Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

claries

o kaip su svoriu perėjus prie vaisiavalgystės? ar padidėjo ar ne...ar tiesiog nepastebėai šito dalyko?;] nes kiek vaisiavalgių forume skaitau, tai visiems skirtingai..bet aišku, ilgalaikiam rezultate storulių tikrai nėra ;]
Papildyta:
QUOTE(MoulinRouge @ 2013 01 15, 07:12)
Sveikos. Kol nepamirsau, noriu pasidalinti atradimu atostoginiu. Labai skanu salotose SWETT POTATO (saldzioji bulbe), termiskai, aisku, neapdorota - nu apsilaizymas!

Ir tarkuota dejau i salotas, ir rauginausi, ir gabaliukais pjaustyta - super! Maxej yra, rimi yra...  4u.gif

user posted image

nemačiau nei maximoj nei rimi...gal reikia didesnėse parduotuvėse žiūrėt g.gif
Atsakyti
man nuo vaisiavalgystes - padidejo +2kg smile.gif
Atsakyti
claries, kazkaip mane ne taip supranti vis. as aiskinuos, kritiskai vertinu, o tsi ne tas pats kaip bukai kritikuoti. tie valgiai nuotraukoj - kalbejau apie juos ne kaip apie priekaista tiesiogiai, o tiesiog diskutuojant graham teorijos sviesoje - kad jie atrodo nesveiki ir tiek.

as isvis nedristu temos kurti, juk esu ne zaliavalge, o vegane, vartojanti daug zalio maisto.

del zuvu. na man skanios tos netikros lasisos, bet labai aciu kad nusvietei koki bruda mums kisa g.gif as kazka ir itariau (grineviciutes laidu deka mano kolege nustojo ne tik zuvi, bet ir morkas, bananus valgyt - bet po to spjove i viska, ir vel valgo-nes tokia prasme, tuomet NIEKO NEIMANOMA valgyt, - tik vandeni, ar kaimiska obuoli, ir tai dar...). dabar del zuvu. o tai kurios ju maziausiai uzterstos visgi? organizmas reikalauja itraukt zuvies, nors niekad nebuvo anksciau poreikio. gal todel kad atsisakiau pieno produktu, na tik ciut sviesto dar panaudoju.

claries, nu tu tikrai mazai vaisiu valgai. kilas bananu ir puse kg kitu vaisiu? tai pAVYZDIU TAU. as skaiciavausi savo vaisiavalgystes rezultatus ( ta savaitele lapkriti), ir supratau, kad sau dar tiek neuzdirbu. savo 9meciui perku vaisius, ir matydama kokiais kiekiais jis juos tarso, galvoju, o kas bus kai jam bus 11-16m. g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 17 sausio 2013 - 18:54
QUOTE(claries @ 2013 01 17, 10:47)
Skanios lašišos

Suprantu, kad LT negalima gauti, bunant ne LT, pasirinkimas zuvu, gyvu net, labia didelis ir platus.
As svorio priaugti nenoriu, kaip tik numesti - tai renkuosi zalumynus dazniau nei vaisius, nors ir vaisius labia megstu.
Buvo metas, kai nuolat riesutus kirtau,dabar nereik. Dziovintu vaisiu atsisakyti negaliu, ir granola ar net tuos pacius vaisius, valgau vietoj saldumynu.
Olandiskas ivairus suris...silpnybe...momentais kiekviena diena valgau, momentias visiskai nereik. Tas pats su zuvimi ar pienu.
taip kad pas mane viskas super banguota, nenuoseklu, bet...pamazu....Taciau taip kaip dabar gyvenu, man patinka zymiai labiau, nei tai, kaip buvo, tik pakeitus gyvenimo salygas doh.gif
Atsakyti
bandžiau suskaičiuoti kiek ir ko valgau per dieną jau gal savaitę - nu niekaip neprisiverčiu smile.gif)) O valgymas ir pas mane banguotas... šią savaitę morkos, daiginti alfalfa ir brokolių daigai, kopūstai, burokėliai ir mandarinai pastovūs, praeitą savaitę labai norėjau granatų, braškių ir kale kopūsto... Bananai dienai dažniausiai būna du - į žalią kokteilį. Bet taip, kad pastoviai būtų kažkas - taip nėra pas mane. O dar kai tenka maistu žongliruot tarp didelės šeimynos (kiekvienas su savo norais ir nenorais), tai dažniausiai derinuosi pagal juos. Bet daržovių turbūt pas mane daugiau nei vaisių gaunasi...

