pasirodysiu turbut labai ziauri kai kurioms mamoms, bet nesuprantu tokio poziurio, kad tik visiskai nualinant save galima parodyti meile savo vaikui. ar pavargusi, su skaudancia nugara, rankom mama bus idomi vaikui? vaikas nori matyti mama zvalia, linksma, pailsejusia. Manau galima bandyti ieskoti iseiciu, o neapsunkinti motinystes. Nostalgija jausim savo maziem vaikam visada, bet ne tam kas kelia skausma. Pasupti 4kg vaika viena, bet ne 10kg ar sunkesni.
As buvau kategoriskai pries supimus visokius, bet teko susidurti ir su tuo. Ant ranku nesupdavau, dedavausi ant keliu leliu. po galva pakisdavau ranka ir judindavau tik kojas. Taip bent ranku nepakirsdavo. veliau nusprendziau mokyti migdytis lovyteje. Bet ir siuo atveju lovyte su ratukais(pries ka buvau kategoriskai nusistacius). Guldau vaika ant sono, duodu arbatytes ar vandenuko. Turiu pasilenkti prie jo, buciuoti akis, glostyti galvyte, akytes. Taip mes uzmiegam. Ciu ciut pasupu lovele. Bet jeigu vaikas dar nepasiruoses miegoti, nenori, tai supk nesupes, niekaip jo neuzmigdysi, bent jau cia maniskis taip
O kas rašė, kad būtinai reikia visiškai save nualint? Tam reikalui nešioklės išrastos Mano pirmas vaikas labai sunkiai migdėsi, visko aš buvau prisigalvojus, bet galiausiai supratau, kad taip tiesiog yra. Man, jau suaugusiai, irgi nėra lengva tiesiog atsigulus užmigti. O kitam lengva. Visi mes skirtingi. Todėl visada yra du keliai - dresuoti vaiką savo patogumui arba kantriai išlaukti, nes tai tikrai praeis. Kiekvienam savo.
QUOTE(Mrs.
ar pavargusi, su skaudancia nugara, rankom mama bus idomi vaikui? vaikas nori matyti mama zvalia, linksma, pailsejusia.
Čia apie vyresnius rašot...kūdikiui giliai dzin kaip jo mama atrodo ar jaučiasi. Jam reikia dėmesio ir daug kūniško kontakto (supimo, nešiojimo, kalbinimo, priglaudimo) iš tėvų, o ne "įdomumo". Empatija atsiranda daug daug vėliau..
Galit būt užtraiškanojusiom akim, susivėlus, visą naktį nemiegojus, rymot smūtkelio nelaimingą veidą nutaisius, o metinukas šalia jūsų krykštaus lyg niekur nieko
QUOTE(Rasma @ 2014 01 10, 17:26)
Čia apie vyresnius rašot...kūdikiui giliai dzin kaip jo mama atrodo ar jaučiasi. Jam reikia dėmesio ir daug kūniško kontakto (supimo, nešiojimo, kalbinimo, priglaudimo) iš tėvų, o ne "įdomumo". Empatija atsiranda daug daug vėliau..
Galit būt užtraiškanojusiom akim, susivėlus, visą naktį nemiegojus, rymot smūtkelio nelaimingą veidą nutaisius, o metinukas šalia jūsų krykštaus lyg niekur nieko
nu jeigu mama maitina tai visas jos nuovargis, piktumas, nelaimingumas persiduoda per piena. Bent taip buvo mano atveju. Tad nesutikciau, kad kudikiui "dzin" kaip atrodo ir jauciasi jo mama. Taip, vizualiai jam vienodai, bet emociskai manau viskas persiduoda. O ir mamai smagiau uzsiimti su vaiku kai jauciasi gerai. Cia mano nuomone, kuria norejau issakyti.
Emocijos per pieną nepersiduoda. Vaiką įtakoja netikęs mamos elgesys ir nesitvardymas/nestabilumas su vaiku. Nereik tikėtis ramybės, kai savo nekokią nuotaiką demonstruoji per vaiką: elgies irzliai, šauki, kratai, neimi ant rankų ir neva taip auklėji, nesuvokdamas tikrųjų kūdikio poreikių atitinkamai jo amžiui. Galima daryti išvadas ir džiaugtis motinyste, o galima viskam prieštarauti ir skųstis "kodėl ne taip, kaip noriu", kol vaikas natūraliai išaugs ir atsiras kiti poreikiai.
