Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE("Ramune" @ 2013 04 04, 11:21)
Nu kai pamaciau daigykla  bigsmile.gif . Nemaniau, kad tokiu daiktu yra. Noriu tokios.  Apipilsiu klausimukais  Ar tu ja siunteisi ar pirkai kur Lietuvoje? Jeigu siunteisi - kiek plius dar kainavo siuntimas? JI ne elektrine?

AS jau ebety spejau panarsinet.
Atsakyti
Egliukasz, svarbu be itampos ir suvokti ko tu nori, ar nori jaustis gerai, buti sveika, blaiviai mastyti? Uzsibrezk sau tiksla. Deja, bet musu visuomeneje kiekvienas is musu turi blokus, as isitikinau, kad zaliavalgyste, padeda tai pamatyti savyje 4u.gif Aisku dar yra ivairiu faktoriu, bet svarus kunas yra vienas is svarbiu smile.gif
Mano gyvenime ivyko luzis, nes as suvokiau ko as noriu, as zn, kad noriu buti sveikas zmogus, nenoriu jausti susierzinimo, noriu, kad man nepritruktu energijos ir jegu savo planams igyvendinti thumbup.gif
Atsakyti
Juste10, paprastai vienai stiklinei arb. saukstelis vaistazoles zaliavos ir palaikyti, kad prisitrauktu apie 15 min. As asmeniskai zadu gerti tiek kiek pajegsiu, manau apie 3 kartus per diena.
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2013 04 04, 17:05)
Mano gyvenime ivyko luzis, nes as suvokiau ko as noriu, as zn, kad noriu buti sveikas zmogus, nenoriu jausti susierzinimo, noriu, kad man nepritruktu energijos ir jegu savo planams igyvendinti thumbup.gif

Na man tokio nusvitimo nebuvo, nes gan sveikai valgiau apie 5-6 metus, kai nustojau su tevais gyventi. Mane uzkabino pati ideja, youtube ir tai, kad nereikia ilgai prie puodu stovet biggrin.gif Pasitarkavai morkyciu, ysimetei brinkintu seklu ir valio - pietus thumbup.gif Jokiu bulviu kosiu, kepsniu cirskinimu ir t.t. ax.gif Ir pamaniau, kad metabolizmas paspartes, kai kunas apsivalys. Esu baisi tingine sportinio kruvio atzvilgiu, tad galvojau, kad zaliavalgyste privers pasitempti. Bet ne ji kalta, as biggrin.gif Plius ziuriu y ateity - noris, kad mano busimi vaikai ir anukai turetu sveika seimos nary kuo ilgiau, kad kazkam nebuciau nasta rupintis verysad.gif Bet nuo likimo kaip sakant nepabegsi. Tiesiog garsiai apmastau visus variantus, nesinori visko rozinem spalvom piesti, nors man gerai. Tiesiog siuo metu patiriu tam tikra socialine izoliacija nuo kitu ir pamatau, kiek buku, nesupratingu zmoniu doh.gif Ir vakar darbe va vienas kolega mano avizu pieno sudety apziurinejo. Va cia tiek angliavandeniu!!!Cukraus 3 g puseje litro biggrin.gif O kad avizos ir naturaliai turi cukraus, plius karves pienas netgi daugiau angliavandeniu turi dzin..Siandien visiems lesiai mano daiginti uzkliuvo. Ir taip kasdien kazkas doh.gif Zmones bijo to, ko nezino smile.gif
Atsakyti
Egliukasz, sunku tau, palaikau tave 100%. Zmones siuo metu turi daug baimiu, jie apskritai visko bijo doh.gif Bijo pajudeti i prieki, tiek jau prigasdinti sistemos
Atsakyti
QUOTE(Besishypsanti @ 2013 04 03, 14:44)
Būtų įdomi pavardė, gal nete bus info apie tai daugiau, įdomu kiek ji tų apelsinų išgerdavo ir pan. smile.gif

