Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Besishypsanti @ 2013 01 31, 15:58)
Išbandysiu, blogiau nuo tokių dalykų nebsu, o jei dar padės..! ačiū  smile.gif
Rimtai??? Aš galvojau, kad vaisių tik su daržovėm derint negalima.. einu pagooglint plačiau smile.gif

Sveika 4u.gif Dietose susirask Seltono temuke, ten daug informacijos apie derinima 4u.gif Manau cia nuo banano sumaisyto su apelsinais sitaip 4u.gif As kazkada banana su kiviu sumaisiau smoothyje, lygiai per 20 min. nuo beprotisko skausmo ir apsitriedziau ir apsivemiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Besishypsanti @ 2013 01 30, 23:47)
sakykit- pučia pilvą jums nuo žalių kokteilių ar nebe?

Mano jogos mokytoja davė tokį receptą: kiekvieną pakepinti atskirai: šaukštas kumino (agliškai "cumin", nors kai neturiu naudoju kmynus), šaukštas kalendros, šaukštas pankolio. Tada vienam arbatiniam šaukšteliui šių pakepintų prieskonių mišinio užpilti puodeliu verdančio vandens. Leisti šiek šiek pastovėti, ir išgerti. Man tai ir šiaip skanu. O dujos rinkdavosi pačioje žaliavalgystės pradžioje, kai tik žalius kokteilius buvau įtraukusi į valgiaraštį.
Dėl darbo - turiu nepermatomą indelį gėrimui. Niekas net nemato, ką geriu smile.gif Bet visi žino mano nusistatymą maisto atžvilgiu, tad jiems belieka tik pasijuokti, kad visi išmirs, o aš vis dar gyvensiu. Atsakau, kad ne tame prasmė: juk svarbu ne kiek, o kaip pragyvesni juk...
Daigai... Given, galiu pasakyti, kad tikrai apsimoka daiginti namuose... Dabar jau visur aš juos kraunu: ir į salotas, ir vynioju į nori lakštus, ir vienus valgau... nes labai skanu, bent jau man. Alfalfa labai švelnaus skonio, brokolių daigai ok, laukinių dobilų sėklos man nelabai nori dygti, daikon ridiko sėklos - kaip ir ridiko, daug negalėčiau suvalgyti... dabar daiginu juodąją kynvą... jau antra diena ir man kažkaip g.gif nelabai, bet... svarbiausia entuziazmo yra... smile.gif
Kas kita mano šeimyna... nebeišneša galva, ką jiems valgyti daryti... žaliavalgiškų patiekalų nevalgo, išskyrus žalią kokteilį, bet ir tradicinių atsisako... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 01 31, 23:40)
Dėl darbo - turiu nepermatomą indelį gėrimui. Niekas net nemato, ką geriu smile.gif Bet visi žino mano nusistatymą maisto atžvilgiu, tad jiems belieka tik pasijuokti, kad visi išmirs, o aš vis dar gyvensiu. Atsakau, kad ne tame prasmė: juk svarbu ne kiek, o kaip pragyvesni juk...

