Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

marijaJ, zinau, zinau seniai tuos puslapius 4u.gif 4u.gif dar balandi juos skaiciau ir kaifavau.... biggrin.gif

beje, visi ideti paveiksliukai, kaip ir anose temose - ne is 80/10/10, o is tos nesveikosios atseit zaliavalgystes. nes Graham salininkai sako: jei tai atrodo kaip pica, tai ir virskinsis kaip pica.
sie paveiksliukai ir tie vakareliai, restoranai, kursai, puotos - tai tikr reklama ar etapas privilioti visavalgius. kai kurie zaliavalgiai, sakoma, uzstringa siam etape daug metu, ir finale, ju sveikata, pabreziu, ilgainiui, metams begant susilygina su visavalgiu, arba bent jau virto maisto veganu/vegetaru sveikata.
Papildyta:
QUOTE(mariJah @ 2013 01 10, 17:57)
bet taip pat obuolius valgau, bananus, apelsinus, greipfrutus, granatus, šaldytas avietes, dabar dar ir šviežias datules vagau, nes "gėrybių rage" jų užvežė, kartais riešutų pieno išgeriu. jei akcija būna tai mago nusiperku. o pietums vis dar valgau virtą maistą, tai arba daržovės garuose virtos, lęšiai, grikiai. Tiesiog noriu po truputį pereiti prie 100% raw..nes pirmas bandymas buvo nevykęs, tad šį kartą neskubėsiu ;]

pastaruoju metu labai patinka tokie ledai: šaldytas bananas ir šaldytos avietės, aišku galima naudoti bet kokias uogas. truputį vandens įpilu ir sumalu su blenderiu. tikrai skanu ;] ir tikrai, kai suvalgau daugiau vaisių, tai bent jau galiu ramiai parduotuvėje praeiti pro šokoladą ;]

mieloji , o taip pat ir rdk, nepamirskit ir zalumynu, oi, nepamirskit---greens yra viskio esme. dvi saujos per diena, tai kaip minimum, blenderiuotos geriau isisavina....
zalumynai ne tik energija, bet net zilus plaukus atitolina, oda islygina, na tiesiog....

o kiek jus realiai valgot, vienetais tu vaisiu ryte ir vakare, ar nuolat? nebijot tarkim suvalgyt ir 1 val nakties? nes zinau kad zmones taip daro, bent pradzioje, kad numustu visad isnyranti alki...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 01 10, 23:33)
mieloji , o taip pat ir rdk, nepamirskit ir zalumynu, oi, nepamirskit---greens yra viskio esme. dvi saujos per diena, tai kaip minimum, blenderiuotos geriau isisavina....
zalumynai ne tik energija, bet net zilus plaukus atitolina, oda islygina, na tiesiog....
o kiek jus realiai valgot, vienetais tu vaisiu ryte ir vakare, ar nuolat? nebijot tarkim suvalgyt ir 1 val nakties? nes zinau kad zmones taip daro, bent pradzioje, kad numustu visad isnyranti alki...

taip taip, dėl žalumynų tai tikrai pritariu, ir patys vertingiausi yra laukiniai valgomi augalai, tik žinoma, dabar žiema, tad su žalumynais daug sunkiau..tad auginu saulėgrąžų daigus ir juos deduosi į kokteilius. dar špinatai...bet juos gana retai perku žiemos metu, o ir šiaip jų nepatariama valgyti kasdien. daugiau nelabai yra iš ko rinktis..manau reiktų kitai žiemai prisidžiovinti dilgėlių, į kokteilius būtų tikrai gerai.

dabar rytais susitrinu du-tris bananus ir susitarkuoju du obuolius, tai gaunasi tokia rytinė košė ;] išgeriu sulčių kartais, tada vakare vėl bananai kokie 2, du apelsinai, granato pusė. pakolkas rimtų protrūkių valgyti vakare nebuvo užėję, bet jei ir užeitų, tai nebijočiau užvalgyti ko nors. o alkis išnyra dėl to, kad per mažai kalorijų suvartojame..

Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 01 10, 21:33)
1) Graham salininkai sako: jei tai atrodo kaip pica, tai ir virskinsis kaip pica.
2)nepamirskit ir zalumynu, oi, nepamirskit---greens yra viskio esme. dvi saujos per diena, tai kaip minimum, blenderiuotos geriau isisavina....