Mattye Lee, pažiūrėjau, iš tikrųjų ji valėsi taip:
3 dienos vien vanduo
15 dienų šviežios apelsinų sultys. Ji daro 2 nulupti apelsinai plius 1 dalis vandens, viską suplaka Vitamix blendery. Gaunasi 3 puodeliai. Geria pakaitom su vandeniu.(Atsišviečiau tik šią dalį, pačio dienoraščio nešviečiau... blush2.gif )
4-15 dienų kokteiliai/žali kokteiliai
Vėl perėjimas prie kieto maisto.

QUOTE("Ramune" @ 2013 04 04, 02:21)
Nu kai pamaciau daigykla  bigsmile.gif . Nemaniau, kad tokiu daiktu yra. Noriu tokios.  Apipilsiu klausimukais  Ar tu ja siunteisi ar pirkai kur Lietuvoje? Jeigu siunteisi - kiek plius dar kainavo siuntimas? JI ne elektrine?

siunčiausi, bet aš ne LT gyvenu, tad siuntimas skirsis... ne, ji ne elektrinė: paprastutė plastmasinė, iš keturių indelių, kurie užsimauna vienas ant kito. Dugne kiekvieno indelio mažutės skylutės, kad vanduo nubėgtų

Egliukasz, žinau, kad labai nesmagu, kai aplinkiniai, o ypač artimieji, nesupranta, kad nori gyventi kitaip. Kartais net ir norisi viską mesti, ir grįžti atgal prie "įprastinio" gyvenimo. Artimieji apsipras - duok jiems laiko, o aplinkiniai - vieną dieną jie yra šalia, kitą dieną - jų gali ir nebebūti... Vienas pavyzdys iš mano pavasario atostogų.. kaip jau sakiau, buvau tokioje vietoje, kur šviežių žalumynų nerasta. Eidavome valgyti į vietinį restoraną (tai ne tas pats, kas LT). Šeimyna užsisakydavo "normalaus" maisto, o į mane kaip į kokį aborigeną visi žiūrėdavo (net virėjai iškišdavo nosį kaskart pasižiūrėti, kas čia tokia nenormali), nes iš viso meniu neapdoroto maisto būdavo tik cezario salotos. Ir tai aš gi be padažo, be sūrio, be duonos... tik vienas romain salotas... ir vandenį su citrina. Na ir kas, pažiūrėjo savaitę, pagailėjo manęs ir pasibaigė... O šiaip, kuo ilgiau valgau neapdorotą maistą, tuo geriau jaučiuosi pati. Aplinkiniai (bendradarbiai, draugai, kaimynai) viską gi mato. Ir kas buvo netgi ypatingai priešiškai nusiteikę šiuo klausimu, dabar, nors ir nedrąsiai, vis pradeda klausinėti kas ir kaip... Geriausias pavyzdys esi pati. Valgyk su džiaugsmu, džiaukis, kad gali pajusti milijoną skonių, tikrų, neapdirbtų visokiais prieskoniais ar tuo labiau chemija, pamatysi, kaip viskas pradės keistis drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aciu uz palaikyma merginos, labai malonu bendraminciu turet 4u.gif pioneers.gif
As va plaksiu ananasa su vandeniu, ryt bandysiu valytis. Reikes energijos 16 val. darbe atlaikyti, 4 ryto atsikelus ir tik apie 11 gryzus. Nieko daugiau neimsiu, kad nebutu pagundu biggrin.gif Galvoju gal dar morku sulciu issispaust pusryciams, bet ar gerai maisyt taip, nors ir tarpai bus, ar geriau tokias mono iskrovas daryt? g.gif Ir kopusta turiu, teks sultis spaust kuria diena ir gert, nes jos gerai isvalo ir skrandzio skausmus, spazmus nuramina smile.gif Turiu banana ir kiviu dar, bet cia y saldikly padejau, jei kazko saldaus netycia uzsimanysiu, bus bananu ledu smile.gif Plius burokeliu saldytuve dar yra, zodziu, nebadausiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 04 04, 20:29)
Mattye Lee, pažiūrėjau, iš tikrųjų ji valėsi taip:
3 dienos vien vanduo
15 dienų šviežios apelsinų sultys. Ji daro 2 nulupti apelsinai plius 1 dalis vandens, viską suplaka Vitamix blendery. Gaunasi 3 puodeliai. Geria pakaitom su vandeniu.(Atsišviečiau tik šią dalį, pačio dienoraščio nešviečiau... blush2.gif )
4-15 dienų kokteiliai/žali kokteiliai
Vėl perėjimas prie kieto maisto.

