Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(geruteee88 @ 2013 06 22, 07:18)
Nes 3 menesius nevalgius mesos man atsiprasant dingo menesines.

Ne del mesos cia taip, del elementaraus nepakankamo maistinguju medziagu kiekio - kcal per mazai suvartojate.
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2013 06 23, 02:36)
Ne del mesos cia taip, del elementaraus nepakankamo maistinguju medziagu kiekio - kcal per mazai suvartojate.

nu bet norint pakust reikia tiek suvartoti, aciu dievui susirgau ir butent tada kai pavalgiau savaite mesytes virtos..nezinau gal tik sutapima,s bet trenere sake kad pavalgyt versiuko kad kraujui gerai
Atsakyti
QUOTE(geruteee88 @ 2013 06 22, 07:18)
as nelabai domiuosi zaliavalgyste, na domiuosi ir atsirenku kas man tinka, ne profesionali sportininke, mielosios merginos - noriu itilpt i siu laiku standartus ir vasaros sezonui ipatingai ryskinuosi, tad sitas 1000 atskira tema..geriau apie daigus man papasakokit biggrin.gif

Papildyta:

deja vaisiai turi daug cukraus ir juo svaalgau saikingai, nes nuo cukraus sokinejimo kraujyje isalksti greitai.. neturiu dienos be jogurto ar liesos varskes, ir netgi issiverdu mazyti gabaliuka bent karta i savaite ar dvi versiuko. Nes 3 menesius nevalgius mesos man atsiprasant dingo menesines. Tad tenka bent maza gabaleli suvalgyt nors visiaki jos nenoriu. Neuzmuskit tik zaliavalges cia manes biggrin.gif

tikrai ne mėsos nevalgyme čia reikalas. aš pvz mėsos nevalgau beveik 16 metų, ir dirbu pakankamai sunkiai fiziškai, o šitos bėdos niekada neturėjau. (tfu tfu tfu)
neįsivaizduoju, kokia trenerė gali rekomenduoti SPORTININKEI 1000kcal per dieną. na, nebent tas sportas - šachmatai...
Atsakyti
Viena, kai žmonės skaičiuoja kalorijas dėl sveikatos būklės, dėl įdomumo, bet kai sužinau, kad dėl išvaizdos, man pasidaro liūdna... Juk ne kiekvieną maisto produktą mūsų organizmas pasisavina vienodai. Tarkim riebalai: aliejaus stiklinė ir avokadų (kas skaičiuoja kalorijas - pasiskaičiuokit, kiek atitinka)... juk avokadus organizmas suvirškins žymiai greičiau, nors ir bus tas pats kalorijų skaičius. Be to, akivaizdu, kad ląstelės badauja - negauna joms reikalingų medžiagų. Mėsa čia ne prie ko, aš irgi jau senai mėsos nevalgau, ir sportuoju, ir gyvenimo tempas pas mane kaip tornadas - nieko panašaus nėra buvę.
Figūrą galima pakoreguoti sportuojant, pasieškok Jillian Michaels, TaeBo DVD, labai efektyvios programos, neturi užsispyrimo sportuoti viena, užsirašyk į Zumbos treniruotes.
Be to, jei koncentruosiesi tik į vieną kąžkokią tai dalį (ar mityba, ar sportas, ar psichinė būklė), vis vien nepasieksi gerų rezultatų. Turi žiūrėti pilną paveikslą, ir viskas jame turi derintis. Pavyzdžiui, pagal Frederic Patenaude, niekaip nenumesi "padangos" nuo pilvo, jeigu nesusitvarkysi su stresu.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 06 24, 20:17)
Viena, kai žmonės skaičiuoja kalorijas dėl sveikatos būklės, dėl įdomumo, bet kai sužinau, kad dėl išvaizdos, man pasidaro liūdna... Juk ne kiekvieną maisto produktą mūsų organizmas pasisavina vienodai. Tarkim riebalai: aliejaus stiklinė ir avokadų (kas skaičiuoja kalorijas - pasiskaičiuokit, kiek atitinka)... juk avokadus organizmas suvirškins žymiai greičiau, nors ir bus tas pats kalorijų skaičius. Be to, akivaizdu, kad ląstelės badauja - negauna joms reikalingų medžiagų. Mėsa čia ne prie ko, aš irgi jau senai mėsos nevalgau, ir sportuoju, ir gyvenimo tempas pas mane kaip tornadas - nieko panašaus nėra buvę.
Figūrą galima pakoreguoti sportuojant, pasieškok Jillian Michaels, TaeBo DVD, labai efektyvios programos, neturi užsispyrimo sportuoti viena, užsirašyk į Zumbos treniruotes.
Be to, jei koncentruosiesi tik į vieną kąžkokią tai dalį (ar mityba, ar sportas, ar psichinė būklė), vis vien nepasieksi gerų rezultatų. Turi žiūrėti pilną paveikslą, ir viskas jame turi derintis. Pavyzdžiui, pagal Frederic Patenaude, niekaip nenumesi "padangos" nuo pilvo, jeigu nesusitvarkysi su stresu.

