Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Given, pasistiprink:
Saldžiosios bulvės spagečiai:
user posted image

Saldžiąją bulvę sutarkuoti, šaukštelis alyvuogių aliejaus, truputis druskos ir pipirų. Viską šiek tiek pašildyti keptuvėje. Šis receptas pagal Mimi Kirk. Kadangi nemėgstu padažų, tad valgiau su daigais. Suvalgius, kai davė pliūpsnis energijos... pagaliau ir didžiulį projektą prisiverčiau pabaigti šių spagečių užvalgius... lotuliukas.gif

O čia mano Valentino dienos tortas:
user posted image
Šaltinis
Tik aš keičiau klevų sirupą agavos sirupu. Šiaip labai nudžiugino airiškos samanos - pirmą kart išbandžiau - šį produktą naudosiu tikrai ne vieną kartą. Pats vidurinis sluoksnis fantastiškas, šokoladinė masė man gavosi kiek kietoka. Bet ko norėti, kai visa masė iš riešutų. Dabar suprantu, kodėl daugumai žaliavalgiški tortai per sunkūs. Taip pat šį tortą reikia gerai atšaldyti, ir supjaustyti mažais gabaliukais. Darbe visi išgraibstė ir sakė, kad skanu.

Turbūt pavasaris ne už kalnų, kad mane patraukė ant saldumynų gaminimo smile.gif)) Šiandien įkišau kameron šį tortą: http://nouveauraw.co...e-nut-free-pie/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 19 vasario 2013 - 05:08
Nu koks grozis pas tautosaka bigsmile.gif
Atsakyti
O jau grozis tortu, jauciu skonis irgi pasakiskas thumbup.gif Net nepasakytum, kad zaliavalgiskis, jauciu savo gimtadieniui toky gaminsiu pati bigsmile.gif As va nesenai gaminau sokolada is kokosu aliejaus, kapotu graikisku riesutu, kokoso drozliu, siek tiek agavos sirupo ir kakavos - taip skanu buvo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2013 02 17, 16:16)
sveikos merginos,

ieškau pirkti gero ir galingo smulkintuvo žaliavalgiams kokteiliukams. Ar galite pasidalinti kokius naudojate? ir kokie atsiliepimai?  4u.gif

As turiu philips hr 7774 kombaina, ten blenderio galimgumas 1000, sumala gerai koktelius smile.gif
Atsakyti
rasau del moralinio spaudimo, kaip zadejau.
trumpai tariant, vel noriu pasikartoti. nuo ano kovo/balandzio, kuomet tapau vegane (arba, tiksliau sakant, eiti link veganizmo mazais zingsneliais), nesvajojau niekad kad susidursiu su tokiu spaudimu is gimines.
negaliu sakyti, kad jis yra ziauriai didelis, ne, jis yra banguotas, bet numatau - ateity gali buti dideliu problemu.

kazkoks absurdas - visu pirma, turbut priesingai nei daugelis zaliavalgiu, man veganizmas prisiklijavo del MORALES, ne del sveikatos. todel, net jei sutriktu mano sveikata, nemanau, kad kazkada imciau valgyti mesa. tai man butu tikra moraline dilema.
o kas liecia vaikus, - tai tikras kovos laukas. ziuriu, cia kai kurios vaikams duodat mesa, o as...visgi nusprendziau neduoti, ir ka. nesirgo jie man, nors pati triskart sirguliavau nuo rudens, kad ir nestipriai, bet... neuzsikrete vaikai nei nuo manes, nei nuo kitu. lb tuo dziaugiuosi, bet per anksti niekam nereklamuoju. (KITA VERTUS, bet kada jie gali susirgti, juk sirgimas ne vien nuo mitybos priklauso.)
bet ana savaitgali man buvo pakeltas vejas - aplanke mano vaika ex, na ir prasidejo. pasirodo, jam mano senelis slapta isliejo savo nerima: kad vaikai taip ir taip maitinami. nu nesitikejau to blink.gif nesitikejau, kad mano brangiausias, kasdien vaikus priziurintis senelis PULS skustis, ir dar su nerimu... buvau apipilta exo priekaistais, jis nusiteikes rimtai, vos ne i teises , sake, kreipsis, tikrai to nedaleis. juk ir jis tevas, ir spresti turim abu.
problema ta, kad jis galvoja, kad cia yra "mano diea", ir as netureciau jos kisti vaikams, nes jie - yra "augasntys organizmai" ir is grudu ir darzoviu jie negaus visu medziagu. esme ta, kad kartais savaitgaliais o ir pas senelius, vaikaikartais gauna tos mesos - nera taip, kad jie visiskai negauna. kita vertus, emiau pastebeti, kad juo labiau jie negauna, juo jiems yra geriau - todel jei jie vis truputi gaus, gal jie vis tiek sirgs, ir kitiems argumentas bus - vis daugiau ir dar daugiau kisti ta mesa.
esme ta, kad konfliktas buvo toks arsus, kas exas reke: paroyk man aiskius tyrimus. as prisiminiau tada Campbel ir ta jo garsuji 40m trukusi tyrima, pasakiau, jaum, bet kur tiek puslapiu jis skaitys, tada aisku, emiau pykt ant saves, kad neturiu grieztos susistemintos info -nes skaitau savo malonumui, kai ka is interneto issisaugoju savo kompiuteryje, kai ko ne, dabar, sakau reikes pasizymeti detaliai - is kur, kokiu, tiksliai mineraliniu medziagu, kalcio, gelezies, B ir C ir D ir tt. vitaminu turi vienas ir kitas produktai, nes rimtai - ziuriu, kad uzvirs ilgainiui tikras musis.
neduokdie, dabar jau net isivaizduoju - jei ateity susirgs, bus kaltinama mano mityba (vaiku marinimas badu doh.gif ) ir bus grudama ta mesa.
taip pat ziuriu visiems baltymai - juodas galvos skausmas, daugelis pas manus giminej muskulingi sportuojantys ir siaip kietai norintys atrodyti.

