Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

sveiki visi, esu naujokė Jūsų forume, tačiau aktyvi daigintoja ir sveikuolė biggrin.gif žinau kad kviečiai turi 30 kcal, gal žinote kiek turi daiginti grikiai , daiginti lęšiai, daigintos pupelės, daiginti avinžirniai? ir kaip daiginti grikius?smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(geruteee88 @ 2013 06 20, 12:48)
sveiki visi, esu naujokė Jūsų forume, tačiau aktyvi daigintoja ir sveikuolė biggrin.gif žinau kad kviečiai turi 30 kcal, gal žinote kiek turi daiginti grikiai , daiginti lęšiai, daigintos pupelės, daiginti avinžirniai? ir kaip daiginti grikius?smile.gif))

Sveika,
O kam tos kalorijos? Geriau naudingas medziagas paskaiciuot smile.gif
Grikius daiginu labai paprastai: gerai perplaunu, tada pamerkiu vesiam vandeny 15-25min (kada prisimenu, tada istraukiu), tada sudedu i paprasta lekste 1cm storio sluoksniu, suslapinu ir gerai isgreziu merliuka, uzdengiu grikius ir palieku virtuvej stoveti. Padarau tai vakare, o kita ryta jau grikiai graziai sudyge.
Atsakyti
QUOTE(geruteee88 @ 2013 06 20, 03:48)
sveiki visi, esu naujokė Jūsų forume

Sveika prisijungusi 4u.gif
Aš kažkaip nelabai skaičiuoju nei kalorijų, nei naudingų medžiagų - tiesiog valgau ką tuo metu noriu.
Va su daigintais grikiais priminėte vieną sriubą iš "Rawlicious" knygos. Bet kadangi dariau savaip, tad receptą rašau:
Aštri vasariška sriuba
user posted image
3 vidutinio dydžio morkos,
1 apelsinas
1 mangas,
1 šaukštas kokosų aliejaus
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis cayenne pipiro (aštrumas priklausys kiek jo įbersite)
keli anarkaidžių riešutai
daigų
Iš morkų ir apelsino išspausti sultis. Sultis, kokosų aliejų, druską, pipirus ir mangą suplakti blenderiu. Pabarstyti skaldytais riešutais ir daigais. Ypač skanu kaip šiandien tokią karštą dieną.
Atsakyti
pamiršau dar pridėti į sriubos receptą - 1 mažo burokėlio sultys. Jo dėka tokia graži ryškiai oranžinė spalva gavosi
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 06 21, 00:05)
pamiršau dar pridėti į sriubos receptą - 1 mažo burokėlio sultys. Jo dėka tokia graži ryškiai oranžinė spalva gavosi

Na labai dėkui už receptą bet mane labiausiai domina kalorijos, esu sportininkė, neviršiju 1000 į dieną ir man svarbu viską skaičiuoti tai jei kas žinote daigintų produktų kalorijas prašau atsiliepkit smile.gif
Atsakyti
ar galima saulegrazas be zemiu daiginti , ale kaip kviecius?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaMamaMama @ 2013 06 20, 15:45)
Sveika,
O kam tos kalorijos? Geriau naudingas medziagas paskaiciuot smile.gif
Grikius daiginu labai paprastai: gerai perplaunu, tada pamerkiu vesiam vandeny 15-25min (kada prisimenu, tada istraukiu), tada sudedu i paprasta lekste 1cm storio sluoksniu, suslapinu ir gerai isgreziu merliuka, uzdengiu grikius ir palieku virtuvej stoveti. Padarau tai vakare, o kita ryta jau grikiai graziai sudyge.

na norint palaikyti figura, tokia, kokia turiu, kalorijas skaiciuoju smile.gif o del grikiu labai aciu smile.gif
Atsakyti
jezau marija. sportininke ar anoreksija susirgus? 100kcal sportininkei??ne 2000kcal? kas jums teikia tokias rekomendacijas? ligoniu visuomene....
Atsakyti
QUOTE(geruteee88 @ 2013 06 21, 08:33)
mane labiausiai domina kalorijos, esu sportininkė, neviršiju 1000

QUOTE(given444 @ 2013 06 21, 14:18)
1000kcal sportininkei??ne 2000kcal? kas jums teikia tokias rekomendacijas? ligoniu visuomene....

