Pačioj pradžioj bandžiau visą savaitę vien žaliu maistu (kaip užsikabinau, taip iki šiol man taip skaniausia valgyti ) ) .
1 diena - vanduo visą dieną, vakarienei vienos rūšies vaisius (geriausia, kad būtų sultingas, pvz. melionas, arbūzas, obuolys, kriaušė). Valgyti kol jausies sotus.
2 diena - vanduo, pusryčiams vienos rūšies vaisiai, vanduo, pietums žalias kokteilis + pjaustytos daržovės (morkos, salierai, agurkai, pipirai...); vanduo, vakarienei žalių lapų salotos.
3 diena - vanduo, pusryčiams žalias kokteilis, vanduo, pietums kelių rūšių vaisiai + pjaustytos daržovės, vanduo, vakarienei salotos vyniotinis.
4 diena - vanduo, vienos rūšies vaisiai, vanduo, pietums žalias kokteilis + pjaustytos daržovės, vanduo, vakarienei žalių lapų salotos
5 diena - vanduo, žalias kokteilis, vanduo, pietums kelių rūšių vaisiai + pjaustytos daržovės, vanduo, vakarienei salotos vyniotinis.
6 diena - vanduo, pusryčiams vienos rūšies vaisiai, vanduo, pietums žalias kokteilis + pjaustytos daržovės, vanduo, vakarienei žalių lapų salotos.
7 diena - vanduo, pusryčiams žalias kokteilis, vanduo, pietums salotų vyniotinis + pjaustytos daržovės, vanduo, vakarienei įvairių rūšių vaisiai + pjaustytos daržovės.
Pagal therawdivas.com
šiaip aš valau organizmą gerdama žaliąjį molį. Labai gerai viską išvalo. Salierai man žaliam kokteilyje labai nepatinka, nors sriuboje viskas ok. Pirmasis kokteilis, kurį padariau vyrui, buvo su salieru. Ilgai jis man žalių kokteilių negėrė po to
Juste10, tas pats peletrunas. Na ji gerti efektyviausia ir neskausminga, tas kartumas iveikiamas. Ir apskritai peletrunas musu regiono augalas, vienas is paciausiu senoves LT gyduoliu vaistazole
QUOTE(juste10 @ 2013 04 03, 11:49)
Gal galit pasidalint kokia daigykle pikot?
Šitą pirkau. Man daug nereikia, o ir pigi, gerai išsivalo.
Kvapai... reakcija į juos savaime keičiasi. Anksčiau užtekdavo tik užuosti kavos kvapą, nors čia pat mirk, jeigu neišgerdavau kavos puodelio... Dabar visiškai organizmas nereaguoja. Kas pasikeitė, tik mėsos - žuvies skyriuj pradeda pykinti (šeimynai vis dar tenka gaminti valgyti įprastai)...
QUOTE(Oksanik @ 2013 04 03, 21:58)
Juste10, tas pats peletrunas. Na ji gerti efektyviausia ir neskausminga, tas kartumas iveikiamas. Ir apskritai peletrunas musu regiono augalas, vienas is paciausiu senoves LT gyduoliu vaistazole
O gal galit parasyt koki kieki reikia isgert per diena ir kaip ji ruosiat?(plikot,uzverdat)
QUOTE(given444 @ 2013 04 03, 21:00)
o kam reik valytis? seklu suriu prisikimsai ? geriau jau smoothiai...
Dar ne karto negaminau, nes tu nutritional yeast nelabai randu, o ir siaip siek tiek privengiu riesutu, valgau 3 kartus per savaite po puse saujeles, tiek pat seklu kitom dienom. Labai y saldumynus pastaruoju metu ynikau Jei viena diena susivaldau, tai kita y trasa eina. Jauciuos sunki, issuputus, tiesiog jauciu, kad reikia siek tiek duot organizmui atsikvept
Tautosaka, is kur zalia moly perkat, ar labai slykstus? Arba reikia visa diena tik tarkuotus burokelius valgyt, irgi gerai valo organizma
Kazkaip nesiseka man visiskai prie raw pereiti. maximum - 70% Nes kitaip edu kaip isprotejus po kurio laiko viska - ka megau ir ko net nemegau
QUOTE(Egliukasz @ 2013 04 03, 13:06)
Tautosaka, is kur zalia moly perkat, ar labai slykstus? Arba reikia visa diena tik tarkuotus burokelius valgyt, irgi gerai valo organizma
Kazkaip nesiseka man visiskai prie raw pereiti. maximum - 70% Nes kitaip edu kaip isprotejus po kurio laiko viska - ka megau ir ko net nemegau
Green clay iš amazon.com pirkau rudenį, nepamenu tiksliai iš kur. Skonis keistokas, vakare šaukštelį sumaišyti su stikline vandens, ir iš ryto išgerti prieš valgį. Galima tų tirščių negerti pradžioje. Bent jau man nebuvo šlykštu. Skaičiau knygą, viena moteris valėsi organizmą apelsinų sultimis. Tik tos sultys neišspaustos, bet blenderyje apelsinai suplakti su vandeniu. Šitaip berods 17 dienų valėsi, po to gal keturias dienas tik ant žalių kokteilių, kad pereiti prie normalaus žaliavalgiško maitinimosi. Neatsimenu pavardės, jei įdomu paieškosiu, kur užsirašiau.