1) fe..aciu D, kad nesu kvietiniu dalyku megeja, del to man nesunku but tokia valgytoja...
2) labai daug naudoju salotu -ivairiu su kopustais, burokais, morkais ir kt... (savo, vis dar naudoju savo biggrin.gif ) neperku is jokiu eko parduotuviu nieko, man ten nepatinka biggrin.gif bet labai daug valgau vaisiu..tai mano energija smile.gif buna, kad ziauriai noriu kefyro, jogurto..tai pati pasigaminu su kaimo pienu ir savo saldytom uogom..medum... na, as jauciu, kad man reikia kartas nuo karto jogurto... be galo megstu aguonu piena...

ir siaip - jeigu man kas gamintu zalius patiekalus - zaliavalge is vis butu lengva but, bet kai reikia namuose esantiems mesaedziams prigamint puodus maisto, tai gali nukrypt..bet kazkaip nejauciu poreikio nukrypt...

ai, dar - sportuoju 10 metu.... vitaminus galvojau pradet gert, nes anksciau, kai nesimaitinau taip kaip db, tokiu metu pradedavau vartot vitaminus - nusipirkau viena lapeli, dvi dienas pageriau ir supratau, kad man ju nereikia, nenoriu - net nupurte nuo tos chemijos. Po sporto isgeriu koki puslytri sulciu biggrin.gif labiausiai vertinu morku sultis, ... ai, dar - visada isgeriu vien a arba du puodeliu kavos, nes darbe neturiu galimybes issiplakti kokteilio, ar issispaust sulciu(jos man duoda daug energijos) - tai geriu kava blush2.gif
Atsakyti
jezau, kaip jus mazaaaai valgot vaisiu..................... g.gif g.gif pagal toki meniu, cia visavalgiai suvalgytu tokius kiekius salia virto maisto g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 01 11, 17:04)
jezau, kaip jus mazaaaai valgot vaisiu..................... g.gif  g.gif pagal toki meniu, cia visavalgiai suvalgytu tokius kiekius salia virto maisto  g.gif

kas yra mazai? g.gif

pietam bliudas salotu, paskui belenkiek obuoliu.. grizus is darbo - bliudas salotu ir dar nzn, gal 3 bananus suvalgiau biggrin.gif biggrin.gif labai jau soti jauciuos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rdk: 11 sausio 2013 - 17:39
given444

o kiek tu suvalgai vaisių? man tai pakolkas ir netelpa labai daug, visgi pradžia, o ir šiaip pastaruoju metu neperdaugiausiai judu, tai ir kalorijų užtenka...bet tai žinau, kad reiks didintį vaisių kiekį ;] o dabar dar ir susirgau..tai išvis valgyti beveik nesinori.nežinau, ar čia detoksikacija vadinti, ar tiesiog virusas prilipo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rdk @ 2013 01 11, 15:36)
kas yra mazai? g.gif

pietam bliudas salotu, paskui belenkiek obuoliu.. grizus is darbo - bliudas salotu ir dar nzn, gal 3 bananus suvalgiau biggrin.gif biggrin.gif labai jau soti jauciuos biggrin.gif

NU sakoma, vaisius negalima maisyti su darzovem, reik vienus valgyt. man ant tuscio ir 5 bananai telpa, ir 6. juk reik atsiminti kad cia ne prieskandis, o reikia 3val i prieki bent uzkist skrandi su 6 bananais, kad nedzebiot po to, tai si , tai ta.
Atsakyti
QUOTE(Rdk @ 2013 01 11, 11:31)
1) fe..aciu D, kad nesu kvietiniu dalyku megeja, del to man nesunku but tokia valgytoja...
2) labai daug naudoju salotu -ivairiu su kopustais, burokais, morkais ir kt... (savo, vis dar naudoju savo biggrin.gif ) neperku is jokiu eko parduotuviu nieko, man ten nepatinka biggrin.gif bet labai daug valgau vaisiu..tai mano energija smile.gif buna, kad ziauriai noriu kefyro, jogurto..tai pati pasigaminu su kaimo pienu ir savo saldytom uogom..medum... na, as jauciu, kad man reikia kartas nuo karto jogurto... be galo megstu aguonu piena...

