Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Oksanik @ 2013 04 17, 08:59)
Sveikos 4u.gif
As po truputi pratinuosi "badauti", pernelyg prisirysusi prie maisto.
Pirmadieni sausas badavimas, labai stengiausi judeti fiziskai, tai pirmadienis isties buvo turnyngas , sekmadieni anksti vakare uzmigau, nes galva skadejo, itempta diena kelione pirmyn atgal i Pasvaly i vyro Tevyske, uosvio namas tikra pelesio bomba, sunku isbuti jame ilgiau nei 3 valandas, o lauke purvynas doh.gif
Antradieni atsikeliau issekusi, vidury nakties atsikeliau istroskusi, nusprendziau atsigerti, tada visa likusia diena geriau vandeni su citrinos sultimis ir medum, labai jauciasi apnasos, ko gero nuo medaus... Kita karta darysiu vien tik su citrinos sultim. Dar klizma dariausi vakare blush2.gif
Treciadienis iki 10 val vanduo, o po desimtos burokeliu sultys su citrina, kolkas sunkiai einasi....

Tautosaka, o gali nufotkinti jauna kokosa?

Patarciau badaujant taupyti energija, nesitaskyti, o pabuti namuose, pamedituoti ir pasvajoti. Pades isvengti issekimo. Nes musu tikslas isvalyti kuna, mintis.
Sakyciau pirma reiktu atsikratyti priklausomybes maistui, valgyk gyva maista, atrask kazka kita, kas labiau domintu nei maistas.. Tuomet badausi nebeprievartaudama saves. Nes kai per daug sau draudi, gaunasi atvirkstine reakcija - po padavimo "nutruksi" ir kimsi viska kas po ranka.
Na, cia man nuomone. Gal tu atradai kita kelia.. Nepyk smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo villu: 17 balandžio 2013 - 11:41
QUOTE(villu @ 2013 04 17, 13:37)
Nes kai per daug sau draudi, gaunasi atvirkstine reakcija - po padavimo "nutruksi" ir kimsi viska kas po ranka.
Na, cia man nuomone. Gal tu atradai kita kelia.. Nepyk smile.gif

Manau, kad tai labai individualu, nes aš, kai pradedu nebejausti saiko valgydama gyvą maistą, imuosi padavimo. trumpo 1-3 dienų, po to vėl valgau po biškį ir su malonumu smile.gif todėl ir yra LABAI svarbu teisingai išeiti iš badavimo, kad puolimo prie šaldytuvo nebūtų smile.gif
Atsakyti
Oksanik, neturiu namuose kokosų dabar. Pas mane namuose šilta, o jie linkę greit sugesti. Perku ir iškart juos sunaudoju. Be to, perkant labai reikia apžiūrėti ar nėra pelėsio, ar rožinės spalvos. Atidarius, kokosas turi būti baltos spalvos, ne rožinis. Va čia nuoroda iš youtube, kaip juos atidaryti.
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi ir aš į temą. Noriu pradėti valgyti tik žalią maistą. Sekasi sunkiai, nors mėsos jau beveik atsisakiau. Sunkiausia su saldumynais, bet ir be jų galėčiau ištverti. Didžiausia problema- būsimas vyras. Jis valgo mėsą, miltinius patiekalus ir t.t. na, viską ką lietuviai mėgsta. Kaip Jūs sugebate atsispirti tokioms pagundoms kaip namie nemažai nesveiko maisto. Ar Jūsų šeimos nariai taip pat maitinasi RAW?
Atsakyti
QUOTE(prabangiai @ 2013 04 17, 20:51)

