sveikutes, kas nusimano apie medicina ir GI indeksa? kaip tas aukstas GI susijes su insulinu, diabetu ir kt dalykais? ismeciau visus miltinius ir perejau ant bananu, tai juos kapoju kg-mais, taciau zinau kad jie turi tarp 49-72 GI, vidurkis 52. internete skaiciau. o kas toliau? jie turi kaloriju ir sotumo jausma, ko tarkim neturi kiti taip smarkiai. tarkim du kivi tik 58kcal, tai kiek kiwiu tureciau sukapot kad soti buciau??? saldus kiviai ir saldus apelsinai irgi gerai, bet bananu...mhmm...man ieks nepakeis. kriausiu nelb megstu, organizmas matyt atsirenka pats. o mangus valgyciau, bet indijoj paragus kas per tikras mangas, i parduotuvinius mangus ziuiru su pagaila, kelissyk paragavus.
tai ka norejau paklaust - ar nesusigadinsiu savo visokiu cukru ir neprisisauksiu diabeto su tais bananais - aisku, kvailas klausimas, as med nelabai nutuokiu siam reikale...
QUOTE(given444 @ 2013 04 13, 17:35)
sveikutes, kas nusimano apie medicina ir GI indeksa? kaip tas aukstas GI susijes su insulinu, diabetu ir kt dalykais? ismeciau visus miltinius ir perejau ant bananu, tai juos kapoju kg-mais, taciau zinau kad jie turi tarp 49-72 GI, vidurkis 52. internete skaiciau. o kas toliau? jie turi kaloriju ir sotumo jausma, ko tarkim neturi kiti taip smarkiai. tarkim du kivi tik 58kcal, tai kiek kiwiu tureciau sukapot kad soti buciau??? saldus kiviai ir saldus apelsinai irgi gerai, bet bananu...mhmm...man ieks nepakeis. kriausiu nelb megstu, organizmas matyt atsirenka pats. o mangus valgyciau, bet indijoj paragus kas per tikras mangas, i parduotuvinius mangus ziuiru su pagaila, kelissyk paragavus.
tai ka norejau paklaust - ar nesusigadinsiu savo visokiu cukru ir neprisisauksiu diabeto su tais bananais - aisku, kvailas klausimas, as med nelabai nutuokiu siam reikale...
Bezdžionėle tik nepavirsk su tais bananais :]
GI indeksas rodo , kaip greitai po kraują išsivaikšto cukrus (gliukozė). Kuo didesnis GI (nuo 70) tuo daugiau šansų, kad turėsite problemų su padidėjusiu kraujospūdžiu, nutukimas,cholesterolio perteklisu ir t.t. Bet yra daug skeptiškų vertinimų apie GI, nes yra nesveikų maisto produktų kurie turi mažą GI.
Šiaip labiau siūlyčiau sportuoti,daug judėti, o ne maisto kalorijas skaičiuoti ir dietų laikytis. Nes dietos irgi kenkia sveikatai.
tai gal pasakyk apie bezdziones visiems zaliavalgiams, ypac jav, kurie bananais minta ka? o is kur zinai kad as nesportuoju? nuo 15m sportuoju. o tu?
bet kokiu atveju aciu uz kazkoki tai atsakyma-sureagavima...
Given ir mano galvoje panasus klausimai sukasi....nes pastaruoju metu net drebu bananus isvydus...ko anksciau nebudavo Galvoju, kad reikia stebeti,isiklausyti i save ir ziureti kas butent tau tinka ir nuo ko tu geria jautiesi ir jokiu kazkokiu nemaloniu pasaliniu veiksniu neatsiranda.
Jeigu ka suzinosiu, parasysiu cia
Jeigu ka suzinosiu, parasysiu cia
drebi tai geraja prasme ar kaip? o kiek bananu suvartoji i diena?
o mano skrandis bananu nepriima. Esu ne karta isvemus su dideliais skausmais, kai tusciu skrandziu suvalgiau Nors anksciau labai megau.
Given, jei neturit bedu su sveikata, tai ir nebutina ta GI ziuret. Kazkada bandziau ziuret, bet.. Bulvyciu fri lygtais labai zemas GI, bet ar nuo to jos patampa sveikesniu pasirinkimu nei bananai? Vienintely ka ziuriu, tai agavos sirupas - zemiausias GI lygtais is visu saldziu produktu, tai jy visur ir naudoju. Ir cia is zmogaus, kuris jau turejo 2 tipo diabeta Patikekit, jam issaukti reikia daug daugiau nei 30 bananu per diena..
lasara - ne y ta tema pataiket Cia dietom nekvepia
Given, jei neturit bedu su sveikata, tai ir nebutina ta GI ziuret. Kazkada bandziau ziuret, bet.. Bulvyciu fri lygtais labai zemas GI, bet ar nuo to jos patampa sveikesniu pasirinkimu nei bananai? Vienintely ka ziuriu, tai agavos sirupas - zemiausias GI lygtais is visu saldziu produktu, tai jy visur ir naudoju. Ir cia is zmogaus, kuris jau turejo 2 tipo diabeta Patikekit, jam issaukti reikia daug daugiau nei 30 bananu per diena..
