Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie kūdikio miegą

Labas 4u.gif as taip pat jauna mama,bet patarciau maziau klausytis senu mociuciu patarimu,nes vargo paskiau turesi.
Maniskis irgi miegojo pas manes lovoj iki 4 men (jam dabar 4men) ,nes man buvo patogiau naktim ji maitinti,ir siaip,nesijauciau viena.
Bet pradejau migdyti jo lovytej ir diena ir nakti,dekui D dar nebuvo priprates prie to,nes poto butu pravaltas.
Visu pirma,tai vaikas turi turet savo vieta,t.y. savo lovyte miegojimui.
Antra,sumazeja miego kokybe mamai arba teveliam,nes mazas vaikas vistiek,naktim samojingai saugaisi,kad neprispaustum ir pan.
Trecia,aisku vaikui saugiau
O paskutine priezastis delko pradejau migdyti jo lovytej,delto,jog veliau,kai prades sedeti ar sliauzioti,bus vargas ji palikti savo lovoje,nes prabudes gali laisvais nukrist,o pagalvem nedangstysi zemes. Arba pirktis toki laikytuva prie lovos prideti,bet nematau tikslo pirkti apsaugele i lova,akd vaikas neiskristu ir dar vaiko lovyte.Tai tada jau is anksto geriau zinoti ko nori ir nepirkti kazko,kad sutaupytum.O is lovytes savo jis vargiai iskris,paimsi ir nuleisi lovytes dugna,ir nei perlips,nei nukris.
Papildyta:
QUOTE(taram-param @ 2013 01 16, 18:05)
Labai ačiū už šį komentarą 4u.gif  Padėjo apsispresti, kad bent mėnesiuka migdysiu su savim. Dar tik trečia diena namuose su savo mažiuke ir pastebėjau kad lovytėje atskirai visai nenori miegoti. Pirmą dieną kai parsivežėm dar miegojo, o vakar jau visai ne. Vos pakėlus nuo savo lovos sunerimdavo ir jau nebeužmigdavo, kol vėl nepažindydavau ir palikdavau šalia saves miegoti. Kokius pora kartu pavyko kažkaip miegančią ikelti i lovele, bet ji matyt pajunta, kad viena miega ir labai naramiai tada miega, greit prabunda. Tai šiandien net nebandžiau kelti i lovyte...
Matyt spėjo priprasti miegoti kartu per tas pora dienu gimdymo namuose kol buvom ax.gif

Siaip tai labai neipasta,kad naujagimis butu priprates miegoti lovoje su jumis.Jie dar prie nieko nebuna priprate...
Priezastis kazkur kitur...
Speju gal prisizadina,kai bandai ikelti i lovyte,arba nedavalgiusi buna,sujudini ir prabunda.Kaip supratau tik 3-4 diena esi po gimdymo,tai pienukas pas dauguma mamu tik nuo 4-5 dienos rpadeda gamintis,tai gali buti ,jog ir nedavalgo...Nesijaudink praeis viskas,o leliuku iateis laikas ir miegos pats sav lovytej... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(agnytesc @ 2013 06 20, 13:35)
Mano dukrytei 4 men, mazdaug nuo 1 men miegam kartu, nes pastebejau, kad miegodama salia manes, pabunda daug reciau ir ilgiau ismiega (10-11 val ). O ir man patogiau maitinti, labiau pailsiu. Naktis, kai tekdavo keltis, prisimenu kaip kosmara  biggrin.gif vaiksciojau kaip zombis, pikta, neissimiegojusi... Bet sutinku, kad visi kudikeliai skirtingi ir mes visos skirtingos, kiekvienas elgiasi kaip jam patogiau  4u.gif

O sakykit nuo kada kūdikiai pradeda ilgiau miegoti nesikelti kas 2-3 val naktimis? žinau kad nėra visiems vienodo laiko bet maždaug... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Milow @ 2013 08 07, 10:23)
O sakykit nuo kada kūdikiai pradeda ilgiau miegoti nesikelti kas 2-3 val naktimis? žinau kad nėra visiems vienodo laiko bet maždaug...  ax.gif

Tikrai neįmanoma pasakyti net maždaug. Mano abu vaikai beveik nuo gimimo ilgai miega, o jei ir keliasi užkąst, aš nejaučiu, nes miegam kartu, vaikai patys apsitarnauja biggrin.gif

O šiaip būna, kad vaikas jau miega visą naktį,, bet vėl ima keltis, nes kokie dantys dygsta, ar mokosi kuo tuo metu intensyviai, ar šiaip koks pasikeitimas.

Dar neretas variantas, kad atskirai migdomas mažylis vis atsikelia pasitikrint, ar mama šalia.
Atsakyti
QUOTE(zirniukas20 @ 2013 08 04, 01:28)
Antra,sumazeja miego kokybe mamai arba teveliam,nes mazas vaikas vistiek,naktim samojingai saugaisi,kad neprispaustum ir pan.

