Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Himalajų druska yra pati švariausia druska pasaulyje. Ji yra nebalinta chemikalais, joje nėra jokių cheminių priedų. Aš naudoju rožinę himalajų druską. Joje yra net 84 mineralai ir kt. natūralūs elementai, kurie tikrai naudingi.

O dabar palyginimui (verčiu nuo įpakavimo):

Paprasta stalo druska:
1. visi mineralai sunaikinti
2. Paveikta minkštinimo priedais (agentais)
3. Sukelia kūne rūgštingumą
4. Balinta su balikliais
5. Iškaitinta iki 1200 laipsnių Farenheito

Himalajų druska:
1. Yra 84 mineralai
2. Jokių stiprių chemikalų
3. Subalancuoja kūno PH
4. Natūraliai rožinė
5. Švarūs nekaitinti kristalai

Jeigu tai - vienas ir tas pats, tada gal man vertėtų užsirašyti baletą šokti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 04 01, 22:48)

Jeigu tai - vienas ir tas pats, tada gal man vertėtų užsirašyti baletą šokti? doh.gif

Gal mergina norėjo pasakyt apie poveikį. Aš irgi nemažai informacijos skaičiau, kad jokia druska nėra reikalinga.
Atsakyti
del himalaju druskos. o jei ji nerozine, ne ta rupioji, o smulki, vos ne miltukais. tai jau irgi negera, nes butent tokia esu naudojusi is Biosalos Kaune pirkau. kitoks fasavimas. tai jau paveikta labiau chemijos?

Pagal Graham, tai jo, jokios druskos nereik.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 03 08, 18:13)
mano seses ir brolis mane pasiepia - tu vis tiek zudai kai ka, zudai augalus:) nu zinote, geriau jau zudysiu augalus nei gyvunus...man tai ne fanatika. tai filosofija. zinau kad masinu padangose yra gyvunine sudetis - uzmirsau kokia - zelatina? - todel dziaugiuos kad auto neturi, o studentavimo metus pescia pravaiksciodavau visur pagrinde - geri atstumai visur...nors miestas - didelis.
taigi, darau kas imanoma, nes zinau, kad ir taip VISKo neimanoma. antru atveju, tas pat kaip pasakyti: ai, visi nerusiuoja mano name siuksliu, tai ir as - ne...

zinau, kad arklius pliekdavo rimbais, bet dabar bent jau traktoriu daugeja....
kita vertus, iki anu metu pavasario, kaip blondine nezinojau, kad pieno pramoneje esti smurtas...nu tik per migla. todel ir jauciuosi, kad sitiek metu tarsi UZMIGUSI GYVENAU.... dabar esu paskutinej pakopoj - jau nebevalgau net sviesto ir medu ismetineju, nors jo tik slakeli vartodavau...smile.gif kai ismesiu kai kurias pikrtines bandeles - isvis bus super...(nes ten ieina kiausai ir pienas). jau senai zinau veganisku skanestu, taigi...
su savo veganyste siurpinu kitus, o jei pereiciau ant zaliavalg kaip jus 90proc mazdaug, visai susirupintu mano sveikata, o ex tai ir vaika atimtu... ax.gif

O batus, galanterija, kosmetinius sepetelius, apranga is kitokiu pluostu nei oda-vilna-kailis naudojate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitute32: 02 balandžio 2013 - 11:58
QUOTE(Oksanik @ 2013 04 01, 20:06)
O kur gauti neaktyviu maistiniu mieliu?

Jos vadinasi nutritional yeast, manau geriausia ieskoti sveiko maisto produktu parduotuvese 4u.gif Jeigu cia riesutu surio gamybai, tai dar lyg ir probiotikai naudojami g.gif
Ir siaip, smagu, kai zmones uzklausia kazko, vis temuke atgyja 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Bitute32 @ 2013 04 02, 12:53)
O  batus, galanterija, kosmetinius sepetelius, apranga is kitokiu pluostu nei oda-vilna-kailis naudojate?

Na as galiu prisipazinti, kad mano tik batai is odos ir tai manau ten gerai isdirbtas odos pakaitalas, nes UK tikros odos batu rast uz maziau nei £200 yra gan sunku, o gal as ieskot nemoku. Tai maniskiai uz £30-50 tikrai galbut neodiniai. Ir man gaila keist batus kas 3 men, nes greit susidevi - ar tai padeda planetos issaugojimui, kai ir taip milijonai atlieku kasdien? g.gif O kosmetikos sepeteliai ir nenaturaliu seriu yra labai kokybisku. Kailio gal kokie 5-7 metai nieko neturiu. Ir ne tai, kad stengiaus taip specialiai, tiesiog taip gavos, nes tiesiog nemegstu odiniu ar kailiniu rubu (uz ka mano mama labai pyksta, nes yra siuveja ir turi n visokiu gabaliuku kazka grazaus man sukurpt biggrin.gif ).