Saldumynai... )) šiandien paragavau iš goraw.com citrininių sausainių... Nu apsirijimas, viena turbūt sutriaukšiu visą maišelį... Keistas ingredientas - organinis citrinų aliejus. Gal kuri apie jį esate ką girdėjusios? Norėčiau pabandyti pati pasidaryti...
Egliukasz, nepergyvenk, kad nesi 100 procentų raw, ateis savaime. Aš irgi nesu šimtaprocentinė žaliavalgė, ruginės savo keptos duonos vis dar paragauju (nors nebekepu kas savaitę kaip anksčiau), kartais vakare išgeriu pašildyto pieno su ghee sviestu (nors šitas daugiau buvo žiemą, dabar nebelabai ir norisi). Pastebėjau ant savęs, kad jeigu valgau pastoviu metu, nesinori ištisai užkandžiauti
As irgi manau, kad 100% ne visada ymanoma but, o gal net ir nereikia.. Tas pats P. Bregas aukstina badavima, vadina save vegetaru, o mesos irgi suvalgydavo kartais. Savo knygoje tarp visavercio ir vertingo maisto netgi raso mesos subproduktus - smegenis, kepenis, sirdeles ir t.t. Man cia visiskas jau briedas buvo. Kartais manau per daug skaitau, per daug greitai uzsidegu, todel greit ir nusvylu. Bet po truputy jau randu savo kelia. Dabar mieliau diena pradedu morku sultim, kurios socios, valgau daugiau misrainiu, nesivaikau ymantriu patiekalu, kuriu tikrai netruksta. Atbaido visada gan ilgas produktu sarasas O as kadangi dar ir derinu maista pagal Seltona, tai kartais ir sudetinga prisitaikyt buna. Per daug stengiuos balansuot maista. Na valgau burokelius tarkuotus ir gerai man. O galvoj knibzda mintis - reikia kazko prie ju, vitaminai, proteinai, nusilpsiu tuoj ir t.t. Turbut cia kiti ta durnuma ykalba man, nes savo aplinkoj palaikymo yra visiskas 0%. Netgi seimyna mano..Stengiaus besisveciuodama valgyt kaip ymanoma yprasciau, kad neknistu proto atsiprasant, tai ir y pica man rukytos desros pripjauste Cia ne mesyte, cia desryte Sedziu ir krapstau po to - desra, sury..Nesinori per daug isskirtinei but ir yzeist seimos, bet jie tokiu dalyku pas mane nesupranta. Kartais ir pagalvoju, vaikaus tos sveikatos, o neduok dieve sulauksiu 100 metu, o aplink nieko nebus, visi ismire Nuo savo picu ir desryciu
QUOTE(Tautosaka @ 2013 04 04, 00:52)
Skaičiau knygą, viena moteris valėsi organizmą apelsinų sultimis. Tik tos sultys neišspaustos, bet blenderyje apelsinai suplakti su vandeniu. Šitaip berods 17 dienų valėsi, po to gal keturias dienas tik ant žalių kokteilių, kad pereiti prie normalaus žaliavalgiško maitinimosi. Neatsimenu pavardės, jei įdomu paieškosiu, kur užsirašiau.
Būtų įdomi pavardė, gal nete bus info apie tai daugiau, įdomu kiek ji tų apelsinų išgerdavo ir pan.
QUOTE(Tautosaka @ 2013 04 03, 19:53)
Pačioj pradžioj bandžiau visą savaitę vien žaliu maistu (kaip užsikabinau, taip iki šiol man taip skaniausia valgyti ) ) .
1 diena - vanduo visą dieną, vakarienei vienos rūšies vaisius (geriausia, kad būtų sultingas, pvz. melionas, arbūzas, obuolys, kriaušė). Valgyti kol jausies sotus.
2 diena - vanduo, pusryčiams vienos rūšies vaisiai, vanduo, pietums žalias kokteilis + pjaustytos daržovės (morkos, salierai, agurkai, pipirai...); vanduo, vakarienei žalių lapų salotos.
