Cituoju: "We think it's related to nutrition, but there's something else at play.
Hormones.
As we get older, estrogen and progesterone start being made in the adrenal glands. But something else also happens in our thirties and forties: stress accumulates. (pas mus dažniausiai tas stresas pradeda kauptis anksčiau)
That's typically the age when you have to manage family and work obligations, combined with lack of sleep. Stress accumulates and accumulates.
As we know, the primary job of adrenals is making stress hormones.
But as they get overburdened and "overworked" from this job, the body still needs other hormones such as estrogen.
So it starts building fat cells around the belly area for that purpose.
That's why efforts to lose that pouch with nutrition alone generally fail. Something else is at play. Your stress levels must be controlled!"
Sveiki. Iškilo toks klausimėlis. Radau dvejopos informacijos apie daigintus ankštinius "ankštinių kultūrų daigus, apart žirnių, rekomenduojama bent 3-5 min. apvirti garuose, kad suirtų juose esantys nuodingi baltymai", kitur rašo, kad galima valgyti žalius...kur teisybė? Gal kas turi teisingą atsakymą? Dėkoju iš anksto
Aš nelabai mėgstu daigintų ankštinių. Esu daiginusi garbanzo pupeles (avinžirnius) - pusė velnio, bet man asmeniškai nelabai patiko. Kita rūšis - mung pupelės. Jos gerai daiginasi, ir sakoma, kad nėra toksiškos. Vienos iš toksiškiausių - "kidney" pupelės, dar "lime" pupelės.
Čia radau lentelę, kiek kokias pupeles reikia daiginti:
http://rawfusionfood...ut-Table4.0.jpg[/img]
Čia radau lentelę, kiek kokias pupeles reikia daiginti:
http://rawfusionfood...ut-Table4.0.jpg[/img]
norėjau pasidalinti viena mintimi apie žaliavalgiškų tortų gamybą. Darydama tortą su vyšniomis, padariau vieną vidutinio dydžio ir du mažiukus torčiukus. Vidutinio dydžio tortą sekančią dieną ir suvalgėme. Mažiukus palikau kameroje. Vieną išsiėmiau po savaitės, kitą dar vėliau. Ir įsivaizduojat - skonis nė kiek ne prastesnis kaip pačio pirmojo. Dabar visad taip darysiu.
Mano mažytis vyšninukas:
Mano mažytis vyšninukas:
laba diena.as nesu zaliavalge, bet megstu gerti zaliuosius kokteilius. ir man reikia informacijos apie juos. tai nutariau jusu merginos pasiteirauti. ar galima saldyti kameroje dilgeliu, garsvu, kiaulpieniu, spinatu lapus, kad rudeni ir ziema galeciau kokteilius is ju zaliuosius plakti?gal tie lapai netinkami saldymui?
ir dar klausimas apie chia seklas. parasyta, kad jas reikia vartoti sumaltas.o su kuo jas sumalti?ar blenderis sumaltu jas?nes anyta man ju dave, o as viena sauksteli nemaltu suvalgiau. po to visa diena, jos tarp dantu velesi ir skoni ju jauciau. ir tik gryzus paskaiciau, kad jos vartojamos maltos.lauksiu atsakymo
ir dar klausimas apie chia seklas. parasyta, kad jas reikia vartoti sumaltas.o su kuo jas sumalti?ar blenderis sumaltu jas?nes anyta man ju dave, o as viena sauksteli nemaltu suvalgiau. po to visa diena, jos tarp dantu velesi ir skoni ju jauciau. ir tik gryzus paskaiciau, kad jos vartojamos maltos.lauksiu atsakymo
QUOTE(inguckiene @ 2013 06 30, 19:56)
laba diena.as nesu zaliavalge, bet megstu gerti zaliuosius kokteilius. ir man reikia informacijos apie juos. tai nutariau jusu merginos pasiteirauti. ar galima saldyti kameroje dilgeliu, garsvu, kiaulpieniu, spinatu lapus, kad rudeni ir ziema galeciau kokteilius is ju zaliuosius plakti?gal tie lapai netinkami saldymui?
ir dar klausimas apie chia seklas. parasyta, kad jas reikia vartoti sumaltas.o su kuo jas sumalti?ar blenderis sumaltu jas?nes anyta man ju dave, o as viena sauksteli nemaltu suvalgiau. po to visa diena, jos tarp dantu velesi ir skoni ju jauciau. ir tik gryzus paskaiciau, kad jos vartojamos maltos.lauksiu atsakymo
ir dar klausimas apie chia seklas. parasyta, kad jas reikia vartoti sumaltas.o su kuo jas sumalti?ar blenderis sumaltu jas?nes anyta man ju dave, o as viena sauksteli nemaltu suvalgiau. po to visa diena, jos tarp dantu velesi ir skoni ju jauciau. ir tik gryzus paskaiciau, kad jos vartojamos maltos.lauksiu atsakymo
Laba
Del lapu saldymo, nelabai galiu ka pasakyti Spinatai gali buti saldomi, tad nematau kodel negaletu buti ir visi kiti
O chia seklas galima valgyti mirkytas. Tarkim man kartais visai skanu jas ismirkius migdolu piene(mirkyti uztenka 15min) ipjaustyti vaisiu megstamu ir gaunasi visai skani kosyte
aš irgi chia sėklas mirkau. Mano mėgstamiausia "košė" šiuo metu pusryčiams: sumalu bananą ir mangą, įpilu šaukštą chia sėklų, pastovi kokia 15 min. ir valgau.
