Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(given444 @ 2013 02 03, 21:43)
seklos ir dziov vaisiai visokie...irgi kaloriju bombos siaip imant.

labai daug? as laaabai daznai valgau dziovintus vaisius, ypatingai kai norisi ko nors saldaus...
ir kaip jus valgot daigintus kviecius ar grikius? kerpate tuos daigelius ir smulkinat, ar taip su viskuom valgote? g.gif
pastarasias 2 dienas mano dienos tokios: iki kokios 16-17h zalias kokteilis ir vaisiai, tada uzsimanau kazko kito, tai suvalgau salotu su siek tiek kokio nors surio:fetos ar olandisko...sunku man surio atsisakyt blush2.gif
jauciu, taip valgydama tik dar daugiau kaloriju prisidedu, nei kad sakykim valgyciau vein tik vaisius ir zalius kokteilius visa diena g.gif
Man baisu, kad as valgydama nuolat vaisius, prisiauginsiu kilu, kuriu ir taip man netruksta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mjk @ 2013 02 07, 00:13)
labai daug? as laaabai daznai valgau dziovintus vaisius, ypatingai kai norisi ko nors saldaus...
ir kaip jus valgot daigintus kviecius ar grikius? kerpate tuos daigelius ir smulkinat, ar taip su viskuom valgote?  g.gif
pastarasias 2 dienas mano dienos tokios: iki kokios 16-17h zalias kokteilis ir vaisiai, tada uzsimanau kazko kito, tai suvalgau salotu su siek tiek kokio nors surio:fetos ar olandisko...sunku man surio atsisakyt  blush2.gif 
jauciu, taip valgydama tik dar daugiau kaloriju prisidedu, nei kad sakykim valgyciau vein tik vaisius ir zalius kokteilius visa diena  g.gif
Man baisu, kad as valgydama nuolat vaisius, prisiauginsiu kilu, kuriu ir taip man netruksta  unsure.gif

Na viskas turi kaloriju ir as geriau jau daigintus grudus valgysiu, negu sumustiaka koky 4u.gif Siaip jei nenorit, kad svoris pakiltu, sumazinkit vaisiu kieky, daugiau darzoviu, normuokit seklas ir grudus - darzoves pvz. man sociau, nei vaisiai 4u.gif O surio gabaliukas dar niekam nepakenke, bet aisku, geriau jau gal baltas varskes, feta ar mocarella g.gif
Ir aisku judet, judet, judet. Visi gincijasi, kaip valgyti sveikiausiai, bet visi kaip vienas sutinka, kad judejimo turi buti ir kiek galima daugiau. Nereikia kankint aisku saves, bet 5 tibetieciu pratimai, ilgas pasivaiksciojimas, tempimas, joga, kalanetika dar niekam nepakenke 4u.gif
Atsakyti
As valgau daigintus kviecius, grikius su viskuo..va siandien dejau igranola ir su aguonu pienu pusryciavom su vaikais.
Del judejimo su tinku su Egliukasz 100 proc svarbu judeti..as kazkaip neisvaizduiju gyvenimo be to, nescia ir joga lankiau, dabar ir joga. Priestai ir aerobikas pralankius, sporto klubus buvau.Labai teigiamai man veikia sportas netik kuna, bet ir siela.
Atsakyti
kazkas atsitike su mano SM, kad neleidzia vienu metu cituoti keleto postu, tai bendrai noriu apsakyt - aciu, pasidalinusioms mintimis 4u.gif
Stengiuosi dazniau ir daugiau vaikscioti, nei kad sedeti...dabar toks periodas gyvenime, kai reikia daug rasymo darbu kurti prie pc, tai sedejimas neisvengiamas...susisaukia su mano baime priaugti kg ant klubu, o dar vat pagalvoju, kad dziovinti vaisiai, seklos ir siaips vaisiai mano racione ne vaidenasi , o tiesiog gyvena nuolat, tai dar labiau susirupinau tuom prieaugiu unsure.gif