ir siaip - jeigu man kas gamintu zalius patiekalus - zaliavalge is vis butu lengva but, bet kai reikia namuose esantiems mesaedziams prigamint puodus maisto, tai gali nukrypt..bet kazkaip nejauciu poreikio nukrypt...

ai, dar - sportuoju 10 metu.... vitaminus galvojau pradet gert, nes anksciau, kai nesimaitinau taip kaip db, tokiu metu pradedavau vartot vitaminus - nusipirkau viena lapeli, dvi dienas pageriau ir supratau, kad man ju nereikia, nenoriu - net nupurte nuo tos chemijos. Po sporto isgeriu koki puslytri sulciu biggrin.gif labiausiai vertinu morku sultis, ... ai, dar - visada isgeriu vien a arba du puodeliu kavos, nes darbe neturiu galimybes issiplakti kokteilio, ar issispaust sulciu(jos man duoda daug energijos) - tai geriu kava  blush2.gif

na aš irgi tikiu, kad ateityje pati galėsiu išsiauginti daržovių, gerai tau;] o daržoves tai perku turgelyje prie namų, tai jau per keletą metų tapo aišku,kas sąžiningas, kas nelabai..nors ir tai 100% negali būti tikras.

o apie kokius žalius patiekalus kalbi? jei apie tuos, kurie temos pradžioj įdėti, tai iš jų didelės naudos nebus. nors tikrai viskas ten labai skanu, kartais galima suvalgyti, bet pastoviai valgant tai sunkumas jaustųsi. nes vos ne kiekvienam patiekale naudojami riešutai, kurie yra derinami su vaisiais, kas netinka.

o su kuo aguonų pieną geri, ar tiesiog vieną?
ir beje, juk gali iš ryto pasidaryti žaliąjį kokteilį ir darban neštis. sultis reikia išgerti kuo greičiau, o kokteiliui nieko nenutiks iki darbo pabaigos.
Atsakyti
Sveikos merginos,
ir as o biski bandausi eiti link zalumynu ir susiduriau su tokiu dalyku, ad man vasiai baisiai rugstinguma suaktyvino skrandzio. Ar Jus su tuo susiduret ir jeigu taip kaip sprendet? Nes kazkaip bananai greit atsibosta ;/
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 01 10, 15:47)
vat norejau paklausti claries ir shoeholic,
jums pasitaike proga palygitni ant saves, ar geriau jauciates iprasatai zaliavalgiaujant ar 80/10/10? man labai knieti suzinoti ar tikrai ta energija vien beveik is vaisiu tokia galinga, kad zmogus toks energingas ir tt? Graham mintis buvo ta, kad ilgainiui zaliavalgiai ima jaustis kaip virtavalgiai, todel ir buvo sumastytas toks 80/10/10 santykis...

taigi, kaip jums su ta energija, o gal dar anksti lyginti?

as manau, jei valgytum bananus, gali ir laikytis savoris, (man taip buvo, kai lapkriti kapodavau bananus,) bet jei, valgytum citrusinius (pagrindas), nu kazi ar imanoma priaugineti svorio.... g.gif

Gal ir anksti lyginti ta energija, bet as vaisiavalgyste neitin patenkinta likau, kaip ir minejau (minusai pagrindiniai del dantu ir augantis svoris). Taigi - pirma skaitant Grahamo knyga man ivyko teorinis 'atmetimas', o dabar ir praktinis. Griztu prie SAVO ankstesnes zaliavalgystes, bandydama RETAI, bet jau vis protarpiais itraukti epizodiskai juros gerybiu/zuvu bei apvirtu ar/ir garuose troskintu darzoviu. Tai cia sitas mano pasirinkimas del plauku/nagu/odos. Nes kazkaip na... ilgai jau man slenka tie plaukai ir 'raitosi' nagai. Gal ir 'pasitaisytu' po tu metu - kitu zaliavalgiaujant. Bet man tai cia jau yra 'auka', kurios as nepasiruosusi aukoti (dar?) 4u.gif
Va grizau namo, reikes eiti pirmam apsipirkimui ir vien mintis liudina galvojant apie asortimenta, na bet... realybe yra kokia yra, ne tropikuose gyvenam, tad ka jau gaunam, ta. doh.gif

Veliau nepamenu kuri raset, kad neva tai vaisius valgant reiktu 'prisiziureti', kad enaugtu svoris, tai atsiprasau, taip tiesmukai parasysiu, bet nesamone tada tokia mityba. smile.gif Juk taip aiskiai zaliavalgyste propaguojama kaip nuostabus mitybos budas, kurio metu nereikia skaiciuoti kaloriju, klausai organizmo ir valgai tai ko norisi. tai kur tada logika vaisiavalgystes, jei dar ir skaicuoti kalorijas prie viso to reikia???