siaip, is sono ziurint -viskas suprantama, tevai juk nuolat pesasi/kovoja del vaiku geroves, ypac kai taiop jau gaunas, kad skirtingai isivaizduoja, kas yra vaiko gerove. tik liudna, kad negaliu kazko jiems pasiulyti geresnio - nes visur bus kisama is pasalies seni mitybos iprociai. ai, dar exas uzsipuole kad isvis vaikams nieko negmainu/nemoku ir tt. nes gaminimas tai keliu aukstu mesos patieklaai ir tt. doh.gif nu tikras vyras, zodziu. atidare saldytuva, paziurejo, kad ten zalios spalvos daug lotuliukas.gif , sako: ir cia viskas ka turi? tai jus nieko neturit, reikia kuo skubiai i parduotuve... lotuliukas.gif
siaip juokas juokais, bet ana penktadieni ziauriai pikta ir subjurus ir sugniuzdyta tada jauciaus. todel, kad moksliskai vien du nesugebejau atsiginti - o ir kita vertus, nemanau, kad imanoma kazka argumentuoti, ypac zmonems, kurie daugeli metu jau iprate girdeti "piena geri dveika/mesa valgyti sveika ir stipru"...
kita vertus, tikrai reikia ieskoti tos info, sisteminti ja, nes juk gerai yra tureti rimtu argumentu apie sveikata, o ne tokiam lygyje: "mano nuomone", "mano eksperimentas". kaip jus manote?
beje, daugelis esat istekeje...ka jus darytume jei jusu nuomone su antrom pusem kirstusi?? g.gif
siaip, man dar viena mintis pasamonej plaukioja .lengviausia butu, kryzium negulti, ir mesos iduoti,kartkartemis, ypac prie kitu, ar sveciuose bunant (pvz, 9metis tai pats pasirenka nori vistos ar ne, as neriboju - ar saslyku - kur tradicines sventes, ir laaabai retos). tai nesuku sau galvos, juk kasdien jis valgo daug vaisiu, ir man rami galva.darzoviu valgo taip pat-nors jo bendraamziams neikisi, mano drauges taip skundziasi apie savo dukras doh.gif
taigi, galima juk palaviruoti, nors meluoti tai man tikrai neiseis - tikrai exui neatsiraportuosiu, kaip kasdien gaminu su mesa...
dar guodziuos, kad vaikai yra jauni, juk ir as valgiau mesa visa gyvenima...ir ka, nenumiriau, o dabar jau valgau kitaip. taigi guodziuos, kad ateis laikas, ir vaikai gales pasirinkti. jie bus mate, kaip ju mama maitinasi, duok dieve, kad ir jie, jei sugebes (nes priklausomybe nuo nesveikos mitybso visgi didziausia) pasirinkti augaline mityba.
(del tos priklausomybes tai as labai rimtai. pvz, mano drauge tai net dreba, jei mesos negauna,. o ligu pas ja kruvos. ir jei neirodysi NIEKAIP , kad cia mesa kalta. jos tetis - biochemijos profesorius, ir jis pats prifarsiruotas tu "sveikatos teiginiu apie pieno ir mesos nauda". STOP. TASKAS. )

