svarbiau yra kaip tas žmogus reaguoja į tas pastabas, kurios ne visad būna švelnios. Aš tai tvirtai laikausi pozicijos, kad man yra gerai, mano antra pusė nors ir visavalgis, bet mane palaiko, aš jaučiuosi puikiai ir žmonės tegu šneka ką nori. Aš tiesiog nesiveliu į diskusijas, leidžiu jiems turėti tavo nuomonę ir ja šventai tikėti, o jau laikas parodys, kur kiekvieną iš mūsų tai nuves
Ir man dar labai gaila šeimų, kuriuose vaikams bent kelis kartus per savaitę yra nuperkami čipsai, kitom dienom ledai, dar kitom dienom šokoladai, o va vaisių namie nebūna, nes brangu...