Man irgi keista 1000 kaloriju g.gif Jus profesionali sportininke? Nes tada tikrai nerealiai skaba jusu minimi skaiciai blush2.gif

Tuo labiau, jeigu domites zaliavalgyste, turejote girdeti, kad sportuojantys zaliavalgiai kaip tik stengiasi gauti kuo daugiau kaloriju ir valgo kuo daugiau vaisiu.
Atsakyti
Visi mes norime būti laimingi: vieni skaičiuodami kalorijas, kiti dar kažką darydami. Aš savęs niekaip neįsivaizduoju skaičiuojančios. Be to, vienas gyvenimo būdas, kai esi vienas, o kitas - kai šalia laksto krūva vaikų. Perskaičiau A. Šlepiko knygą "Mano vardas - Marytė". Kaip mamai reikėjo jaustis, kai šalia keturi vaikai, o valgyt nėra nei iš kur paiimti... Tikrai ne apie figūrą ir ne apie gražias akis mama galvojo... Na, bet kiekvienam - savo... Aš kalorijų neskaičiuoju, formą palaikau sportuodama - man svarbiau, kad kūnas būtų tvirtas ir stangrus, o visokie centimetrai ir svarstyklės - ne man...
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2013 06 21, 17:36)
Man irgi keista 1000 kaloriju  g.gif  Jus profesionali sportininke? Nes tada tikrai nerealiai skaba jusu minimi skaiciai  blush2.gif

Tuo labiau, jeigu domites zaliavalgyste, turejote girdeti, kad sportuojantys zaliavalgiai kaip tik stengiasi gauti kuo daugiau kaloriju ir valgo kuo daugiau vaisiu.

as nelabai domiuosi zaliavalgyste, na domiuosi ir atsirenku kas man tinka, ne profesionali sportininke, mielosios merginos - noriu itilpt i siu laiku standartus ir vasaros sezonui ipatingai ryskinuosi, tad sitas 1000 atskira tema..geriau apie daigus man papasakokit biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2013 06 21, 17:36)
Man irgi keista 1000 kaloriju  g.gif  Jus profesionali sportininke? Nes tada tikrai nerealiai skaba jusu minimi skaiciai  blush2.gif

deja vaisiai turi daug cukraus ir juo svaalgau saikingai, nes nuo cukraus sokinejimo kraujyje isalksti greitai.. neturiu dienos be jogurto ar liesos varskes, ir netgi issiverdu mazyti gabaliuka bent karta i savaite ar dvi versiuko. Nes 3 menesius nevalgius mesos man atsiprasant dingo menesines. Tad tenka bent maza gabaleli suvalgyt nors visiaki jos nenoriu. Neuzmuskit tik zaliavalges cia manes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 06 22, 00:01)
. Aš kalorijų neskaičiuoju, formą palaikau sportuodama - man svarbiau, kad kūnas būtų tvirtas ir stangrus, o visokie centimetrai ir svarstyklės - ne man...

Pritariu Tautosaka. Man tas pats, negaleciau varzyti savo gyvenimo kaloriju skaiciavimu blush2.gif

QUOTE(geruteee88 @ 2013 06 22, 06:18)
deja vaisiai turi daug cukraus ir juo svaalgau saikingai, nes nuo cukraus sokinejimo kraujyje isalksti greitai..

vaisiai nelygus vaisiaims. Vysnios ir greipfrutai yra tie, nuo kuriu cukrus nesokineja, o tolygiai issiskiria i organizma 4u.gif
Atsakyti