Esu pastebejusi,kad jei valgau ryte is vakaro isvirtas darzoves susidaro dujos . Realiai tai yr anesuvirskinti anglevandeniai . Norejau paklausti, kaip Jus maitinates darbe? Ar sulaukete darbe kreivu zvilgsniu is kolegu?
pusti pilva nuo ivairiu dalyku - labai sunku pasakyti... reiktu zinoti visa dienos raciona, ka su kuo maisote ir kaip daznai ir kiek daug valgote ...
As stengiuosi vadovautis tokiom taisyklem : nepersivalgyti, daryti bent 2-3 val. pertraukas tarp valgymu, ziurint kokio "sunkumo', kiek ilgai virskinamo maisto "isidejau", kuo maziau maisyti maista, o jei maisau - tai sluoksniavimo principu, t.y., kai greiciausiai suvirskinamas maistas eina pirmas i skrandzio apacia.
Pastebejau, kad labai apsunkstu nuo riesutiniu patiekalu, ...ilgai skrandis vargsta , jam labiau jau patroskintos darzoves tinka tuomet... O jei risutus valgau - tai 'skaiciuoju'
As stengiuosi vadovautis tokiom taisyklem : nepersivalgyti, daryti bent 2-3 val. pertraukas tarp valgymu, ziurint kokio "sunkumo', kiek ilgai virskinamo maisto "isidejau", kuo maziau maisyti maista, o jei maisau - tai sluoksniavimo principu, t.y., kai greiciausiai suvirskinamas maistas eina pirmas i skrandzio apacia.
Pastebejau, kad labai apsunkstu nuo riesutiniu patiekalu, ...ilgai skrandis vargsta , jam labiau jau patroskintos darzoves tinka tuomet... O jei risutus valgau - tai 'skaiciuoju'
QUOTE(I'm love @ 2013 01 31, 12:28)
Norejau paklausti, kaip Jus maitinates darbe? Ar sulaukete darbe kreivu zvilgsniu is kolegu?
Valgyt einu namo (gyvenu šalia darbo), tai jokių replikų nesulaukiu
QUOTE(Contessa @ 2013 01 31, 14:54)
pusti pilva nuo ivairiu dalyku - labai sunku pasakyti...
Aš teoriją kaip ir žinau, bet tas pūtimas būna tik tuomet, kai pusryčiams susitrinu kokteilį pvz (vanduo, špinatai, bananai, apelsinai), valgau 8 h. pietus 12 h (virtos daržovės, ar virtos kruopos, ar žalios salotos, ar juoda juona su paprika) realiai nesvarbu, bet va po to kokteilio visą parą kaip balionėlis būnu Jei gerčiau tokiį kokteilį pvz ant pietų maisto, tada problema būtų aiški, o dabar... ir dar tas kylantis svoris, su žaliavalgyste man šitie dalykai nelabai derinasi, užtai ir klausiu ar daugiau niekam taip nebūna..
nežinau ar rašiau čia, bet tikrai rašiau FB. pas mane tas pats vyksta nuo raugintų kopūstų. dalyvavau vienam žaliavalgių seminare ir Gražina Gum pasiūlė savaitę pagerti pelyno ir maltų gavzdikėlių arbatą. Po to kartoti tai kartą į dvi savaites. Ir ką - man padėjo nebepučia vidurių ir ramiai galiu valgyti raugintus kopūstus. Žodžiu mano receptas toks - ryte geriu šiltą vandeį su pusės citrinos sultimis, atėjus į darbą - šaukštelis pelyno ir nubrauktas šaukštelis maltų gvadikėlių užpilmas karštu vandeniu, leisti prisitraukti ir praaušti, kad būtų galima išgerti vienu ypu. Skonis brrrr, bet man padėjo
QUOTE(smarki @ 2013 01 31, 13:58)
mano receptas toks - ryte geriu šiltą vandeį su pusės citrinos sultimis, atėjus į darbą - šaukštelis pelyno ir nubrauktas šaukštelis maltų gvadikėlių užpilmas karštu vandeniu, leisti prisitraukti ir praaušti, kad būtų galima išgerti vienu ypu. Skonis brrrr, bet man padėjo
esu skaičius, kad ilgą laiką vartojant pelyną, galima apsinuodyti.