Atsakyti
mjk, pas mane lygiai tas pats. Darbas sedimas, plius naktinis. Ranka pati kyla viska grauzt, kad tik energijos butu, nes issimiegot retai iseina. Bet jeigu nebunu fiziskai aktyvi, tada ir nevalgau daug, geriu avizu piena - na taip jis irgi juk kaloriju turi, bet kiek ten jo beprigersi, maksimum litra per diena biggrin.gif Plius zalieji kokteiliai, siek tiek riesutu ( max puses saujos dienai), avokadas ar grudai ir ramu. Juk jei neeikvoju energijos, vadinas nenusipelniau valgyti tokiu porciju, kaip fiziskai aktyvus zmogus. Sveikata ne tik maiste, bet ir jo kiekyje. Kolkas sekasi tuo vadovautis ir jau manau pasiekiau ta amziu, kai organizmas pradeda senti, todel kartais tuscia skrandy palaikyti nekenkia, juk lasteles greiciau atsinaujina, kai neapkrautas organizmas virskinimais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 02 07, 17:18)
mjk, pas mane lygiai tas pats. Darbas sedimas, plius naktinis. Ranka pati kyla viska grauzt, kad tik energijos butu, nes issimiegot retai iseina. Bet jeigu nebunu fiziskai aktyvi, tada ir nevalgau daug, geriu avizu piena - na taip jis irgi juk kaloriju turi, bet kiek ten jo beprigersi, maksimum litra per diena biggrin.gif Plius zalieji kokteiliai, siek tiek riesutu ( max puses saujos dienai), avokadas ar grudai ir ramu. Juk jei neeikvoju energijos, vadinas nenusipelniau valgyti tokiu porciju, kaip fiziskai aktyvus zmogus. Sveikata ne tik maiste, bet ir jo kiekyje. Kolkas sekasi tuo vadovautis ir jau manau pasiekiau ta amziu, kai organizmas pradeda senti, todel kartais tuscia skrandy palaikyti nekenkia, juk lasteles greiciau atsinaujina, kai neapkrautas organizmas virskinimais g.gif

Tikrai taip drinks_cheers.gif Stengsiuosi stipriau prisiziureti smile.gif
Man buvo uzeje manija riesutams doh.gif ir razinoms unsure.gif jeeeetuuusss, 300g riesutu/razinu - tai man juokas buvo unsure.gif Aciu D.dabar jau nebesinori tiek rolleyes.gif
Atsakyti
given444, kazkada zadejau apie MEDU info ideti 4u.gif

IR MORALINIAI MEDAUS VARTOJIMO ASPEKTAI
Atsakyti
ACIU MIELOJI 4u.gif
VAT prie to pacio vis pagalvoju apie koksu alieju/sviesta... lyg butu geriau ji pakesiti, nes dar vartoji gyvuninio sviesto ciut ant duonos...bet kazkur kai paskaiciau apie kokosa internete ir kaip nyksta del to egzotiniai gyvunai, tai....atsoko noras.... rolleyes.gif

mano sese isvis pasisaipo,-veganai isvis masinom neturetu vazineti, juk zelatina dedama i ratus, yra gyvunines kilmes...ai, zodziu... visgi dziaugiuos, kad studentavimo laikus PESCIA visur beveik vaiksciodavau, cha cha.

nu merginos taip dziagiuos jau antrakart .... 4u.gif kaip blondine, padariusi labai velyva atradima, bet vis geriau veliau nei niekad. megstu as savo tingini, bet i ji gi dedasi kiausas, sviestas, kondesuotas pienas ir sausainiai(na dar visokie riesutai ar slyvos).

