Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE("Ramune" @ 2013 04 05, 12:37)
AS nusprendziau pati pasidaryti daigykla. Dvieju aukstu kainuos 20.25 lt+ darbas; tryju aukstu 27 lt+ darbas  biggrin.gif

Jei ne paslaptis pasidalinkit mintim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2013 04 05, 12:06)
Jei ne paslaptis pasidalinkit mintim smile.gif

Nusipirksiu tris arba 4 indelius maistui laikyti ( na tokius kur pvz pietukus dedames ) Bet jie turi buti tokie, kur vienas i kita iki galo neisimauna ( maciau yra tokiu pirkti didziausias 3.2 l ) . O jau dugnuose skyluciu tai su karstu virbalu pridarysiu . Va taip mastau g.gif
Atsakyti
Labas, anksciau domejausi jusu tema, zinau, kad daug kas geria spirulina, tai gal kam bus idomu-Iherb internetineje parduotuveje sia savaite Pure-Hawaiian-Spirulina-Pacifica? nuo tos kainos dar papildomai - 20% nuolaida.
Atsakyti
QUOTE("Ramune" @ 2013 04 05, 12:17)
Nusipirksiu tris arba 4 indelius maistui laikyti ( na tokius kur pvz pietukus dedames ) Bet jie turi buti tokie, kur vienas i kita iki galo neisimauna ( maciau yra tokiu pirkti didziausias 3.2 l ) . O jau dugnuose  skyluciu tai su karstu virbalu pridarysiu . Va taip mastau  g.gif

Va daba visai susipainiojau. Tos tarpines lentyneles juk su skylemis????? Ir taip ir taip tas nuotraukas pritraukineju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2013 04 05, 11:30)
Nuosirdus aciu.O paskui rasot padaigintas persodinat-cia i zeme,kad lapukus augintu?O tose daigyklose be zemiu jos nesudygsta?(Atleiskit uz kvailus klausimus,bet niekaip nebesusigaudau,skaitau daug visur visko ir visai susimaisiau doh.gif )
O saulegrazas kur perkate daigeliams auginti?

Taip, apatinis sluoksnis akmenuku tu spec., skirtu augalams (kad butu palaikoma normali dregme ir neputu), paskui - zeme. Eko neturiu, tai perku skirta sodinukams Senukuose.
Daigyklose puikiai sudygsta be zemiu, bet man kazkaip, pvz., kvieciai...na...nelabai patinka, kai be zemiu auga: man senoviskai tvarkingai turi but - saknys ju zemej, virsuneles i dangu lotuliukas.gif
O kokia liucerna tai be problemu ir siklainy ir paskui su visom saknelem niam.
Priklauso nui augalu - vieni keliauja i zeme, kitus siaip kaip vyras sako "kankinu" stiklainy.
Saulegrazos elementariausios pas mane, is Maximos, bet dygios.
O galima eko is zaliavalgis.lt isigyt, jei yra poreikis.

Papildyta:
QUOTE("Ramune" @ 2013 04 05, 13:44)
Va daba visai susipainiojau. Tos tarpines lentyneles juk su skylemis????? Ir taip ir taip tas nuotraukas pritraukineju  doh.gif

apatine - ne, virsutinis gaubtas - ne, vidurine - taip.
Atsakyti
[quote=claries,2013 04 05, 15:55]

Pristojau taip negraziai blush2.gif ,bet tos saulegrazos kokios daugmaz turi but(kokiu ieskot Maximoj)su lukstu ar be?ir kaip zinot kurios daigios?Kaip jos supakuotos?
Atsakyti
[quote=juste10,2013 04 05, 17:45]
[quote=claries,2013 04 05, 15:55]

Pristojau taip negraziai blush2.gif ,bet tos saulegrazos kokios daugmaz turi but(kokiu ieskot Maximoj)su lukstu ar be?ir kaip zinot kurios daigios?Kaip jos supakuotos?
[/quote]

Matau, kad is KLaipedos - tai pirkite Naujame turguje-haleje, kur vaisiais, darzove, prekiauja. Netoli Aliejaus parduotuves, salia kiausiniu padaveju viena moteriske neseniai pradejo prekiauti ivairiais dziovintais vaisiais, iesutais, seklom - tai ten ji turi saulegrazu 1 kg kaina - 4,5 Lt - thumbup.gif labai gerai dygsta!!! Yra ir brangesniu didesniu, bet sitos man labiau patiko. Taip pat rekomenduoju ten nusipirkti ECO abrikosu - labai skanus, nors isvaizda ju ne kokia, mat del to kad nepurksti siera, bet labai skanus , skanesni nei ne eco. Taip pat Graikiniai riesutai, kuriu kg kaina 33 Lt thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Contessa: 05 balandžio 2013 - 18:01
QUOTE(Contessa @ 2013 04 05, 19:00)
Matau, kad is KLaipedos - tai pirkite Naujame turguje-haleje, kur vaisiais, darzove, prekiauja. Netoli Aliejaus parduotuves, salia kiausiniu padaveju viena moteriske neseniai pradejo prekiauti ivairiais dziovintais vaisiais, iesutais, seklom - tai ten ji turi saulegrazu 1 kg kaina - 4,5 Lt  -  thumbup.gif  labai gerai dygsta!!! Yra ir brangesniu didesniu, bet sitos man labiau patiko. Taip pat rekomenduoju ten nusipirkti ECO abrikosu - labai skanus, nors isvaizda ju ne kokia, mat del to kad nepurksti siera, bet labai skanus , skanesni nei ne eco. Taip pat Graikiniai riesutai, kuriu kg kaina 33 Lt  thumbup.gif

Nuosirdus aciu.Cia Egles turgus?
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2013 04 05, 20:17)
Nuosirdus aciu.Cia Egles turgus?