O man kaip tik - neįsivaizduoju, kaip miegočiau, jei mažiulis kažkur kitam kambario kampe, arba net kitam kambary miegotų... Nemiegočiau turbūt. O dabar - miegu daug geriau nei bet kada iki šiol. Nors pačio miego gal ir mažiau, o ir prabundu nuo kiekvieno mažylio krūptelėjimo, pats miegas tapo kažkoks "kokybiškesnis", prabundu žvali ir išsimiegojus.

O ir dėl saugumo... Maitinant vaikelį išsiskiria oksitocinas, kuris prie visų savo gėrybių dar ir padeda atsipalaiduoti, sukelia mieguistumą. Tad tuo remdamiesi kai kurie mokslininkai teigia, kad pati gamta surėdžius taip, kad motina, maitindama vaikelį galėtų pailsėti;
Kai vaikelis miega su tėvais planuotai, pasirūpinama, kad jam būtų saugu - nevartojama vaistų, kurie galėtų "slopinti"/alkoholio ir t.t., pasirūpinama tinkamu čiužiniu, tinkama patalyne ir t.t. - belieka tik snausti ramiai su šalia miegančiu/valgančiu mažyliu.
O vat nakčia maitinti mažylį įsikėlinėjant pas save į lovą arba sėdint yra mažiau saugu, būtent dėl to, kad natūraliai motina yra linkusi maitindama apsnūsti - tokiu atveju jai užsnūdus, vaikelis atsiranda visai nesaugioje situacijoje (t.y. tam neparuoštoje lovoje, arba gali nuslysti mamai iš rankų ir pan.).
Be to, nemažai kur teigiama, kad tai vienas iš apsauginių SIDS faktorių.

Tad negalima vienareikšmiškai teigti, ar tai kad miegojimas su vaiku, kaipo toks, yra nesaugus... Galima rasti argumentu tiek už, tiek prieš smile.gif
Atsakyti
Mes savo mergytę migdome lovytėje, nes kai miega su manimi lovoje , aš neišsimiegu. Tik yra viena problema, dieną jai sunku suprasti, kad lovytėje reikia miegoti pietų miegą...tenka prasikankinti ir po keletą valandų dėl 30 minučių...gal yra kokių patarimų kaip "užlaušti greičiau"?
Atsakyti
QUOTE(Dzekita @ 2013 09 11, 15:36)
Mes savo mergytę migdome lovytėje, nes kai miega su manimi lovoje , aš neišsimiegu. Tik yra viena problema, dieną jai sunku suprasti, kad lovytėje reikia miegoti pietų miegą...tenka prasikankinti ir po keletą valandų dėl 30 minučių...gal yra kokių patarimų kaip "užlaušti greičiau"?

Kodel renkates kovos buda? Jei neina uzlaust taip, bandykite kitaip. Migdykite savo lovoj pietu miego, arba vezime ( namie ar lauke), arba nesioklej. Kodel vandt uzsiciklint ties vienu budu?

Mano maziuke nuo gimimo miega beveik musu lovoj, bet lovytej, mes ja pristume prie savo lovos. Taip ji turi savo saugu kampeli, niekur neisriedes, as galiu miegot isipatoginus kaip noriu, pamaitint man uztenka prie jos prisislinkti, miegu ismiegu i valias, jokio vargo, sunkiau buvo tik 1 aji menesi, bet labiau del to, kad niekaip nesiseke issimiegot po ilgo gimdymo. O dabar jei kas pasiulytu migdyt vaika lovytej atskirai kazkur, pasukiociau pirstu prie smilkinio smile.gif diena miega musu lovoj, uzmiega valgydama, jokio vargo, jei nesimiega kartais iseinam i lauka, uzmiega vezime. Kelionese uzmiega nesioklej be jokiu problemu.
Atsakyti
Mano antram suneliui 11men. Miega tik su manim,lovytes nepripazista aplamai,pazaist ten gali siek tiek ir viskas. Gal tai mano klaida buvo,kad pradzioj tingejau keltis naktim ir palikdavau prie saves nakciai,bet patikekit,jegu keltis visiskai nebuvo. Na o dabar jis be manes niekaip :-) ir as pripratau kad salia kleckas sildo :-) Manau ateis laikas ir miegos savo lovytej. Pirmas sunus pradejo uzmigti pas save tik kazkur 2,5 metu budamas. O del miego trukmes,tai noreciau kad ilgiau be papo galetu jau miegot :-) Pirmas vaikas visa nakti pradejo miegoti tik kai darzeli pradejo lankyt,pacia pirma diena, rugsejo pirma, 7vakaro sededamas nuluzo ir iki ryto! Niekada nepamirsiu tos laimes biggrin.gif Svarbiausia kad nesirgtu,o visa kita susitvarkys smile.gif
Atsakyti
Maniškė su manim miegojo beveik 5 mėn. Paskui pradėjau užmigus dėt į lovytę smile.gif bet pati žinoma neužmiega...labai dažnai ir vežime migdom smile.gif Nieko blogo nematau tame, kad vaikas su tėveliais miega, tik dabar jau baisu kad nenusiridentu nuo lovos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iewwute @ 2013 09 24, 23:50)
Maniškė su manim miegojo beveik 5 mėn. Paskui pradėjau užmigus dėt į lovytę smile.gif bet pati žinoma neužmiega...labai dažnai ir vežime migdom smile.gif Nieko blogo nematau tame, kad vaikas su tėveliais miega, tik dabar jau baisu kad nenusiridentu nuo lovos smile.gif

