Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip mane BERLYNAS užkariavo

Sienos gyvenimo aprašymas smile.gif
user posted image

Ir iš čia matosi televizijos bokštas:
user posted image

Piešinius apžiūrėjome tik iš vienos sienos pusės ax.gif Apžiūrėti kitą pusę - vadinasi grįžti atgal, o to mums visai nesinori, per karšta ax.gif Geriau jau judam pirmyn, einam į traukinį ir važiuojame iki Aleksandro aikštės smile.gif Sekantis objektas - Nikolai Viertel. Kažkaip galvojau, kad tai nedidelė išlikusi dalis tikrojo senamiesčio, bet kaip tik šiandien radau internete (anksčiau tai ir neieškojau), jog jis buvo atstatytas g.gif Jei tai tiesa, tai kaip ir netikras senamiestis biggrin.gif Jei kam teko matyt dokumentinį filmą "Berlynas Babilonas" ar šiaip domitės istorija, turbūt žinot, kad ne itin daug autentikos Berlyne smile.gif Viskas atstatyta, restauruota, nes karo metu buvo sugriauta 90 proc. miesto unsure.gif Galvojau, kad Nikolai Viertel patenka į likusius 10, bet turbūt klydau biggrin.gif
Iš traukinių stoties sukam į žymiojo kvartalo pusę, bet mes niekur neskubam, tai pirmiausiai ateinam pamirkyt kojų fontanuose prie TV bokšto ax.gif Pernai irgi sėdėjom čia smile.gif
user posted image

Šalia - Šv. Marijos bažnyčia:
user posted image

Sėdim, sumerkę kojas į vandenį ir prasideda vandens šokiai wub.gif Man rods, nuo pernai lyg ir patobulėjo g.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Vandens purslai taško mus, fontane vanduo smarkiai banguoja, bet mes nesitraukiam - vėsus vanduo tikra atgaiva karštą dieną biggrin.gif Šokiams pokiams pasibaigus jaučiu, kad sėdžiu baloj lotuliukas.gif Atsistojusi nusigręžiu suknelės padalkus ir pirmyn į trasą lotuliukas.gif Na ir kas, kad šlapia subine biggrin.gif
Ateinam iki Nikolai Viertel, prie vieno iš įėjimų:
user posted image

Pro namus ir medžius išnyra Šv. Mikalojaus bažnyčios bokštai (Nikolaikirche):
user posted image

Jei aš teisingai supratau, tai bažnyčia lyg ir Mikalojaus kvartalo centre, aplink po eilę pastatų, va jums ir visas kvartalas smile.gif Mažytis kvartaliukas biggrin.gif

Prie bažnyčios kažkoks pamėlęs dėdė kažką skaito biggrin.gif Per karšta buvo gilintis, kas ir ką blush2.gif
user posted image

Akį patraukia linksmas vaizdelis biggrin.gif
user posted image

Meškų meetas, susirinko papliotkint hihihi.gif Kažin, bendraamžės ar bendramintės g.gif biggrin.gif

Priešais įėjimą į bažnyčią - fontanėlis. Aišku, su meškute, kur jų Berlyne nėra wub.gif
user posted image

Pasėdim po medžiu ax.gif Fotografuoti galima ir nesikeliant nuo suoliuko biggrin.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Bet metas judėti, artėja pietūs, pilvai tą primena. Sumąstau, kad į centro pusę neisim, brangu ten bus valgyt, tai patraukiam į priešingą pusę, kur akys veda biggrin.gif

Einam tiltu per Šprė:
user posted image

user posted image

Atsakyti
Eiti, kur akys veda, pasirodė visiškai netikusi mintis smile.gif Pakeliui radom tik indų restoraną, kurio jau net nesiūlau vaikui biggrin.gif Po to prasidėjo gyvenamųjų daugiaaukščių kvartalas ir jokių kavinių ženklų g.gif Neseniai praėjom U-Bahn stotelę, tai nusprendžiu, kad laikas apsisukt ir važiuot kažkur, kur daugiau civilizacijos biggrin.gif Čia, kur mes dabar, ne tik kavinių nėra, bet ir žmonių nesutinkam lotuliukas.gif
Po žemėmis vėsu, kol traukinukas neatvažiavo, apžiūrinėjam meną biggrin.gif
user posted image