https://secure.peta....d...ion&id=3957

Tokie vaizdai man yra zudantys, ar tikrai tie kailiniai to verti? verysad.gif
Atsakyti
o Jus nemanote kad naudodamos tik tai kas dirbtina milijona kartu daugiau prisidedate prie zemes / augalu / gyvunu isnaikinimo nei naudodamos naturalios kilmes produktus? juk visa tai reikia pagaminti o paskui perdirbti (geriausiu atveju); o dazniausiai tai suduleja toje pacioje gamtoje.
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2013 04 01, 18:06)
O kur gauti neaktyviu maistiniu mieliu?
O kale tai lapiniai kopustai? http://www.sonis.lt/...apiniai-kopstai

as tai cia pirkau:
http://www_rawinn_lt...-dribsniai-125g
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2013 04 02, 16:54)
o Jus nemanote kad naudodamos tik tai kas dirbtina milijona kartu daugiau prisidedate prie zemes / augalu / gyvunu isnaikinimo nei naudodamos naturalios kilmes produktus? juk visa tai reikia pagaminti o paskui perdirbti (geriausiu atveju); o dazniausiai tai suduleja toje pacioje gamtoje.

Esme tame, kad visko gaminama per daug, nera vartojimo samoningumo. Nusipirkau - nepatiko, ismeciau. Neteko matyt, kad odinis rankinukas, kailiniai, batai ar kosmetikos sepetelis pats gamtoj suirtu 4u.gif Taip kad viska reikia daryti proto ribose taip, kaip atrodo teisinga jums. Juk tie patys naturalus daiktai yra isdirbami ir nebesuyra lengvai. Kam zmonems keisti mobilius kas 2-3 metus del mados, apsikarstyt ausinukais, turet 5 pudras, 5 kremus ir t.t. Cia diskusija be galo kiek pastebejau savo aplinkoj, nes kiekvienas daro skirtingai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2013 04 02, 16:54)

Labai svarbi tema.. Visose srityse stengiuosi kuo maziau pakenkti (kiek imanoma aisku, nes vis kazka neekologisko pridirbam, cia nieko nepadarysi..)
Su kosmetika, buitine chemija - susitvarkiau, cia beveik jokiu problemu (ivairus aliejai odai man labai pagelbejo thumbup.gif o skalbimui naudojam tik skalbimo rutuli - viska puikiai isskalbia )
Gyvunu atzvilgiu zaliavalgiu sazine irgi rami.

Siuo metu kazkaip su avalyne/rubais problematiskiausia.
Mados nesivaikau, drabuzius stengiuosi isigyti geresnes kokybes, kad ilgiau tarnautu. Del avalynes nezinau ka daryti, naturalios odos nesinori, bet dirbtine turbut irgi ne iseitis.
Atsakyti
QUOTE(just sweet @ 2013 04 02, 18:59)
Del avalynes nezinau ka daryti, naturalios odos nesinori, bet dirbtine turbut irgi ne iseitis.

Gal čia išeitis?
http://www.vegetarian-shoes.co.uk/
smile.gif
Atsakyti
Na as turejau omeny druskos poveiki, ji praktiskai nereikalinga 4u.gif

O kaip jus ziurit i devetus rubus, as stengiuosi, jeigu jau pirkti tai devetus, reciau naujus batus ir apatinius, karta i pora metu... blush2.gif Apskritai stengiuosi taupyti pinigus, nes tuo irgi prisidedam prie gamtos issaugojimo, neskatinti vartotojiskumo. Idealu paciam viska auginti, paruosti atsargas ziemai. Kuo maziau pirkti gaminius ipakuotus is naftos. Esme maziau pirkalioti.

Ar gali kas imesti nuoroda zaliavalgisko surio is seklu?
Papildyta:
Kainos uzkeltos kaip turi buti. biggrin.gif
Atsakyti
Druskos praktiškai ir aš nenaudoju. Sriuboms, salotoms užtenka salierų ir pomidorų, taip pat jūros žolių. Saldumynams gaminti, deja, šių produktų nepanaudosi. Va, tada ir himalajų druską naudoju. Perku kristalais, kartais randu ir smulkesnės. Kai man reikia, aš grūstuvėje susitrinu. Buvau pirkusi ir juodosios druskos, bet man ji nelabai patiko.
Daiktų, drabužių, batų nekaupiu - atiduodu tiems, kuriems labiau reikia. Kas kaupiasi pas mane - tai knygos. Kad ir kaip technika rutuliojasi pirmyn, knygos man nepakeis joks kompiuterinis variantas.

Atsakyti