Tesiu apie savo vaikus toliau.nervas tik ima vistiek, kad negaliu DABAR kitokios kokybes jiems pasiulyt, vien todel, kad tetis irgi turi balsa, ir kas be ko reikia, atsizvelgti. taciau, jei valgant mesa, jie sirgaliot kaip ir visi kiti, tai vel nieko gero...nu zodziu, usburtas ratas...

dar vienas dalykas yra tas, kad pakitus mitybai, savo 9meti, kaip jau minejau isgelbejau nuo peilio opeacijos (zarnynas/chemorojus), bet kadangi gimine (tevai, seneliai), nebuvo tada stipriai informuoti apie tai (gulejom dukart klinikose tyrimams, ir as nesu megeja garsiai trimituoti), taigi niekas nieko apie joki REALU pavoju taip ir nesuzinojo, todel ta slapta iskovota pergale megaujuos pa kolkas viena. atmenu, vieno pykcio metu, isrekiau savo seneliui apie si dalyka, tai jis uzsiciaupe, ir nebezinojo ka tada atsakyti. bet matosi, nuomones savo nepakeites, ir toliau su pagaila ziuri kaip vaikams tik kruopas, grybus, ir patroskintas darzoves siulau.
taigi, norejau trumpai, o gavos kaip visada... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 20 vasario 2013 - 18:00
Given444, uzjauciu labai del tokios padeties 4u.gif Na zmones mazai apsisviete ir ka jiems berodytumet, jie savos nuomones keist net nenori schmoll.gif tiesiog..As maitinuosi taip viena, MB gaminu atskirai, o kartais is manes paragauja ir tikrai jam skanu. Bet kaip pats sako 35 metus valgiau taip, tai ka cia keisiu blink.gif O energijos pas jy nulis - gryzta po darbo ir ilsetis puola ax.gif Ir irgi neyrodysi, kad nuo maisto cia. Siaip gal jusu eksui ir seneliui pravartu butu pasiziuret video youtube, pamatyt, kaip zmones atrodo, kiek metu taip maitinasi ir t.t. As turiu Klaperio Veganine mityba nestumui ir vaikams, jeigu neturit, galiu permest y emeila 4u.gif As pvz. matau, kaip seses vaikas pusryciams kerta blynus, pietums mesa su bulvem, vakarienei vel kazka gaminto ir darzoviu ne y burna irgi schmoll.gif Tai skonio receptai matyt jau issikraipe, ar tiesiog nemoka paruost, kaip jam patiktu g.gif Uzkandziai barankos, sausainiai.. doh.gif
P.S. as gyvuliniu produktu ir nevartoju butent del moraliniu ysitikinimu. Per daug ziauru buvo vaikystej kaime matyt, kaip mano numyleti, nesioti, serti gyvuleliai atsiduria ant pietu stalo blink.gif O pernai dar baltymu dietos sugalvojau laikytis - opos skrandy atsivere, susivariau rugstinguma doh.gif Ir taip sunkiai visada ji man lindo, tai nusprendziau tikrai saves neprievartauti daugiau. Ir kuo daugiau raw valgau, tuo geriau jauciuos 4u.gif
Atsakyti
Given444, na ir sudėtinga situacija pas Tave tikrai doh.gif aš nežinau ką tokiu atveju daryčiau, čia kaip kova su vėjo malūnais blink.gif žmonės tiesiog nenorės to girdėt ir vargu ar jiems tie tavo įrodymai ką nors sakys, blink.gif jie atsivers elementarią sveikos mitybos lentelę ir pabaksnos pirštu į užrašą 3-4 k. per sav. valgyt mėsą ir žuvį. nes jiems tai atrodys teisinga. Jie siūlys vaikams miltinius blynus su uogiene, nes tai irgi pagal juos normalu, o tavo vienoj ar kitoj knygoj rastos išvados, kad žalias maistas stabdo vėžio augimą, padeda augti sveikam ir stipriam kūnui- sakys, kad tai durnių išsigalvojimai. Nuoširdžiai sakau, nepavydėtinoj situacijoj esi ir Tau reikės daug stiprybės iš jos išsikapstyt, visa tai pergyventi..

