Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Tautosaka primine 'vyiniotinius', kuriuos as daznai darausi uzkandziams (prisisuku, siek tiek vandens paslakstau i indeli ir turiu praalkimui saldytuve). SPRING ROLLS'ai (i ryziu lapa suvynioju)

user posted image
Atsakyti
Mr, graziai atrode tavo uzkandziai, bet man jie atrodo kad isbyretu, o gal ir - reiks pabandyt...

snd pirmoji savaites diena....sutapimas ar ne, bet jauciuos snd is darbo gryyzus, visai nenuvargus. ryte jaunu dilgeliu kokteiliu su bananu pasidariau. ex priskyne is azuolyno, dieve, kaip smagu....reiks eit dar prisirinkt, bet darbo dienom kazi ar speciau vakarais....zoles zoles prasideda biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 04 29, 16:21)
Mr, graziai atrode tavo uzkandziai, bet man jie atrodo kad isbyretu, o gal ir - reiks pabandyt...
snd pirmoji savaites diena....sutapimas ar ne, bet jauciuos snd is darbo gryyzus, visai nenuvargus. ryte jaunu dilgeliu kokteiliu su bananu pasidariau. ex priskyne is azuolyno, dieve, kaip smagu....reiks eit dar prisirinkt, bet darbo dienom kazi ar speciau vakarais....zoles zoles prasideda  biggrin.gif  4u.gif

Labai 'giveniskas' atsakymas lotuliukas.gif

Del zalumynu tai jo, ACIU ACIU Claries - Tu nuostabuoliska! wub.gif Gavau siandien is jos indeli lauktuviu svieziu lauko zoliu, o kvepia, kvepia! Rytui tausoju, kaip malsiu nerealu! bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2013 04 29, 20:12)
Labai 'giveniskas' atsakymas  lotuliukas.gif

Del zalumynu tai jo, ACIU ACIU Claries - Tu nuostabuoliska!  wub.gif  Gavau siandien is jos indeli lauktuviu svieziu lauko zoliu, o kvepia, kvepia! Rytui tausoju, kaip malsiu nerealu!  bigsmile.gif

blush2.gif na ką jau ten...kai pamačiau, kokia vargšelė išsikamavus po tų visų nesibaigiančių darbų maratonų, tai pagalvojau, kad reikėjo daugiau atvežt g.gif (savo dalį, kur pasilikau - gi sau galiu bele kada pasirinkt).
Žodžiu, kai tik turėsiu papildymo: atvešiu didesnį kiekį smile.gif Tu jau tik maitinkis į sveikatą biggrin.gif
Atsakyti
Aphanizomenon flos-aquae (AFA) dar vadinamų žaliaisiais-mėlynaisiais dumbliais. Tai gėlųjų vandenų dumbliai. Jų nauda žmogaus organizmui buvo atrasta jau daugiau nei prieš du dešimtmečius. Tik nesenai mokslininkai išsiaiškino mechanizmus, kuriais AFA veikia žmogaus kūną ir sveikatą.
AFA sudėtyje gausu fito-medžiagų (chlorofilo, karotinoidų bei polinesočiųjų riebalų rūgščių). Taip pat yra unikalių molekulių, kurios veikia žmogaus sveikatą įvairiais aspektais: feniletilaminas (PEA) - "Meilės molekulė", gerina koncentraciją ir dėmesį, tai yra nuotaikos pakylėtojas/antidepresantas; fikocianinas (mėlynasis pigmentas) - COX-2 (fermento) slopintojas, veikia priešuždegimiškai; polisacharidai - skatina imuninių ląstelių judėjimą organizme.

Tačiau, pats pagrindinis AFA dumblių poveikis - skatina kamieninių ląstelių dauginimąsi bei judėjimą (mokslininkų įrodyta). Tai yra pirmasis natūralus produktas, galintis paskatinkti įgimtą organizmo gebėjimą gyti, regeneruoti ir atstatyti žmogaus kūną.