Taip EGLES smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 04 04, 18:12)
Tiesiog siuo metu patiriu tam tikra socialine izoliacija nuo kitu ir pamatau, kiek buku, nesupratingu zmoniu doh.gif

QUOTE(Oksanik @ 2013 04 04, 18:59)
Egliukasz, sunku tau, palaikau tave 100%. Zmones siuo metu turi daug baimiu, jie apskritai visko bijo doh.gif Bijo pajudeti i prieki, tiek jau prigasdinti sistemos

QUOTE(Tautosaka @ 2013 04 04, 19:29)

Kartais net ir norisi viską mesti, ir grįžti atgal prie "įprastinio" gyvenimo. Artimieji apsipras - duok jiems laiko, o aplinkiniai - vieną dieną jie yra šalia, kitą dieną - jų gali ir nebebūti... Vienas pavyzdys iš mano pavasario atostogų.. drinks_cheers.gif

Labai aktuali ir man ši tema. Artimieji, giminės iš vyro pusės labai priešiškai nusiteikę. Per Velykas prie stalo net kalbą užvedė apie žaliavalgius, kokie jie "nenormalūs", žodžiu labai nemalonu buvo klausyti verysad.gif o patys sveikatos ne pačios geriausios, tai kam taip kritikuoti, geriau išbandytų bent dalinai..
Kartais pasvajoju, kaip būtų faina tokią knygą gauti, kur ne pats žaliavalgių mitybos principas būtų aprašytas, o gyvi pavyzdžiai - žmonės, kurie taip maitinasi jau daug metu ir kaip pagerėjo jų savijauta, atsitraukė ligos ir pan. Tikiu, kad tokių pavyzdžių yra nemažai, tik reikia visa tai pateikti vienoje vietoje, geriausia knygoje turbūt. Įsivaizduoju, kad tai būtų geras atsakymas visiems kritikams smile.gif Gal net pati imčiausi tokio projekto, tik dar reikia bendraminčių surasti, susirinkti medžiagos daugiau, o pavyzdžių ir Lietuvoje ir užsienyje galima būtų paieškoti rolleyes.gif Kam įdomu būtų kažkaip tą idėją parutulioti, parašykit man až (jei ką, čia ilgai galiojantis pasiūlymas) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pacukutis @ 2013 04 03, 07:20)

Kulvinskio sūris labai paprastai pasidaro: imam saulėgrąžų (jas prieš tai išmirkom keletą valandų) ir perpus mažiau raugintų kopūstų, dar trupitį miso pastos, viską sublenderiuojam ir pakabinam šiltoj vietoj fermentuoti bei nusivarvėti per naktį. Dar pora parų fermentuojasi šaldytuve. Tinka vartoti apie savaitę.

kas ta misa? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 04 04, 16:29)
Valgyk su džiaugsmu, džiaukis, kad gali pajusti milijoną skonių, tikrų, neapdirbtų visokiais prieskoniais ar tuo labiau chemija, pamatysi, kaip viskas pradės keistis  drinks_cheers.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif gerai butu. valgau valgau tuos obuolius, ir jie baisiai man nepatinka. pilni chemijos. ir bananus ziauriai megstu, ketinu vien jais organizma savaite pamaitinti - bet velgi - jie ne is musu lietuveles, ar ne?
tasigi, nera NERA viskas taip paprasta.
egliukaz, uzuojauta ir supratimas 4u.gif visgi, kiek ir nete skaiciau - socialine atskirtis zaliavalgysteje, - stipriausias dalykas 4u.gif taip kad nesiek tu 100proc. nes atkrisi iki 20-30proc, ir pan. optimaliausia musu klimatui yra 70proc, ir galvos nesuk. skaiciau M.Golugan knygas - ir man patinko. beje, ir bregas gi ne simta proc zaliavalgis. o Campbell knyga. O shinyja knygos? visi pabrezia - kuo daugiau NEAPDOROTO MAISTO. ir taip jau gerai. su tuo simtu proc tasi - nenoriu as atkalbineti ne vienos, bet tikrai pati asmeniskai nenoriu gyventi kaip musu Tadas, 100proc lietuvos zaliavalgis,. kiekvienam - savas kelias 4u.gif

vel sugriztu prie to socialinio aspekto. gyvenime susidelioti reikia daug prioritetu. daugelis zmoniu grizo prie iprasto maisto, nes negalejo aukoti kitu dalyku, kurie labai siejosi su dorybemis. arba truksta pinigu visam tam reikalui (pas mus vaisiu kastrofines kainos ir perejus ant vaisiu, tai ypatingai pasijuto per kisene, tiek man, tiek beveik 10meciui vaikui), arba gyvenimo budas: laikas misijose, masinese zmoniu susiburimo vietose/renginiuose, stovyklose, armijoje ir tt. kur slaugai zmones, ir tt. gyvenimas internetuose, istaigose ir tt. zinai, kad negali mesti savo savanoriskos veiklose, arba nuolat keliauji, ir visur neprisitampysi vaisiu. nesinori kad maistas taptu gyvenime ir stabu. galu gale, juk tai ne agitacija atsisakyti to zalio maisto. tokiose vietose gali maitintis zaliai, bet tai niekada nebus 100procentinis variantas. o ar jo ir reikia?
Atsakyti