Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Na tarkim pietus susideda is 1 avokado, puses raudonos paprikos, 1 pomidoro, siek tiek agurko ir laimo sulciu. Man tiek uztenka.
Kopusta valgau su morka tarkuotus, uzpylus siek tiek aliejaus.
O kiek tarkim salotu suvalgau per viena karta - sauja spinatu, sauja rukolos, puse ilgojo agurko, 1 pomidoras, puse paprikos, siek tiek seklu.
Naudoju alyvuogiu alieju, bet labai saikingai.
Na iceberg galva 5 lt, nes tai ne lietuviska salota, manau pigiau augint savo ant palanges ar pirkt is ukininku zalumynus. Galima ir ketvirty Napoleono uz ta suma nusipirkt, ir but sociai visai dienai - bet tai juk tuscios kalorijos. As neperku pvz. jokiu uzkandziu, traskuciu, bandeliu, kavu ir kitu sh..ir man tikrai dabar daug tu pinigeliu neissileidzia, bet as UK gyvenu, cia kainos siek tiek kitokios 4u.gif Icebergas 5 lt, bet tarkim atlyginimas 3000-4000 lt. Jei reiktu man LT is 700 lt pragyvent ir taip maitintis, pridedu ranka prie sirdies - nezinau, ar sugebeciau schmoll.gif
Atsakyti
egliukas, taip ir maniau kad parasysi...tokiais kiekiais nepyk bet manau tikr krutanti pensininke gali maitintis ... tongue.gif lotuliukas.gif kiek laroiju isgedini, darbas sedimas, kiek val miegi???? oi ne ne, as per du darbus lakstau, sportuoju su vaikais duoduos, maitinu dar...todel nevengiu iki 2500-3000kcal suvartoti, na ir nesu riebi kiaulaITE.... bigsmile.gif JUK ZALIAS MAISTAS KITAIP VIRSKINASI IR KITOKIE METABLOZIMO PROCESAI,....
Atsakyti
Merginos, reikia Jusu patarimo. Kuo pamaitinti svecius- vaikus?
As mityba pakeiciau dar pries nestuma, taigi vaikas primaitinamas buvo zaliai, veliau ivestas siuoks toks vitas maistas. Vaiko desertas- vaisiai, dz. vaisiai ir seklor/riesutai, desertai is ju. Tirai zaliu "tortu" yra gausi ivairove, bet jie visi turi ta pati pagrinda, tai bus tas pats dz. ir naturaliu vaisiu ir riesutu/seklu misinys, tik skirtingos variancijos/kombinacijos. Pas mano 3.5 metu suneli pradejo lankytis sveciai. is 4 vaiku nevienam neprilipo mano paiulyti rutuliukai is maltu seklu ir datuliu, atskirai dz. vaisius ir seklas labai kukliai valgo..
ar turit receptus, kurie 100 proc yra patikrinti ir ivertinti standartiskai besimaitinaciu vaiku, kurie priprato prie snikeriu, sausainiu ir pan??
SOS ;-)
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 04 23, 14:35)

As manau, kad 100% raw maitinantis plius pereinamajy laikotarpy atlaikius kitokie metabolizmo procesai ir t.t. Man pradzia ir as valgau tiek, kiek noriu, o ne tiek, kad jau jauciu skrandzio sieneles tempias mirksiukas.gif Kaip sakiau darbas sedimas, as dirbu 10pm-6am, 7pm-3am, 2pm-10pm, 6am-2pm. Plius kur pamainos po 16 val. kai kazkas suserga. Stengiuos miegoti apie 7-8 val., bet po naktiniu buna ir 3-4 val. Cia normali, grazi diena apibudinta. Kai buna edimas, tai ir bananai po 5 pusryciams sueina ir salotas, kas valanda valgau, ir seklos saujom. Plius kur dar pienai visi augaliniai ir grudiniai smile.gif As vaiku neturiu, metabolizmas mano tragiskas visada, is tu letesniu, suletejo skydliaukei pablogejus. Sportuoju kada jauciu, kad noriu pati, neprievartauju saves. Dazniausiai atsigriebiu per laisvadienius, nes dirbant ir keiciant pamainas kasdien, tiesiog ne visada lieka jegu. Bet kai geras oras, visada bent valanda dvi pasivaikstau, nes gyvenu prie pat parko smile.gif Uztai is tikro ir kam man tarkim vakariene is 700 kcal, jeigu eisiu miegot? smile.gif Miegant man energijos nereikia. Taip kad pensininkes man atrodo ir tai daugiau uz mane suvalgo kartais tongue.gif biggrin.gif Tikrai nebadauju, visko man uztenka. Siandien pvz. pries darba buvo 0.5 kg melyniu, dabar sauja riesutu turiu, veliau avokado salotos. Po 6-8 vakaro nebevalgau, nors ir dirbu nakty smile.gif Tiesiog nesinori mirksiukas.gif Bandau atrast, kas tinka man, nes turiu atsizvelgt ir y savo problemas bei vartojama tiroksina. Noriu daryt sulciu detox, kaupiuos vis, bet nesiryztu blush2.gif
P.S. O as nesu is lieknuju deja, bet taip maitinantis mazet apimtys pagaliau pradejo smile.gif Vieninteliai dalykai, kuriuos sau normuoju is tikro yra avokadai, seklos, riesutai. Netgi raw mityboje, kas per daug, tas nesveika.
Jeigu maitini, kam tu isvis ta bananu dieta nori bandyt? g.gif Nebijai, kad dings pienas ar vaikuciui pus pilvuka ? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Helenee @ 2013 04 23, 15:32)