lotuliukas.gif . Geras poziuris. Pas mane vien moteru kolektyvas, tai siek tiek sunkiau, kai i lekste 'lenda'. Kartais pyktis labai ima doh.gif . Ryt vaziuoju pirkt nepermatomo buteliuko thumbup.gif .
Atsakyti
Ačiū visoms už patarimus, tikrai pasiskaičiau, kad bananai su apelsinais nesimaišo (tik nesuprantu kodėl vasarą organizmas kitaip reagavo) bet nesvarbu, perkračiau galvą, nuo šiandien rytais gersiu daržovių sultis ir pabandysiu pamonožaliavalgiaut (kasdien vis skirtingą vaisių pasirinkdama), dabar delčia bus, tai gal ir svoris susitvarkys ir pamatysiu ar čia buvo maišymo problema ar organizmas kažkurio vaisiaus nenori toleruot tinkamai. Ir arbata gersiu pelyno su gvazdikeliais, daug gero prisiskaičiau, tikiuosi vėl bus viskas gerai smile.gif
Atsakyti
Tautosaka, as zinok siemai tai visokiu troskinuku avinzirniu su pomidorais, bazilikais, lesiai su morkom zali. Avinzirniu kotletukasi, grikiu blyneliai, moliugu blyneliai, valgo tas pacias salotas kur daraus, baklazAna su kinva...patroskinu raugintu kopustu nu skanu ...na va tokie mazdaug. Pas mus... Mesa labai retai jiems duodu...na vakar dariau balandelius jiems, tai mesa ozonavau , tai man nuo jos slykstu kiek gerios ten ejo , saujom putas emem nuo jautienos.. Bet va mazyle nustebino pietum padejau jai valgyt balandeli, sau salotas..tai spekit, balandeliai buvo atiduoti suniui, o jin is manes salotas prisislinko ir kirto biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū, Knisliuk 4u.gif Vyras dar grikiu kotletus suvalgo, o paaugliai mano - nė per kur. Kas svarbiausia, ir jokių salotų nevalgo: pomidoras ir agurkas - viskas. Liko bulvių plokštainis, kurį valgo, dar lietiniai blynai arba blynai su obuoliais ir makaronai... dar koldūnai... Vienu žodžiu, man plaukai šiaušiasi. Bet šiandien vyriausiai pasakiau, kad pasiruošk kitam penktadieniui gaminti valgyt visiems - aš produktus nupirksiu, sūnui - teks gaminti šeštadieniais (mums tai eilinė darbo diena - visi užsiėmę esam), tad tegul jie suka galvas dabar lotuliukas.gif dar reiktų MB sekmadienį užkrauti, bet jau kažkaip nebedrąsu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Knisliukas @ 2013 02 01, 20:08)
Tautosaka, as zinok siemai tai visokiu troskinuku avinzirniu su pomidorais, bazilikais, lesiai su morkom zali. Avinzirniu kotletukasi, grikiu blyneliai, moliugu blyneliai, valgo tas pacias salotas kur daraus, baklazAna su kinva...patroskinu raugintu kopustu nu  skanu ...na va tokie mazdaug. Pas mus... Mesa labai  retai jiems duodu...na vakar dariau balandelius jiems, tai mesa ozonavau , tai man nuo jos slykstu kiek gerios ten ejo , saujom putas emem nuo jautienos.. Bet va mazyle nustebino pietum padejau jai valgyt balandeli, sau salotas..tai spekit, balandeliai buvo atiduoti suniui, o jin is manes salotas prisislinko ir kirto  biggrin.gif

Knisliuk, gal gali receptukų pora imest, nes labai jau skaniai skamba tie grikių kotletai arba troškinys su avinžirniais... ax.gif
Atsakyti
Tautosaka, na tikrai sunku, jei taip ribota ka valgo, o dar nori ko kito...nu idomu ka darysis patys biggrin.gif
Boni, avinzirniu troskinukas, labai paprastai. Nakciai ismirkau avinzirnius, tada juos isverdu ( greitpuodi labai greit ir minkstuciai). Nu ir keptuvej alyvuogiu aliejuko siek tiek, sudedu svoguna pjaustyta, tada prieskoniukai naudoju ciberzole, kumina, dar tokie indiski kaip rudi burbuliukai pamirsau pavadinima blush2.gif , druskytes. Pakepa, tada suverciu isvirtus avinzirnius, pomidoru nemazai (dabar dedu koncervyotus, kai buna svieziu sviezius, tik skureles nuimu ) , na ir siek tiek vos cukriuko, druskytes, ir baziliko. Patroskinu 15 min, ir viskas.
Grikiu kotletukai...
Grikiu kotletai.