3 diena - vanduo, pusryčiams žalias kokteilis, vanduo, pietums kelių rūšių vaisiai + pjaustytos daržovės, vanduo, vakarienei salotos vyniotinis.
4 diena - vanduo, vienos rūšies vaisiai, vanduo, pietums žalias kokteilis + pjaustytos daržovės, vanduo, vakarienei žalių lapų salotos
5 diena - vanduo, žalias kokteilis, vanduo, pietums kelių rūšių vaisiai + pjaustytos daržovės, vanduo, vakarienei salotos vyniotinis.
6 diena - vanduo, pusryčiams vienos rūšies vaisiai, vanduo, pietums žalias kokteilis + pjaustytos daržovės, vanduo, vakarienei žalių lapų salotos.
7 diena - vanduo, pusryčiams žalias kokteilis, vanduo, pietums salotų vyniotinis + pjaustytos daržovės, vanduo, vakarienei įvairių rūšių vaisiai + pjaustytos daržovės.
Pagal therawdivas.com
šiaip aš valau organizmą gerdama žaliąjį molį. Labai gerai viską išvalo. Salierai man žaliam kokteilyje labai nepatinka, nors sriuboje viskas ok. Pirmasis kokteilis, kurį padariau vyrui, buvo su salieru. Ilgai jis man žalių kokteilių negėrė po to
Pagal therawdivas.com
Aciu uz pasidalinima Skamba idomiai, ko gero teks isbandyti
As saliero skonio is viso negaliu pakesti. Jeigu yra sultyse, tai dar kazkaip isgeriu, bet is salotu tenka issirankioti. Nepriima organizmas ir tiek. Tik idomu kodel Nes siaip salieras didelis mineralu saltinis.
Taip taip, su tuo salieru reikia labai atsargiai...Aš pati niekuomet nemėgau nei salierų, nei petražolių...Bet kai paskaitai apie savybes, supranti jog negali jų nevartoti... Aš sau į kokteilį visuomet įdedu tris gabaliukus;nauda yra, o skonio nesijaučia ir šiek tiek petražolių...
Aš pati irgi valausi organizmą įvairiai, bet kadangi dar turiu šunį tai kartą į metus stengiuosi nusipirkti iš vaistinės nuo kirminų(nepamenu pavadinimo), nors čia irgi atskira diskusija reikia ar nereikia, bet čia tokia mano nuomonė...
O gerą daigyklą turiu iš čia:http://www.sveikalinija.lt/index.php?sg=97
Joje toks šiltnamio efektas gaunasi-iš vieno valgomo šaukšto pridygsta pvz liucernos visas tas stiklainis(0,8 ltr)!
Beje, o kur skaitėt,kad Bregas mėsą valgė?
Aš pati irgi valausi organizmą įvairiai, bet kadangi dar turiu šunį tai kartą į metus stengiuosi nusipirkti iš vaistinės nuo kirminų(nepamenu pavadinimo), nors čia irgi atskira diskusija reikia ar nereikia, bet čia tokia mano nuomonė...
O gerą daigyklą turiu iš čia:http://www.sveikalinija.lt/index.php?sg=97
Joje toks šiltnamio efektas gaunasi-iš vieno valgomo šaukšto pridygsta pvz liucernos visas tas stiklainis(0,8 ltr)!
QUOTE(Boni @ 2013 04 04, 07:15)
Jo knygoje "Badavimo stebuklas", yra skyrius apie maista. Tai butent ystrigo man tie zodziai - esu vegeratas, bet kartais suvalgau mesos, nes tiesiog to reikalauja mano organizmas. O visa knyga juk ir raso apie tai, koks kunas yra neprotingas ir kad mintys valdo jy. Veliau seka rekomendacijos, ka valgyti, koks yra sveikas maistas. Ten ir buvo pavardintos mesos rusys naudingos. Krutinele yejo kaip nenaudinga, plius visos mesos dalys nuo kaulo. O pieno produktu jis nevartoja. Plius niekad nevalgo pusryciu. Galesiu atskanuot ta psl. ir cia ydet, jei pavyks. Labai nusivyliau paskaicius knyga, nes pradedama labai gerai ji, daug naudingu dalyku yra, bet yra ir priestaravimu.
QUOTE(Tautosaka @ 2013 04 03, 20:59)
Nu kai pamaciau daigykla . Nemaniau, kad tokiu daiktu yra. Noriu tokios. Apipilsiu klausimukais Ar tu ja siunteisi ar pirkai kur Lietuvoje? Jeigu siunteisi - kiek plius dar kainavo siuntimas? JI ne elektrine?