Zodziu, manau, mano pozicija cia jau labai aiski smile.gif

Del tu kitu zaliavalgisku 'patiekalu'. Tiesa, daug kur tikrai riesutai yra, BET lyginant ju 'sunkuma' virskinimo su iprastiniais tai du nepalyginami reikalai, bent jau man.
Be to, ilgainiui tu patiekalu savaime nebesinori ilgeliau pazaliavalgiavus, taip kad kaip ir senai senai sakiau, kad tie patiekalai yra idealu pereinamuoju laikotarpiu, kai vis dar norisi patiekalu, bet jie jau buna zaliavalgiski, o ten jau skonio receptoriai ir skrandis 'persiorientuoja' ir adaptuojasi savaime po kurio laiko. (cia as apie savo zaliavalgystes patirti sakau).

Ko labiausiai man dabar grizus norisi, tai RAIGINTU KOPUSTU ir BUROKELIU! Vaisiu kol kas atsivalgiau siai dienai, o ypac PAPAJU (vien ju per diena Havajuose sukapodavau po kokius 5-6 vnt) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 01 11, 20:32)
NU sakoma, vaisius negalima maisyti su darzovem, reik vienus valgyt. man ant tuscio ir 5 bananai telpa, ir 6. juk reik atsiminti kad cia ne prieskandis, o reikia 3val i prieki bent uzkist skrandi su 6 bananais, kad nedzebiot po to, tai si , tai ta.

zinok , man ant tuscio irgi daug telpa..uztat valgau daznai ir po kazkiek biggrin.gif nes visgi tas ,,zalias" maistas greiciau virskinasi nei iprastinis. Del maisymo vaisiu su darzovem - zinau, kad blogai ir negalima, bet maisau ir tiek biggrin.gif nes negaliu atsispirti biggrin.gif

QUOTE(mariJah @ 2013 01 11, 20:33)
1. na aš irgi tikiu, kad ateityje pati galėsiu išsiauginti daržovių, gerai tau;]

2.o apie kokius žalius patiekalus kalbi? jei apie tuos, kurie temos pradžioj įdėti, tai iš jų didelės naudos nebus.
3. o su kuo aguonų pieną geri, ar tiesiog vieną?
4.  juk gali iš ryto pasidaryti žaliąjį kokteilį ir darban neštis. sultis reikia išgerti kuo greičiau, o kokteiliui nieko nenutiks iki darbo pabaigos.

1. biggrin.gif
2. tikrai ne apie tuos, kur tems pradzioje, juk rasiau ir pati, kad is ju jokios naudos...
3. viena, kartais ir ne viena biggrin.gif su belenkuom biggrin.gif ...
4. ne, ryte as nenoriu valgyt, mano maiinimaisi prasideda apie puse 11, nes as valgau tada kada noriu, o nesivezu,, nes neturiu kur darbe laikyt ir siaip kai isvaziuoju su vaiku chebra, tai apie kokteilius negalvoju... plius uzknisa bendradarbiu poziuris i mane, mano maitinimasi...

ir visada sakiau ir sakysiu..jei jau labai norisi ko nors, tai geriau suvalgyt, negu visada ziuret ir varvint seile.. pvz, man mesai niekada nebuvo ir nera poreikio, bet va duonos noris, kuria pati kepu...kosiu norisi... tai issiverdu, arba suvalgau duonos rieke su aguon u pienu, jis man ziauriai skanus... arba, kaip minejau, labai kartais traukia varske, tai pasidarau su medumi ir riesutais blush2.gif bet cia tokios nuodemes, kur buna menesyje karta , o gal reciau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rdk: 12 sausio 2013 - 20:15
QUOTE(Rdk @ 2013 01 12, 20:07)
su aguon u pienu, jis man ziauriai skanus...

Skanu darosi beskaitant jūsų postus apie aguonų pieną smile.gif Parašykite, kaip jūs jį darote? 4u.gif Nesu bandžiusi, būtų įdomu pabandyti....
Atsakyti