user posted image

Jau važiuodami nusprendžiam, kad išlipsim Zoologijos sodo stotyje, ten kur nors papietausim ir 100-uoju autobusu dumsim iki Tiergarten parko. Vaikui pažadėjau, kad šiais metais nevaikščiosim tiek daug, kaip pernai, daugiau ilsėsimės, gulinėsim parkuose ir nieko neveiksim, bet iki šiol pažado netesėjau (vandes parkas nesiskaito) blush2.gif Diena be plano puikiai tinka pažadui tesėti mirksiukas.gif
Papietaujam stoties picerijoje, lipam į šimtuką, važiuojam iš pernai pažįstamomis gatvėmis wub.gif 100-tukas nuo pernai pakeitęs maršrutą ir vietoj to, jog nuo Pergalės kolonos pasuktų link Brandenburgo vartų, važiuoja ratu toliau ir suka į sekančią gatvę g.gif Nežinau, kiek smarkiai tas jo maršrutas pasikeitęs, tai nerizikuojam ir lipam prie Belevue rūmų:
user posted image

Šie rūmai buvo įtraukti į pirmos dienos planą, bet neužteko jėgų ax.gif Paliekam ir šiandien juos kitam kartui ir patraukiam per Tiergarten'ą:
user posted image

Vaikas jau mielai kur griūtų po medžiu, bet aš noriu prieiti arčiau Brandenburgo vartų, neabejoju, jog ten bus daugiau žmonių ir jaukiau ax.gif Vieniems kažkaip tokiam parke ne itin smagu schmoll.gif Ims ir išlįs koks su ploščium iš už medžio lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Toliau jau ir Brandenburgo vartai:
user posted image

Šone kyšo Reichstago stiklinis kupolas (vėl buvo valomas, turbūt kasmet tokiu pat metu tai daroma):
user posted image

Paminklas sovietų kariui:
user posted image

Nusprendžiam, kad ištiesim kojas prie šio tvenkinuko:
user posted image

Sūnus puola žaist išmaniuoju, man po kelių minučių pogulio darosi nebeįdomu, norėčiau lėkt toliau, bet pažadas yra pažadas biggrin.gif Traukiu fotoaparatą iš tašės ax.gif
Lelijos wub.gif
user posted image

"Gaminu" meną biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Įdomi, jau jaučiu ir mane Berlynas galutinai užkariaus 4u.gif Patiko tavo pakeliavimai, tokie jaučias su pasimėgavimu, vandens parkas liuks, ta Pietų jūra, tai net gali susipainiot, kad visai ne Europoj esi wub.gif (ką jau ten vandens parkas) išmokau skliaustuos rašyt iš Žilvino lotuliukas.gif , o jau restoranėlio vaišės pribaigė visai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2013 09 18, 17:54)
Įdomi, jau jaučiu ir mane Berlynas galutinai užkariaus 4u.gif Patiko  tavo pakeliavimai, tokie jaučias su pasimėgavimu, vandens parkas liuks, ta Pietų jūra, tai net gali susipainiot, kad visai ne Europoj esi  wub.gif  (ką jau ten vandens parkas) išmokau skliaustuos rašyt iš Žilvino  lotuliukas.gif    , o jau restoranėlio vaišės pribaigė visai thumbup.gif

Ačiū, kad įsiterpei į mano monologą 4u.gif lotuliukas.gif
O tu buvai Berlyne ar ne? g.gif Jei ne, tai tik pabuvusi jame suprasi, ar patinka jis tau, ar ne biggrin.gif Kažkaip pastebėjau, kad Berlynas arba užkariauja, arba ne, viduriuko nelabai būna schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
Netoli mūsų gulėjmo vietos stovi kažkoks paminklas:
user posted image

Neištveriu nenuėjusi pažiūrėt biggrin.gif Pasirodo, tai paminklas iškart trims kompozitoriams - Bethovenui, Haidnui ir Mocartui. Apeinu ratu, apžiūriu visus tris ax.gif Haidnas:
user posted image