8 kepsneliams reikės:

1 stiklinės vandens ir 1/2 stiklinės grikių kruopų (arba 1 – 1,5 stiklinės jau išvirtų kruopų)
1/2 stiklinės kepintų saulėgrąžų
žiupsnelio druskos
3 šakelių petražolių
1 ir 1/2 v. š. krakmolo
1 ir 1/2 v. š. kvietinių miltų
2 v. š. vandens
Grikius isvirti iprastai, nors as ju neverdu beveik, daugiau medziagu maistiniu lieka smile.gif tiesiog is vakaro perplaunu ir puode su vandeniu uzpylus palieku. Nustebsite ryta pamate , kad jie bus jau beveik isvire, uzteks pavirti labai trumpai smile.gif

Atvėsusius grikius sumaišykite su kepintomis saulėgrąžomis, žiupsneliu druskos, kapotomis petražolėmis, miltais, krakmolu ir vandeniu. Viską gerai išmaišykite. Iš gautos masės formuokite kepsnelius ir kepkite aliejuje.

Skanaus !

Tikiuos, patiks

O as siandien prisipirkau, zaliu grikiu, adzuki , mun gus pupeliu, burnocio, ozragiu , daiginsiu..papildziau atsargas ..
Tiesa , vakar darau raw Brownies ....skonis....mmmmm labai ,,
Atsakyti
saulgerazos dysgsta, pupuoles dygsta, o linu semenys...nu klijais apsinese... doh.gif verysad.gif ka darot? net perplaunant gi neisimsiu tu kliju..... unsure.gif jauciuos kaip blondine pries gamtos procesus lotuliukas.gif

knisliukas, super receptai, o tu pati ju ragauji, ar tu gryna zaliavalge? smile.gif

besipypsanti, atmenu tavo entuziaztinga "myliu sia zaliavalgyste" smile.gif , o po to veliau rudeni bedas su krauju, ir tt. ar dabar susitvarke? itraukei zuvies ar pieno produktu? nes pagal tavo valgiarasti, dabar esi tobula vegane, plius su daugybe zalio maisto. jei 80proc, tai isvis cia daugiau ir neimanoma. tai ryte kokteiliai, diena - virtas maistas, o vakare irgi tik zalius vaisius valgai? pasidalink daugiau 4u.gif o draugu vakareliuose? ax.gif
Papildyta:
nu zinokit man su tais svorio augimais nuo vaisiu....kazkas mistisko.... gal tikrai per mazai laiko praeina. nes paziurekit youtube i ta bananu mergaite. 30bananu per diena. o liemuo kaip pas "distrofike", gal negraziai pasakiau, t.y. jokiu meiles rankenu. ir isvis HCLF dieta - juk tame ir esme, grieztai negalima riboti kalorijas, kad nenusilptum, zmones iki virs 3000kcal per diena suvartoja ir svoriai krenta, krenta.
gal pradzioje ir kyla daugkam, po to ilgainiui krenta, o po to jau ir stabilizuojasi. gal tikrai mes , issigande to sovrio pasaugejimo, metam salin tuos vaisius, ilgainiui, manau viskas susitvarkytu. bet cia tuo atveju jei maitinies vien vaisiais.
rdk, saunuole tu del tu vaisiu.... as viena budama gal ior galeciau sau tiek leisti. dabar sunus valgo, o ir tai tokiais kiekiais,...kaip i juodaja skyle, kas cia, claries ar contessa parase....patiko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 03 vasario 2013 - 09:04
QUOTE(given444 @ 2013 02 03, 09:08)
rdk, saunuole tu del tu vaisiu.... as viena budama gal ior galeciau sau tiek leisti. dabar sunus valgo, o ir tai tokiais kiekiais,...kaip i juodaja skyle, kas cia, claries ar contessa parase....patiko  biggrin.gif

as negaliu ju nevalgyt doh.gif man kazkokia priklausomybe obuoliams biggrin.gif visi is manes zvengia del obuoliu, klausia kur man tiek telpa biggrin.gif iki vat sausio vidurio valgem savo obuolius + bananai, aapelsinai is maximos ne daug bereikdavo biggrin.gif pas mne vaisiai, kaip i juodaja skyle, bet save guodziu tuom, kad as mesu, desru ir kitokiu ,,baisybiu" nevalgau, nes man tiesiog neskanu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rdk: 03 vasario 2013 - 10:08
tai primink, tu vaisius pusryciams ir vakarienei, pietums kazka virto?