Ačiū smile.gif bet skamba per stipriai man, ot valios trūksta, 2 apelsinai per dieną, turėtų būt lauke plius 30, kad ištverčiau smile.gif o taip norėtųsi sugebėti taip išsivalyti ax.gif
Atsakyti
Noriu Jusu patarimo del daigyklos,nusiziurejau 2,bet gal galit patart kuria geriau g.gif Ar stiklaini ar su 2 lentynelem(cia gal daugiau atskirom seklom daigint?)Aciukas uz nuomones.
http://www.zaliavalg...stiklainis.html
http://www.zaliavalg...daigyklele.html
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2013 04 05, 10:28)
Noriu Jusu patarimo del daigyklos,nusiziurejau 2,bet gal galit patart kuria geriau g.gif Ar stiklaini ar su 2 lentynelem(cia gal daugiau atskirom seklom daigint?)Aciukas uz nuomones.
http://www.zaliavalg...stiklainis.html
http://www.zaliavalg...daigyklele.html

Laba,

neimkit tik tos antros - realiai ziurinejau: visiskai mikro kazkokia lotuliukas.gif
Jei pigiau norisi + kazkiek yra panasumo i cia neseniai detaja nuoroda daigyklos is Ebay, tai siulau Schetelig (pacioje apacioje puslapio): kazkada cia ziema, atrodo, buvo rekomenduota:) Tai isigijau i savo kolekcija daigyklu: visai nebrangu ir vietos mazai uzima + daigint galima kelias rusis vienu metu. Na, ir ten pat esanti po 13 lt irgi labai fainute (irgi turiu), jei kokioms smulkioms seklytems daiginti.
O siaip man patikt pradejo labai padaiginti pradziai spec. tuose stiklainiuose, o paskui turiu n+k induku plastikiniu nuo spinatu ir sultenes is prekybos centru, tai ten persodinu.
Zodziu, visa virtuve apversta daigyklom ivairiom - vos ne kaip tropikuose greit busiu lotuliukas.gif

Sekmes renkantis geriausia/-ias 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2013 04 05, 11:46)
Laba,

O siaip man patikt pradejo labai padaiginti pradziai spec. tuose stiklainiuose, o paskui turiu n+k induku plastikiniu nuo spinatu ir sultenes is prekybos centru, tai ten persodinu.
Zodziu, visa virtuve apversta daigyklom ivairiom - vos ne kaip tropikuose greit busiu  lotuliukas.gif

Sekmes renkantis geriausia/-ias  4u.gif

Nuosirdus aciu.O paskui rasot padaigintas persodinat-cia i zeme,kad lapukus augintu?O tose daigyklose be zemiu jos nesudygsta?(Atleiskit uz kvailus klausimus,bet niekaip nebesusigaudau,skaitau daug visur visko ir visai susimaisiau doh.gif )
O saulegrazas kur perkate daigeliams auginti?
Atsakyti
AS nusprendziau pati pasidaryti daigykla. Dvieju aukstu kainuos 20.25 lt+ darbas; tryju aukstu 27 lt+ darbas biggrin.gif
Atsakyti