QUOTE(given444 @ 2013 04 13, 16:35)
sveikutes, kas nusimano apie medicina ir GI indeksa? kaip tas aukstas GI susijes su insulinu, diabetu ir kt dalykais? ismeciau visus miltinius ir perejau ant bananu, tai juos kapoju kg-mais, taciau zinau kad jie turi tarp 49-72 GI, vidurkis 52. internete skaiciau. o kas toliau?
QUOTE(Egliukasz @ 2013 04 13, 20:05)
Nors anksciau labai megau.
GI indeksas nusako kaip cukrus pasisavinamas i krauja. Zemesnio GI indekso turintis maistas cukru i krauja isskiria leciau, tad ilgiau jauciama energija. Be to GI indeksas buvo 'atrastas', kad padetu zmonems sergantiems cukriniu diabetu kontroliuoti liga ir jos eiga.
Bananai priskiriami prie zemo Gi indekso(zemas gi 0-55), tad galite ju valgyti kiek panorejusi
Be to labai abejoju, kad valgant bananus 'prisisauksite' diabeta. I tipo diabeto tikrai ne. II tipo abejoju ar valgant vaisius galima susirgti. Sio tipo diabetas issivysto del nesveiko gyvenimo budo, netinkamos mitybos, antsvorio ir pan.
QUOTE(Egliukasz @ 2013 04 13, 20:05)
o mano skrandis bananu nepriima. Esu ne karta isvemus su dideliais skausmais, kai tusciu skrandziu suvalgiau
Gal bananai nebuvo pilnai prinoke Man panasiai buvo nutike pries keleta metu. Tad kolega, kuris studijavo vaistininkyste, sake, kad negalima valgyti nepilnai prinokusiu bananu ant tuscio skrandzio del kazkokiu 'cheminiu' reakciju. Kai valgau prinokusius tai viskas
given, nereaguok taip stipriai
lasara, žaliavalgystė ne dieta, o gyvenimo būdas
Padariau vakar tortą, neliko net ką nufotografuoti - nešiausi į darbą. Kadangi labai patiko - šiandien darysiu vėl. Principas - padas iš kokosų drožlių plius datulės, agavos sirupas, kokosų aliejus, druska. O įdaras - mirkyti abrikosai, kokosų aliejus, agavos sirupas, lecitinas, kakava, jaunų kokosų "mėsa". O užtepliojau su šokoladu iš avokado, kakavos ir agavos. Pagal originalų receptą (iš noveauraw) dar dėjosi vanilė, bet aš nedėjau ir labai patenkinta skoniu buvau. Bent jau man tiek vanilės, tiek stevia ekstraktai kažkokia sintetika kvepia... Padas pats buvo gan kietokas po palaikymo naktį kameroje. Galvoju, kaip čia jį suminkštinti? Gal kokių uogų pridėti?
Dėl bananų, aš juos tik į žalius kokteilius dedu. Man iš viso labai keičiasi produktai, kuriuos noriu valgyti. Buvau užsikabinusi ant apelsinų - visur kraudavau... dabar grybai, medaus koris ir kokosų riešutai... galiu valgyt "non-stop"... Matyt, organizmas pats atsirenka ko jam trūksta...
Šiandien prisiskyniau pirmųjų pienių lapų... O kaip aš anksčiau su jom kovojau ko tik nedariau, kad išnaikint... O dabar prašau... skanaus...
Gero savaitgalio, visoms žaliavalgėms, vegetarėms, veganėms ir kitokios mitybos žmonėms Su pavasario pradžia
Padariau vakar tortą, neliko net ką nufotografuoti - nešiausi į darbą. Kadangi labai patiko - šiandien darysiu vėl. Principas - padas iš kokosų drožlių plius datulės, agavos sirupas, kokosų aliejus, druska. O įdaras - mirkyti abrikosai, kokosų aliejus, agavos sirupas, lecitinas, kakava, jaunų kokosų "mėsa". O užtepliojau su šokoladu iš avokado, kakavos ir agavos. Pagal originalų receptą (iš noveauraw) dar dėjosi vanilė, bet aš nedėjau ir labai patenkinta skoniu buvau. Bent jau man tiek vanilės, tiek stevia ekstraktai kažkokia sintetika kvepia... Padas pats buvo gan kietokas po palaikymo naktį kameroje. Galvoju, kaip čia jį suminkštinti? Gal kokių uogų pridėti?