Atitinkamai aš galiu lengviau atsikvėpt, mano mitybą smerkiančių nėra, mama net po sunkos ligos pakilus pirmiausia norėjo valgyt ne kokį bananą, o kotletą, jai sunku suprasti kaip aš IŠVIS nevalgau mėsos, bet ji tą toleruoja, nesmerkia ir nemoralizuoja. Nors kiek jai daviau knygų paskaityt (apie želmenų naudą, 80/10/10, naturalus budas isvengti ligu), nei viena jai nepatiko ir sakė valgysiu kaip valgiau, nors ligų turi krūvas. tai guodžia tai, kad jei pati nenori keistis, tai netempia ir manęs atgal, o pakankamai protingai toleruoja..
Atsakyti
given444, nu va sulaukiau to Tavo pasisakymo - aciu.
Zinok, as cia kaip visada - per daug teisybes neieskociau ir neirodineciau svao tiesu, nes gi tikrai dar neduokdie iki teismo daeis doh.gif unsure.gif
Raportuot, neraportuociau kada ir kiek mesos suvalge, bet aplinkiniams per duag ir nepersu/nepirsciau savo nusistatymo apie mityba, uztat duagelis net ir nepastebi kad mesos nevalgau arba tik zalumynus per balius kramsnoju. Tai va ir taip palikciau, kiek socializuojasi vaikai - tiek jei noro bus tos mesos ir kito bieso pavalgys, o namie duociau taip, kaip man atrodo geriausia.
Del ex'o tai ko gero, jei reiktu, tai ramybes vardan ir pameluociau, kad jis teisus, ka jau ten sutikrins - kiaura para namie gi netupes ir nedabos ka duodi... unsure.gif g.gif

As is tu kur, tyli kiaule gilia sakni knisa. MB net nepastebejo, kad jau velniai zino kiek laiko mesos namie negaminta biggrin.gif
Atsakyti
Given, nenusimink tiktai. Iš kitos pusės pažiūrėjus, ex juk rūpinasi vaikais (nesvarbu, kad Tau nepatinka jo mąstymas), nedingo į vandenį. Padėkok jam už tai. Žinau, sunku tai padaryti... bet iš tikrųjų verta... Vyrai mėgsta būti visada viršesni, tad kuo daugiau jam įrodinėsi savo tiesą, tuo aršiau jis Tave puls... nesvarbu tai ar bus veganystė, ar žaliavalgystė, ar dar visiškai kas kita. Elkis kaip moteris... gudri, protinga moteris... Dėl vaikų - jiems ir taip jau pasisekė, kad turi tokią mamą, kuriai rūpi, kuo vaikai maitinasi... Šiaip tai viskam reikia laiko, turi būti kantri... iš savo patirties sakau - kas galėjo patikėti, kad mano užkietėjęs mėsėdis vyras gers žaliuosius kokteilius... o dabar ir pats geria, ir dar kitiems aiškina apie šio gėrimo privalumus... Kaip ir MoulinRouge sako, tyliai tyliai patyliukais... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Va mano tortukas:
user posted image
Pastebėjimai: labai buvo įdomu išbandyti tortą, kuriame nėra nė gramo riešutų. Padas labai skanus, nors kaip tortui norėtųsi šlapesnio. Kitąkart įmesiu saują uogų. Šokolado sluoksnis - laaaabai skanu... Kas patikės, kad iš avokadų tokį skanėstą galima padaryti? lotuliukas.gif Braškių sluoksnis man per saldus. Nelabai patiko ir pati tekstūra jo, nes jaučiasi ledukai. Bet mano paaugliai labai patenkinti...

Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 02 21, 04:07)
Va mano tortukas:
user posted image
Pastebėjimai: labai buvo įdomu išbandyti tortą, kuriame nėra nė gramo riešutų. Padas labai skanus, nors kaip tortui norėtųsi šlapesnio. Kitąkart įmesiu saują uogų. Šokolado sluoksnis - laaaabai skanu... Kas patikės, kad iš avokadų tokį skanėstą galima padaryti?  lotuliukas.gif Braškių sluoksnis man per saldus. Nelabai patiko ir pati tekstūra jo, nes jaučiasi ledukai. Bet mano paaugliai labai patenkinti...

wau!!! 4u.gif labai noreciu recepto, nes kaip tik turiu 3 prisirpusius avokadus 4u.gif o riesutiniai torcikai man per sunkus, geriau jau atskirai mirkytus riesutus pakramsnoju .... ax.gif
Atsakyti
Prašom, Contessa: http://nouveauraw.co...e-nut-free-pie/
Atsakyti