taigi, tos dalys - kiausas, sviestas, pienas - daro ji labai neveganiska ir siaip nesveika. parasysiu kaip istobulinau savo tingini biggrin.gif kiauso ir taip jau nededavo daug metu. puikiai susilipdydavo mase su kondensuotu pienu ir tirpintu margarinu tik.
as sukdavau galva, kaip pakeisti ta kondensuota piena -nes jis duoda ypatinga skoni - ir kazin kodel galvodavau tik apie kokosu piena doh.gif , kuris gi be proto brangus. budavau liudna, kad mano tinginys taip privalo isbrangti, del morales ir viso kitko.
dabar gi daejo, kad galiu spausti visoki piena. pasidariau cia kazkada piena is saulegrazu gyvu, super buvo skonis, kartu su visais tirsciais. o vakar pasidariau piena is aguonu, ir vel - skanu. aisku, skonis vis tiek kitoks, bet super to uztenka. jokio sviesto nedejau isvis. susilipde sausainiu mase su tokiu. aisku, dejau cukraus ciut, neturejau agavos ar klevu sirupo, taigi, dar galima tingini tobulinti. sausainius perku tik tuos kur nera ne vieno gyvuninio produkto ten - nei kiausu milteliu, nei pieno, tik augaliniai aliejai. visgi , yra tokiu, o maniau, misija neimanoma bus.paprasti arbatiniai sausainiai.
bet cia dabar parasiau su tokiu klausimu: jei pakeisti sausainius kazkuo gyvu, gautusi visai zaliavalgiskas tinginys. todel ir klausiu, ar esat ka atrade kas ragaujasi kaip sausainis. ne duoniukai (nes ju skonis kaip duona vistiek, jaucias rupumas, liesumas), ne dziovinti ivairus cipsai, nes irgi netiktu), bet reiktu tokios "bandelines" mases biggrin.gif g.gif idomu, ar isvis egzistuoja toks dalykas...

rdk ir mjk, nuostabus jusu meniu, tik niekaip nesuprantu, kaip nuo tokio meniu gali svoris augti... doh.gif nu niekaip...juk gyvas maistas greit sueina,. greit virskinasi...ai, pradeda mane nervuoti tai, kad organizmas prie visoko ipranta ir net zalia maista ima virskint po to kaip normalu, jau daug metu praejus cool.gif ta prasme, kad tik nebutu taip -stebuklo nera ir nebus net senatvej...bet aisku, geriau jau taip negu bet koks sh. idomu nuo ko zaliavalgiai mirsta? laukia naturalaus susidevejimo? matet youtube moteri, kuri pasieke riba, apie 120 m ar kiek-ir tiesiog jau nustojo sent - nei pirmyn nei atgal - kazkur toli azijoj - bet dieve, tai ka veikt,...visur zmones svetimi, ner su kuo bendraut, draugai ismire...pati susokciau nuo tilto doh.gif reik surast man ta video...

rdk, del tu seklu, o tai kiek ju reik prisidaigint, kasdien daiginies, kad saujom uztektu ju? as ir tai daiginuos, nu bet man jos lb greit susivalgo. dar valgau nemazai kitokio (virto) maisto, tai jie vien seklom maitinciaus, botanikos sodu mano virtuve turi pavirst..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 02 10, 10:00)
mjk, nuostabus jusu meniu, tik  niekaip nesuprantu, kaip nuo tokio meniu gali svoris augti... doh.gif nu niekaip...juk gyvas maistas greit sueina,. greit virskinasi...ai, pradeda mane nervuoti tai, kad organizmas prie visoko ipranta ir net zalia maista ima virskint po to kaip normalu, jau daug metu praejus  cool.gif ta prasme, kad tik nebutu taip -stebuklo nera  ir nebus net senatvej...bet aisku, geriau jau taip negu bet koks sh. idomu nuo ko zaliavalgiai mirsta? laukia naturalaus susidevejimo? matet youtube moteri, kuri pasieke riba, apie 120 m ar kiek-ir tiesiog jau nustojo sent - nei pirmyn nei atgal - kazkur toli azijoj - bet dieve, tai ka veikt,...visur zmones svetimi, ner su kuo bendraut, draugai ismire...pati susokciau nuo tilto  doh.gif reik surast man ta video...