QUOTE(infuzorija @ 2013 01 31, 15:10)
esu skaičius, kad ilgą laiką vartojant pelyną, galima apsinuodyti.
tai neilgai gi - tik savaitę, o po to tik profilaktiškai kartą į dvi savaites. jis kaip ir dezinfekuoja, o gvazdikėliai irgi kažką ten gero padaro ai, bile nepučia ir gerai. beje, gvazdikėliai kelia spaudimą, tai vakare nereikėtų gerti šito marmalo
QUOTE(Besishypsanti @ 2013 01 31, 13:55)
Valgyt einu namo (gyvenu šalia darbo), tai jokių replikų nesulaukiu
Aš teoriją kaip ir žinau, bet tas pūtimas būna tik tuomet, kai pusryčiams susitrinu kokteilį pvz (vanduo, špinatai, bananai, apelsinai), valgau 8 h. pietus 12 h (virtos daržovės, ar virtos kruopos, ar žalios salotos, ar juoda juona su paprika) realiai nesvarbu, bet va po to kokteilio visą parą kaip balionėlis būnu Jei gerčiau tokiį kokteilį pvz ant pietų maisto, tada problema būtų aiški, o dabar... ir dar tas kylantis svoris, su žaliavalgyste man šitie dalykai nelabai derinasi, užtai ir klausiu ar daugiau niekam taip nebūna..
Apelsinai su bananais nesiderina. Gal dėl to jums pučia pilvą. Pagal maisto derinimą, citrusiniai vaisiai, su kitais vaisiais nemaišomi.
QUOTE(Besishypsanti @ 2013 01 31, 13:55)
ir dar tas kylantis svoris, su žaliavalgyste man šitie dalykai nelabai derinasi, užtai ir klausiu ar daugiau niekam taip nebūna..
man pakilo svoris, bet as tai nurasiau vaisiams, nes juos valgau be galo be krasto, belenkiek - neskaiciuojamais kiekiais
QUOTE(smarki @ 2013 01 31, 15:58)
Žodžiu mano receptas toks - ryte geriu šiltą vandeį su pusės citrinos sultimis, atėjus į darbą - šaukštelis pelyno ir nubrauktas šaukštelis maltų gvadikėlių užpilmas karštu vandeniu, leisti prisitraukti ir praaušti, kad būtų galima išgerti vienu ypu. Skonis brrrr, bet man padėjo
Išbandysiu, blogiau nuo tokių dalykų nebsu, o jei dar padės..! ačiū
QUOTE(ŠaVa @ 2013 01 31, 16:28)
Apelsinai su bananais nesiderina. Gal dėl to jums pučia pilvą. Pagal maisto derinimą, citrusiniai vaisiai, su kitais vaisiais nemaišomi.
Rimtai??? Aš galvojau, kad vaisių tik su daržovėm derint negalima.. einu pagooglint plačiau
QUOTE(Rdk @ 2013 01 31, 16:36)
man pakilo svoris, bet as tai nurasiau vaisiams, nes juos valgau be galo be krasto, belenkiek - neskaiciuojamais kiekiais
O gal dar vartojate daug seklu, riesutu ir alieju?
Sveikos,
Del pilvo putimo , tai as kiek girdejus, kad saldziu su citrusiniais nemaiso..
Dar gal pucia del to , kad organizmas netoleruoja kazkurio produkto.Kiek domejaus alergijom pilvo putimas viena is priezasciu. Padeda ir zalio molio gerimas, turejau tokia problema ir , jau koki pora men geriu , is ryto ant tuscio skarndzio. Pilvo nepucia, arba tai buna labai retai.
Tiesa, atradau nauja kokteili, kuris tinka ir vaikam. Sezamo pienas, kivis ir bananas, vaikai geria oogo , ir skanu, maistinga.
Del pilvo putimo , tai as kiek girdejus, kad saldziu su citrusiniais nemaiso..
Dar gal pucia del to , kad organizmas netoleruoja kazkurio produkto.Kiek domejaus alergijom pilvo putimas viena is priezasciu. Padeda ir zalio molio gerimas, turejau tokia problema ir , jau koki pora men geriu , is ryto ant tuscio skarndzio. Pilvo nepucia, arba tai buna labai retai.
Tiesa, atradau nauja kokteili, kuris tinka ir vaikam. Sezamo pienas, kivis ir bananas, vaikai geria oogo , ir skanu, maistinga.
QUOTE(Besishypsanti @ 2013 01 31, 14:58)
Išbandysiu, blogiau nuo tokių dalykų nebsu, o jei dar padės..! ačiū
Rimtai??? Aš galvojau, kad vaisių tik su daržovėm derint negalima.. einu pagooglint plačiau
Buvau skaičius kažkurioj knygoj apie sveikatą, gal Taunytės. (kai krūvą perskaičiusi, neatsimenu kurioj ) Citrusiniai atskirai valgomi. Vaisių su daržovėm nemaišyti. Išskyrus obuolius. Juos galima maišyti su daržovėm.