Sveika prisijungus 4u.gif Pora psl. atgal skundziaus, kad ne schmoll.gif Valgo jis viska yprastai, namu pakampes sausainiais uzkistos. Is pradziu ir juokes is manes, netikejo, kad ilgai istversiu. Ir sunku valgyt daryt buvo. Po to nusispjoviau ir tik sau pradejau daryt. Alkanas?Stai vaisiai, stai salotos, nori kazko daugiau - pasidaryk pats rolleyes.gif Ir valgo jis tas salotas, ir vaisius. Tik vakar neistveres jau pirma karta per 2 sav. bego guliasa virt biggrin.gif Motyvacija ateina is vidaus, kai supranti, kodel viska darai. Aplinka deja visada bus maziau daugiau demotyvuojanti smile.gif
Atsakyti
Na maniškis pasigaminti pats tikrai moka, bet ir palieka virtuvėje kur mano akys mato, tai vis pasiimu, pasiimu doh.gif Skaitau V.Boutenko knygą, tai motyvuoja, atrodo, na, tikrai, kas čia tėra valgyti tik žalią maistą smile.gif bet realybė kitokia smile.gif Bet stengsiuos smile.gif ką tik suvalgiau guachamole, pats skaniausias žalias maistas smile.gif
Atsakyti
sveika prisijungus, prabangiai 4u.gif teks užsiauginti "krokodilo odą" kitų žmonių atžvilgiu smile.gif)) Labai norėčiau sulaukti tokio laiko, kad visi pataptų žaliavalgiais, bet taip nebus juk... O kuriant šeimą pagal vieno žmogaus kurpalį, netoli nuvažiuosit, vienas tikrai iškris iš vežimo. Santuoka ir taip yra sunkus darbas, vertėtų pagalvoti, gal geriau bendraminčio paieškoti iš pat pradžių...
Į buvusius skanėstus nebereaguoji, kai juos pakeiti kitais, šiuo atveju žaliavalgiškais...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Prabangiai, ne apie žaliavalgius, bet į tą temą smile.gif
MB vegetaras, visi likusieji namuose - ne. bet tai nesudaro visiškai jokių problemų mums. Jei darau kokius balandėlius, jam padarau vegetariškų, vaikams ir sau - su mėsa. Verdu virtinius, jam su varške, mums su mėsa. Jei kokia višta iškepta, ir daugiau nieko nėra, jis tada sau kažką atskirai pasigamina. bet valgom prie vieno stalo. bet jis nesikankina, kad mes šalia valgom mėsą. Jis tiesiog jos nenori. Na, tai aišku įtakoja ir mus, pastebiu, kad namuose vis mažiau gaminam mėsą. mane kartais jau pačią pradeda tampyti, kai reikia žalią mėsą paruošti. būna, kad pagaminu, bet valgyt jos nebenoriu. ir matau, kad palengva ir mes einam link to.
Manau, kad tai turi ateiti iš savęs, neprievartaujant savęs. O jei reikia kankintis, kad vyras paliko ant stalo sausainių ir "aš noriu, bet juk aš negaliu". tai čia tik savęs kankinimas. Gerai, kad yra noro, minčių, bet manau tai reiktų daryt labai pamažu, nekankinant savęs. Nes jei "noriu bet negaliu" tai ilgai netempsi taip. Jei tikrai nori, ir suvalgyk. paskui kurį laiką nenorėsi. vėl nori - vėl suvalgyk. ir pamatysi, kaip tie tarpai ilgės, ir galų gale pajusi, kad nebenori, net ir matydama po nosim. 4u.gif
Atsakyti
As tai esu prisiekus saldumynu megeja blush2.gif Be torto anksciau diena man budavo pragaras. Sausainiai nuo 5 ryto y trasa eidavo ir t.t. doh.gif Save pazabojau ne uzdraudus valgyt, o pradejus sveikesnes alternatyvas gamint. Sokoladinis pudingas is avokadu, raw sokoladukai, karamele is anakardziu ir medaus - ir pati nepajutau, kaip is parduotuves pati nieko neperku, o y MB "atsargas" (croisantai, pyrageliai ir t.t. ) nebesikesinu. O dabat net tuos raw saldumynus retai gaminu. Va pries 2 sav. kepiau burokeliu pyraga, bet pati suvalgiau pora gabaliuku ir uzteko. Laikas ir kantrybe - du musu sajungininkai. Stebuklas neateina per diena. Bet man jau dreba rankos, kaip laukiu pietu, nes valgysiu salotas su seklom, vakarienei vel kazka. Morkos su humusu, kartais koks pupeliu burgeris (veganiskas). Viskas ateina su laiku, svarbu sau nedraust, o tikrai to noret. As kai megeja eksperimentuot, viska isbandyt, tai esu labai atvira siuo klausimu, matau tik pliusus zaliavalgystes kolkas, isskyrus, kai buna blogu dienu del aplinkiniu. Bet jauciu, kad man to reikia, todel tai yra siakiamybe siuo metu. Nors 100% niekada turbut nebusiu raw, bet kuo daugiau, tuo paciai geriau. Svarbu tinkamai maitintis, nes galima lengvai perdegti ir nusivilt. Kaip minejau, man kuo paprasciau tuo geriau. Visos tos raw ymantrybes, kurias ziurejau per youtube, tikrai ne man schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 04 19, 10:14)
As tai esu prisiekus saldumynu megeja blush2.gif Be torto anksciau diena man budavo pragaras. Sausainiai nuo 5 ryto y trasa eidavo ir t.t. doh.gif Save pazabojau ne uzdraudus valgyt, o pradejus sveikesnes alternatyvas gamint. Sokoladinis pudingas is avokadu, raw sokoladukai, karamele is anakardziu ir medaus - ir pati nepajutau, kaip is parduotuves pati nieko neperku, o y MB "atsargas" (croisantai, pyrageliai ir t.t. ) nebesikesinu. O dabat net tuos raw saldumynus retai gaminu. Va pries 2 sav. kepiau burokeliu pyraga, bet pati suvalgiau pora gabaliuku ir uzteko. Laikas ir kantrybe - du musu sajungininkai. Stebuklas neateina per diena. Bet man jau dreba rankos, kaip laukiu pietu, nes valgysiu salotas su seklom, vakarienei vel kazka. Morkos su humusu, kartais koks pupeliu burgeris (veganiskas). Viskas ateina su laiku, svarbu sau nedraust, o tikrai to noret. As kai megeja eksperimentuot, viska isbandyt, tai esu labai atvira siuo klausimu, matau tik pliusus zaliavalgystes kolkas, isskyrus, kai buna blogu dienu del aplinkiniu. Bet jauciu, kad man to reikia, todel tai yra siakiamybe siuo metu. Nors 100% niekada turbut nebusiu raw, bet kuo daugiau, tuo paciai geriau. Svarbu tinkamai maitintis, nes galima lengvai perdegti ir nusivilt. Kaip minejau, man kuo paprasciau tuo geriau. Visos tos raw ymantrybes, kurias ziurejau per youtube, tikrai ne man schmoll.gif