O va čia geras straipsnis, kaip pagerinti akis natūraliai.
Atsakyti
QUOTE(braskel @ 2013 01 17, 10:41)
šito tiksliai nežinau. Bet prisimenu laikus, kai lašišą ale tokią pati pasigamindavau: imdavau šviežią lašišos gabalą, ale file, ją smarkiai pasūdydavau (kaip žinia žuvies persūdyti neįmanoma, pasiima druskos tiek, kiek reikia), dėdavau kažkiek dar cukraus (jei raw gal būtų galima bandyti kuom nors pakeisti) ir citrinos sultimis apipildavau. Visu tuo mišinius ištrindavau žuvį, ją suvyniodavau (į foliją) ir parai į šaldytuvą. Po paros išimi, nuvalai visus neįsigėrusius prieskonius ir gali valgyti: į salotas, ant sumuštinukų ir kitur, kur tik fantaziją išnešą. Skonis būdavo super.  Tai sakau, kad gal būtų galima pasidaryti ir pačiam, jei labai dažnai nėra valgomas dalykas, tada tikrai žinotum, kad raw...

Bet kokia rugštis, taip pat citrinos sultys su folija yra nesuderinami dalykai. Foliją veikiant rūgščiai išsiskiria sveikatai kenksmingos medžiagos.
Daržovės (lapinės, pomidorai...) ir marinuota mėsa ar žuvis (su actu, citrina, garstyčiomis), ruošiami aliuminio induose ar su folija, gauna didžiausią užterštumą aliuminio oksidu. Susikaupę organizme metalai ilgainiui tampa vėžio ir kitų ligų priežastimis. Aliuminis siejamas su Alzheimerio liga, nerviniais susirgimais, migrenomis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ŠaVa @ 2013 01 18, 09:48)
Bet kokia rugštis, taip pat citrinos sultys su folija yra nesuderinami dalykai.  Foliją veikiant rūgščiai išsiskiria sveikatai kenksmingos medžiagos.
Daržovės (lapinės, pomidorai...) ir marinuota mėsa ar žuvis (su actu, citrina, garstyčiomis), ruošiami aliuminio induose ar su folija, gauna didžiausią užterštumą aliuminio oksidu. Susikaupę organizme metalai ilgainiui tampa vėžio ir kitų ligų priežastimis. Aliuminis siejamas su Alzheimerio liga, nerviniais susirgimais, migrenomis.  4u.gif

Na va, žmogus kiek gali prisidaryti, nežinodamas... Ačiū diev, kad tai buvo tik vienetiniai kartai ir gan senai, prieš 10 - 12 metų g.gif
Ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ŠaVa @ 2013 01 18, 09:48)
Bet kokia rugštis, taip pat citrinos sultys su folija yra nesuderinami dalykai.  Foliją veikiant rūgščiai išsiskiria sveikatai kenksmingos medžiagos.
Daržovės (lapinės, pomidorai...) ir marinuota mėsa ar žuvis (su actu, citrina, garstyčiomis), ruošiami aliuminio induose ar su folija, gauna didžiausią užterštumą aliuminio oksidu. Susikaupę organizme metalai ilgainiui tampa vėžio ir kitų ligų priežastimis. Aliuminis siejamas su Alzheimerio liga, nerviniais susirgimais, migrenomis.  4u.gif

labai aciu uz info 4u.gif
Atsakyti
is ko susideda jusu zalieji kokteiliai ziema?
Papildyta:
ar kas nors bandet avizu piena? ar skanu? ax.gif
Atsakyti
Laba diena,

Gal kas naudojate senovinę Baltarusijoje gamintą Žuravinka
sulčiaspaudę? blush2.gif

Mane domina ar jos tarkavimo diskelis yra iš paprastos geležies ar iš plieno pagaminta unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorija: 19 sausio 2013 - 15:40
QUOTE(Rdk @ 2013 01 19, 14:24)
is ko susideda jusu zalieji kokteiliai ziema?
Papildyta:
ar kas nors bandet avizu piena? ar skanu? ax.gif

As ne zaliavalge, bet kokteilius gan daznai geriu ir man skaniausias yra bananas, kivis ir didele sauja spinatu. Ir saldu, ir zalesiu yra 4u.gif Avizu pienas man skaniausias sokoladinis, tai y savo dedu kakavos milteliu blush2.gif Arba zemes riesutu/migdolu kremo saukstely ir isplaku smile.gif Sorry, kad taip verziuos y jusu tema, bet mesos seniai nevalgau, vis bandau kuo daugiau raw yvest y savo mityba, nes jau nusibodo tie kepiniai, skanu, bet nei jegu is ju nera, nei sveikatos schmoll.gif Tik ziema susiduriu su beda - labai sunku skaniu darzoviu gaut, visos beskones cia blink.gif
Atsakyti
Man avizu pienas neskanus. Verciau jau 'is bedos' geriu soju piena. Paciam pasidaryti irgi ensunku, tik jis jau ne raw - veganiskas tiesiog.
Atsakyti