Mano seima labiausia megsta mirkytas cia seklas berti i kopustu-kaliaropiu-griezciu salotas. Jei dar padarau majozeno ir idedu i sitas salotas, tai mano vyrukai - pavergti
Papildyta:
Mano pasiulymas ne saldyti, o dziovinti. Gal palepe turit, o gal turit kitokia galimybe dziovinti iki 45 laipsniu. Taip ir medziagu daugiau isliks ir saldiklis neapsikraus. Isdziovinkit, susmilkinkit ir berkit sauksta ziema i kokteili.
Papildyta:
QUOTE(inguckiene @ 2013 06 30, 20:56)
laba diena.as nesu zaliavalge, bet megstu gerti zaliuosius kokteilius. ir man reikia informacijos apie juos. tai nutariau jusu merginos pasiteirauti. ar galima saldyti kameroje dilgeliu, garsvu, kiaulpieniu, spinatu lapus, kad rudeni ir ziema galeciau kokteilius is ju zaliuosius plakti?gal tie lapai netinkami saldymui?
Mano pasiulymas ne saldyti, o dziovinti. Gal palepe turit, o gal turit kitokia galimybe dziovinti iki 45 laipsniu. Taip ir medziagu daugiau isliks ir saldiklis neapsikraus. Isdziovinkit, susmilkinkit ir berkit sauksta ziema i kokteili.
QUOTE(Tautosaka @ 2013 06 27, 02:27)
Čia radau lentelę, kiek kokias pupeles reikia daiginti:
http://rawfusionfood...ut-Table4.0.jpg[/img]
http://rawfusionfood...ut-Table4.0.jpg[/img]
Ačiukas. Kažin kaip dažnai galima valgyti daigintus grikius galvoju ar ne per daug įsismaginau
QUOTE(inguckiene @ 2013 06 30, 21:56)
ir dar klausimas apie chia seklas. parasyta, kad jas reikia vartoti sumaltas.o su kuo jas sumalti?ar blenderis sumaltu jas?nes anyta man ju dave, o as viena sauksteli nemaltu suvalgiau. po to visa diena, jos tarp dantu velesi ir skoni ju jauciau. ir tik gryzus paskaiciau, kad jos vartojamos maltos.lauksiu atsakymo
Chia sėklos labai mėgsta sugerti h2o...tai suvalgius šiaip šaukštelį sausų, įsivaizduoju, kad reikėtų išgerti daugiau vandens paskui...berkit į žalią kokteilį
Mano megstami ivairus CHIA seklu (mirkytu dazniausiai savo gamintame migdolu piene) ir vaisiu deriniai. Pagal sezona viskas tinka: braskes, melynes, obuoliai, bananai, persikai, vysnios ir t.t.
Mano tokie pusryciai siandien buvo
Mano tokie pusryciai siandien buvo
aciu merginos uz atsakymus.reiks ir man mirkyt. tik va vistiek galvoju, dauguma panasu, kad mirkot, bet tai gaunas kad dalies medziagu neissisavina, nes nemaltos. ar gal as neteisingai mastau.gal jos tikrai mirkytos,tai tas pats, kas maltos.
Papildyta:
o tie pusryciai kaip skaniai atrodo, tai sakes
Papildyta:
o tie pusryciai kaip skaniai atrodo, tai sakes
QUOTE(inguckiene @ 2013 07 01, 17:52)
aciu merginos uz atsakymus.reiks ir man mirkyt. tik va vistiek galvoju, dauguma panasu, kad mirkot, bet tai gaunas kad dalies medziagu neissisavina, nes nemaltos. ar gal as neteisingai mastau.gal jos tikrai mirkytos,tai tas pats, kas maltos.
Jei manote, kad malimas kakzokio papildomo ''gerio'' priduoda, tad tikrai apsigaunate. Drasiai mirkykite, jei tik noro yra
As kokteilius su chia maluosi tik paivairinimui raciono. Arba va - ''sokoladini deserta'' pasidarau ir pan.
(jei kam receptas idomus: cia seklos mirkytos migdolu piene / saldytas bananas / raw kakavos milteliai arba 'serdys' ir saldiklis jei norisi + Vitamix ar kt. blenderis)