ka darysi kai ltv obuoliai issibaigs...nu man nekyla noro is maxes obuoliais maitintis. vien rodos kad cukru esciau....
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 02 03, 11:08)
besipypsanti, atmenu tavo entuziaztinga "myliu sia zaliavalgyste"  smile.gif , o po to veliau rudeni bedas su krauju, ir tt. ar dabar susitvarke? itraukei zuvies ar pieno produktu? nes pagal tavo valgiarasti, dabar esi tobula vegane, plius su daugybe zalio maisto. jei 80proc, tai isvis cia daugiau ir neimanoma. tai ryte kokteiliai, diena - virtas maistas, o vakare irgi tik zalius vaisius valgai? pasidalink daugiau  4u.gif o draugu vakareliuose?  ax.gif

Tai aš žaliavalgystę vis dar myliu biggrin.gif Nors artimiausi draugai, kurie žino, kad aš tokia bandau būti, tai pasišaipo iš manęs, kad daug gyvenime prarandu nevalgydama mcdonalde ar išvis kaip čia įmanoma būt sočiai nuo žolių biggrin.gif bet kadangi tai artimi man draugai, aš į galvą neimu, juokas juokais, bet to fast foodo man jau niekas neįkištų, galvoj viskas taip susidėliojo, kad man tiesiog bjauru net ir pagalvot... Kadangi feisbuke aktyviai seku gal 4 temas susijusias su žaliavalgyste, tai nuo ten vis pateikiamos info jau nebenoriu ir apie žuvį pagalvot biggrin.gif Kai planavau įtraukt pieno ar žuvies produktus, tai gavosi gal šioks toks nevalingas įtraukimas, svečiuojantis kur nors, ar valgant tai, ką pagamino draugas, nes pačiai taip ir nepakilo rankos sau kažką iš to gamint. Kraują turėjau tirtis sausio mėnesį, bet taip ir nenuėjau, prisipažinsiu, kad bijau.. Nors jaučiuosi tikrai gerai! O tobula vegane ar kitos mitybos pasekėja irgi nesu, nes jai sugebėjau atsisakyt visai mėsos, daugumos pieno produktų, šokolado (nuo sausio 1d. visu 100 proc jokio parduotuvinio šokolado!), tokių dalykų kaip picos ir visa kita, tai silpnybė liko sausainiams, kuriuos pati kepu (kad ir kokie jie sveikuoliški bet nuo visų sėklų ir džiovintų vaisių kiekio jie tikra kcal bomba biggrin.gif ) ar panašiems saldėsiams. Aš mėgstu valgyt vakarais, jau prieš miegą, o tai didžiausias peilis skrandžiui, jis apsunksta ir kaupia maisto atsargas riebalų pavidalu smile.gif Aš tiesiog manau, kad man dar nepavyko rasti SAVO mitybos plano, nes aš dar kažkur blaškausi, tarp nedavalymų ir apsivalgymų žalio maisto.
Aš biškiuką namisėda, tai draugų vakarėliai retoki pas mane biggrin.gif bet va jei išeinam su draugais kur į miesta, biliardo pažaist ar ko nors panašaus, tai mano auksinis sakinys yra "aš biški dietinuosi ir po 6 nevalgau", taip man paprasčiau smile.gif

Beje, ta bananų mergina skaičiau kad tą svorį pasiekė per 5!!! metus. Nors ir žaliavalgė, bet va svoris nenukrito jai per pusmetį ar metus, kantrybe ji visgi turėjo apsišarvuot, gal mes tikrai per greitai visko norim smile.gif
Atsakyti