Tam galima imtis saugumo priemonių - pristumti vieną lovos šoną prie sienos, ar prie to šono, kur miega vaikas, pristumti jo lovytę smile.gif
Atsakyti
O mums kosmarelis su tuo miegu. Tuoj bus metukai. Vaikas kiekviena nakti atsibunda tarp trecios ir penktos nakties ir verkia visu balsu, neina nuraminti. Nei lingavimas, nei tute, nei gerimas-nenori-nepadeda. doh.gif Anksciau visa nakti pramiegodavo. Prabusdavo kartais, bet tiek neverkdavo. Be to ir siaip neramiai miega, kas pusvalandi atsibunda, pradeda verkslenti. Be cia jau is seniau. Tas verkimas viduri nakties- naujas dalykas. Isikeliau i savo lova, nes atsibodo prie jo loveles rymoti, bais neissimiegu. Mano lovoje geriau miega, bet vis tiek vidutri nakties nubunda paverkti. Keliasi 7-8 a.Diena linksmas, zaidzia, laksto (ant keliu), spintas krausto.. Dygsta virsutiniai dantukai, cia gal del to? Ar dar kam nors taip yra,kad vaikas zviegia kas karta viduri nakties, nereaguoja i nieka.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gatinha2 @ 2013 09 25, 12:16)
O mums kosmarelis su tuo miegu. Tuoj bus metukai. Vaikas kiekviena nakti atsibunda tarp trecios ir penktos nakties ir verkia visu balsu, neina nuraminti. Nei lingavimas, nei tute, nei gerimas-nenori-nepadeda. doh.gif  Anksciau visa nakti pramiegodavo. Prabusdavo kartais, bet tiek neverkdavo. Be to ir siaip neramiai miega, kas pusvalandi atsibunda, pradeda verkslenti. Be cia jau is seniau. Tas verkimas viduri nakties- naujas dalykas. Isikeliau i savo lova, nes atsibodo prie jo loveles rymoti, bais neissimiegu. Mano lovoje geriau miega, bet vis tiek vidutri nakties nubunda paverkti. Keliasi 7-8 a.Diena linksmas, zaidzia, laksto (ant keliu), spintas krausto.. Dygsta virsutiniai dantukai, cia gal del to? Ar dar kam nors taip yra,kad vaikas zviegia kas karta viduri nakties, nereaguoja i nieka.. unsure.gif

Mano sūneliui taip jau kiek vyresniam būdavo ir dabar dar pasitaiko. Kiek skaičiau, tai tiesiog nervų sistema taip išsikrauna nuo įspūdžių ir potyrių gausos. Ir nebūtinai neigiamų, gali būti ir teigiamų įspūdžių per daug. Ir aišku dantys, be to, vaikščioti turbūt mokosi, žodžiu, veiksmas vyksta. Tai kurį laiką nesirūpinčiau, nebent labai užsitęs, tada galima ir gydytojui pasipasakoti.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 09 25, 12:37)
Mano sūneliui taip jau kiek vyresniam būdavo ir dabar dar pasitaiko. Kiek skaičiau, tai tiesiog nervų sistema taip išsikrauna nuo įspūdžių ir potyrių gausos. Ir nebūtinai neigiamų, gali būti ir teigiamų įspūdžių per daug. Ir aišku dantys, be to, vaikščioti turbūt mokosi, žodžiu, veiksmas vyksta. Tai kurį laiką nesirūpinčiau, nebent labai užsitęs, tada galima ir gydytojui pasipasakoti.

Ir mums tas pats buvo, bet praėjo. Mano miego kokybei labai padėjo, kai vaikelį ėmiau su jo antklode kloti ir jo lovoje. Tiesa, ji pritraukta prie manosios, tai faktiškai mūsų lovą prailgėjo tik.
Ir dar, megztas rankų darbo apklotėlis mano kūdikiui buvo nepamainomas pietų miego/miegelių namuose metu, nes jis nei perkaisdavo, nei sušaldavo.
Atsakyti