ACIU MIELOJI
VAT prie to pacio vis pagalvoju apie koksu alieju/sviesta... lyg butu geriau ji pakesiti, nes dar vartoji gyvuninio sviesto ciut ant duonos...bet kazkur kai paskaiciau apie kokosa internete ir kaip nyksta del to egzotiniai gyvunai, tai....atsoko noras....
mano sese isvis pasisaipo,-veganai isvis masinom neturetu vazineti, juk zelatina dedama i ratus, yra gyvunines kilmes...ai, zodziu... visgi dziaugiuos, kad studentavimo laikus PESCIA visur beveik vaiksciodavau, cha cha.
nu merginos taip dziagiuos jau antrakart ....
kaip blondine, padariusi labai velyva atradima, bet vis geriau veliau nei niekad. megstu as savo tingini, bet i ji gi dedasi kiausas, sviestas, kondesuotas pienas ir sausainiai(na dar visokie riesutai ar slyvos).
taigi, tos dalys - kiausas, sviestas, pienas - daro ji labai neveganiska ir siaip nesveika. parasysiu kaip istobulinau savo tingini
kiauso ir taip jau nededavo daug metu. puikiai susilipdydavo mase su kondensuotu pienu ir tirpintu margarinu tik.
as sukdavau galva, kaip pakeisti ta kondensuota piena -nes jis duoda ypatinga skoni - ir kazin kodel galvodavau tik apie kokosu piena
, kuris gi be proto brangus. budavau liudna, kad mano tinginys taip privalo isbrangti, del morales ir viso kitko.
dabar gi daejo, kad galiu spausti visoki piena. pasidariau cia kazkada piena is saulegrazu gyvu, super buvo skonis, kartu su visais tirsciais. o vakar pasidariau piena is aguonu, ir vel - skanu. aisku, skonis vis tiek kitoks, bet super to uztenka. jokio sviesto nedejau isvis. susilipde sausainiu mase su tokiu. aisku, dejau cukraus ciut, neturejau agavos ar klevu sirupo, taigi, dar galima tingini tobulinti. sausainius perku tik tuos kur nera ne vieno gyvuninio produkto ten - nei kiausu milteliu, nei pieno, tik augaliniai aliejai. visgi , yra tokiu, o maniau, misija neimanoma bus.paprasti arbatiniai sausainiai.
bet cia dabar parasiau su tokiu klausimu: jei pakeisti sausainius kazkuo gyvu, gautusi visai zaliavalgiskas tinginys. todel ir klausiu, ar esat ka atrade kas ragaujasi kaip sausainis. ne duoniukai (nes ju skonis kaip duona vistiek, jaucias rupumas, liesumas), ne dziovinti ivairus cipsai, nes irgi netiktu), bet reiktu tokios "bandelines" mases
idomu, ar isvis egzistuoja toks dalykas...
rdk ir mjk, nuostabus jusu meniu, tik niekaip nesuprantu, kaip nuo tokio meniu gali svoris augti...
nu niekaip...juk gyvas maistas greit sueina,. greit virskinasi...ai, pradeda mane nervuoti tai, kad organizmas prie visoko ipranta ir net zalia maista ima virskint po to kaip normalu, jau daug metu praejus
ta prasme, kad tik nebutu taip -stebuklo nera ir nebus net senatvej...bet aisku, geriau jau taip negu bet koks sh. idomu nuo ko zaliavalgiai mirsta? laukia naturalaus susidevejimo? matet youtube moteri, kuri pasieke riba, apie 120 m ar kiek-ir tiesiog jau nustojo sent - nei pirmyn nei atgal - kazkur toli azijoj - bet dieve, tai ka veikt,...visur zmones svetimi, ner su kuo bendraut, draugai ismire...pati susokciau nuo tilto
reik surast man ta video...
rdk, del tu seklu, o tai kiek ju reik prisidaigint, kasdien daiginies, kad saujom uztektu ju? as ir tai daiginuos, nu bet man jos lb greit susivalgo. dar valgau nemazai kitokio (virto) maisto, tai jie vien seklom maitinciaus, botanikos sodu mano virtuve turi pavirst.....