Bethovenas:
user posted image

Mocartas:
user posted image

user posted image

Norėtųsi paėjėt toliau ir pažiūrėt, kokių grožybių dar atrasiu, bet nenoriu palikti vaiko vieno schmoll.gif Grįžtu pas jį, čiumpu žemėlapį, bandydama jame susivokti, kaip nuvažiuoti iki kito šios dienos tikslo - Viktorijos parko. Ne taip lengvai man ir sekasi blush2.gif Neabejoju, kad tikrai buvo greitesnių ir paprastesnių variantų, bet aš nusprendžiu, kad paeisim iki Reichstago, nuo jo iki Aleksandro aikštės pavažiuosime su 100-tuku, o iš ten jau su metro. Tiksliau su dviem cool.gif
Kylam, renkamės daiktus ir žygiuojam Reichstago link:
user posted image

user posted image

Aleksandro aikštės geležinkelio stotyje nusiperkame dėžę Dunkin' Donuts spurgų bigsmile.gif Ir lipame į metro ax.gif Kažkurioj stoty perlipame į kitą ir dardam toliau. Žemėlapyje mačiau, kad važiuosime pro Čarlio patikros punktą (Checkpoint Charlie), nusprendžiu, kad reikia išlipt pažiūrėt smile.gif Eilinį sykį įsitikinu, kad su atstumų suvokimu turiu didelių problemų lotuliukas.gif Atrodė, kad išėjus iš stoties teks dar nemažai paeiti, bet vos išlendam iš po žemės ir priekyje pamatom punktą biggrin.gif
Checkpoint Charlie punktas - vienas iš sienos kirtimo punktų tarp Rytų ir Vakarų Berlyno. Jis buvo skirtas keliaujantiems pareigūnams ir užsienio šalių piliečiams. Pažiūrim į jį iš toli, arti nematau reikalo eit biggrin.gif
user posted image

Einame atgal į metro ir važiuojame jau iki mums reikalingos stotelės. Šiek tiek pasiginčydami, į kurią pusę eiti, po truputį einame tikslo link biggrin.gif Atėjome bigsmile.gif
user posted image

Viktorijos parko (Victoriapark) Kreuzberge pažiba - dirbtinis krioklys. Jo apačioje - tvenkinys su skulptūra:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2013 09 19, 09:20)
Ačiū, kad įsiterpei į mano monologą 4u.gif lotuliukas.gif
O tu buvai Berlyne ar ne? g.gif Jei ne, tai tik pabuvusi jame suprasi, ar patinka jis tau, ar ne biggrin.gif Kažkaip pastebėjau, kad Berlynas arba užkariauja, arba ne, viduriuko nelabai būna schmoll.gif  biggrin.gif

Tai tau ačiū, kad rašai 4u.gif , bus tikrai panaudota kaip špargalkė .
Aš gi galiu ir dialogą suorganizuot mirksiukas.gif , valdaus tyliai skaitydama smile.gif , kad nesigautų kaip Natos reportaže blush2.gif .
Nebuvau dar, bet kažkas nepaaiškinamo ir traukiamo tam miestui yra. O įvertinus, kad nuojauta dar nėr manęs apgavus, turėtų patikti. Aš norėčiau šiltuoju metu, nes dienos ilgesnes ir paslampinėt laiko daugiau gaunas.
Atsakyti
Vingiuotu takeliu kylam į patį kalno viršų. Viršuje stovi paminklas:
user posted image

Po kojomis - Berlynas:
user posted image

user posted image

user posted image

Pasigrožėję miestu, leidžiamės prie krioklio. Reikia susirast vietelę, kur galėsime sėdėt, sumerkę kojas į vėsų vandenį, ir laukt vakaro, nes šiai dienai daugiau planų nėra ax.gif Karšta, tad nusprendžiame, kad gana čia mums lakstyt, geriau atsipalaiduosime ir pajusime atostogas biggrin.gif Atrandam puikią vietą wub.gif
user posted image

Tiesiamės dekutį ant akmenų, merkiam kojas į vandenį ir puolam prie spurgų essen.gif
user posted image

Aišku, tik sėdėt nusibosta, tai karts nuo karto pabraidžiojam ax.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Atrodo, aplink tik betonas, akmenys ir vanduo, bet medelis vistiek atrado galimybę įsitvirtint:
user posted image
Atsakyti
Po kurio laiko mūsų dėžutė su spurgomis atrodo taip:
user posted image
hihihi.gif hihihi.gif

Vaikas įkišęs nosį į išmanųjį, o aš ištiesusi kojas mėgaujuos ramybe, žaluma ir doroju likusias spurgas biggrin.gif
user posted image