Kamieninė ląstelė – visų organizmo ląstelių pirmtakė. Ji dar nesubrendusi, ir, priklausomai nuo organizmo cheminio impulso, gali virsti bet kuria kita ląstele – odos, kepenų, širdies, akių ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Gooste @ 2013 04 30, 14:26)

Gal galima būtų šaltinius paskaityti? O kaip dėl toksiškumo? g.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 30 balandžio 2013 - 14:31
QUOTE(claries @ 2013 04 29, 20:19)
blush2.gif na ką jau ten...kai pamačiau, kokia vargšelė išsikamavus po tų visų nesibaigiančių darbų maratonų, tai pagalvojau, kad reikėjo daugiau atvežt  g.gif  (savo dalį, kur pasilikau - gi sau galiu bele kada pasirinkt).
Žodžiu, kai tik turėsiu papildymo: atvešiu didesnį kiekį smile.gif Tu jau tik maitinkis į sveikatą  biggrin.gif

blush2.gif labai 'nusidirbusi' atrodau..? doh.gif
Bet jau skanumu skanumas, jej vajej... Kiekviena zalumos saujele sirdi dziugina wub.gif
Atsakyti
atsiprasau...

vakar iki dilgeliu azuolyne nenukakau. taciau tarp daugiabuciu atradau (toliau nuo gatves), kur daugiau zalumos, kazka panasaus i jaunas dilgeles - dieve, is botanikos mano zinios totalus nulis...pasirinkua, galvoju gal neuzversiu koju, juk yra apie 100nuodingu zoliu...ir ka, snd susimaliau su bananu, vel gyva....tos zoles - kazkas fantastisko....
Atsakyti
SVEIKOS 4u.gif
biski isikisiu as cia bet man reikia biski info is jusu ,esu pradedancioji i kelia i zaliavalgyste ax.gif kokius padazus darot salotom ,ir gal yra kas i majoneza panasaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 04 30, 22:40)
vakar iki dilgeliu azuolyne nenukakau. taciau tarp daugiabuciu atradau (toliau nuo gatves), kur daugiau zalumos, kazka panasaus i jaunas dilgeles - dieve, is botanikos mano zinios totalus nulis...pasirinkua, galvoju gal neuzversiu koju, juk yra apie 100nuodingu zoliu...ir ka, snd susimaliau su bananu, vel gyva....tos zoles - kazkas fantastisko....

aš prisipažinsiu, kad su žolėm dar kokteilio nesu gėrus, nes iš žolių tik dilgeles ir pažįstu blink.gif bet gyvenant centre jų sunku rast( na tokių, kurias norėtųsi valgyt biggrin.gif ) savaitgalį važiuoju į kaimą, reiks eit pabandyt bent iš pamiškės dilgėlių paragaut, o tai net skonio tų žolių įsivaizduot negaliu unsure.gif
Šiandien draugo mama davė miškinio česnako, turbūt taip vadinasi, tokie lapai, bet skonis kaip česnako. valgot, naudojat? Aš paragavau, tai visai nieko pasirodė, irgi naujovė man biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

Galit patarti kokias zoleles renkant / dedad dabar i kokteilius? Na dejau dilgeles, kiskio kopustus..dar zinau pieniu lapelius... Ka dar galima?
Ir klausimas kas turi Vitamiks blenderius !..kuo skirias tas http://www.zaliavalg...kintuvas-5.html
Nuo sito? Kaina ? Gal kas turit , pasidalinkit informacija smile.gif skirtumas 400 lt va ir galvoju ...
http://www.zaliavalg...ulkintuvas.html

Aciu!
Atsakyti
Tam brangesniajame rinkinyje yra papildomas indas biriems - sausiems produktams malti (as si rinkini turiu, bet atvirai kalbant, per 10 gal menesiu turejimo ta kita inda panaudojau vos pora kartu, nes tas didysis - visiskai universalus ir viskam tinkamas)
Daugiau skirtumo nera tarp ju jokio 4u.gif
Atsakyti