tik nereikai man zumbu ir efektyviu treniruociu, net nematet kaip atrodau, as turiu PROFESIONALES treniruotes, o nuo zumbos nebent papai nukars ir pakusi be tonuso. nemoralizuokit manes, nes noriu atrodyt KUDA ir sportiska, man netinka JUSU gyvenimo tempas ir jusu kaloriju kiekis. Klausiau visai ne tu dalyku.
Papildyta:
Ne pas mane padangu jokiu ant pilvo esu kaulai ir raumenys, 88-64-92 apimtys mano. Ir nuo mano metodu ir treneres as afektyviai darausi tobulas linijas, tad norejau tik kaloringumo daigintu grikiu, o jei jum patinka gyventi su 2000 kcal, tai prasom, nekiskit man savo nuomoniu.
Atsakyti
aš nemoralizuoju lotuliukas.gif nors, norėčiau jus pamatyti po dešimties metų... tik tiek... kiekvienas renkasi savo kelią. Sėkmės profesionaliai ir efektyviai sportuojant rolleyes.gif
Aš irgi kūda ir sportiška, nors ir vaikų krūva pas mane... ir metų man turbūt dvigubai nei jums ... ir neriboju savęs jokiais kalorijų skaičiavimais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 25 birželio 2013 - 11:58
QUOTE(geruteee88 @ 2013 06 25, 11:08)
as turiu PROFESIONALES treniruotes, o nuo zumbos nebent papai nukars ir pakusi be tonuso.
Ir nuo mano metodu ir treneres as afektyviai darausi tobulas linijas, tad norejau tik kaloringumo daigintu grikiu.

aš irgi nesiimu moralizuot. man asmeniškai "iki lempučių", ką tokio tipo žmonės daro su savim.
tiesiog man užkliuvo teiginys, kad menstruacijos dingo dėl mėsos nevalgymo. tokie teiginiai mano manymu daro didelę žalą daugelio žmonių vegetarizmo supratimui, o yra ne tiesa.

100g daigintų grikių turi 198kcal. 1,3g riebalų, 7,5g baltymų ir 42,5g angliavandenių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo infuzorija: 25 birželio 2013 - 12:20
QUOTE(infuzorija @ 2013 06 25, 13:19)
aš irgi nesiimu moralizuot. man asmeniškai "iki lempučių", ką tokio tipo žmonės daro su savim.
tiesiog man užkliuvo teiginys, kad menstruacijos dingo dėl mėsos nevalgymo. tokie teiginiai mano manymu daro didelę žalą daugelio žmonių vegetarizmo supratimui, o yra ne tiesa.

100g daigintų grikių turi 198kcal. 1,3g riebalų, 7,5g baltymų ir 42,5g angliavandenių.

Oho aciu, o jau daiginti turi tiek kcal, ar nesudyge? nes daiginti kvieicia kazkodle tai turi tik 30 kcal? ar klystu?
Atsakyti
QUOTE(geruteee88 @ 2013 06 25, 12:46)
Oho aciu, o jau daiginti turi tiek kcal, ar nesudyge? nes daiginti kvieicia kazkodle tai turi tik 30 kcal? ar klystu?

čia jau daiginti, na, kai išlindus šiokia tokia šaknelė, bet lapai dar nesiskleidžia biggrin.gif
na, kiek pagooglinau, tai daiginti kviečiai turi labai panašiai kaip grikiai, tikrai ne 30. gal 30kcal turi tik tie išlindę miniatiūriniai daigiukai, juos iškrapščius iš pačio grūdo. bet mes daigintus grūdus, grikius, pupeles, lešius ir pan valgom su visu grūdu. tai jie turi nemažai kalorijų, panašiai kaip virti.
mažiausiai kalorijų iš daigų turi tie, kurių sėklos labai mažos, pvz brokoliai, liucerna, ožragė, dar burokėliai, nes juos reikia iš sėklos iškrapštyt. ten praktiškai žolytė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(infuzorija @ 2013 06 25, 14:09)
čia jau daiginti, na, kai išlindus šiokia tokia šaknelė, bet lapai dar nesiskleidžia  biggrin.gif 
na, kiek pagooglinau, tai daiginti kviečiai turi labai panašiai kaip grikiai, tikrai ne 30. gal 30kcal turi tik tie išlindę miniatiūriniai daigiukai, juos iškrapščius iš pačio grūdo. bet mes daigintus grūdus, grikius, pupeles, lešius ir pan valgom su visu grūdu. tai jie turi nemažai kalorijų, panašiai kaip  virti.
mažiausiai kalorijų iš daigų turi tie, kurių sėklos labai mažos, pvz brokoliai, liucerna, ožragė, dar burokėliai, nes juos reikia iš sėklos iškrapštyt. ten praktiškai žolytė  biggrin.gif

Nu kad as irgi kiek googlinau tai 30 kcal daiginti kvieciai, nemanau kad vien zolyte..nu ant pakelio tai parasyta 30 kcal parduotuveje, 200 turi kol nesudyge o kai sudygsta, na islenda ta sbaltas tai atiduoda visa energija ir lieka 30.. Nerjau 200, juk turetu rasyti ant pakuotes tada parduotuveje verysad.gif
Atsakyti
Pomidorų sriuba su mano mėgstamiausiais (šiuo metu krekeriais)
user posted image
pomidorai, pusė avokado, česnakas, citrinos sultys, pipirai, druska, salierų sultys. Papuošimui daigai plius kita pusė avokado, susmulkinta gabaliukais.

Krekeriai: mirkyti sėmenys, maistinės mielės, druska ir pipirai.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 06 24, 17:17)
Pavyzdžiui, pagal Frederic Patenaude, niekaip nenumesi "padangos" nuo pilvo, jeigu nesusitvarkysi su stresu.

kaip idomiai bigsmile.gif gal galima placiau ax.gif
Atsakyti