Galima išauginti neimant ant rankų ir prieinant tik kai reikia, pilni vaikų namai tokio auklėjimo. Auga visi iki vieno: parėkia, savarankiškai užmiega, patys už lovelės virbų įkalinti veiklos susiranda, patys save guodžia. Idealūs vaikai - sauskelnes pakeitei, košę sugrūdai ir iki kito karto.
Su pirmu vaiku pragarą perėjau, kol savo pačios klaidų atsikandau. Kuo daugiau pastangų dėjau, jog vaikas augtų pagal mano poreikius, tuo labiau nuo jų tolau. Todėl antras, trečias užsūpuotas, užnešiotas, užmyluotas. Ir man gerai, ir vaikui gera, ramu.
Tas supratimas ko iš tiesų vaikui reikia ateina su patirtim. Arba neateina..matyt kaip kam.
Bet čia irgi mano nuomonė ir patirtis. O kitos mamos, lai daro kaip išmano..
Galima išauginti neimant ant rankų ir prieinant tik kai reikia, pilni vaikų namai tokio auklėjimo. Auga visi iki vieno: parėkia, savarankiškai užmiega, patys už lovelės virbų įkalinti veiklos susiranda, patys save guodžia. Idealūs vaikai - sauskelnes pakeitei, košę sugrūdai ir iki kito karto.
Su pirmu vaiku pragarą perėjau, kol savo pačios klaidų atsikandau. Kuo daugiau pastangų dėjau, jog vaikas augtų pagal mano poreikius, tuo labiau nuo jų tolau. Todėl antras, trečias užsūpuotas, užnešiotas, užmyluotas. Ir man gerai, ir vaikui gera, ramu.
Tas supratimas ko iš tiesų vaikui reikia ateina su patirtim. Arba neateina..matyt kaip kam.
Bet čia irgi mano nuomonė ir patirtis. O kitos mamos, lai daro kaip išmano..
Aciu uz palyginima, kad auginu vaika, kaip vaiku namuose.Tiesiog bandau pasakyti, kad jeigu galima isvengti supimo migdant tai kodel jo neisvengus??? kas cia blogo?? as juk neagituoju su juo neuzsiimti, nezaisti, nesiklausyti jo poreikiu ir noru. musu atveju, kuomet vaikas pradejo uzmigti lovyteje, ji uzmigdyti gali ir tetis, tuokart kai supau ant keliu, teciui migdomas nesileisdavo. Cia irgi turbut blogai... bet kiekvienam savo.
QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 01 10, 18:45)
Aciu uz palyginima, kad auginu vaika, kaip vaiku namuose.
Prie ko čia jūs? Auginat kitaip ir valio, sėkmės
Aš sakau, kad vaikas bet kokiom sąlygom išaugs. Ir vaikų namuose, ir bet kur kitur, net jei to dėmesio visai neskirsit ar minimaliai jo gaus - tik klausimas koks išaugs ir ką gyvenime jis patirs, kaip jis jausis nuo mažų dienų. Ir kaip jūs jį beauginsite, jūs būsit jam geriausia ir mylimiausia mama.
Tai ką neišsprendi nuo kūdikystės, tą nešies ir toliau Tada mamos lanko kitas SM temas..dabar neramus, bet supti nesinori, "rankinuko" nesinori ir t.t. Vėliau atsiras isterijos..dar vėliau kažkokie "ožiai" reikšis... neklausys ir t.t. Ir vis kažko norėsis, vis norėsis tą vaiką perdaryt į patogesnį sau.
Kuo daugiau saugumo vaikas jaus nuo mažų dienų, tuo mažiau "problematiška" jo vaikystė bus toliau. Ir vaiko neramumas irgi ateina iš to, kad jis jaučia meilės ir saugumo poreikį - tie poreikiai dar nerealizuoti.
Savo kailiu daug ką išbandžiau, o jūsų teisė priimti arba ne svetimą patirtį (ir manau, ne mano vienos ).
Turiu vaiką auklėtą pagal patarimus bei vadovėlį Būtent ten, kur paisiau daugiau savo "laimingumo, nepiktumo, gražumo, veiklumo" nei normalios vaiko raidos, ten daugiausia problemų. Vis dar Ir labai to gailiuosi, labai..bet laiko nesugražinsi ir to kas neatiduota, neatiduosi. Todėl labai noriu kitoms mamoms pasakyti, kad jos ant to pačio grėblio nemintų..