Dėl bananų, aš juos tik į žalius kokteilius dedu. Man iš viso labai keičiasi produktai, kuriuos noriu valgyti. Buvau užsikabinusi ant apelsinų - visur kraudavau... dabar grybai, medaus koris ir kokosų riešutai... galiu valgyt "non-stop"... Matyt, organizmas pats atsirenka ko jam trūksta...
Šiandien prisiskyniau pirmųjų pienių lapų... O kaip aš anksčiau su jom kovojau ko tik nedariau, kad išnaikint... O dabar prašau... skanaus...
Gero savaitgalio, visoms žaliavalgėms, vegetarėms, veganėms ir kitokios mitybos žmonėms Su pavasario pradžia
Man bananai isviso kokteiliuose neskanu Nors siaip juos valgau su pasimegavimu.
Niekaip nerandu sau skaniu zaliu kokteiliu receptu Kolkas plakuosi tik viena mango su spinatais. Man toks skanus skanus, bet bijau, kad nepabostu
Beja, Tautosaka didelis dekui uz pasidalinima rawdivas detox programele . Jau penkta diena gyvenu pagal ja, neitiketina. Vis ieskodavau kokios paprastos programeles, bet nieko nerasdavau. O tas kurias rasdavau budavo pgrindinis patiekalas sultys. Kadangi as sulciaspaudes neturiu, o ir ilgai terliotis nemegstu, tai man vis netikdavo. Bet sita tiesiog super Netgi nusipirkau rankini blenderi, kad per pietu pertrauka galeciau susiplakti zaliaji
Niekaip nerandu sau skaniu zaliu kokteiliu receptu Kolkas plakuosi tik viena mango su spinatais. Man toks skanus skanus, bet bijau, kad nepabostu
Beja, Tautosaka didelis dekui uz pasidalinima rawdivas detox programele . Jau penkta diena gyvenu pagal ja, neitiketina. Vis ieskodavau kokios paprastos programeles, bet nieko nerasdavau. O tas kurias rasdavau budavo pgrindinis patiekalas sultys. Kadangi as sulciaspaudes neturiu, o ir ilgai terliotis nemegstu, tai man vis netikdavo. Bet sita tiesiog super Netgi nusipirkau rankini blenderi, kad per pietu pertrauka galeciau susiplakti zaliaji
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2013 04 13, 23:20)
Nemanau, kad del neprinokimo. Analogisku situaciju esu turejus su mangais, kiviais ir t.t. Man geriausia morkyciu sultys ryte O veliau visa diena slamsciu skanias salotas is zaliu lapu su seklom, alyvuogiu aliejum su cili pipiriukais, laimo sultim Va ka reiskia, kai zmogus pirma karta gyvenime svieziu spinatu paragauja, o ne puola kepti virti Karta paragavus negaliu sustot
Mano diabetas buvo nuo saldumynu valgymo besaikio, streso, naktinio darbo. Sekmingai atsikraciau sureguliavus viska. Bet iki siol vengiu pusryciams kai kuriu saldziu vaisiu, pvz. ananasu, nes po 2 val. jei nepavalgau tiesiog nugriut vietoj galiu. Kiekvienam reikia atrast savo matyt. Zemas ar aukstas GI, jokio skirtumo, jeigu renkames tai, kas naudinga musu organizmui Net kaloriju nebeskaiciuoju, kam cia save vargint Zinau, kad ne saldainius saujom ryju, o salotas ir darzoves Net maniskis va savaite jau laiko viska valgo su manim, kolkas nebuvo nulekes y parduotuve mesu pirkt, kaip praeita karta (namie gaminu as)
Beje, dariau sausainius - riesutu kremas (nesaldus 90%), sumaisytas su kokoso drozlem ir isdziovintas. Skanu, bet viena suvalgiau ir daugiau netilpo, labai sotus
QUOTE(given444 @ 2013 04 13, 20:07)
drebi tai geraja prasme ar kaip? o kiek bananu suvartoji i diena?
jep. geraja prasme valdausi, tai max 10
QUOTE(Tautosaka @ 2013 04 13, 22:21)
Matyt, organizmas pats atsirenka ko jam trūksta...
Matyt, organizmas pats atsirenka ko jam trūksta...
Galiu tik pritarti
QUOTE(given444 @ 2013 04 13, 19:13)
tai gal pasakyk apie bezdziones visiems zaliavalgiams, ypac jav, kurie bananais minta ka? o is kur zinai kad as nesportuoju? nuo 15m sportuoju. o tu?
... Humoro jausmas.
- Ne, neteko girdėti.
QUOTE(Tautosaka @ 2013 04 13, 22:21)
Iš given išsireiškimo labiau atrodo kaip dieta : ]