Sveika,
Daryciau sokolada is kokosu aliejaus, kakavos milteliu, lazdyno riesutu, siek tiek medaus.
Arba raw snickersus, tik kad brangus gaunas.
Arba zemes riesutu sviestas sumaisytas su kokoso drozlem ar selenom, suformuoti rutuliukai ir apvolioti kakavoj.
Bananu, saldytu uogu ledai.
Sokoladinis avizu pieno kokteilis.
Gal dziovintu darzoviu cipsiukai.

Gal kas dar ideju turi g.gif
Atsakyti
Problema dar yra tame, kad dauguma vaiku gan itartinai ziuri i neiprasta maista. Ir turbut jiems jau maistas be cheminiu skonio reguliatoriu nera skanus..
Manau, kad ledu receptas butu tinkamiausias. As saldiklyje nuolat turiu ledu, bet sveciams turbut reiketu, kad jie butu gerokai saldesni.. Ateina vienas vaikinas, jam 6, jis i maza 150 ml puodeli arbatos praso 3 saiksteliu cukraus. maniskis tai paragaves tokia jo "arbata" apsispjaude.
aciu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helenee: 23 balandžio 2013 - 16:51
Tai va, kad tokie mazi, o jau isdarkyti skonio receptoriai doh.gif Mano sunenui 6 metai, kemsa karstus sumustinius, kugelius, ir t.t. Mesos nemegejas, siaip tik dziuveseliu apvalkala nuvalgo ir palieka biggrin.gif Salotos tik su majonezu doh.gif Is skranduko smirda rytais..Bet ka mokysi. Kazkada vietoj sausainio daviau vaisiu, tai tas uzsibliove, nes sausainio norejo, o as gavau velniu nuo seses vyro, kad zino, kaip vaikus augint ir cia nereik jam aiskint doh.gif Tai tegu daro kaip nori ax.gif
Y ledus deciau kakavos, sakyciau sokoladiniai. Skanu su kokoso drozlem, galima ir agavos/klevu sirupo ypilt siek tiek. Arba tarkim suformuot kamuoliukus ledu, padaryti akytes, sypsena is uogu ar apglaistyt kakava kaip futbolo kamuoly. Gal kai zaismingai atrodys, tada valgys g.gif
Atsakyti
given444, taip, ziema 'ragavau' as to virto - dabar nuo jo 'atsigauti' pradedu.Sotumas buvo ziema nuo jo geresnis, kai taip salta ir tamsu, o zalumynu graziu sunku rasti - patenkinama. Dabar gi negaliu atsidziaugti, kad vel i savo vezes stoju. Kaip su mama kalbejom, manau, kad jau 'normaliai' maitintis niekada nebegalesiu.
Rankos savaime va kyla kasryt kokteilius maltis nors protas paryciais dar snaudzia, bet va pasamone jau ruosiasi sveikai dienos pradziai. RAW granolos visada pas mane buna uzbono, chia seklu koses rytais ipratau valgyti (melyniu va dar tebeturiu is saldiklio traukiu kosems savo/kokteiliams). Diena ir vakare gi salotu sotesniu (su avokadu) pasidarau, tik aliejaus ni ni - net nebeskanu skonis visu salotu su aliejumi kiek atpratusi esu... schmoll.gif