Sveika, o kas tavo nuomone tos imantrybes?
Atsakyti
Egliukaz, aš tave prisimenu iš kitos temutės (super panelių - Šeltono pasekėjų). Matau, kad abi susitinkam ir čia. 4u.gif Man tai atspirties taškas buvo Šeltono mityba - palaipsniui atsisakiau mėsos, žuvies, kiaušinių, pieno produktų. Naujai prisijungiantiems, manau, reikėtų suprasti, jog čia ne dieta ar mados reikalas... O ateina toks pasirinkimas palaipsniui, su kiekviena diena.
Mane vyras palaiko, turime du vaikučius - stengiuos labiau veganišką maistą tiekti (vaikų dar nesinori per labai į žaliavalgystę įtraukti, nes neturiu dar tos kietos "krokodilo odos" atlaikyti kitų žmonių replikoms, dar tų žinių, juolab į darželį eina, mūsų aplinka visa - tradicinė lietuvių giminė bei draugai). Paaugę patys pasirinks. Bet ką pastebėjau, jog 4m berniukas nelabai mėgsta tų "smoothies"ar daigintų grūdų košę, o mergaitė 2m valgo su manimi kartu VISKĄ) thumbup.gif Giminių reakcija tokia, jog visi ir tik ir laukia, kada aš vėl būsiu "normali", baigsiu išsidirbinėti ir pradėsiu valgyti mėsą (jau nekalbant apie mano žoles- "nuskinsim po balkonu, ten daug auga". Ir svarbiausia, čia artimos aplinkos žmones, ne tie, su kuriais kartais pabendrauji. (labiausii iš vyro giminės). Netolerantiški visiškai, man nesuprantami dalykai. Ir pastebėjau, kad kuo tolyn, tuo darausi labiau humaniška.... Visur pradėjau matyti vargą, skurdą, nuskriaustus žmones, mane tai kaskart labai paliečia, vsi noras pagelbėti. (nuo pat mažens jaučiaus kiek kitokia, bet tai išryškėjo būtent šiuo periodu).
Anksčiau tik skaičiau šį forumą, bet nusprendžiau prisijungti. Sustiprėti emociškai, pasidalinti receptukais, augintis tą "krokodilo odą" ir palaikyti viena kitą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @Andrea: 19 balandžio 2013 - 14:17
QUOTE(Simona911 @ 2013 04 19, 12:56)
Sveika, o kas tavo nuomone tos imantrybes?

Tai, kam pagaminti reikia daugiau nei 4-5 ingredientu biggrin.gif Zaliavalgiskos picos, crepai su ydarais, tortai ymantrus, pyragai, visokie dziovinti dalykeliai, daigu duona ir t.t. Neturiu nei lesu, nei noro namie turet daug priekoniu, yrankiu viskam pasidaryt. Bet cia tik mano asmeninis nusistatymas, nes nesu kruopsti ir tingiu krapstytis blush2.gif
@Andrea - sveika 4u.gif Pamenu is Seltono temukes, nors retai ten reiskiaus blush2.gif 4u.gif Man lygiai tas pats, kaip tau - Seltono mityba nutiese raudona kilima y kitoky pasaulio suvokima, pagrindas sveikos mitybos ir vaisiu pusryciams jau y nieka nekeisciau biggrin.gif Manau turint vaikucius, siek tiek kitaip. Imkim kad ir given ex atvejy, jeigu ji nesupyks. Zmones neapsisviete, nenori patys prisest, skirt daug laiko paieskoms, kaip kad mes darem. Ir tie dar stereotipai, supirsti musu mociuciu, tevu ir t.t. doh.gif Jie juk nesupranta, kaip viskas pasikeite per ta laika, kol jie augo ir mes. As manau, kad sis gyvenimo budas vis dar pakeliui buti pristatytas platesnems masems. O susiformavusy poziury irgi sunku pakeist. Na pasakyk 80-metei bobulei, visa gyvenima sunkiai dirbusiai, kad salotos geriau nei bulves su mesa doh.gif Pirstu prie smilkinio pasukios, primins, kiek jai metu ir kad ne karto ligoninej nebuvo. O kad pati viska auginos, sunkiai dirbo ( butent fizinis kruvis galbut jos ilgaamziskumo paslaptis ) ir grynu kaimo oru kvepavo.. Nu zodziu, neverta net veltis y tas diskusijas su jais. As pradesiu sakiau lapus atsisvietus nesiotis. Paklaus, o kodel salotas valgai ir pakisiu lapa kuo naudingos, kiek vitaminu turi, koky poveiky turi organizmui ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti