Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Ne visai apie žaliavalgystę, bet mums, moterims svarbios informacijos duodantis straipsnis. Paskaitykit, tikrai verta:
http://www.delfi.lt/...e.d?id=60747833
Atsakyti
Ačiū MoulinRouge, už receptų krūvą ir už filmą... Reikia būtinai ir savo paaugliams parodyt, o tai manim vis netiki... smile.gif)) tikrai verta pažiūrėti.

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 02 22, 04:41)
Ne visai apie žaliavalgystę, bet mums, moterims svarbios informacijos duodantis straipsnis. Paskaitykit, tikrai verta:
http://www.delfi.lt/...e.d?id=60747833

Visų pirma, jeigu noriu paklausyti patarimo sveikatos atžvilgiu, stengiuosi pasižiūrėti kaip tas žmogus atrodo. Šitas vyrukas, dar net straipsnio neskaičius, pasitikėjimo nesukelia. Vien veido spalva rodo apie nekokią sveikatą... O perskaičius straipsnį, bent jau man blush2.gif , norisi viską daryti atvirkščiai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 22 vasario 2013 - 18:12
Oi, nereikia visko priimti už auksą, nesiūlau pulti kimšt mėsą. Krūtis pasitikrint nepamiršti, buroklėlių sultis atsargiau vartoti. Morkas naudinga jei ne kepti, tai tarkuotas išspaudas džiovyklėj su riebalais pamaišyti, kad karotinus organizmas galėtų įsisavinti. Persijot gi nedraudžiama, pelus nuo grūdų... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2013 02 21, 21:37)
Pasidalinsiu RECEPTU DAUG - mano pusryciu ideju saltinis  4u.gif

Taip skaniai atrodė, pasidariau Coconut Milk, tik vietoj datulių - medų dėjau. Gavosi toks 'vandenėlis', na bet kaip skanu, saldu, net širdis apsalo wub.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos.
Sioje temoje esu naujoke. Esu istekejusi ir su vyru auginu 2m sunu. Gyvename JAV (gal ir cia tokiu yra?)
Zalias maistas mano racione sudaro apie 70% jau geri metai, nors zaliavalgyste jau seniai domiuosi ir iki tol maitinausi 50% zaliai. Sunus, kaip bebutu gaila, nuo antrojo menesio buvo maitintas pieno misinuku, nustojom, kai jam buvo 9-10men. Gerai, kad megsta jis valgyt viska, tad jis taip pat maitinasi apie 70% zaliai. Vyras - kita kalba. Megsta zalia kokteili, megsta vaisius, darzoves, bet taip tap teigia niekada neatsisakysiantis mesos, iv.kepiniu ir viso kito "tradicinio" maisto.
Nors Amerikoje gyvename dar tik pusmeti, bet jau spejau apsiuostyti, kur geresnio maisto isigyti, sugaudau informacija apie seminarus ir pan. Atvaziavus buvo sunku, mat Lietuvoje buvo galimybe valgyti darze augintas darzoves, zoles, uogas, obuolius. O taip pat nebuvo problemos ir laukiniu zoliu bei uogu susirasti. Na bet po truputi ir cia, Amerikoje, viska "pasieksiu".
Skaiciau jusu temoje apie dideles problemas su dantimis. Neisvengiau ir as. Atvaziavus i Amerika, suoratau, kad mano tobuli dantys pasieke baisia stadija. Prie viso to, buvau nescia jau beveik 4menesi, kai uzpuole nepakeliami dantu skausmai, del kuriu net miegoti negalejau. Vaistu nevartojau, tvarkyti dantu dar nejau, mat kainos cia kosmines , o ir dantistas prase palaukti bent vidurio nestumo, nes ir taip tai pilvo skausmai uzeidavo, tai pakraujuodavau.. Finale nestumas baigesi, nes sirdele sustojo, teko daryti isvalyma, narkoze, antibiotikai, gydytoju nurodytas ne zalias maistas. Savijauta baisi, greiciausiai ne nereikia sakyti. Toliau - dantisto kede. Kai issiziojau - dantistas issigando, mat dar ne ketvirtos desimties nepasiekiau, o dantys kaip sesta desimtmeti einantys... Na ir prasidejo daug taisymo, daug pinigu, daug pokalbiu. Klausima issprendem - tai gausaus vaisiu ir kt angliavandeniu vartojimo pasekme. Stabdziau reikalus su zaliais kokteiliais, vaisiais ir kosem. Tik retkarciais. ir po kiekvieno valgymo - dantu valymas/skalavimas vandeniu, kaip gydytojas patare. Pagaliau dantu skausmai praejo, dantys sutvarkyti. Vel itraukiau i savo raciona daugiau vaisiu, kokteiliu, kosiu. Vel tas pats, ir tas skalavimas mazai tepadejo. Taigi laukiu savo eiles pas dantista dar tris dantis tvarkyti. Kartais paskaudena, kai saldesnio ko pavalgau. Po sokolado - baisus gelimas.
Is kitos puses - gerai, sakykim paliksiu minimaliai vaisiu, grudu ir kt angliavandeniu savo racione. Bet as, atrodo, nebeismanau, kuo jais pakeisti. Darzoviu, zoliu ir taip gausu, riesutu, seklu daug nesinori.
Taigi esu sutrikusi. ir mielai priimciau jusu patarimus, pasiulymus bei pamastymus.
Kas liecia kitus aspektus - svoris pakrites pora kg, bet ir anksciau nebuvau stambi (169cm, 53kg), savijauta taip maitinantis gera, ir tie 30% ne zalio maisto man nesukelia jokiu nepatogumu nei savijautos atzvilgiu, nei soc.gyvenime. Nagai, plaukai visada buvo sveiki tvirti, bet ir anksciau mano mityba nebuvo labai prasta.
Oda smarkiai reaguoja i saldu maista, na ir i vyna, kurio retsykiais neatsisakau.
Na tai tiek. Labai laukiu jusu pasisakymu.
Atsakyti
Dėl dantų vieną patarimą galiu duoti, nors nežaliavalgiškas. Mano pačios dantys išjautrėjo, imuosi priemonių. Dantims naudingas ksilitas, JAV jo tikrai gausi nusipirkt. Gali maistui nenaudoti jei nepriimtina, bet dėk gausiai į dantų skalavimo vandenį, gali pvz. 20 proc. tirpalą pasidaryti ir laikyt šaldytuve kelioms dienoms, į jį dar kokio laurų, japoninio laurenio (Litsea cubeba) eterinio palašinti, taip pat burnos gleivinei labai naudingi. Ksilito ant dantų pastos užberk kai valaisi. Čia apie jį pasiskaityk
http://www.xylitolpr...itol-works.html
Nors rašo kad naudingas net kramtomoje gumoje, su dantiste kalbėjausi - ten per mažas procentas, kad realiai veiktų. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 22 vasario 2013 - 23:12
aciu, MR, uz tuos receptus... braskel, o kaip tu kokosa isgavai? sutarkavai kokosa per burokine? turbut tos kokosu drozles miaseliuose pc centruose netinka?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 02 23, 08:55)
aciu, MR, uz tuos receptus... braskel, o kaip tu kokosa isgavai? sutarkavai kokosa per burokine? turbut tos kokosu drozles miaseliuose pc centruose netinka?? g.gif

As dariau su svieziu , bet nesutarkuot reikia o i blenderi ir sumalti, tada vandens vel , dadeti medaus viskas smile.gif na bent as taip darau
Tautosaka, kokie tortai..umm man va reikes issirinkt ir kazka daryt kita men mazyles 2 m gimtadieniui...
Del straipsnio, as pilnai su tavim sutinku..paziurejus i vyra sveikata netryksta... Na aisku kai kuriu niuansu , del rupinimosi sveikata tai cia sutinku, labai daug kas to nedaro....
Del dantuku...lyg kazkuri rase , kad naudoja be floro pasta ...
Atsakyti
Del dantu jautrumo, tai man buvo atsirades, kai daug greipfrutu, apelsinu, kiviu, laimo, citrinu valgiau. Dabar daugiau valgau nerugsciu vaisiu, bet tik pusryciams, o toliau darzoves dienos eigoje. Ir nebekankina tas skausmas g.gif
Atsakyti
Tikiuos, neykyresiu jums blush2.gif 4u.gif
Kazi kiek sitam straipsny tiesos? 4u.gif

cia
Atsakyti
sutinku su straipsniu del dantu. o kas cia negerai?
Atsakyti
As kazkaip visa gyvenima dantis valau iskart po valgio, uztat ir ydomu pasidare, ar tarkim kazka rugstaus suvalgius, ta rugstis neutralizuojama per valanda, ar ji eda dantu emaly g.gif blush2.gif
Atsakyti