HELLENE, o Tavo vaikas jei iprates zaliavalgiauti, jam tas iprastas ,maistas 'fui' tiesa? Tad mano patarimas butu toks, kitu vaiku 'neaukleti' ir tiesiog ju paklausti ka megsta ir kuo sveikesni 'eilini' saldesi ar vaises jiems tureti. 4u.gif
Atsakyti
egliukas, na paaiskinai, jau aiskiau biggrin.gif o pieno tikrai nedings...beje, vaikui jau du su puse metu, galetu jo ir mazeti biggrin.gif be to, kokia cia bananu dieta, jei vaikstau nuo jos pilna pilna.... biggrin.gif biggrin.gif bananu daug valgau, kartais maziau...bet...taigi...jokia cia dieta, cia apsivalgymas biggrin.gif

MR,mat kaip...sakai nebegalesi norm valgyt... biggrin.gif geras... tai nebijai del savo plauku ir sakaI ODA nesitvarko...rasei, kad pyksti ant zaliavalgystes kazkada...suok dieve kad neslinktu. jei ankstinius valgant nusotjo slinkt plaukai, , ko cia bijot ju pavalgyt karta i 1-2-sav nuolat g.gif
Atsakyti
given444, bijau nu... Bet, kad organizmas tiesiog 'piestu stojosi' jei daugiau/dazniau uzkramtydavau ko nors 'iprasto'. Iskart inkstai (skauda) / skrandis (rugstingumas kyla) streikuoja. Miego baisiai iskart uzsinori, sunkumas, tinimas...Oi vardinciau cia i valias tu 'salutiniu poveikiu'.
Tai va mastymuose nzn kas geriau - plika galva ir gera savijauta, ar pilna galva ir prasta savijauta doh.gif

O plaukai na ir dabar slenka, slenka jau nedaug (gal skaitosi normaliai jau) - ataugo kazkiek tu 'ziuziu', bet kazkaip net nebezinau ar verta nerimauti, jog VISAI nupliksiu. Na ploni plaukai ploni...gal gi kazkaip organizmas adaptuosis ir susireguliuos - atsizeldinsiu, bala nemate tu plauku, nors niekada negalejau pasigirti savo LABAI graziais plaukais, tai duag gal ir neprarasiu doh.gif
Atsakyti
tai vat, tie tinimai ir man...kazi, galvoju sau tokia nepatenkinta, anksciau uzvalgai sh ir netinsti - tai?? o db uzvalgai kad ir ne toki sh, ir sutinsti- tai cia skaitosi organizmo svarumas bet neatsparumas nuodams, tai kas geriau? karo maro metu neisgyventume biggrin.gif ?
o oda kaip? man istrigo kad su problm....jau per tiek laiko turetum spindete spindeti pasiskaicius kaip atsitiko kt zaliavalgiams... g.gif
Atsakyti
Given444, oda tikrai gereja - pati matau, kad geryn, geryn... Zinai, tiesa sakant, musu klimatas irgi itakoja odos bukle, savo kailiu pajutau. Gi Havajuose gyvenau menesi (gruodi-sausi), visai makiazo nenaudojau (megstu as su makiazu buti, kazkaip 'aprengtas' veidas atrodo blush2.gif ) - oda kaip persikas buvo, nesigiriant. Tik grizau namo (sausio 22 d.), tai oda 'susiknisau' dar ta pacia savaite - spuogai skauduliniai visoki isdygo, pleiskanoti gabalais ir t.t. doh.gif Isvada - reikia apsigyventi tropikuose wub.gif

Labiausiai bijojau del dantu - nusipirkau pasta su melynuoju dumbliu ir xylitolio. Viskas ir su dantimis kol kas thumbup.gif Jautrumo neliko, skausmo nebera saldziau pavalgius, kuris tieisog zudydavo pries gera menesi - pora doh.gif
Atsakyti
Mane neseniai pradejo bert tokiom didelem skaudziom "bombom" doh.gif Siuo metu peciai nuseti, nugaros virsutine dalis, kaklas, galvos odoj uzciuopiu, ant veido pavieniai. Ar cia alergija, ar tiesiog valos organizmas ir meta visus grozius lauk? g.gif Gal vis del to teks badaut ir zalia moly gert, kad prasivalytu? g.gif
Atsakyti