Jeigu jums atrodo normalu kelių savaičių kūdikį palikti "užsimigdyti" - tai jūsų normalumas ir jūsų nuomonė, bet nebūtinai turi sutapt su mano. Man tai neatrodo normalu, o aš irgi galiu turėt savo nuomonę
Rasma, šimtą kartu daužiu bokalus
Aš savo metinuką galėjau tik pati užmigdyti, supau, maitinau, viską dariau. Ir po gerų metų jis man sako - eik, mama, ką nors paveikti, mane tetis užmigdys
Aš savo metinuką galėjau tik pati užmigdyti, supau, maitinau, viską dariau. Ir po gerų metų jis man sako - eik, mama, ką nors paveikti, mane tetis užmigdys
QUOTE(Rasma @ 2014 01 10, 20:01)
Jeigu jums atrodo normalu kelių savaičių kūdikį palikti "užsimigdyti" - tai jūsų normalumas ir jūsų nuomonė, bet nebūtinai turi sutapt su mano. Man tai neatrodo normalu, o aš irgi galiu turėt savo nuomonę
niekur nerandu, kad buciau sakiusi palikti viena lovyteje uzsimigdyti. Sakiau, kad supamas ne ant ranku, o stovima prie lovytes, glostoma, buciuojamos akys. Ieskoma alternatyvu supimui. Keliu savaiciu mes uzmigdavom valgydami, po to seke supimas ant keliu, kas perejo i uzmigima lovyteje, bet ne vieno migdymasi joje.
Kiekviena mama jaucia, kas geriausia jos vaikui, knygomis siuo klausimu nesivadovauju.
QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 01 10, 19:20)
niekur nerandu, kad buciau sakiusi palikti viena lovyteje uzsimigdyti. Sakiau, kad supamas ne ant ranku, o stovima prie lovytes, glostoma, buciuojamos akys.
Jūs visąlaik bandot pritaikyti sau ką skaitote Aš nė vienai neskiriu savo žodžių asmeniškai Apibendrintai rašau..sau ir visoms, kas skaito
Bet visa tai, atrodo kebliau nei tiesiog paimti vaiką ant rankų Rymoti prie lovelės, glostyti, persisvėrus/persisukus siekti pabučiuot ir laukti kol nurims, užmigs. Bet jeigu taip geriau jums, tai kodėl turėtų rūpėti kitiems, svarbu vaikui gera būtų
Kadangi kalbam apie savo vaikus, tai mano beveik pusmetinukė užmiega labai įvairiai. Kartais prie krūties, guliu ją apkabinus, kartais supama, nešiojama arba sėdint supu ant kelių/rankų laikydama, kartais ramiai gulėdama glėbyje, galvytę padėjus ant krūtinės ir klausydama lopšinių. Tiesiog įsiklausau ir jaučiu ko tuo momentu vaikui reikia.
Lauke - tik vežiojama.
Miega irgi įvairiai..šiaip dažnai tikrina ar esu šalia Turiu uždėt ranką, apkabint, tyliu balsu nuramint. Kai guli šalia, tai kaip garantija mano buvimo - susikelia kojytes ant manęs ir veiduku įsikniaubia į mane. Per miegus labai juda, naktimis keliuos praktiškai kas 2 val stabiliai. Jei išsibudina, tenka ir pažaist naktį...nes prasideda krykštavimas, juokai, sėdas, mane visaip budina..visą šeimyną nori prikelt.
Po to vėl užmigdau. Gulam vakare 21-22 val, keliamės 7-9 val, naktį vid. 3-4 k. pažadina. Jeigu tenka keltis kartą ar du, tai man nauji metai Dieną miega dukart: apie 1 val namie ir lauke iki 2 val. Jei pamiega netyčia 2,5 val., tai kitas miegas - trumpas, 30 min. maždaug.
Maniškiui greit 7 mėn, nakčiai pamaitinamas, paguldomas į lovytę ir miega, o va diena turim problemų, vaikas iega tik kai girdi kad kažkas kalba,barška, baladoja ir t.t. Ir kai aš jį supuoju ant kelių. Nors anksčiau miegodavo tik lovyteje ir jei bandžiau migdyt ant rankų ar supuot būdavo didžiausia isterija, nugara skauda nuo kiekvieno migdymo visgi 10kg daro savo, bet nesijaučiu nuskriausta, tas artumas man patinka. Bet kadangi norėčiau, kad kaip ir naktį taip ir dieną vaikas miegotų lovytėje, aš dabar bandau jį pasupuoti ant kelių ir kai matau, kad jau toks kaip girtuokliukas vos benulaikantis akytes, guldau į lovyte. Tikiuosi, kad išmoksim miegot ir diena lovytėje.