Būtų galima palikt užrašą "Čia buvo spurgos" lotuliukas.gif
user posted image

Kaip gera tiesiog nieko neveikt wub.gif O širdyje liūdna liūdna, nes laikrodis skaičiuoja paskutines mūsų buvimo Berlyne valandas unsure.gif Norime dar nusipirkt kažką kelionei užkąst, tad tenka judėt, nes parduotuvės pas vokiečius, kaip žinia, ilgai nedirba biggrin.gif Tiesa, mačiau Netto netoli TV bokšto dirba iki 22 val., tas mane labai nustebino ax.gif
Papildyta:
Atgal nusprendžiame važiuoti iš kitos stotelės, tad vėl žemėlapio pagalba ieškome kelio ax.gif Praeiname Šv. Bonifacijaus bažnyčią:
user posted image

Prisimenu, kaip Jūsų Didenybė pasakojo apie stebuklingą kebabų kioskelį, tai ir aš beeidama dėstau sūnui apie tą stebuklą biggrin.gif "Kažkur šiame rajone, sūneli, yra toks kebabų kioskelis, prie kurio dieną naktį eilė nutįsusi" biggrin.gif Pasukam už kampo ir prieš akis išnyra eilė bigsmile.gif Iškart suprantu, kad čia ir yra tas garsusis kioskelis bigsmile.gif
user posted image

user posted image

Išties būtų įdomu paragaut, kokį stebuklą ten parduoda, bet laiko tai mes tikrai neturim schmoll.gif O ir nealkani smile.gif Gal kada nors paragausim, kai man nebus gaila valandos ar dviejų praleist eilėje doh.gif
Lipame į savo geltonąjį draugą:
user posted image

Metro šįkart važinėjomės daugiausiai, kai tuo tarpu pernai jo nei karto neprireikė. Užeiname į parduotuvę, tada į viešbutį pasiimt lagaminų ir važiuojame iki Zoologijos sodo, nuo kurio iki autobusų stoties mus nuveš autobusas. Vakarėja, su gailesčiu žiūriu į Kaizerio Vilhelmo atminimo bažnyčią unsure.gif Jau antrą kartą jos nepasiseka pamatyt doh.gif Restauracija užtruko, planuojama darbų pabaiga vis atidedama. Matosi tik pati viršūnė neuždengta:
user posted image

Sakiau, jei gruodį vis dar bus restauruojama, verksiu cool.gif
Į stotį nuvažiuojam sėkmingai. Atvažiuoja mūsų geltonasis busiukas, įlaipinimo metu kyla konfliktas tarp vairuotojo ir dviejų girtų lenkų doh.gif Anie baisiai nori važiuot, o vairuotojas nesiruošia jų tokios būklės įleist į autobusą cool.gif Ir šaunuolis, pagarba jam wub.gif Išgelbėjo visus likusius keleivius nuo nemalonios kelionės smile.gif Per tuos du ponus stotį paliekame vėliau nei turėtumėm. Važiuojame sutemų apgaubtu miestu, aš akimis ryju paskutinius miesto vaizdus ax.gif Mintyse šįkart atsisveikinu kiek kitaip: "Bis bald, Berlin" wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingel @ 2013 09 19, 12:49)
Aš norėčiau  šiltuoju metu, nes dienos ilgesnes ir paslampinėt laiko daugiau gaunas.

Ir šiaip maloniau vaikščiot, kai šilta drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 19 rugsėjo 2013 - 12:36
Ačiū už labai įdomų reportažą smile.gif Buvo labai smagu kartu su jumis dar kartą pamatyti lankytas vietas.
Linkiu kitą kartą aplankyti Reichstago kupolą, man ir vaikams jis labai patiko. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Roskila @ 2013 09 19, 14:01)
Linkiu kitą kartą aplankyti Reichstago kupolą, man ir vaikams jis labai patiko. smile.gif

Abiejų mūsų viešnagių metu kupolas buvo uždarytas valymo darbams biggrin.gif Tai tik ant stogo pasivaikščiojom pernai ax.gif
Atsakyti
Ačiū už pasakojimą. 4u.gif

Net nesitiki, kad per keletą dienų galima tiek daug nuveikti, pamatyti tokių skirtingų ir net neįtikėtinų vietų. 4u.gif Ir kiekvieną jūsų kelionę pamatyti vis kitokį Berlyną. drinks_cheers.gif
Atsakyti