aciu....as tiesiog bandau atrasti savaji kelia 4u.gif Tiesiog galvoju, kad nepaisant to, kaip greit maistas susivirskina, visvien sedejimas nera i nauda... todel, net valgant daug vaisiu, nesvarbu dziovintu ar zaliu ir mazai judant, tas vaisiu geris gali lengvai virsti blogiu ant klubu... unsure.gif
Nezinau jau kiek laiko esu uzsiciklinus ties salotomis.Darau jas ivairiai, bet ne visiskai zaliavalgiskai...pastebiu, kad pati salotu koncepcija jau man ima atsibosti...o gamintis ka nors kitka...jausmas, kad rankos nekyla smile.gif noro nera... nurasyt tinginystei?oro pokyciams? g.gif bigsmile.gif
Nors tuoj eisiu gaminti granolos batoneliu, ziuresiu kaip gausis ax.gif
Atsakyti
given444, idomu idomu tas tinginys Tavo thumbup.gif
O kad yra sausianiu, tai tikria yra, is tu paciu vargsiuku kokosu miltu ir riesutu mases (riebybe zinoma... na bet variantas), tik paguglinti reikia, manau. Kai istobulesi iki RAW RAW tinginio, tamsta turesi dalintis, as gi IKI SIOL ne vieno deserto raw nepasidarius, jauciat doh.gif

Siandien gaminsiuosi raw susiuku vakarienei. Pietums mano pamegtieji cukinijos spageciai - is cielos cukinijos (kieks nerealiai atrode - KUPETA tokia doh.gif ) bet kad ziema duagiau valgosi tai faktas verysad.gif

Panasu, kad man akyse pradeda svieseti - vel norisi maziau zuvies ir kito ne raw reikalo, kuri ziema itraukinejau (ir del sotumo ta dariau tuo paciu). Matyt kai vakarai ilgiau sviesus - biologinis laikrodis jau pavasariui ruostis pradeda thumbup.gif
Duonu tikrai vis dar nesinori, mesos irgi, tad sitoj srity 'kanciu' nejauciu jokiu.

As vis dar nuo numesto svorio tokia 'sudribusi' jauciuosi, tai kad nebesimuliuociau del sporto, asmenini treneri pakalbinau, tai sake priminimus rasys diena pries treniruote, negalesiu issisukti niekaip lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(mjk @ 2013 02 10, 14:47)
aciu....as tiesiog bandau atrasti savaji kelia  4u.gif  Tiesiog galvoju, kad nepaisant to, kaip greit maistas susivirskina, visvien sedejimas nera i nauda... todel, net valgant daug vaisiu, nesvarbu dziovintu ar zaliu ir mazai judant, tas vaisiu geris gali lengvai virsti blogiu ant klubu...  unsure.gif

Pritariu minciai sitai... Va del to man iki siol 80/10/10 kol kas nelimpa nu niekaip tiesiog... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoulinRouge: 10 vasario 2013 - 15:05
moulenR,kuria prasme sudribusi? kad raumenuku nera? vaje, kaip fainai jaustis lengvai, bet geriau kai tuo paciu ir stangri, tvirta esi... 4u.gif

mjk, tai kokios tos tavo salotos be kopusto? kas dar? nes tik kopustas man naturalus atrodo...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 02 10, 16:54)
mjk, tai kokios tos tavo salotos be kopusto? kas dar? nes tik kopustas man naturalus atrodo...

as anksciau rasiau, kad mano salotos nera visiskai tokios gerietiskos zaliavalgiu prasme: pilu salto spaudimo alyvuogiu aliejaus ir kartais naudoju kukuruzus, beto vartoju olandiska suri, alyvuoges.
Del salotu as taip nesibaiminu, kiek vaisiu... unsure.gif reikes kazkaip porcijuoti juos labiau unsure.gif

Suvalgiau pistaciju 2 saujas...sustojo skrandis verysad.gif

Beje, FB zaliavalgiu temoje yra labai gerai skambantis grikiniu sausainiu receptelis smile.gif galvoju, reikes ji kita savaite isbandyti smile.gif
Atsakyti